Nigerijski SEC pruža pojašnjenja u vezi s ponudom žetona i klasifikacijom digitalne imovine

Ulagači i dalje hrle prema imovini kao što su kriptovalute i digitalni vrijednosni papiri, ne samo novi oblik valute, već i zaštita od globalne ekonomske nesigurnosti. Kao rezultat toga, regulatorna tijela širom svijeta morala su prilagoditi ili pojasniti pristupe tim alternativnim razredima imovine. Najnovije je to učinilo Nigerijska Komisija za vrijednosne papire.

Prije nego što je uskočio u nekoliko ovih pristupa, nigerijski DIP uzeo je vremena da ublaži strahove od nepotrebno strogog pristupa.

„Ponude digitalne imovine pružaju alternativne mogućnosti ulaganja javnosti koja investira; Stoga je neophodno osigurati da ove ponude djeluju na način koji je u skladu sa zaštitom investitora, interesom javnosti, integritetom tržišta i transparentnošću. Opći cilj regulacije nije ometanje tehnologije ili gušenje inovacija, već stvaranje standarda koji potiču etičke prakse koje u konačnici čine pošteno i učinkovito tržište. “

Zadana klasifikacija

U ovome nedavno obraćanje javnosti, nigerijski SEC bio je izričit u svom pristupu digitalnoj imovini, navodeći,

“Stajalište je Komisije da su virtualna kripto imovina vrijednosni papiri, osim ako se drugačije dokaže.”

Zauzimanjem ovog stava uklanja uklanjanje nagađanja oko postupanja s digitalnom imovinom. U osnovi nije važno ako sredstvo ne odgovara definiciji vrijednosnog papira. Da bi se to moglo smatrati nečim drugim, to treba dokazati Nigerijskom SEC-u od slučaja do slučaja. Tek tada, uz odobrenje regulatornog tijela, imovina se može prekvalificirati.

Gdje leži Onus

Osim što je utvrdio svoj stav da će se sva digitalna imovina prema zadanim postavkama tretirati kao vrijednosni papiri, nigerijski DIP razradio je gdje leži teret onih koji žele promijeniti klasifikaciju imovine.

“… teret dokazivanja da kripto imovina koja se predlaže da se nudi nije vrijednosni papir i stoga nije u nadležnosti DIP-a, leži na izdavaču ili sponzoru navedene imovine.”

U osnovi, nigerijski DIP neće preuzeti na sebe klasifikaciju svake imovine. Izdavač žetona je odgovoran dokazati najprikladniju klasifikaciju.

Sve su ponude žetona regulirane

Iako su prve dvije točke pojašnjenja usredotočene na investitore, treća je napravljena kako bi se pružila jasnost tvrtkama domaćinima događaja za stvaranje kapitala.

Ovi događaji, koji uključuju ICO, ODS i IEO, podliježu regulaciji nigerijskog SEC-a. Ne postoje oblici ili varijacije koji se “zaobilaze” oko postojećih propisa. Budući da se sva digitalna imovina prema zadanim postavkama smatra vrijednosnim papirima, ova se klasifikacija prelijeva na događaje koji trebaju olakšati njihovu prodaju / distribuciju. Navodi se,


„… sve ponude žetona digitalne imovine (DATO), početne ponude kovanica (ICO), ICO-ovi sigurnosnih tokena i druge ponude digitalne imovine zasnovane na Blockchainu unutar Nigerije ili nigerijskih izdavača ili sponzora ili stranih izdavatelja koji ciljaju nigerijske ulagače, podliježu propis Komisije “

U ICO-ovom procvatu 2017. godine, tvrtke širom svijeta sudjelovale su u ovim popularnim načinima prikupljanja kapitala. Iako su mnoge bile prevare, još uvijek je bilo mnogo dobronamjernih tvrtki koje jednostavno nisu bile dobro informirane. Kao rezultat toga, mnogi su bili domaćini ICO-a, pod dojmom da se zakoni o vrijednosnim papirima neće primjenjivati ​​kad to jednostavno nije bio slučaj.

Ovakav stav nigerijskog SEC-a zauzet je nastojeći izbjeći pomicanje ove zabune naprijed. Iako ICO možda nisu toliko popularni kao nekada, ponude tokena i dalje se redovito pojavljuju u obliku ODS-a i IEO-a.

DIP Nigerija

Nigerijsko DIP u svom trenutnom obliku osnovano je 1979. godine. Slično sličnim regulatornim tijelima, zadatak mu je osigurati pošteno i transparentno tržište kapitala stvaranjem i provođenjem propisa.

Predsjednik, Olufemi Lijadu, zajedno s upravom od 9 osoba, trenutno nadgleda operacije.

U ostalim vijestima

Na početku današnjeg uvida u akcije nigerijskog SEC-a, aludirali smo na slične pojave u raznim zemljama. Neke od tih pojava uključivale su stvarne promjene, dok su druge jednostavno razjasnile. Slijedi nekoliko primjera za to.

  • Njemačka
  • Tajvan
  • Japan
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map