A SEC az „akkreditált befektetőket” körülvevő kritériumok módosítását javasolja

A szabályok módosítása

Az Értékpapír és Tőzsdei Bizottság (SEC) kissé meglepő és pozitív lépésben elárulta, hogy fontolgatja módosító a meglévő értékpapír-törvények. Ennek célja, hogy jobban tükrözze a modern befektetőt.

Az ő közlemény, a SEC kijelentette,

“A javasolt módosítások lehetővé tennék, hogy több befektető vegyen részt magánajánlatokban olyan természetes személyek új kategóriáinak felvételével, amelyek szakmai ismereteik, tapasztalataik vagy képesítéseik alapján akkreditált befektetőnek minősülhetnek.”

Akkreditált befektető

Ha akkreditált befektetőnek tekintjük, jelentős számú ajtó nyílik meg. A nagy potenciállal rendelkező befektetési lehetőségek döntő többsége a befektetők ezen alcsoportjára irányul a szabályozási korlátozások miatt.

Sajnos a jelenlegi meghatározás az ember jogosultságát jövedelmére és / vagy nettó vagyonára alapozza. Ez a korlátozó jelleg az egyik oka annak, hogy a crowdfunding platformok, mint például a WeFunder, az utóbbi években magas szintű alkalmazást tapasztaltak.

Bár az akkreditált befektetővé váláshoz továbbra is fennállnak bizonyos pénzügyi követelmények, az új változások potenciálisan sok kaput nyitnak meg, mivel a folyamat nagyobb hangsúlyt fektet annak meghatározására, hogy a befektető „hozzáértő-e”.

Az alábbiakban egy részletet mutatunk be, amely a SEC által a következő 60 napban nyilvános kommentálás céljából előterjesztett hat módosítást részletezi.

  • új kategóriákat kell hozzáadni a definícióhoz, amely lehetővé tenné a természetes személyek számára, hogy akkreditált befektetőnek minősüljenek bizonyos szakmai tanúsítványok és kijelölések alapján, mint például egy 7., 65. vagy 82. sorozatú licenc, vagy egy akkreditált oktatási intézmény által kiadott egyéb igazolások;
  • a magánalapba történő befektetések tekintetében adjon hozzá egy új kategóriát az alap „hozzáértő alkalmazottja” státusza alapján;
  • bizonyos feltételeknek megfelelő korlátolt felelősségű társaságok, bejegyzett befektetési tanácsadók és vidéki üzleti befektetési társaságok (RBIC) felvétele az akkreditált befektetőknek minősülő jogalanyok jelenlegi listájára;
  • adjon hozzá új kategóriát minden olyan egységhez, ideértve az indiai törzseket is, amelyek a befektetési társaságokról szóló törvény 2a51-1. szabályának b) pontjában meghatározott „befektetései” tulajdonában vannak, meghaladják az 5 millió dollárt, és amelyet nem kifejezetten a a felajánlott értékpapírok;
  • adjon hozzá „családi irodákat” legalább ötmillió dollár kezelt vagyonnal és „családi ügyfeleikkel”, mivel az egyes kifejezéseket a befektetési tanácsadókról szóló törvény határozza meg; és
  • adja hozzá az „akkreditált befektető” definícióhoz a „házastársi egyenérték” kifejezést, hogy a házastársi egyenértékűek összegyűjthessék pénzügyeiket annak érdekében, hogy akkreditált befektetőnek minősüljenek.

Ipari jogalap

Ez a lépés évek óta készül. Az ipar szakemberei már jó ideje hangosan kijelentik a frissített meghatározás szükségességét.

A mondás szerint „a nyikorgó kerék megkapja a zsírt”. Ha elég sok ember szólal meg és folytatja ezt, akkor a változás hatással lesz. Ez 2012-ben nyilvánvalóvá vált a JOB-törvény elfogadásával (amely megnyitotta az utat a mai napi tömeges finanszírozási platformok előtt), és ez most ismét nyilvánvalóvá válik.

Noha ezt a lépést nem kizárólag a digitális értékpapírok szem előtt tartásával hajtották végre, a nagy potenciállal rendelkező – mégis kialakulóban lévő ipar – nagy haszonnal jár. Már a fülke piaca csecsemőkora és súlyos kezes korlátozásai miatt, mint például az akkreditált befektető körüli meglévő meghatározás, még inkább réssé teszi a digitális értékpapírokat.

Az egyik fő terület, amely visszatartja az STO-kat az általános elfogadásból, az egyszerű – az elérhetőség. Az akkreditált befektetői kör bővítésével ez az akadály azonnal jelentősen csökken.


Kommentár

A javaslat benyújtásakor a SEC elnöke, Jay Clayton időt szakított arra, hogy néhány szót megosszon útközben. Állította,

„Az egyéni akkreditált befektetői státusz jelenlegi tesztje bináris megközelítést alkalmaz arról, hogy ki és ki nem minősül csak egy személy jövedelme vagy nettó értéke alapján … Ennek a megközelítésnek a korszerűsítése már régóta esedékes. A javaslat további eszközöket biztosítana az egyének számára, hogy a pénzügyi kifinomultság megalapozott, egyértelmű intézkedései alapján részt vehessenek a magántőkepiacainkon. Örülök annak is, hogy a javaslat kifejezetten elismeri, hogy bizonyos szervezeteket, például a törzsi kormányokat, nem szabad korlátozni abban, hogy részt vegyenek magántőkepiacainkon. “

Sokan úgy tekintettek a jelenlegi definíciókra, mint amelyek a „gazdagok meggazdagodnak” kifejezést támogatják. A befektetési lehetőségekhez való hozzáférés korlátozása – szigorúan a jelenlegi vagyon alapján – a befektetők biztonságának elavult módja. Az elnök ennek elismerését több tudásalapú kritérium javaslatával biztosan sokan lelkesen fogják kielégíteni.

SEC

Az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) egy kormány által szankcionált szervezet. Feladatuk az értékpapírok felhasználásával kapcsolatos szabályok megalkotása és betartatása. E felelősségek célja annak biztosítása, hogy a környező piacok továbbra is biztonságosak, tisztességesek és átláthatók maradjanak minden résztvevő számára.

Jay Clayton elnök felügyeli a SEC működését.

Más hírekben

Korábban beszámoltunk olyan vállalkozásokról, amelyek azt kérték, hogy a SEC frissítse feltételeiket és definícióikat. Ezek a kérések különböző frontokon érkeztek, nemcsak az akkreditált befektető meghatározására vonatkozóan. A következő cikk erre példa, mivel a Templum az év elején átvette a vezetést, hogy pontosítást kérjen.

A Templum a SEC-t alkalmazza, hogy pontosítsa a biztonsági token szolgáltatásokat

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map