Što je GoldCoin? Pregled kriptovaluta

GoldCoin je kovanica ERC-20 koja je potpomognuta zlatom koje se ponosi time što je „Digitalni zlatni standard“. Kao novčić ERC-20, token je izgrađen na Ethereumu i koristi simbol (GOLD) oznake. Ideja iza kovanice je ponuditi siguran način kupnje zlata koji pruža sve blagodati povezane s kriptovalutom.

Zašto zlato?

Zlato je kroz povijest bila jedna od univerzalnih valuta čovječanstva. Tijekom godina zadržao je reputaciju očuvanja kupovne moći čak i ako valute podržane od države padnu ili propadnu.

Dolazi do ove stabilnosti i očuvanja kupovne moći Zlatni novčić. Projektni tim zna da su te karakteristike posebno relevantne jer se svijet bavi financijskom nestabilnošću. Istodobno, zlato je povijesno bilo nedostupno široj javnosti, a token ima nekoliko značajki koje pomažu u prevladavanju ovoga.

Frakcionalizirano je

Iako (GOLD) nije prva kripto valuta s zlatom, ona je prva koja je frakcionalizirana i dostupna za izravnu kupnju kriptovalutom ili fijat.

Frakcionalizacijom tokena omogućuje kupnju željene količine, bez bavljenja velikom minimalnom kupnjom. To rezultira vrlo niskim pragom za ulazak.

Vrlo povoljno

Kao što je spomenuto, frakcionalizirana priroda Zlatnog novca znači da možete kupiti nevjerojatno male količine koje u pravilu ne bi bilo moguće kupiti u pravom zlatu. Kupnja samo jedne unče zlata obično je izazov, ali ta jedna unca fizičkog zlata ekvivalent je 1.000 zlatnika.

Ova struktura cijena i veze s fizičkim zlatom znače da cijena zlatnika ovisi o cijeni plemenitog metala. Kada podijelite cijenu jedne unče zlata s 1.000 da biste dobili cijenu samo jednog kriptokoina, lako je vidjeti kako ova kriptovaluta kupnju i posjedovanje zlata može učiniti dostupnijom.

Kako bismo pokazali koliko je dostupan, u vrijeme pisanja ovog članka, jedan zlatni novac iznosio je samo 1,92 dolara.

Likvidnost za kupnju

Da bi se povećala dostupnost, projekt također djeluje kao pružatelj likvidnosti. Veća likvidnost pomaže vam da na tržištu dobijete najbolje cijene, bez obzira na veličinu vaše kupnje. Drugim riječima, likvidnost pomaže smanjiti troškove.

Ulaz s malim naporima

Osim što je pristupačnija metoda posjedovanja zlata, Gold Coin zahtijeva i manje napora. Ne morate trošiti vrijeme i energiju ispunjavajući papire da biste kupili zlato, a zatim pronađite sigurno mjesto za njegovo skladištenje. Zlato je fizički pohranjeno u trezor projekta, ali svejedno ga posjedujete.


Potpomognuto fizičkim zlatom

Govoreći o trezoru, zlato (koje je čisto 99,9 posto) koje podupire kriptovalutu sigurno je pohranjeno u trezoru projekta. To osigurava da je istinski potpomognuto pravim zlatom i zbog toga bi zbog stabilnosti metala trebalo biti stabilnije od kriptovaluta.

Radi transparentnosti, svatko može pregledati zlatnu građu projekta na mreži i u potpunosti je revidiran.

Možete otkupiti zlato

Ako ikada želite iskoristiti svoj zlatnik za fizički metal koji ga podupire, možete to učiniti. Svatko tko otkupi svoju kripto za 99,9 posto čistog zlata, dobiva jednu uncu za 1.000 ZLATA, stvarnu vrijednost kovanice.

Da biste iskoristili zlato, počnite s izradom računa na službenoj web stranici Gold Coin, a zatim pošaljite projektu odgovarajuću količinu kriptovalute za otkup. Tada ćete na svom računu vidjeti narudžbu na čekanju. U ovom trenutku morat ćete potvrditi svoj identitet, jer to omogućava Gold Coinu da osigura da fizičko zlato daje pravoj osobi u skladištu. Vaš će račun u ovom trenutku također prikazivati ​​kontaktne podatke i adresu skladišta. Možete posjetiti objekt kako biste iskoristili zlato, zajedno s brojem narudžbenice i identifikacijskim brojem.

Tehnologija koja stoji iza GoldCoina

Sad kad ste upoznati s dostupnošću projekta, možemo istražiti neke tehnologije iza kojih stoji.

Sigurnost

Kao što je spomenuto, GOLD je ERC-20 stablecoin koji koristi mrežu Ethereum. Ethereum pametni ugovori koje je razvio tim koji napaja Gold Coin. Budući da je novčić izgrađen na Ethereum blockchainu, koji je nepromjenjiv, nemoguće je ograničiti ili blokirati plaćanja.

Daljnja sigurnost dolazi iz činjenice da morate koristiti dvofaktorsku autentifikaciju. To pomaže u sprečavanju krađe vašeg zlata.

Privatnost

Priroda blockchaina također podržava privatnost skrivajući vaše podatke. Za daljnju privatnost ne morate pokazivati ​​identitet prije kupnje Gold Coina. Sve što trebate je adresa vašeg Ethereum novčanika.

Nedostatak podataka potrebnih za kupnju kriptovalute oštar je kontrast onome koji je potreban za kupnju zlata, posebno zato što nema ograničenja u količini ZLATA koje možete prodati ili kupiti. Prodaja ili kupnja većih količina fizičkog zlata zahtijevali bi posebne obrasce iz poreznih razloga.

Pametni ugovor

Slijede neke ključne značajke pametnog ugovora:

  • Simbol tokena je ZLATO.
  • Minimalni iznos prijenosa je 0,001 ZLATO.
  • Za žeton postoji osam decimalnih mjesta.
  • Preporučena granica plina je 25.000.

Iz sigurnosnih razloga, GDA Capital je izvršio reviziju GoldCoin pametnog ugovora.

Gdje čuvati GoldCoin

Ako su vas ovi podaci pobudili, mogli biste biti spremni za kupnju. Pa, gdje pohranjujete svoju novu kripto valutu?

Jer je ERC-20 token, možete ga pohraniti u bilo koji kripto novčanik koji podržava ERC-20 kovanice ili je kompatibilan s Ethereumom. Projekt sugerira neke od popularnih novčanika, poput MetaMask, MyEtherWallet, Atomic Wallet, Guarda Wallet, Exodus, Ledger ili Trezor. Međutim, bilo koji novčanik kompatibilan s Ethereumom radi.

U zaključku

GoldCoin je ERC-20 stabilnicoin sa zlatnom podlogom, a 1.000 ZLATA ekvivalent je unci fizičkog zlata u trezoru projekta. Kao novčić ERC-20, može se pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava Ethereum, čineći pohranu dostupnom. Sama kriptovaluta također je dostupna, jer nema ograničenja za kupnju ili prodaju GoldCoina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map