Mi az a Decentraland (MANA)? Minden, amit tudnod kell

A Decentraland (MANA) egy virtuális valóság platform és blokklánc hálózat, amelynek célja, hogy forradalmasítsa a fejlesztők és alkotók bevételszerzését a tartalommal és az alkalmazásokkal. Átfogó, 3D-alapú élmény, a Decentraland magával ragadó élményt kínál a felhasználók, a fejlesztők és a befektetők számára is. 

Ebben a cikkben elmagyarázzuk, mi is a Decentraland, hogyan működik és miért érdemes megnézni ezt a projektet a jövőben. 

Mi a Decentraland: Bevezetés

Amint a kriptopénzpiac folyamatosan bővül, új projektek jelentek meg. Bár közülük sokan már eltűntek, csak a legvirágzóbbak és a legfejlettebbek maradnak operatívak. A Decentraland azután jött létre, hogy 2017 augusztusában tartott egy kezdeti érmeajánlatot (ICO). Az ICO annyira sikeres volt, hogy a MANA tokenek néhány másodperc alatt eladhatók. 

A projekt leírása szerint a MANA digitális pénznem lehetővé tenné a felhasználók számára a LAND vásárlását a virtuális valóság gazdaságában. 

A projekt megemlítette:

“A MANA lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy LAND nevű virtuális ingatlanokat vásároljanak és adják el, és teljesen belemerüljenek a Decentraland virtuális valóság gazdaságába.” 

A projekt mögött álló csapat még 2015-ben kezdett dolgozni a Decentraland-on, amelyben bemutatták a digitális ingatlan tulajdonjogának a blokklánc-hálózaton belüli felhasználók számára történő kiosztásának koncepciójának igazolását. A technológiai vezető az Esteban ORdano, amely a Smart Contract Solutions társalapítója. A projekt vezetője Ari Meilich, aki a CRV piackutató elemzője volt. 

Az Ethereum (ETH) intelligens szerződés révén a LAND tulajdonjoga fennmarad a blokkláncon. Ez a Decentraland volumenét tekintve az egyik legnagyobb projekt az Ethereum hálózatán. 

Manapság a hálózat folyamatosan bővül, különböző fejlesztések zajlanak sokféle szinten. Ez magában foglalja az avatarok létrehozását, továbbfejlesztett térképészeti eszközöket, földárveréseket és egyebeket. 

A Decentraland már számos partnerséget írt alá más projektekkel, köztük Aragon, District0x és az imToken is. A hálózat tanácsadói között szerepel Luis Cuende, Aragon projektvezetője, Jake Brukhman, a CoinFund alapítója, valamint Xiolai Li, az INBlockchain alapítója. 

Mi a FÖLD és a MANA? Hol lehet őket megvásárolni?

Mint korábban említettük, a LAND egy olyan blokklánc technológián alapuló eszköz, amelynek korlátozott kínálata van, és amelynek területe 33 × 33. Azonban az egyének és a fejlesztők magas tornyokat vagy bármilyen más alkotást építhetnek. 

A MANA az a virtuális pénznem, amely az összes Decentraland ökoszisztémát működteti, az aukcióktól az átutalásokig. A MANA digitális pénznem a 45 legjobb ERC-20 token egyike, és a CoinMarketCap 120 legjobbja közé tartozik. Számos különböző alkalommal kereskedtek a 80 legértékesebb zseton között. 

Jelenleg minden MANA-érmével 0,0422 dollár körül mozognak, és piaci kapitalizációja 44 millió dollár, alig néhány évvel a piacra bocsátás után. Bár 2017-ben nagy volt az érdeklődés az ICO iránt, és sok projekt kudarcot vallott, a Decentraland továbbra is megmutatja mennyire rugalmas a fejlesztés folytatásával.


Ha MANA tokeneket szeretne vásárolni, akkor a legjobb módja az a Coinbase, a világ egyik legnépszerűbb digitális valuta platformja.. Ha ezt a linket követed és fektessen be 100 dollárt néhány érmébe, amelyet a Coinbase jelenleg kínál, kap egy 10 dolláros üdvözlő bónuszt. 

A digitális pénz megszerzésének másik módja a használat Binance, a piac egyik legismertebb és legnagyobb kripto tőzsdéje a kereskedési volumen szempontjából. 

Azok a személyek, akik meg akarják vásárolni a LAND-ot, megtehetik a piactér Decentralnadnak van. A cikk írásakor a legolcsóbb LAND költsége 10 388 MANA, ami ~ 436 USD. Általánosságban elmondható, hogy a LAND parcellák, amelyek közel vannak a Genezis város központjához, sokkal drágábbak, mint a város szélén. 

Minden alkalommal, amikor a felhasználó megvásárolja a LAND-ot, a használt MANA leég. Lehetőség van arra is, hogy LAND-ot vásároljon több millió, vagy akár milliárd MANA-ért (ha valakinek van ilyen). A maximális ellátás várhatóan 2 644 403 343 MANA lesz, míg a keringő ellátás jelenleg 1 050 141 509. 

Lehetőség van MANA megvásárlására is számos tőzsde segítségével, többek között a Bittrex és az Upbit között. A digitális eszközzel jelenleg a Tether (USDT), az ETH, a Bitcoin (BTC) vagy az USD Coin (USDC) ellen kereskednek.. 

Decentraland fejlesztés és növekedés

A Decentraland mögött álló csapat a fejlesztés koncepciójával dolgozik, amely szakaszokra vagy „Korokra” oszlik. Az első szakasz a kőkorszak néven ismert, ahogy a Decentraland fő fejlesztői nevezték. 

A második szakaszt „bronzkornak” hívják, és egy 3D-s virtuális világ kifejlesztésével kezdődik, amely földekre oszlik. Ezen csomagok mindegyike rendelkezik a tulajdonosokkal kapcsolatos információkról, és az információkat a blokklánc tárolja. 

A következő szakasz a „vaskor”, amelyben a Decentraland innovációja és fejlesztései nagyon vonzó hálózatot és követendő projektet jelentenek. Jelenleg lehetőség van az alkalmazások létrehozására és a tartalom bevételszerzésére. Ez az első alkalom, hogy a fejlesztők ezen a platformon keresztül bevételt szerezhetnek alkotásaikkal és alkalmazásaikkal. 

A Decentraland egyik fő jellemzője, hogy ez valóban egy decentralizált világ, amelyben a földterületek alkotói és tulajdonosai telepíthetik alkalmazásaikat anélkül, hogy egy központosított hatóság mindent ellenőrizne. Mivel a hálózat Ethereumon alapul, mindent ebben a nyilvános blokkláncban regisztrálnak. 

A Decentraland az első VR platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a blockchain technológiával tulajdonjogot szerezzenek a földjük felett. Nemcsak webböngészőn keresztül lehet hozzáférni a hálózathoz, hanem VR eszközökön keresztül is. Általánosságban elmondható, hogy ezeket a VR platformokat szerte a világon egyetlen vállalat irányítja, központi szerverekkel. 

A Decentraland hajlamos olyan LAND aukciókat tartani, amelyeken a felhasználók és az érdeklődő vásárlók megvásárolhatják a vállalat által értékesített LAND-ot. Az első aukciót 2017 decemberében, a másodikat 2018 decemberében rendezték meglepő módon, A Binance a Decentraland céggel állt kapcsolatban a második LAND aukcióra, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a LAND vásárlását Binance Coin (BNB) tokenek használatával. 

Genesis City

A Decentaland világ fő városát Genesis City-nek hívják, amely négyzetméterenként nagyjából akkora, mint Washington DC. Lehetőség van arra, hogy a felhasználók saját városokat alkossanak az egész városban és a rendelkezésre álló számos területen. Vannak zónák, például kereskedelmi, ipari és lakóhelyek. 

Emellett a városnak megvan a maga Genesis tartalmi program Ez lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy nyújtsanak be javaslatokat a blockchain játékokra és az interaktív tapasztalatokra. A Decentraland mögött álló csapat összesen 5 millió dollárt fektet be, hogy ösztönözze ezeket a projekteket és finanszírozást nyújtson azoknak, akiknek szüksége van rá.

Ez a város megnyitja a kapukat a fejlesztők előtt, hogy elkezdhessenek blockchain játékokat létrehozni. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az egyes projektek számára rendelkezésre álló LAND korlátozott, ami kihívást jelent azoknak a vállalatoknak, amelyek különböző játékokat szeretnének létrehozni ezen a Genesis City-n. 

Ugyanakkor a Decentraland korlátozott grafikával dolgozik annak érdekében, hogy minél több felhasználót elérjen szerte a világon. Vannak olyan játékok, amelyek fejleszthetők, például hulladékvadászatok, ügyességi versenyek, kézművesség, csomagok játékterekként, zsákmányládás játékok és még sok más. 

Záró gondolatok a Decentraland-ról

A Decentraland platform potenciális versenyzőnek bizonyult a piac legfontosabb kriptovalutái között. A cél egy virtuális világ kínálata, ahol a vállalatok, magánszemélyek és más felek gazdasági tevékenységet fejleszthetnek a megszerzett FÖLD révén. 

A MANA digitális pénznem ára stabilabb volt, mint más digitális eszközök, amelyek sokszorosára emelkedtek. A digitális pénznem 0,24 dolláros maximális árat ért el a 2018 eleji ICO-bika futása alatt, és a piacra kerülést követően a legalacsonyabb pont ez év februárjában volt, közel érménként 0,033 dollárra. 

Ez a Decentraland MANA ártáblázata

Ha a hálózat fejlesztése folytatódik, és az ígéretek valóságosnak bizonyulnak, akkor a platform egyértelmű potenciállal rendelkezik arra, hogy egy nagyon jövedelmező és elismert projektté fejlődjön a kriptovaluta piacon. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map