Abra 300 ezer dollár bírságot szabott ki a SEC és a CFTC közös erőfeszítéseiért a „biztonsági csereért”

A Commodity Futures Trading Commission (CFTC) és az Securities and Exchange Commission (SEC) közös erőfeszítésével az Abra kriptovaluta-kereskedelemmel foglalkozó alkalmazás és partnere, a Plutus Technologies 300 ezer dolláros bírságot kapott. Az összeg két 150 000 dolláros bírságot jelent, mindegyiket a CFTC-nek és a SEC-nek fizetik ki.

A bírságokat a két szabályozó testület azért szabta ki, hogy „értékpapír-alapú csereügyleteket kínáljon és adjon el lakossági befektetőknek regisztráció nélkül, és azért, mert nem hajtották végre ezeket a csereügyleteket bejegyzett nemzeti tőzsdén”. További információkért tekintse át a CFTC megrendelés és a SEC sorrend.

Rövid idővonal

Míg vannak olyan esetek, amikor a vállalatok nyilvánvalóan megszegik a szabályozásokat, az Abra és Plutus helyzet nem olyan egyszerű.

A kérdés eredetileg egy évvel ezelőtt merült fel, amikor Abra volt az első befutó a SEC-nél. Abban az időben az Abra ügyfeleinek „szintetikus kitettséget” kínált amerikai székhelyű értékpapírokkal. Ezt úgy érték el, hogy az Abra ügyfeleinek hozzáférést biztosított befektetésekhez, az értékpapírokat utánzó szerződés formájában, anélkül, hogy ténylegesen megvásárolta volna az alapul szolgáló eszközt.

Ennek a szolgáltatásnak a felajánlása eredményeként több eseményre került sor.

  • A SEC szerint az Abra biztonsági csere szolgáltatása megsérti az előírásokat
  • Abra leállítja az értékcserét, miután megtalálta az amerikai befektetőket
  • Abra különböző műveleteket költöztet a Fülöp-szigetekre
  • Újra elindulnak a biztonsági csere szolgáltatások, a hozzáférést visszavonják az amerikai befektetők.

Abra és Plutus sajnos a szabályozók úgy vélték, hogy az amerikai befektetőknek nyújtott szolgáltatás megszüntetése és működésük egy részének a Fülöp-szigetekre történő áthelyezése nem elegendő. Megállapítást nyert, hogy a szolgáltatás tervezési és üzemeltetési szempontjainak nagy része továbbra is az Egyesült Államokban jelentkezett, aminek következtében az Egyesült Államok előírásai alá esett.

A CFTC és a SEC képviselői kommentálták ezt. Érintették, hogy a befektetői korlátozások ellenére a szabályok továbbra is érvényesek.

Daniel Michael, a SEC végrehajtási részlegének komplex pénzügyi eszközökért felelős egységének vezetője kijelentette,

„A vállalkozások nem hagyhatják figyelmen kívül azokat a regisztrációs követelményeket, amelyek célja a befektetők számára az értékpapír-tranzakciók értékeléséhez szükséges információk rendelkezésre bocsátása. Továbbá, a biztonság alapú csereügyleteket felépítő és végrehajtó vállalkozások nem kerülhetik el a szövetségi értékpapír-törvényeket pusztán azzal, hogy elsősorban nem amerikai lakossági befektetőkkel kötnek ügyleteket, és felállít egy külföldi szervezetet, hogy partnerként működjön, miközben üzleti tevékenységének döntő részét az Egyesült Államokban folytatja. ” 

A díjak

Míg mind a CFTC, mind a SEC részt vett ezeknek a bírságoknak a kiadásában, határozataik függetlenek voltak. Mindegyik esetben Abra és Plutus meg tudta fizetni a bírságot, anélkül, hogy bármilyen jogsértést elismert volna. A szabályozó szervek megállapításai a következők voltak.

CFTC – Abra / Plutus megsértette a következőket: „… illegális deviza-csereügyleteket folytat digitális eszközök és deviza cseréjében amerikai és tengerentúli ügyfelekkel, valamint regisztráció megsértését”.

SEC – Abra / Plutus, megsértve a szövetségi értékpapír-törvény rendelkezéseit, amelyek az értékpapír-alapú csereügyletek be nem jegyzett ajánlataira és értékesítésére vonatkoznak, és előírják, hogy bizonyos csereügyletek bejegyzett nemzeti tőzsdén történjenek.


Pénzt pótolni

Nagyjából két hónappal ezelőtt beszámoltunk egy 5 millió dolláros beruházásról Abra, amelyet a Stellar Development Foundation (SDF) hajtott végre. Ez a lépés annak idején felkeltette a figyelmünket, mert ez lehetővé tette Abra számára, hogy végül belevágjon a stabil papírok és a digitális értékpapírok világába. Az SDF érdeklődést mutatott az ilyen típusú befektetések iránt, ami nyilvánvalóvá vált a DSTOQ hasonló biztonsági token platformba történő korábbi beruházása révén.

Ezzel a bírsággal úgy tűnik, mintha Abra mindvégig értékpapírokkal foglalkozott volna – még akkor is, ha nem vették észre.

Annak ellenére, hogy az itt tárgyalt bírságokat be kellett fizetnie, Abra valószínűleg nem lesz szakaszos. Az SDF fent említett befektetése és mások között az Abra létrehozása óta 45 millió dollártól északra emelkedett.

Egy melltartó

2015-ben alakult, Egy melltartó egy kriptovaluta befektetési alkalmazás, amely a kaliforniai Mountain View területén található. Indítása óta az Abra népszerű platform lett a befektetők számára. Hozzáférést és kereskedési támogatást nyújt egy sor digitális eszköz számára.

Vezérigazgató & Alapító, Bill Barhydt, jelenleg felügyeli a vállalat működését.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map