Pregled SEC-a – Clayton dovršava mandat, prijedlog brokera i dilera, upravitelj fonda naplaćen

Vijest o SEC-u koji naplaćuje Rippleu i njegovim ključnim rukovoditeljima distribucijom neregistriranih vrijednosnih papira privukla je svu pozornost. Unatoč opsegu ove tužbe, DIP je i dalje naporno radio, pružajući višestruka ažuriranja ovog tjedna u vezi sa svojim poslovanjem.

Krajnja crta

Jay Clayton sada je službeno bivši predsjednik DIP-a. U nedavno objavljenom izjava, Clayton se obratio svom odlasku, rekavši da “… u procesu zaključivanja mog dnevnog reda i odlazim 23. prosinca.”

Clayton je sažeo vrijeme u DIP-u, ocrtavajući opseg izvršnih radnji i regulatorna ažuriranja.

„U DIP-u smo se usredotočili na modernizaciju našeg regulatornog okvira, usvojivši preko 90 pravila, mnogih na područjima koja desetljećima nisu bila suštinski obrađena. Važno je da su se naši napori u pogledu inspekcije i provođenja usredotočili na potrebe tih desetaka milijuna američkih kućanstava. Dobili smo narudžbe za preko 14 milijardi dolara novčanih lijekova u radnjama izvršenja i vratili rekord od oko 3,5 milijardi dolara oštećenim investitorima. “

Nova pravila

Život brokerima koji se bave digitalnim vrijednosnim papirima u bliskoj će se budućnosti možda malo olakšati. DIP ima objavio prijedlog za javni komentar, koji bi vidio kako regulatorno tijelo nudi brokerima-trgovcima petogodišnje razdoblje amnestije u kojem se neće poduzimati nikakve ovršne radnje.

Ovo se razdoblje nudi kako bi se omogućio razvoj potrebne infrastrukture – s posebnim naglaskom na skrbništvo nad digitalnim vrijednosnim papirima.

„Komisija predviđa brokerske dilere koji obavljaju čitav niz brokersko-dilerskih funkcija u vezi s vrijednosnim papirima digitalne imovine – uključujući održavanje skrbništva nad tom imovinom – na način koji se bavi jedinstvenim svojstvima vrijednosnih papira digitalne imovine i minimizira rizik za ulagače i ostalo tržište sudionici. “

Nastavlja se,

„Komisija prepoznaje da je tržište vrijednosnih papira s digitalnom imovinom i dalje novo i da se brzo razvija. Tehnički se uvjeti za transakcije i skrbništvo nad vrijednosnim papirima digitalne imovine razlikuju od onih koji uključuju tradicionalne vrijednosne papire. I tradicionalne transakcije vrijednosnim papirima često uključuju razne posrednike, pružatelje infrastrukture i druge ugovorne strane za koje možda neće biti analoga na tržištu digitalnih vrijednosnih papira. Komisija podržava inovacije na tržištu vrijednosnih papira s digitalnom imovinom kako bi razvila svoju infrastrukturu. “

Nastojeći pokrenuti ovaj razvoj infrastrukture, DIP je osigurao različite korake koji bi se mogli poduzeti, a čini se da bi investitorima ponudio potrebnu razinu sigurnosti kada se bave takvom imovinom. Slijedi nekoliko primjera za to.

  1. Brokeri-dileri ograničeni na bavljenje isključivo digitalnim vrijednosnim papirima
  2. Provesti jasne politike i postupke osiguravajući dovoljne odgovornosti za izvještavanje
  3. Primijeniti jasne politike i postupke koji okružuju analizu svakog digitalnog sredstva i njegovih jedinstvenih atributa (skalabilnost, brzine transakcija, elastičnost itd.)
  4. Razviti i koristiti postupke koji olakšavaju i pokazuju skrbništvo nad digitalnom imovinom.

Iako su priloženi različiti nizovi, ovaj je prijedlog definitivno pozitivan potez za sektor digitalnih vrijednosnih papira. Nadamo se da će omogućiti nesmetan i organski rast, jer tvrtke i regulatori uspostavljaju potrebnu infrastrukturu za upravljanje sigurnim i učinkovitim sektorom.

Optužen za prijevaru


Iako brokeri mogu imati nešto pozitivno čemu se mogu radovati, postoje i oni koji nisu Ripple, a koji su SEC-u privukli pogled na negativan način.

Stefan Qin, osnivač tvrtke Virgil Capital, biva tereti DIP za prijevaru.  Te optužbe proizlaze iz različitih radnji koje se kreću od izmišljenih zapisa, do prisvojenih sredstava i još mnogo toga.

„Optuženi Stefan Qin sudjelovao je u obmanjujućem ponašanju, koristeći materijalno lažne i obmanjujuće izjave za investitore i druge, nanoseći ozbiljnu štetu i prijetnju daljnjom štetom za dva fonda koja kontrolira, Virgil Sigma Fund LP („ Sigma Fund “ “) I VQR Multistrategy Fund LP (” VQR Fund “).”

Naznačeno je da se, iako se vjeruje da Stefan Qin trenutno boravi u Južnoj Koreji, očekuje da u potpunosti surađuje s DIP-om.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map