Németország a digitális értékpapírokról szóló törvényjavaslat legújabb országa

A digitális értékpapírok megjelenése óta a világ minden tájáról érkező vállalatok nagyobb szabályozási egyértelműséget követelnek a használatuk körül. Bár úgy tűnik, hogy az előrehaladás lassan halad, a különböző nemzetek, például Németország, figyelembe vették ezt a felhívást, és most értelmes lépéseket tesznek előre.

Digitális értékpapírok

Mielőtt megvizsgálnánk néhány országot, amely foglalkozik / létrehoz egy keretet ezen eszközök körül, mi is pontosan a digitális biztonság?

Egyszerűen fogalmazva, a digitális biztonság egy blockchain alapú token, amely az alapul szolgáló befektetés reprezentatív. Az alapul szolgáló befektetések sokféle formában és formában lehetnek. Ez azt jelenti, hogy a digitális értékpapír képviselheti a tulajdonjogot a beszedhetőben, a társaság saját tőkéjét, az adósság tulajdonjogát és még sok mást.

Ezek a tokenek intelligens szerződésre képes protokollokat használnak, amelyek olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek biztosítják, hogy továbbra is megfeleljenek az értékpapírokat körülvevő hagyományos törvényeknek.

Az új és gyakran rosszul megértett technológia alkalmazása miatt azonban ezek az eszközök gyakran nem felelnek meg az értékpapírokra vonatkozó hagyományos előírásoknak. Míg a hagyományos értékpapírokkal elég minőséget oszthatnak meg ahhoz, hogy ugyanabba az eszközosztályba sorolhassák, a digitális értékpapírok gyakran új keretrendszert igényelnek a szabályozás jelenlegi szürke területeinek megvilágítására. Ez az egyértelműség hiánya a jogi csuklás különféle példáihoz vezetett, mivel a vállalatok megpróbálnak feltérképezetlen vizeken navigálni.

Német keretrendszer

Csak napokkal ezelőtt Németország lett a legújabb ország, amely bevezette a törvénytervezet a digitális értékpapírok kezelése körül.

Ez az új törvényjavaslat több kérdéssel foglalkozik.

Milyen alkalmas programot használnak a jelenlegi okiratok rögzítésére?

A jelenlegi helyzetben bármely értékpapír kibocsátása Németországon belül megköveteli egy értékpapírosított papír alapú okirat elkészítését. Ez működhet a hagyományos értékpapíroknál, de mi a helyzet új digitális, blockchain alapú társaikkal? A törvényjavaslat javasolja egy új digitális főkönyvi rendszer felállítását, amely eszközként szolgál az ilyen információk rögzítésére – és milyen jobb technológia könnyíti meg ezt, mint megint a blokklánc?

Ki lesz a felelős a digitális értékpapírok előrehaladásának szabályozásáért?

Ha a blokkláncot főkönyvként fogják használni a fent említett információk rögzítéséhez, akkor egy ismert entitásnak kell lennie a kezeléséért. Ebben az esetben a szerep a Szövetségi Pénzügyi Felügyeleti Hatóságra hárul

Egyszerűen fogalmazva, ez a törvényjavaslat azt látná, hogy a papír-bankjegyeket egy blockchain alapú főkönyv veszi át, amelyet a szövetségi pénzügyi felügyeleti hatóság felügyel..

Érdekes módon úgy tűnik, mintha a meglévő értékpapírok digitális értékpapírokká történő átszámításának lehetőségét javasolták volna. Egy ilyen képesség potenciálisan magasabb likviditási szintet eredményezhet a digitális értékpapírok számára, és felgyorsíthatja az elfogadás sebességét.

Bár még több munkára van szükség, az itt ismertetett számlák fontos első lépések a digitális értékpapírok egyértelmű szabályozása felé.

Orosz keretrendszer

Nem csak Németország törekszik a digitális értékpapírok megfelelő szabályozására. Oroszország hasonló módon kezdte meg saját keretrendszerének kidolgozását, még 2019-ben, miután évekig átgondolta a helyzetet. Míg hónapokba telt, mire ez csak hetekkel ezelőtt történt.

Ez az új törvény a kriptovalutákkal, valamint a digitális értékpapírok meghatározásával foglalkozik. A „digitális pénzügyi eszközöknek” vagy „DFA-knak” nevezett törvény olyan keretet ír le, amelyben az ilyen eszközöket teljes mértékben szabályozzák. Ez átfogó felügyeletet jelent a DFA-k eladásától, kibocsátásától és kereskedelmétől kezdve.

Míg Oroszország felmelegedhetett a digitális értékpapírok / DFA-k gondolatában, a kriptovaluták nem részesültek ugyanolyan bánásmódban. Igen, igaz, hogy a kriptovaluták körül enyhítették a korlátozásokat, azonban az itt tárgyalt törvényjavaslat szintén tiltja, hogy fizetési módként használják őket – ideértve a digitális értékpapírok vásárlását is. Ehhez FIAT-fizetést igényel.

Hasonlóan Németországhoz, ez is határozott előrelépés, és még több munkát kell elvégezni.

Japán keretrendszer

Ez a technikailag jártas szigetország az elsők között fogadta el hivatalosan a digitális értékpapírokkal kapcsolatos szabályozást. Ebben az esetben Japán új keretet hozott létre a tőkegeneráló események, például a digitális értékpapír-kínálat (DSO) kezelésére..

Az ebben a keretben tisztázott témákra példa a,

  • Iparági terminológia
  • Banki előírások, beleértve a letétkezelési követelményeket
  • Cserefeladatok (pénzeszközök szétválasztása)
  • Bírságok és büntetések az „álhírekért”

Japánnak szerencséje van, hogy két önszabályozó szervezet hasznát veszi, amelynek feladata az ipari szabványok és a digitális értékpapírok egységességének kidolgozása. Ezek a szervezetek,

Japan Security Token Offering Association (JSTOA)

Japan Security Token Association (JSTA)

Kétségtelen, hogy a blockchain alapú törekvések népszerűsége a japán vállalatok körében arra kényszerítette a kormányokat, hogy új, megfelelőbb szabályozásokat dolgozzanak ki. Amint ez a tendencia folytatódik, számítson arra, hogy több ország követi példáját, miközben alkalmazkodnak a fejlődő iparágakhoz az egyes országok határain belül.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner