Oroszország megkezdi a biztonsági tokenek szabályozási keretét

Az orosz tisztviselők ebben a hónapban néhány fontos lépést tettek a biztonsági jelzők szabályozási keretének létrehozása felé. A múltban Oroszország azon a kerítésen állt, hogy miként lehet pontosan kezelni az új technológiát. Ez a határozatlanság ártott az ország blockchain közösségének és lelassította az örökbefogadást.

Globális verseny

Most úgy tűnik, hogy a törvényhozók felismerték annak fontosságát, hogy továbbra is relevánsak maradjanak az ágazatban. Következésképpen a tisztviselők továbbra is új törvényeket vezetnek be, amelyek a digitális eszközök használatára és tulajdonjogára vonatkoznak. Most Moszkva lehetőséget kíván adni vállalkozóinak, hogy versenyezzenek a globális színtéren.

Jogszabályok a művekben

Oroszországnak jelenleg van három az elkövetkező hónapokban végrehajtásra kerülő fő kriptográfiai számlák. Ezek a számlák a „Nyílt orosz digitális gazdaság” kampány részét képezik. Ez a kampány arról szól, hogy az innováció révén segítsen Oroszországnak alternatív bevételi és pénzügyi forrásokat fejleszteni.

Tip-toe Crypto

A következő három hétben aktiválásra kerülő három számla közül. A számlák közül kettő nem említi közvetlenül a kriptovalutákat. A számlák azonban tartalmaznak titkosítási tevékenységeket. A harmadik törvényjavaslat kifejezetten megnevezi a kriptovalutákat.

Sajnos a tisztviselők már háromszor késleltették a harmadik számlát. Ez a törvényjavaslat „A digitális pénzügyi jogokról” néven ismert. Az országban sokan ezt a törvényjavaslatot tekintik a kriptográfia legfontosabb elemének ebben az időben és jó okkal.

A Crypto kategorizálása

A „Digitális pénzügyi jogokról” szóló törvényjavaslat végül három kategóriába sorolja – virtuális eszközök (kriptográfia), technikai (segédprogram) és digitális pénzügyi eszközök (biztonsági tokenek). Ez a jogszabály kritikus első lépés a fokozottabb elfogadás felé. Elsősorban a kriptográfia iránti bizalom erősítésében segítene.

Több módosítás

A törvényjavaslat bevezetése óta többször is módosult, elsősorban a helyi üzleti szektor és a pénzügyminiszter erőteljes támogatása miatt. Anatolij Aksakov, az orosz pénzügyi piac bizottságának elnöke 2019. március 20-án ismertette a törvénytervezet első két tervezetét..

Anatolij Aksakov

Anatolij Aksakov – az orosz pénzügyi piac bizottságának elnöke


A társszponzorált harmadik jogszabálytervezet március 26-án került a törvényhozók elé. A törvényjavaslatot Pavel Krasheninnikov, a parlamenti törvényalkotási bizottság vezetője és Vjacseszlav Volodin, a Duma elnöke jelentette be. Érdekes módon a törvényjavaslat ezen változata az önmegvalósító vagy intelligens szerződések használatára összpontosít.

Intelligens szerződések használata

A Regnum, az orosz törvényhozó, Pavel Krasheninnikov, a parlamenti törvényalkotási bizottság vezetője kijelentette, hogy az intelligens szerződések nagyon hasonlítanak a jelenleg érvényben lévő fizetési rendszerekhez. Úgy véli, hogy ez a FinTech elengedhetetlen az orosz digitális gazdaság fejlődésében.

Oroszország központi bankja nem szereti a Bitcoin-t

A „Digitális pénzügyi jogokról” elhalasztásának fő oka az a tény, hogy az orosz központi bank még mindig ellenzi a decentralizált kriptovaluták teljes koncepcióját.

Nem meglepő, hogy a központi bank nem támogat semmilyen más pénznemformát, csak azokat, amelyeket személyesen bocsát ki. Egyszerre a bank alelnöke, Szergej Sevcsov odáig jutott, hogy a kriptókat „csúcstechnológiai piramisrendszernek” nevezte. A nyilatkozat kiemeli azokat a blokádokat, amelyeket az orosz kriptoközösségnek le kell győznie a siker érdekében.

A digitális jogokról

Október 1-jén hatályba lépett a második jogszabály – „A digitális jogokról”. Ez az első jogszabály, amely szolgálatba lépett. Természetében hasonló a digitális pénzügyi jogokról szóló jogszabályhoz, de sok kulcsfontosságú szempontból eltér. Főként a jogszabályok nem használják a „kriptopénzek” szót.

A törvényjavaslat meghatározta az ágazat alapvető jogi meghatározásait és azok státusát. Például a digitális jogok ma már jogilag elismert kifejezésnek számítanak az országban.

Módosítsa a Polgári Törvénykönyvet

Az új törvény módosítja az orosz polgári törvénykönyvet. A kiegészítés most azt állítja, hogy az informatika használata bizonyos körülmények között legális a kötelezettségek teljesítéséhez. Alapvetően az önmegvalósító szerződések jogilag kötelező érvényűek a továbblépés során.

ICO törvények az úton

Januárban a harmadik kriptográfiai törvényjavaslat kerül végrehajtásra. Ez a törvényjavaslat kizárólag olyan közösségi finanszírozási kampányokkal foglalkozik, mint például a biztonsági token-ajánlatok (STO). A törvény az úgynevezett „A befektetés vonzása a befektetési platformok segítségével”, és ennek következményei messzemenőek.

STO korlátozások

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2019 augusztusában írta alá a törvényjavaslatot. Az új törvény befektetővédelmet, valamint korlátozásokat ír elő az ICO és az STO szektorban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a BBC-n keresztül

Vlagyimir Putyin orosz elnök a BBC-n keresztül

Például a minősítéssel nem rendelkező befektetők fejenként legfeljebb 600 000 rubelt (9000 USD) fektethetnek be. Ennek a törvénynek az a célja, hogy megvédje a műveletlen befektetőket a nagy veszteségektől. Sajnos a normál befektetőket is korlátozhatja a megtérülés maximalizálásában.

Exkluzív STO

A jogszabály azt is korlátozni fogja, hogy a cégek mit szervezhetnek a crowdfunding eseményeknek. Nem meglepő, hogy ebben az időben csak az ország központi bankjában bejegyzett pártok folytathatnak crowdfunding tevékenységet. Alapvetően bármely orosz STO-nak a folytatásához a központi bank áldására van szükség.

Nem könnyű orosz kripto befektetőnek lenni

Ez a törvény bemutatja Oroszország azon erőfeszítéseit, hogy csak az elit használhassa a blokklánc-szektort, ugyanakkor szinte lehetetlenné teszi ezt az átlagember számára.

Ez a civil befektetővel szembeni elhanyagolás nem új keletű. Még 2017-ben Oroszország a kriptográfia betiltása felé utalt, ugyanakkor a központi bank bejelentette, hogy a következő 2 évben ki kívánja bocsátani saját natív kriptovalutáját – titkosítható.

Orosz Blockchain és Cryptocurrency Szövetség

Az ország felhős kriptográfiai jogszabályok története ellenére Oroszország továbbra is a blokklánc további terjeszkedését látja. Az országban már számos cég dolgozik együtt az átláthatóság növelésében az ágazatban Orosz Blockchain és Cryptocurrency Szövetség.

Ez a csoport minősítési rendszert biztosít a befektetők számára, hogy jobban felmérjék az ICO vagy az STO érvényességét. A cég egy nemzetközi szabvány létrehozására törekszik a közösségi finanszírozási kampányok értékelésére. Ily módon a befektetők következetesebben tudják pontosan felmérni az ezekhez a befektetésekhez kapcsolódó kockázatokat.

A változás eredményeként keletkezett szankciók

Az orosz tisztviselők megtették a monumentális lépéseket a helyi blokklánc szektor előmozdítása érdekében, miután számos, az Egyesült Államok által bevezetett szankcióval foglalkoztak. Az amerikai törvényhozók ragaszkodtak a szankciókhoz, amit tettek úgy vélik mint a 2016-os elnökválasztásba való beavatkozás.

A szankciók kezdete óta Vlagyimir Putyin orosz elnök bírálta az Egyesült Államok döntését. Kijelentette, hogy az Egyesült Államok lépése fegyverré tette a dollárt. Következésképpen ez a stratégia megnehezíti a versengő országok számára a valutában való hit megtartását. Lényegében a lépés arra kényszerítette Oroszországot fontolgat alternatívák.

Oroszország kripto

Oroszország most készen áll a blokklánc-megoldások felé fordulni. Az ország rendelkezik a hálózattal és a technikai képességekkel, hogy meghatározó erő legyen a kriptográfia területén. Figyelembe véve, hogy az ország a következő évben elindítja saját natív kriptovalutáját, logikus, hogy a törvényhozók elkezdik a blokklánc-barátabb üzleti környezet népszerűsítését.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map