DIP predlaže izmjenu kriterija koji okružuju ‘akreditirane investitore’

Promjena pravila

U pomalo iznenađujućem i pozitivnom potezu, Komisija za vrijednosne papire (SEC) otkrila je da razmatra izmjene i dopune postojeći zakoni o vrijednosnim papirima. Svrha ovoga je bolje odražavati suvremenog investitora.

U njihovoj Obavijest, izjavila je DIP,

“Predložene izmjene omogućile bi više ulagača da sudjeluju u privatnim ponudama dodavanjem novih kategorija fizičkih osoba koje se mogu kvalificirati kao ovlašteni ulagači na temelju svog profesionalnog znanja, iskustva ili certifikata.”

Akreditirani investitor

Smatranje da je ovlašteni investitor rezultira značajnom količinom vrata koja se otvaraju. Velika većina visoko potencijalnih mogućnosti ulaganja usmjerena je prema ovoj podskupini ulagača, zbog regulatornih ograničenja.

Nažalost, trenutna se definicija temelji na njihovom prihodu i / ili neto vrijednosti. Ova restriktivna priroda jedan je od razloga zašto su platforme za množično financiranje, kao što je WeFunder, posljednjih godina doživjele visoku razinu usvajanja.

Iako će i dalje zadržati određene financijske zahtjeve kako bi postali akreditirani investitor, nove će promjene potencijalno otvoriti mnoga vrata, jer postupak stavlja veći naglasak na utvrđivanje je li investitor ‘upućen’.

Slijedi izvadak koji razrađuje šest amandmana koje je DIP donio za javni komentar tijekom sljedećih 60 dana.

  • dodati nove kategorije u definiciju koja bi fizičkim osobama omogućila da se kvalificiraju kao akreditirani ulagači na temelju određenih profesionalnih certifikata i imenovanja, poput licence serije 7, 65 ili 82 ili drugih vjerodajnica koje izdaje akreditirana obrazovna institucija;
  • s obzirom na ulaganja u privatni fond, dodajte novu kategoriju na temelju statusa osobe kao “upućenog zaposlenika” fonda;
  • na trenutni popis subjekata koji se mogu kvalificirati kao ovlašteni investitori dodati društva s ograničenom odgovornošću koja ispunjavaju određene uvjete, registrirane investicijske savjetnike i ruralna poslovna investicijska društva (RBIC);
  • dodati novu kategoriju za bilo koji entitet, uključujući indijanska plemena, koji posjeduju “investicije”, kako je definirano u pravilu 2a51-1 (b) prema Zakonu o investicijskim društvima, veće od 5 milijuna USD, a koja nije formirana za posebnu svrhu ulaganja u ponuđene vrijednosne papire;
  • dodati “obiteljske urede” s najmanje 5 milijuna USD imovine pod upravljanjem i njihove “obiteljske klijente”, kako je svaki pojam definiran Zakonom o savjetnicima za ulaganja; i
  • dodati pojam “supružnički ekvivalent” definiciji akreditiranog investitora, tako da supružnički ekvivalenti mogu udružiti svoje financije u svrhu kvalificiranja kao akreditirani investitori.

Molba za industriju

Ovaj potez je već godinama u nastajanju. Stručnjaci iz industrije već neko vrijeme glasno navode potrebu za ažuriranom definicijom.

Kao što se kaže, ‘škripavi kotač dobiva mast’. Ako dovoljno ljudi progovori i nastavi to činiti, to će utjecati na promjene. To je postalo vidljivo 2012. donošenjem Zakona o radnim mjestima (koji je otvorio put za današnje platforme za množično financiranje), a sada se to ponovno očituje.

Iako ovaj potez nije izveden samo s namjerom da se imaju na umu digitalni vrijednosni papiri, visoki potencijal – ali industrija koja tek započinje – od velike će koristi. Već neko nišno tržište, zbog svog djetinjstva i teških ograničenja, poput postojeće definicije koja je ovlašteni investitor, čini digitalne vrijednosne papire još nišima.

Jedno od glavnih područja koje koče STO od uobičajenog usvajanja je jednostavno – dostupnost. Širenjem tko ispunjava uvjete za akreditiranog investitora, ta će se prepreka odmah znatno smanjiti.

Komentar

Nakon podnošenja prijedloga, predsjednik DIP-a, Jay Clayton, uzeo je vremena da podijeli nekoliko riječi u pokretu. Izjavio je,

„Trenutni test za status pojedinačnog akreditiranog ulagača koristi binarni pristup onome tko se kvalificira, a ne kvalificira samo na temelju dohotka ili neto vrijednosti osobe … Modernizacija ovog pristupa već je dugo trebala. Prijedlog bi dodao dodatna sredstva za pojedince da se kvalificiraju za sudjelovanje na našim privatnim tržištima kapitala na temelju utvrđenih, jasnih mjera financijske sofisticiranosti. Također sam zadovoljan što prijedlog posebno priznaje da određenim organizacijama, poput plemenskih vlada, ne bi trebalo biti ograničeno sudjelovanje na našim privatnim tržištima kapitala. “

Mnogi su trenutne definicije smatrali strukturiranima da podržavaju frazu ‘bogati postaju bogatiji’. Ograničiti pristup ulaganjima, strogo zasnovan na trenutnom bogatstvu, zastarjeli je način osiguranja sigurnosti investitora. Prepoznavanje predsjednika, predlažući više kriterija utemeljenih na znanju, zasigurno će mnogi naići na oduševljenje.

SEC

Povjerenstvo za vrijednosne papire i burze (SEC) je pravno tijelo koje sankcionira država. Zadatak im je stvaranje i provođenje poštivanja pravila o korištenju vrijednosnih papira. Cilj ovih odgovornosti je osigurati da okolna tržišta ostanu sigurna, poštena i transparentna za sve sudionike.

Predsjedavajući, Jay Clayton, trenutno nadgleda rad u DIP-u.

U ostalim vijestima

U prošlosti smo izvještavali o raznim slučajevima tvrtki koje zahtijevaju da DIP ažurira svoje uvjete i definicije. Ti su se zahtjevi javljali s različitih strana, ne samo u vezi s definicijom akreditiranog investitora. Sljedeći je članak primjer za to, jer je Templum preuzeo vodstvo početkom ove godine tražeći pojašnjenje.

Templum poziva SEC da pruži pojašnjenje o uslugama sigurnosnih tokena

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner