A SEC figyelmeztetést nyújt a kezdeti tőzsdei ajánlatokról (IEO)

Fair Warning

A tőkegeneráló események sokféle formában fordulhatnak elő. Azok számára, akik részt vesznek a blockchain világában, az ICO, az STO és a DSO kifejezések nagy valószínűséggel általános terminológiává váltak. Az ilyen típusú események egy másik változata IEO vagy „Initial Exchange Offering” néven ismert.

A befektetők figyelmének első, 2019 eleji megragadása óta az IEO-k nagyrészt felváltották az ICO-t, mivel általában a biztonságosabb gyakorlati eszköznek tekintik őket. Ez a biztonságérzet gyakran annak a meggyőződésnek köszönhető, hogy a projektek jogszerűek, mivel tőzsdén működnek, és jobb befektetési lehetőségeket jelentenek..

Ezek azonban nem mentesek a veszélyektől. Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) nemrég közleményt / figyelmeztetést tett közzé azok számára, akik részt vettek vagy terveznek részt venni az IEO-ban.

Közleményükben a SEC egyértelműen megismétli, hogy „nincs olyan, hogy SEC által jóváhagyott IEO”. Még akkor is, ha nem állítja ezt az igényt, a SEC figyelmeztet arra, hogy sok IEO értékesítheti értékpapírokat (szándékosan vagy sem) közüzemi zsetonok esetén.

Mi a különbség?

Amikor az IEO-k népszerűsége először növekedett, szerencsénk volt, hogy vendégszerző, Liza Aizupiete (a Fintelum ügyvezető igazgatója) osztotta meg gondolatait. Hozzászólásában Aizupiete kitér az ICO és az IEO közötti különbségekre.

STO-k vs Crowdfunding, ICO-k & IEO-k

Megéri-e az idejét?

Saját, Antoine Tardif, a Securities.io vezérigazgatója is időt szakított arra, hogy elmélkedjen az IEO-k közelmúltbeli teljesítményével kapcsolatban. Megállapításai arra a következtetésre vezették, hogy „ami jelenleg fontosabb, mint a tényleges felsorolt ​​projekt, ott szerepel a projekt. Arra számítunk, hogy ha a szabályozott biztonsági tokenek egyre népszerűbbek lesznek, akkor az IEO-k csábító lehetőségek lehetnek ezeknek a biztonsági tokeneknek a szabályozott tőzsdéken történő felsorolására. Ez hasonló lenne a tőzsdék jelenlegi működéséhez. ”

A Binance IEO-k felülmúlják a versengő IEO-projekteket

Kommentár

Míg a SEC különféle kérdésekkel foglalkozik a közleményében, különösen két állítás világít rá álláspontjukra. Az alábbiakban részleteket mutatunk be közleményükből, amelyek ezt bizonyítják.

  1. Az IEO értékpapír-ajánlat?

„Vannak olyan fontos kérdések, amelyekkel a befektetőknek tisztában kell lenniük, mielőtt befektetnek egy IEO-ba. Akárcsak az ICO-k esetében, a felajánlás az ajánlattétel tényeitől és körülményeitől függően magában foglalhatja az értékpapírok felajánlását és eladását is. Ez azt jelenti, hogy az IEO-ra vonatkozhat bejegyzés követelmények, amelyek a szövetségi értékpapír-törvények szerinti ajánlatokra vonatkoznak. A regisztráció egyebek mellett azt jelenti, hogy a digitális eszközt kínáló vállalatnak fontos információkat kell közzétennie önmagáról, üzleti tevékenységéről, a kínált digitális eszközről és a befektetéssel kapcsolatos ajánlatok feltételeiről. 


  1. A platform értékpapír-tőzsde?

„Ezen túlmenően, ha az IEO értékpapírokkal jár, a online kereskedési platform Előfordulhat, hogy az IEO-nak felajánlása esetén külön regisztrálnia kell a SEC-nél, mint nemzeti értékpapír-tőzsdét, vagy egy mentesség, például egy alternatív kereskedési rendszer (ATS) alapján kell működnie. Az ATS-nek regisztrált brókerkereskedőnek kell lennie, és meg kell felelnie az alkalmazandó követelményeknek ahhoz, hogy törvényesen működhessen az Egyesült Államokban.

A bejegyzett nemzeti értékpapír-tőzsdékre és ATS-kre vonatkozó szövetségi törvények és rendeletek célja a befektetők védelme, valamint a csalárd és manipulatív kereskedési gyakorlatok megelőzése. Számos online kereskedési platform félreértelmezheti a befektetőket arról, hogy be vannak jegyezve, vagy megfelelnek egy nemzeti értéktőzsde vagy ATS szabályozási követelményeinek, és ezért hiányozhatnak azok a befektetők védelme, amelyeket egy nemzeti értéktőzsde vagy ATS nyújt a befektetőknek. ”

SEC

Az Értékpapír és Tőzsde Bizottság az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező szabályozó testület, amelynek feladata az értékpapírnak minősülő eszközökre vonatkozó törvények létrehozása és végrehajtása. Ennek célja a tisztességes és átlátható piac növekedésének elősegítése minden résztvevő számára.

Jay Clayton elnök felügyeli a SEC-n belüli műveleteket.

Más hírekben

Azon túl, hogy egyszerűen megismétlik álláspontjukat a biztonság szempontjából, és a későbbi figyelmeztetéseket a szabályokat esetleg megsértő tényezőkről, a SEC keményen dolgozott. A többi törekvésük egyik példája egy nemrégiben előterjesztett javaslat, amely szerint az „akkreditált befektető”.

A SEC az „akkreditált befektetőket” körülvevő kritériumok módosítását javasolja

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map