A szabályozók büntető intézkedéseket hajtanak végre a különféle kriptográfiai projektek ellen

A törvény erős karját nem lehet sokáig elkerülni. Az elmúlt héten különféle szervezetek megtanulták ezt az első kézből, mivel a szabályozók a bűncselekmények miatt kiszabtak egy sor bírságot és büntetést..

Bírságok, ügyvédi díjak, behajtási intézkedések és még sok más, ez az elmúlt héten hozott büntető intézkedések összessége, mivel a karma teljes mértékben látható.

Kockázati tőkebefektetések

A Ponzi-konstrukciónak megfelelő összegben a kockázatitőke-befektetések és annak felső osztálya legalább 72 befektetőt használt ki. A rendszer mögött állókról kiderült, hogy különféle illegális tevékenységekben vettek részt. Ide tartozik a közösségi média használata megtévesztő kijelentések megtételére, a pénzeszközök visszaélése és egyebek.

“A vádlottak végül 535 829 dollárt kértek a medence résztvevőitől, ennek az összegnek 450 302 dollárt tulajdonítottak el személyes használatra, és egy kis időn belüli Bernie-MadoffPonzi rendszer utánzatának kifizetését a pool tagjainak, így úgy tűnt, mintha a pool nyereséges lenne.”

Az érintetteket a CFTC vitte feladatra, a szabályozó testület győzedelmeskedett.

Büntető intézkedés – 900 604 USD (50% visszatérítés, 50% polgári büntetés) + CFTC jogi díjak

Távirat

Az üzenetküldő alkalmazás óriása, a Telegram a közelmúltban kénytelen volt lenyelni egy keserű tablettát, mivel a vállalat elfogadta a vereséget, amikor átadta a SEC elleni csatáját. Sót dörzsölve a sebbe, a távirat már az volt parancsolt a már megszűnt GRAM-tokenek miatt a védjeggyel kapcsolatos per költségeinek fedezésére. Lényegében a Telegram még mindig fizet egy már rég elveszett csatáért.

A per, amely a Telegram és Lantah közötti oda-vissza csatát látta, a „GRAM” ticker szimbólumhoz fűződő jogok körül forog. Az eredeti és a kontraruhát is eldobták. Lehet, hogy ezüst bélés van a Telegram számára, mivel a bíróságok utat adtak neki saját jogi költségeinek megtérítésére.

„A Távirat valószínűleg felszámolt bizonyos díjakat és költségeket Lantah viszontkereseteinek megvédésére, de minden díj valószínűleg kicsi lenne. A Bíróság úgy ítéli meg, hogy a Telegram jogosult a díjak és költségek megtérítésére a Lantah viszontkeresetek elutasításának feltételeként. A távirat a megrendeléstől számított 30 napon belül benyújtja a díjakról és költségekről szóló nyilvántartását. “

Büntető akció – 618 240 USD USD díjak + 6737,35 USD költségek

OneCoin

Annak ellenére, hogy minden idők egyik legnagyobb átverése, a OneCoinért felelősek közül sokan soha nem lesznek felelősségre vonva tetteikért. Mark S. Scottot New York államban elutasították azzal a döntéssel, hogy biztosan némi vigaszt nyújtanak az érintetteknek..


Mark S. Scott kulcsfontosságú szerepet játszott a OneCoin átverésében, a Locke Lordnál korábbi ügyvédi státusát felhasználva nagyjából 400 000 000 USD pénzeszközöket mosott – ebből 50 000 000 USD került a birtokába.

Bírói testület határozott hogy Mark S. Scott: „… parancsot kap, hogy New York államban tartózkodjon bármilyen jogi gyakorlattól és tartózkodjon ettől bármilyen formában, akár főként, akár más ügynökeként, hivatalnokaként vagy alkalmazottaként; és az alperesnek tilos ügyvédként vagy jogtanácsosként megjelennie bármely bíróság, bíró, igazságszolgáltatás, testület, bizottság vagy más állami hatóság előtt, illetve véleményt nyilvánítania a törvényről vagy annak alkalmazásáról, vagy tanácsot vagy ezzel kapcsolatban bármilyen módon ügyvédként és ügyvédként kinyújtja magát ebben az államban. “

Büntető akció – Mark S. Scott elbocsátott New York államban

Centra Tech

Robert Farkas hamis állítások és ígéretek sorozatával körülvette a csapatot és a „Centra Card” névre keresztelt kriptokártya mögött rejlő képességeket..

Robert Farkas, a rendszer mögött álló hangszerelőként, szigorú ítélethez vezet, mivel az ügyészek nemcsak felelősségre vonják tetteiért, hanem példaként is szolgálnak mások számára, akik hasonló cselekedeteket fontolgatnak..

Az ügyészek kijelentik, „Farkas bűncselekményének„ jellege és körülményei ”, valamint az igazságos büntetés kiszabásának szükségessége határozottan mérlegeli a jelentős börtönbüntetés előnyét … A börtönbüntetés jelentős büntetésére is szükség van a büntetőjogi magatartás megfelelő visszatartásának büntetési céljainak teljesítéséhez pénzt lopni ártatlan áldozatoktól saját (és barátja) céljaira – és elősegíteni az ilyen magatartást tiltó törvények tiszteletben tartását. “

Büntető cselekvés – meghatározandó

Egypto hadművelet

2 év alatt a több tízezer brazil befektetőt több mint 200 000 000 USD értékben csalták ki az „Operation Egypto” névre keresztelt átverés során. Ezt a csalást megkönnyítette egy sor társaság, amelyet Marcos Antonio Fagundes hangszerelő irányított – amelyek mindegyike jövedelmező megtérülést ígért a befektetőknek stratégiai befektetések révén.

Ez a helyzet szükségessé tette a brazil kormány és az amerikai DOJ közötti együttműködést, mivel a jogellenesen kihasznált pénzeszközöket egy amerikai tőzsdén tartották. Bár a cserét nem nevezték meg, meg kell jegyezni, hogy teljes mértékben együttműködnek a lefoglalási eljárásokban.

„… Fagundes-t a brazil törvények számos bűncselekményének megsértésével vádolják, többek között többek között egy pénzügyi intézmény törvényes engedély nélküli működtetésével, egy pénzintézet csalárd irányításával, jogellenes kisajátítással és pénzmosással, valamint az értékpapír-törvények megsértésével. A brazil bíróság lefoglalási végzést ad ki, amely a virtuális valuta lefoglalását irányítja az Egyesült Államokban a Fagundes tulajdonában vagy ellenőrzése alatt. ”

Büntetés – 24 000 000 USD lefoglalása értékű kriptovalutát a DOJ

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map