Abra je zajedničkim naporima SEC-a i CFTC-a kaznio 300 tisuća dolara za ‘zamjenu sigurnosti’

Zajedničkim naporima Povjerenstva za trgovinu robama za robe (CFTC) i Povjerenstva za vrijednosne papire i burze (SEC), aplikacija za kriptovalute Abra i njezin partner Plutus Technologies kažnjeni su s 300.000 američkih dolara. Ukupno predstavljaju dvije novčane kazne od 150.000 USD, a svaka se plaća CFTC-u i SEC-u.

Kazna su nametnula dva regulatorna tijela za „nuđenje i prodaju zamjenskih dijelova zasnovanih na osiguranju malim ulagačima bez registracije i zbog propuštanja tih zamjena na registriranoj nacionalnoj burzi“. Za više informacija možete pregledati CFTC narudžba i SEC narudžba.

Kratka vremenska crta

Iako postoje slučajevi u kojima tvrtke očito krše propise, situacija koja uključuje Abra i Plutusa nije tako jednostavna.

Problem se izvorno pojavio prije više od godinu dana, kada je Abra prvi put ušao u SEC. U to je vrijeme Abra ponudio svojim klijentima ‘sintetičku izloženost’ američkim vrijednosnim papirima. To je postignuto zahvaljujući tome što je Abra svojim klijentima omogućio pristup ulaganjima, u obliku ugovora koji oponaša vrijednosne papire, bez stvarne kupnje temeljne imovine.

Kao rezultat ponude ove usluge, dogodilo se više događaja.

  • DIP utvrđuje da je usluga razmjene sigurnosnih usluga tvrtke Abra kršila propise
  • Abra ukida zamjenu osiguranja, nakon što je pronašao uslugu američkih investitora
  • Abra premješta razne operacije na Filipine
  • Ponovno pokretanje usluga zamjene sigurnosti, a pristup je ukinut ulagačima iz SAD-a.

Na nesreću Abra i Plutusa, regulatori su smatrali da prestanak usluge američkim investitorima i premještanje dijela njihovih poslova na Filipine nisu dovoljni. Utvrđeno je da se veći dio dizajnerskih i operativnih aspekata usluge i dalje događa unutar SAD-a, što podliježe američkim propisima.

Predstavnici CFTC-a i SEC-a komentirali su ovo. Dotaknuli su se kako, usprkos ograničenjima investitora, pravila i dalje vrijede.

Izjavio je Daniel Michael, šef Jedinice za složene financijske instrumente Odjela za ovrhu DIP-a,

„Tvrtke ne mogu zanemariti zahtjeve za registraciju namijenjene pružanju investitorima informacija potrebnih za procjenu transakcija s vrijednosnim papirima … Nadalje, poduzeća koja strukturiraju i izvršavaju zamjene temeljene na sigurnosti ne smiju izbjeći savezne zakone o vrijednosnim papirima samo obavljanjem poslova prvenstveno s maloprodajnim ulagačima koji nisu američki i postavljanjem inozemnog subjekta da djeluje kao druga strana, istovremeno vodeći ključne dijelove svog poslovanja u Sjedinjenim Državama. ” 

Optužbe

Iako su i CFTC i SEC bili uključeni u izdavanje ovih novčanih kazni, njihove su presude bile neovisne. U svakom su slučaju Abra i Plutus mogli platiti kaznu, bez priznanja bilo kakvih prekršaja. Slijedili su nalazi regulatornih tijela.

CFTC – Abra / Plutus krši, “… ulazeći u ilegalne zamjene deviza u digitalnoj imovini i stranoj valuti s američkim i inozemnim kupcima i kršenje registracije.”

SEC – Abra / Plutus krši, “… savezne odredbe zakona o vrijednosnim papirima koje se odnose na neregistrirane ponude i prodaju sigurnosnih swapova i zahtijevaju da se određene transakcije zamjene odvijaju na registriranoj nacionalnoj burzi.”


Novac na štednju

Prije otprilike dva mjeseca izvijestili smo o ulaganju od 5 milijuna američkih dolara u Abra, od strane Zaklade za zvjezdani razvoj (SDF). Ovaj nam je potez u to vrijeme privukao pažnju jer je Abra označio potencijal da na kraju upadne u svijet stabilnih kovanica i digitalnih vrijednosnih papira. SDF je pokazao zanimanje za ove vrste ulaganja, što je vidljivo kroz slično prošlo ulaganje u platformu sigurnosnih tokena, DSTOQ.

S ovom kaznom činilo bi se kao da je Abra cijelo vrijeme poslovao s vrijednosnim papirima – čak i ako nisu shvatili.

Unatoč tome što je morao platiti kazne o kojima se ovdje danas raspravlja, čini se da Abra nije vjerojatno da će biti postupno. Između spomenute investicije SDF-a i ostalih, Abra je od svog stvaranja prikupio sjeverno od 45 milijuna dolara.

Abra

Osnovan 2015. godine, Abra je aplikacija za ulaganje u kriptovalutu sa sjedištem u Mountain Viewu u Kaliforniji. Od svog pokretanja, Abra je postao popularna platforma za investitore. Pruža pristup i trgovinsku podršku za mnoštvo digitalnih sredstava.

direktor tvrtke & Osnivač, Bill Barhydt, trenutno nadgleda poslovanje tvrtke.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map