Pogled na europsko zakonodavstvo o sigurnosnim žetonima

Europa nastavlja vidjeti sve više županija koje zauzimaju prokripto stajalište. Zemlje poput Velike Britanije, Švicarske i Malte već su napravile ogromne korake ka unapređivanju svojih pozicija na tržištu. Iako iza ovih poteza stoji mnogo faktora koji doprinose, uvođenje sigurnosnih tokena odigralo je veliku ulogu u odlukama ovih zemalja.

Sigurnosni tokeni omogućuju digitalizaciju tradicionalnih ulaganja. Ova metoda naziva se tokenizacija. Većina zemalja tokeniziranu imovinu smatra stabilnijom od tradicionalnih kriptovaluta. Trenutno sigurnosni tokeni potpadaju pod EU MiFIDII propisi.

MiFID II

EU je uspostavio MiFID II propise 3. siječnja 2018. Ovaj zakonodavni okvir pruža investitorima dodatnu zaštitu. Uz to, propisi MiFID II poboljšavaju funkcionalnost i učinkovitost tržišta. Zakonodavstvo je nastavak izvornih propisa MiFID (Tržišta u financijskoj direktivi) koji su na snazi ​​od studenog 2007.

Lihtenštajn

Šesta najmanja država na svijetu, Lihtenštajn nastavlja razvijati svoj blockchain sektor impresivnom brzinom. Iako je ukupno imala samo 62 četvorne milje, ova je malena zemlja među BDP-ima po stanovniku među najvišima. U listopadu 2018. zemlja pušten javni nacrt pod nazivom “Nacionalni zakon o blokovima”.

Dokument je naglasio želju županija da nastave svoje blokchain težnje. Potez je brzo uslijedio najavom državne banke Union Bank AG. Ovdje je banka opisala svoju namjeru da bude prva regulirana banka koja izdaje sigurnosni token. Banka nastoji stvoriti žeton za međubankarske aktivnosti poput međunarodnog prijenosa velikih količina sredstava.

Njemačka

Njemačka kriptovalute ne smatra financijskim instrumentima. U rujnu 2018. zemlja je utvrdila da trgovcima bitcoinima ne treba nikakvo licenciranje i da bi trgovanje kriptovalutama trebalo ostati legalno. Ovo je bila glavna presuda u korist kripto investitora. Ova presuda značila je da se kripto ulagači nisu trebali pridržavati njemačkih propisa o vrijednosnim papirima.

Berlin preko City Break-a

Berlin preko City Break-a

U prosincu 2018. godine, druga najveća njemačka burza najavio planira pokrenuti razmjenu kripto tokena. Grupa Boerse Stuttgart udružila se s lokalnom Fintech firmom SolarisBank kako bi projekt ostvarila. Datum izdavanja burze je treće tromjesečje 2019. Prema programerima, bit će hostirani razni kriptovalute, uključujući uslužne, sigurnosne i tokene za razmjenu.

Švicarska

Švicarska je dugo bila financijski epicentar u Europi. Švicarski dužnosnici žele proširiti svoj financijski utjecaj na blockchain sektor. Zemlja je nedavno otvorila blockchain poslovni sektor nazvan Crypto Valley. Ovdje blockchain startupi dobivaju smanjene poreze i druge pogodnosti koje pruža švicarska vlada.


Osim financijskih koristi, švicarske blockchain tvrtke imaju veliku korist od jasnih propisa o blockchainu u zemlji. Švicarsko tijelo za nadzor financijskog tržišta (FINMA) razvrstava tokene u četiri različite kategorije. Te kategorije uključuju imovinu, plaćanje, komunalne i hibridne tokene.

Estonija

Estonija je bila među prvim članicama EU-a koja je legalizirala kripto aktivnosti. Zemlja je već odobrila više od 900 kripto licenci od promjene propisa prošle godine. Oni koji imaju licencu uključuju razne kripto tvrtke kao što su burze, startupi i blockchain tehnološke tvrtke. Prema nedavnim podacima, oko 400 izdanih licenci pripadalo je dobavljačima kripto novčanika izvještaji.

Estonija je iz najsiromašnije zemlje EU uspjela preći u uspješno gospodarstvo kombinacijom čimbenika. Porezni poticaji, prijateljsko poslovno okruženje i jednostavni postupci licenciranja pridonijeli su porastu zemlje u blockchain sektoru. Danas je Estonija jedna od STO najprijatnijih zemalja na svijetu.

Malta

Malta je i dalje pokretačka kripto sila u regiji. Ova je zemlja kripto vladavinu preuzela kombinacijom čimbenika. Malta je bila prvi zemlji na svijetu pružiti solidan regulatorni okvir za kripto ulagače i ICO-ove. Vlada proaktivno zapošljava nove startupe na svom tržištu.

Danas je Malta jedno od najboljih mjesta na svijetu za pokretanje vašeg STO. U zemlji se već nalaze brojne velike kripto platforme. Najveća svjetska kripto razmjena po volumenu, Binance, udružio s Malteškom burzom (MSX) u rujnu prošle godine. Njih dvoje planiraju u narednim mjesecima izgraditi novu razmjenu sigurnosnih tokena u zemlji.

UK

Velika Britanija trenutno nema kripto propisa. Zemlja nastavlja istraživati ​​kriptomarket s regulatorima koji tvrde da bi mogle proći godine prije nego što se mogu razviti odgovarajuće regulatorne smjernice. U ožujku 2018., države Crypto imovina Taskforce izdale su izvješće u kojem su kriptovalute navedene u tri različite klase. Te klase uključuju sigurnosne žetone, uslužne žetone i razmjene.

Trenutno se britanska kripto rasprava nastavlja. Britanska uprava za poslovnu federaciju (BBFA) objavila je izvješće u kojem su detaljno objasnili koliko bi loši propisi znatno više kočili rast u sektoru nego “nikakvi propisi”. Kako danas stoji, Velika Britanija ima snažnu blockchain zajednicu s analitičarima koji predviđaju budući rast u ovom sektoru.

Francuska

Francuska je zauzela puno drugačiji pristup u vezi s tvrtkama za kriptovalute. Autorité des Marchés Financiers (AMF) objavio je ICO smjernice prošle godine. Novi propisi zahtijevaju od svih ICO-a da pruže potpunu transparentnost u pogledu svojih ponuda. Tvrtke moraju definirati upotrebu tokena prije odobrenja. Ovaj je zahtjev potreban kako bi službenici mogli odrediti koju vrstu tokena tvrtka planira izdati.

Stav Francuske o ICO oponaša mnoštvo drugih zemalja širom svijeta. Potpuno objavljujući sve ICO-ove, zemlja je uspjela istovremeno pozdraviti STO-e, istovremeno smanjujući broj ICO-a u radu. STO pružaju mnogo sigurniji način za ulagače da sudjeluju u kampanjama prikupljanja sredstava za prikupljanje financijskih sredstava.

EU sigurnosni tokeni su u porastu

Sad kad ste bolje razumjeli propise o kriptovalutama koji su trenutno u fazi izrade u Europi, lako je shvatiti zašto su zemlje poput Malte toliko uložile u svoj blockchain sektor.

Kako globalno gospodarstvo nastavlja putem digitalizacije, mnogo se toga može postići za zemlju koja može postati epicentar ove tehnološke revolucije. Nadamo se da će više zemalja širom svijeta shvatiti važnost ovog razvoja i kako oni na glavni način utječu na budućnost globalne ekonomije. Za sada je utrka koja će europska zemlja moći preuzeti vodstvo u blockchain ekonomiji.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map