A Litecoin felezésének magyarázata: mi ez és hogyan befolyásolhatja az árát?

A Litecoin (LTC), a piac egyik legrégebbi és legnépszerűbb kriptovaluta a második felét fogja tapasztalni augusztus 5-én. Sok elemző és jelentés beszél róla, de mit jelent a felezés? Hogyan befolyásolhatja ez a Litecoin árát? Milyen gyakran zajlanak a felezéses események? Ezekre és további kérdésekre válaszolunk ebben a cikkben.

Litecoin Halving magyarázata

Különböző virtuális pénznemek vannak a piacon, amelyek különböző konszenzusos algoritmusokkal működnek. Az egyikük Proof-of-Work (PoW) néven ismert, amelyet a Bitcoin (BTC) is népszerűvé tett. Az olyan PoW-hálózatok, mint a BTC és az LTC, megkövetelik, hogy a bányászok bányászati ​​teljesítmény biztosításával dolgozzák fel a hálózat tranzakcióit.

Ezt olyan hardvereszközökkel érik el, amelyek nagy mennyiségű energiát fogyasztanak, és amelyek biztonságban tartják a hálózatot. A bányászok meggyőződve arról, hogy a tranzakciók valósak-e és nem változtak-e, jutalmat keresnek energiafogyasztásukért és a digitális eszközök kibányászásához szükséges időért.

Ebben az esetben a Litecoin bányászai blokkonként 25 LTC érmét kapnak, szemben a BTC bányászokkal, akik blokkonként 12,5 BTC-t kapnak. Minden 840 000 blokk a Litecoin hálózaton és 210 000 blokk a Bitcoin blokkláncon, a bányászok jutalma felére csökken. Ez azt jelenti, hogy a Litecoin által tapasztalt következő felében a bányászok 2,5 percenként 12,5 LTC-vel jutalmazzák. A bitcoin bányászok 10 percenként 6,25 BTC-t kapnak, tekintve, hogy a Litecoin blokkideje négyszer gyorsabb, mint a Bitcoin blokkja.

Befolyásolja-e a Litecoin árát?

Forrás: http://blog.abrok.eu/inflation-rates-of-crypto-currencies/

A Bitcoin és a Litecoin olyan inflációs rendszerű valuták, amelyek négyévente csökkennek. A litecoin inflációja évi 8,72% -ról évi 4,26% -ra csökken, közelebb ahhoz, amit a világ központi bankjai általában “egészséges inflációs rátaként” állapítanak meg gazdaságaik számára.

A kriptopénzek különbözőek. Egyértelműen korlátozott kínálat van, amelyet nem lehet megváltoztatni, ami biztossá teszi a történéseket és az inflációs ráta alakulását. Ha havonta alacsonyabb az LTC-kibocsátás, a piac sokkal könnyebben felveheti az új nyomtatott LTC-t. Ennek nagyon pozitív hatása lehet az árra.

A virtuális pénznemek bővülésével növekszik a kereslet iránta. Az elmúlt években egyre nagyobb igény mutatkozott a nagyobb befektetők és intézmények részéről, összehasonlítva az előző évekkel, amikor a digitális devizákkal elsősorban lakossági befektetők kereskedtek. Várhatóan nő a Litecoin iránti érdeklődés is, de az alacsonyabb LTC-kibocsátás végül befolyásolhatja a negyedik legnagyobb kriptovaluta árát.

A Bitcoin már 2012-ben és 2016-ban is többféle rosszul esett át. A következő felezésre várhatóan jövő év májusában kerül sor. E két alázás előtt és után a népszerű digitális eszköz ára pozitív tendenciát követett.

Forrás: https://www.tradingview.com/

Van különbség a Litecoin-nál. A digitális valuta éppen 2011-ben jelent meg a piacon, ami azt jelenti, hogy a kriptopénz a második felezési eseményt fogja tapasztalni, nem pedig a harmadik. Így az eszközre gyakorolt ​​hatás értékelése nehezebbnek bizonyul, mint a Bitcoin esetében. Ennek ellenére a Litecoin várhatóan a Bitcoinhoz hasonló módon viselkedik, még akkor is, ha az LTC nem teljesített jól a 2015-ös első felezési élmény után.

2015. augusztus 25-én a Litecoin megtette első felezési eseményét, amelyben a bányászok 25 LTC-t kezdtek kapni, nem pedig 50 LTC-t, mint 2011 óta. A diagramok azt mutatják, hogy a digitális eszköz ára 306% volt egy hónappal a felezés előtt, ami minden bizonnyal az a tény vezérelte, hogy a piac izgatott volt az esemény miatt.

Forrás: https://www.tradingview.com/

Ennek ellenére az eufória csak néhány hét alatt véget ért, és a Litecoin ára több mint 1 évig változatlan maradt, 2,73 és 4,7 dollár körüli kereskedéssel járt egy rövid periódus alatt, amelyben az LTC meghaladta ezt a szintet és elérte az 5,7 dollárt..


Idén láthatjuk, hogy a Litecoin egy bikafutást indított el 2018 decemberében, egy évig tartó medvepiac után. Mióta mélyen van, a Litecoin már 550% -kal nőtt, ami arra utal, hogy a felezés már beárazott. Az áraktivitás, amelyet ebben a hat hónapban láthattunk, hasonló ahhoz, amelyet az ár követett 2015-ben, amikor 600% fölött emelkedett 1,18 dollárról 8,79 dollárra.

Forrás: https://www.tradingview.com/ Forrás: https://www.tradingview.com/

Bár a PoW pénznemek általában alacsonyabb korrelációt mutatnak a többi digitális eszközzel, ha feleződést tapasztalnak, a Litecoin várhatóan valahogy az egész kriptopiacnak megfelelően viselkedik. Ez azt jelenti, hogy kisebb mértékben az űrbeli bullishness vagy bearishness hatással lesz a digitális valutára az augusztus 5-i felező esemény előtt és után..

A UseTheBitcoin oldalon cikket írtunk a Litecoin árjóslásáról, amelyet különféle események figyelembevételével készítettünk, beleértve a közelgő felezéseket.

Az írás idején 11 napra vagyunk a felező eseménytől. A CoinMarketCap adatai szerint a Litecoin ára 95,55 dollár, piaci kapitalizációja meghaladja a 6 milliárd dollárt..

Litecoin ellátási és hasítási ráta

A Litecoin maximális ellátása 84 000 000 LTC, ebből már több mint 62 840 000 LTC-t bányásztak. Ez megegyezik a történelem során várhatóan bányászni kívánt teljes Litecoin 75% -ával. Bányászatra 21.160.000 LTC maradt.

Jelenleg 14 400 LTC keletkezik naponta, és az új LTC száma 7200-ra csökken, és naponta 576 blokk jön létre.

A Litecoin hash aránya szintén megvan elérte néhány napja új csúcspontok, körülbelül 300 GH / s sebességgel. Ezért a Litecoin bányászatának nehézségei is jelentősen megnőttek, és új rekordokat értek el. Bár úgy tűnik, hogy a bányászok bátortalanok a hálózat jövőjével kapcsolatban, egyértelmű, hogy a felezés után kevésbé lesznek nyereségesek.

Július 10-én a Mickey-vel készített interjú során Charlie Lee, a Litecoin alapítója megemlítette, hogy lesz némi következménye a Litecoin bányászati ​​ökoszisztémájának.

Az ügyben ő kommentálta:

„Amikor a bányászati ​​jutalom felére csökken, néhány bányász nem lesz nyereséges, és le fogja állítani a gépét. Ha ezt nagy százalék teszi, akkor a blokkok egy ideig lelassulnak. A litecoin esetében három és fél nap van a következő [nehézségekkel járó] változás előtt, tehát valószínűleg olyan, mint hét nap lassabb blokkok, majd ezt követően a nehézség újból beáll és minden rendben lesz. “

Meg lehet kezdeni a Litecoin bányászatát a szükséges eszközök megvásárlásával és egy olyan bányamedencéhez való csatlakozással, amely jó szolgáltatásokat kínálna a bányász területén. A Litecoin hozzáférésének másik módja a megvásárlása. A UseTheBitcoin oldalon megírtuk, melyek az idén az öt legjobb módja a Litecoin vásárlásának.

Litecoin felezési következtetés

A Litecoin felére csökken augusztus 5-én. Ez az egyik legfontosabb esemény, amelyet a PoW hálózat tapasztal. Elemzésünk szerint a piac úgy tűnik, hogy már felárazták a felét, amely egybeesett a kriptovaluta tér helyreállításával.

Úgy tűnik, hogy a bányászok nem aggódnak a jutalomcsökkentés miatt, ami valahogy bullish, tekintve, hogy az ár növekedésére számítanak. Ha ez nem történik meg, akkor lesz egy rövid időszak, amelyben a bányászok kivonulnak a hálózatból. Miután a nehézségek kiigazodnak, a dolgoknak vissza kell térniük a normális helyzetbe.

Hosszú távon a felezés mindig pozitív a virtuális valuta árához képest. Alacsonyabb LTC kibocsátás mellett, de nagyobb a kereslet a kriptovaluta iránt, ha bikapiac van, a digitális eszköz ára várhatóan növekedni fog.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map