A TON Project redőnyökkel zárja ajtóit, amikor a SEC érvényesül

Matt.

A világ nagy részéhez hasonlóan mi is hónapok óta követjük és beszámolunk a Telegram és a SEC körül kialakult helyzetről.

Hosszú csata után a Telegram vezérigazgatója, Pavel Durov bejelentett hogy a társaság feladja a SEC elleni harcukat, és bezárja a TON ajtaját.

“Ezt a bejegyzést azért írom, hogy hivatalosan is bejelenthessem, hogy a Telegram aktív kapcsolata a TON-nal véget ért.”

Megvetés az Egyesült Államok iránt.

Ha egy dolog világosan kiderült a Pavel Durov által kiadott üzenetből, az bizonyos mértékű megvetést jelent az Egyesült Államok szabályozóival szemben. Kívülről nézve ez érthető gondolkodásmód.

Amikor a GRAM-zsetonok globális értékesítésének betiltására vonatkozó amerikai bírósági határozatot (nem csak az Egyesült Államok határain belül) hivatkozva Pavel Durov a következőket mondta:.

“Ez a bírósági döntés azt jelenti, hogy más országoknak nincs szuverenitásuk annak eldöntésére, hogy mi jó és mi rossz a saját állampolgáraik számára.”

Ő folytatta

„… Mi, az Egyesült Államokon kívüli emberek, szavazhatunk az elnökökre és megválaszthatjuk a parlamentjeinket, de továbbra is függünk az Egyesült Államoktól, ha pénzügyeket és technológiát (szerencsére nem kávét) találunk. Az Egyesült Államok felhasználhatja a dollár és a globális pénzügyi rendszer feletti ellenőrzését a világ bármely bankjának vagy bankszámlájának bezárására. Az Apple és a Google felett gyakorolt ​​irányítását felhasználva eltávolíthatja az alkalmazásokat az App Store-ból és a Google Play-ből. Tehát igen, igaz, hogy más országok nem rendelkeznek teljes szuverenitással abban, hogy mit engedjenek be a területükre. Sajnos mi – a világ lakosságának 96% -a másutt élünk – az Egyesült Államokban élő 4% -uk által választott döntéshozóktól függünk. “

Egy idővonal

Talán a legjobb módja annak, hogy megértsük az idővonalat, körülvéve az eseményeket az egész saga során, ha visszatekintünk korábbi cikkeinkre.

Vélhetően a felbujtó incidens, amely felemelte a feszültséget a Telegram és a SEC között, 2019 szeptemberére nyúlik vissza. Ekkor egy e-mail szivárgott ki, amely jelezte a Telegram lehetőségét arra, hogy az eredetileg tervezettnél korábban terjessze a GRAM tokeneket..

GRAM Token – Telegram Mulls korai kiadása

Míg a szabályozási kérdések dübörgése 2019. október 12. előtt történt, a SEC éppen ezen a napon nyújtott be távoltartási végzést a Telegram és leányvállalata, a TON ellen. Akkor a SEC képviselői kijelentették: “A mai sürgősségi intézkedésünk célja annak megakadályozása, hogy a Telegram elárassza az amerikai piacokat olyan digitális zsetonokkal, amelyek állítólag jogellenesen kerültek értékesítésre …”.

A SEC kiadja a sürgősségi intézkedéseket, a „gram” kiadásának leállítását

Innentől kezdve heves csata folyt, a SEC fenntartotta azt az álláspontot, hogy a GRAM jelzők valóban értékpapírok. Útközben a Telegram néhány apró győzelmet aratott. 2020 januárjában sikeresen meggyőzték az elnököt, hogy tagadja meg a SEC hozzáférését a Telegram teljes banki nyilvántartásához. A SEC ezen erőfeszítései erős szavakat váltottak ki a Telegram részéről, összehasonlítva a SEC erőfeszítéseit egy „halászati ​​expedícióval”.

Kerületi bíróság azt mondja, hogy a kérelmet elutasították

Távirat Likens SEC „Halászati ​​expedíció” iránti kérelme

Ezen a ponton nemcsak a sajtóorgánumok figyeltek fel a helyzetre. 2020 februárja volt az első alkalom, amikor külső szabályozó testületet vizsgáltak meg a helyzethez való hozzájárulásuk miatt. Ebben az esetben a bíróságok megkeresték a CFTC-t, és megkérdezték, hogyan osztályoznák a GRAM tokeneket szokásos gyakorlatuk szerint. Bár a bíróságok nem kérték, külső csoportok, például a Blockchain Egyesület is időt szántak arra, hogy mérlegeljék a helyzetet.

A CFTC álláspontot ad a GRAM token osztályozásról

A Blockchain Association (BA) hibákat mutat be a SEC távirat ICO-ügyében

Mire 2020 márciusa megfordult, a befektetők belefáradtak az eljárásokba. A hónapokig tartó azon töprengés, hogy mi lesz a projekttel, és az egyre növekvő COVID-19 járvány, sokan elfogadták a visszatérítés fogalmát.

Távirati befektetők készek visszatérítésre a COVID-19 pandémia közepette

Amikor a kifizetés iránti érdeklődés híre ment, a Telegram csak hetekkel később jelentette be a potenciális befektetői visszatérítési program első strukturálását. Bár ez sokak számára örvendetes hír volt, csak rövid idő múlva az amerikai befektetőket alkalmatlanná tették erre a lehetőségre.

A távirat elhalasztja a GRAM token kibocsátását és felajánlja a befektetők számára a visszatérítést

Amerikai befektetők nem jogosultak a távirat 110% -os kifizetésére

Ezzel eljutottunk a jelenhez, befejezve egy hónapokig tartó csatát, amelyben mindkét fél apró győzelmeket aratott; A folyamat, amely a token terjesztést többször késleltette, külső hatások és visszatérítési programok sokak számára kisiklott.

Megtanulta a leckét

Függetlenül attól, hogy Ön a SEC vagy a Telegram oldalán áll, ebben az esetben ez oktatási eszközként szolgált minden olyan társaság számára, amely hasonló utat fontolgat.

Lehet, hogy a Telegram és a TON projekt a kriptográfiai szektorban éppen erre példaként szolgált – vagy talán a SEC, amelyet az Egyesült Államok Bírósága valóban meghaladta a határain. A felfogás ingadozik, azonban ezúttal a Telegramot vélték hibásnak.

Azok számára, akik többet szeretnének megtudni arról, mi különbözteti meg a biztonsági tokent a segédeszköz-tokenektől, győződjön meg róla, hogy áttekintette Constantin Kogan, a BitBull Capital „Gondolatvezetők” sorozatának korábbi hozzájárulását..

A Howey-teszt: A biztonsági határ a biztonsági token és a segédprogram-token között

Távirat

A Telegram egy népszerű üzenetküldő platform, amely PC-n, iOS-en és Androidon is elérhető. A TON projekt a Telegramra épült törekvés volt, amely a GRAM tokenek használatával megkönnyítené az értékátadást. Míg ez a projekt leállt, a Telegram továbbra is működik, olyan népszerű, mint valaha.

Pavel Durov vezérigazgató jelenleg felügyeli a vállalat működését.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner