Az UKJT a digitális eszközöket a jelenlegi szabályozás szerint tulajdonnak tekinti

Digitális eszközök mint tulajdon

Egy nemrégiben közzétett, alapos jelentésben az Egyesült Királyság Jurisdiction TaskForce (UKJT) elárulta, hogy a digitális eszközöket kielégítően lefedik a hatályos értékpapír-törvények. Pontosabban, a digitális eszközökre általában tulajdonként tekintenek.

Ez egy fontos döntés, mivel az iparág résztvevőinek nagyon szükséges jogi egyértelműséget biztosít a digitális eszközökkel kapcsolatban, továbblépve. Mivel sokan magas elvárásokat támasztanak a növekvő digitális értékpapír-szektorral szemben, az egyértelmű kormányzati perspektíva jótétemény a jövőbeli törekvések strukturálása felé..

Főbb pontok

Míg a dokumentum sokkal részletesebb részleteket mutat be, a munkacsoport néhány rövid pontban összefoglalta döntéseit. Az alábbiakban részleteket mutatunk be a dokumentumból, bemutatva következtetéseiket.

„Az, hogy az angol jog egy adott kriptográfiai készletet tulajdonként kezelne-e, végső soron az eszköz természetétől, a létező rendszer szabályaitól és a kérdés céljától függ. Azonban:

a) a kriptográfiai készletek minden tulajdonságra utalnak;

(b) egyes kriptográfiai készletek újszerű vagy megkülönböztető jellemzői – megfoghatatlanság, kriptográfiai hitelesítés, elosztott tranzakciós főkönyv használata, decentralizáció, konszenzusos szabályozás – nem zárják le őket tulajdonjoguktól; 22 Jogi nyilatkozat a kriptopénztárakról és az intelligens szerződésekről

(c) a kriptográfiai készletek tulajdonjogától sem minősülnek tiszta információnak, vagy azért, mert esetleg nem minősíthetők sem birtokolt, sem működés közben lévő dolgoknak;

d) a kriptokészleteket ezért elvben tulajdonként kell kezelni;

e) de a magánkulcsot önmagában nem kell tulajdonként kezelni, mert ez információ. ”

 

* Azok számára, akik szeretnék elolvasni a teljes hirdetményt, kattintson a gombra ITT.*

Eltérő megközelítés


A folyamat, amelynek eredményeként a digitális vagyontárgyként kezelték a döntést, nagyjából 6 hónapot vett igénybe. Ez idő alatt a kormány képviselői jelzik (d?), Hogy a munkacsoport más megközelítést alkalmazott, mint a legtöbb.

Sir Geoffrey Vos, az angliai High Court kancellárja kijelentette, hogy a megközelítés szerint a digitális eszközök szabályozásának módját keresték a jelenlegi rendszer keretein belül. Ez ellentétben áll más nemzetekkel, amelyek új szabályozás létrehozását igyekeztek kialakítani egy kialakulóban lévő eszközosztály számára, amihez hasonlít a „visszalépéshez”..

UK Jurisdiction TaskForce (UKJT)

Az Egyesült Királyság több olyan „munkacsoportra” támaszkodik, amelyek igyekeznek utat nyitni a jogi szolgáltatási szektor digitalizálása előtt. Az Egyesült Királyság Jurisdiction TaskForce (UKJT) egyike ezeknek a csoportoknak.

A jelentésben feltüntetik, hogy az UKJT 8 egyénből áll, akik az Egyesült Királyság különböző kormányzati szintjein dolgoznak. A tagok a következők.

  • Sir Geoffrey Vos, az angliai High Court kancellárja
  • Sir Nicholas Green, Anglia és Wales jogi bizottságának elnöke
  • Mary Kyle, a City of London Corporation
  • Christopher Woolard, pénzügyi magatartási hatóság
  • Lawrenece Akka QC, húsz Essex
  • Richard Hay, a Linklaters LLP
  • Peter Hunn, Accord Projekt
  • Sir Antony Zacaroli, a Legfelsőbb Bíróság elnöke

Kommentár

Mivel az Egyesült Királyságban található, a Smartlands-t közvetlenül érinti az UKJT-ről ma tárgyalt döntés. Elérve az értékpapírokat.io, a Smartlands CMO-nak, Jaroszlava Tkalichnak a következőket kellett mondania a bejelentésről.

„Mivel az Egyesült Királyságban az első olyan platform, amely a reálgazdasági eszközök jelképezésére szakosodott a Csillag blokkláncon, a Smartlands jelentős alapokat élvez a kérdésben; a bírói és jogi szakértői testület tisztázásával a majdnem kétéves fejlõdésünk az elkövetkezõ évek során jelentõs stratégiai elõnysé válik. “

Beszélek Arnoldasszal

Míg Ilia Obraztsov most a Smartlands vezérigazgatója, szerencsénk volt, hogy az elmúlt hónapokban interjút készítettünk Arnoldas Nausedával, miközben ő töltötte be ezt a tisztséget. Arnoldas azóta átállt az elnök szerepére, mivel ez nagyobb hangsúlyt enged a stratégiai terjeszkedésre.

Interjúsorozat – Arnoldas Nauseda

Más hírekben

Mint fentebb említettük, a nemzetek a világ minden táján különböző megközelítéseket alkalmaznak a digitális eszközök felé. A következő cikkek mélyebben foglalkoznak kettővel, különös tekintettel álláspontjukra – Máltára és az Egyesült Államokra.

A máltai digitális jogszabályok áttekintése

Több állam kezdte meg a szabályozási egyértelműség biztosítását 2019-ben

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map