SEC Roundup – Clayton befejezi a birtoklást, bróker-kereskedő javaslat, alapkezelő terhelve

Mindenki figyelmét felkeltette a SEC a Ripple és a be nem jegyzett értékpapírok forgalmazásával foglalkozó kulcsfontosságú vezetők híre. A per terjedelme ellenére a SEC továbbra is keményen dolgozik, és a héten több frissítést nyújtott működésével kapcsolatban.

A célvonal

Jay Clayton hivatalosan is a SEC korábbi elnöke. Egy nemrég megjelent nyilatkozat, Clayton a távozásával foglalkozott, kijelentve, hogy „… a napirend összeállítása során december 23-án indulok”.

Clayton összefoglalta a SEC-n töltött idejét, felvázolta a végrehajtási intézkedések körét és a szabályozási frissítéseket.

„A SEC-n a szabályozási keret korszerűsítésére összpontosítottunk, több mint 90 szabály elfogadásával, sok olyan területen, amelyekkel évtizedek óta nem foglalkoztak érdemben. Fontos, hogy ellenőrzési és végrehajtási erőfeszítéseink az amerikai háztartások tízmillióinak szükségleteire összpontosítottak. Több mint 14 milliárd dolláros monetáris jogorvoslati megbízást kaptunk végrehajtási intézkedések során, és rekordot, mintegy 3,5 milliárd dollárt adtunk vissza a káros befektetőknek ”

Új szabályok

A közeli jövőben a digitális értékpapírokkal foglalkozó brókerkereskedők élete kissé megkönnyülhet. A SEC rendelkezik javaslatot tett közzé nyilvános kommentárként, amelynek eredményeként a szabályozó testület felajánlja a bróker-kereskedőknek egy 5 éves amnesztiaidőszakot, amelyben nem hajtanak végre végrehajtási intézkedéseket.

Ezt az időszakot kínálják a szükséges infrastruktúra fejlesztésének lehetővé tételére – különös hangsúlyt fektetve a digitális értékpapírok letétkezelésére.

„A Bizottság azt tervezi, hogy a bróker-kereskedők teljes körű bróker-kereskedői funkciókat látnak el a digitális eszközpapírok tekintetében – ideértve ezen eszközök letétkezelésének fenntartását is – oly módon, hogy foglalkozzanak a digitális eszközértékpapírok egyedi jellemzőivel, és minimalizálják a befektetők és más piacok kockázatát. résztvevők. ”

Folytatódik,

„A Bizottság elismeri, hogy a digitális eszközpapírok piaca még mindig új és gyorsan fejlődő. A digitális eszközökkel kapcsolatos ügyletek és letétkezelés technikai követelményei eltérnek a hagyományos értékpapírokkal kapcsolatos követelményektől. A hagyományos értékpapír-ügyletek pedig gyakran számos közvetítőt, infrastruktúra-szolgáltatót és partnert érintenek, amelyekre a digitális eszközök értékpapír-piacán nincs analóg elem. A Bizottság támogatja az innovációt a digitális eszközpiacon az infrastruktúra fejlesztése érdekében.

Ennek az infrastruktúra-fejlesztésnek a bevezetése érdekében a SEC különféle lépéseket tett, amelyeket megtehetett, és úgy gondolja, hogy a befektetők számára megfelelő biztonságot nyújtana az ilyen eszközök kezelésében. Az alábbiakban néhány példa ezekre.

  1. Bróker-kereskedők kizárólag digitális értékpapírokkal foglalkoznak
  2. Világos irányelvek és eljárások végrehajtása a megfelelő jelentési felelősség biztosításával
  3. Világos irányelvek és eljárások bevezetése az egyes digitális eszközök és egyedi jellemzőik (skálázhatóság, tranzakciós sebesség, rugalmasság stb.) Elemzésével kapcsolatban
  4. Olyan eljárások kidolgozása és felhasználása, amelyek megkönnyítik és bemutatják a digitális eszközök őrzését.

Bár különféle húrok vannak csatolva, ez a javaslat határozottan pozitív lépés a digitális értékpapír-ágazat számára. Remélhetőleg lehetővé teszi a korlátlan és szerves növekedés megvalósulását, mivel a vállalatok és a szabályozók egyaránt létrehozzák a biztonságos és hatékony ágazat működtetéséhez szükséges infrastruktúrát.

Csalással vádolták


Bár a bróker-kereskedőknek valami pozitív várakozásuk lehet, a Ripple-n kívül vannak olyanok, amelyek negatív módon ragadták meg a SEC figyelmét.

Stefan Qin, a Virgil Capital alapítója a SEC csalással vádolta.  Ezek a vádak különféle akciókból származnak, amelyek a koholt nyilvántartásoktól, a jogellenesen kihasznált pénzeszközökön és egyebeken át terjednek.

„Stefan Qin vádlott megtévesztő magatartást tanúsított, a befektetők és mások számára hamis és félrevezető állításokat használva, súlyos károkat és további károkozás veszélyét okozva két általa ellenőrzött alapnak, a Virgil Sigma Fund LP-nek (a„ Sigma Fund ”) És a VQR Multistrategy Fund LP (a továbbiakban:„ VQR Fund ”).”

Jelzik, hogy bár Stefan Qin vélhetően jelenleg Dél-Koreában lakik, várhatóan teljes mértékben együttműködik a SEC-vel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map