A nigériai SEC pontosítja a token-kínálatot és a digitális eszköz besorolását

A befektetők továbbra is olyan eszközök felé haladnak, mint a kriptopénzek és a digitális értékpapírok, amelyek nemcsak új pénznemformát, hanem fedezetet jelentenek a globális gazdasági bizonytalanság ellen. Ennek eredményeként a szabályozó testületeknek világszerte alkalmazkodniuk kellett vagy tisztázniuk kellett az alternatív eszközosztályok megközelítését. Legkésőbb erre a Nigériai értékpapír- és tőzsdei bizottság.

Mielőtt rátérne néhány ilyen megközelítésre, a nigériai SEC időt szakított a feleslegesen szigorú megközelítéstől való félelmekre..

„A digitális eszközök kínálata alternatív befektetési lehetőségeket kínál a befektető nyilvánosság számára; ezért elengedhetetlen annak biztosítása, hogy ezek az ajánlatok a befektetők védelmével, a nyilvánosság érdekével, a piaci integritással és az átláthatósággal összhangban működjenek. A szabályozás általános célja nem a technológia akadályozása vagy az innováció elfojtása, hanem olyan szabványok létrehozása, amelyek ösztönzik az etikus gyakorlatokat, amelyek végül igazságos és hatékony piacot hoznak létre. “

Alapértelmezett osztályozás

Ebben legutóbbi nyilvános beszéd, a nigériai SEC kifejezetten a digitális eszközökkel kapcsolatos megközelítésében nyilatkozott,

“A Bizottság álláspontja az, hogy a virtuális kriptográfiai eszközök értékpapírok, hacsak másként nem bizonyítják.”

Ezzel az állásponttal eltávolítja a digitális eszközök kezelésével kapcsolatos találgatásokat. Lényegében nem számít, ha egy eszköz nem felel meg az értékpapír definíciójának. Annak érdekében, hogy valami másnak lehessen tekinteni, ezt eseti alapon be kell bizonyítani a nigériai SEC számára. Csak ezután, a szabályozó testület jóváhagyásával lehet egy eszközt átsorolni.

Ahol az Onus fekszik

Amellett, hogy megállapította álláspontját, miszerint minden digitális eszközt alapértelmezés szerint értékpapírként kell kezelni, a nigériai SEC kifejtette, hogy hol áll a felelősség az eszközök besorolásának megváltoztatásán..

“… annak bizonyítását terheli, hogy a felajánlott kriptográfiai eszközök nem értékpapírok, és ezért nem a SEC joghatósága alá tartoznak, az említett eszközök kibocsátójára vagy szponzorára hárul.”

Lényegében a nigériai SEC nem fogja magára vállalni minden eszköz besorolását. A tokenek kibocsátójának feladata a legmegfelelőbb besorolás igazolása.

Minden token-ajánlat szabályozva

Míg az első két tisztázási pont továbbra is a befektetőkre összpontosít, egy harmadik a világosabbá tétele érdekében a tőkegeneráló rendezvényeknek otthont adó vállalatok számára.

Ezekre az eseményekre, amelyek magukban foglalják az ICO-kat, a DSO-kat és az IEO-kat, mind a nigériai SEC szabályozza. Nincsenek olyan formák vagy variációk, amelyek a szokásos szabályozások köré „szoknyáznának”. Mivel alapértelmezés szerint minden digitális eszköz értékpapírnak minősül, ez a besorolás eseményekre terjed át, amelyek célja az eladásuk / terjesztésük megkönnyítése. Kimondják,


„… Minden digitális eszköz token-ajánlat (DATO), első érme-ajánlat (ICO), biztonsági token ICO és más Blockchain-alapú digitális eszközök Nigériában, illetve nigériai kibocsátók, szponzorok vagy nigériai befektetőket megcélzó külföldi kibocsátók vonatkoznak a a Bizottság rendelete ”

A 2017-es ICO-fellendülésben a világ minden tájáról származó vállalatok részt vettek a népszerű tőkebevonási eszközökben. Míg sokan csalók voltak, még mindig sok jó szándékú társaság volt, amelyek egyszerűen nem voltak megfelelően tájékozottak. Ennek eredményeként sok ICO-t látott vendégül, annak a benyomása szerint, hogy az értékpapírokra vonatkozó törvények nem alkalmazhatók, amikor ez egyszerűen nem így történt.

A nigériai SEC ezen álláspontját annak érdekében tették, hogy elkerüljék ezt a zűrzavart. Bár az ICO-k nem feltétlenül olyan népszerűek, mint egykor, a token-ajánlatok továbbra is rendszeresen fordulnak elő DSO-k és IEO-k formájában.

SEC Nigéria

A nigériai SEC jelenlegi formájában 1979-ben alakult. A hasonló szabályozó testületekhez hasonlóan feladata a tisztességes és átlátható tőkepiacok biztosítása a szabályozások létrehozása és végrehajtása révén..

Olufemi Lijadu elnök és egy 9 fős igazgatóság jelenleg felügyeli a műveleteket.

Más hírekben

A nigériai SEC cselekvéseinek mai áttekintése elején a különböző nemzetek hasonló eseményeire utaltunk. Ezen események egy része valós változással járt, míg mások egyszerűen tisztázást jelentettek. Az alábbiakban néhány példa ezekre.

  • Németország
  • Tajvan
  • Japán
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map