SEC pruža upozorenje o ‘prvim ponudama za razmjenu (IEO)’

Pošteno Warning

Događaji za stvaranje kapitala mogu se pojaviti u mnogo različitih oblika. Za one koji su uključeni u svijet blockchaina, pojmovi ICO, STO i DSO najvjerojatnije su postali uobičajena terminologija. Druga varijanta ove vrste događaja poznata je kao IEO ili „Inicijalna ponuda razmjene“.

Od prvog bilježenja pozornosti investitora početkom 2019. godine, IEO-i nastavljaju uglavnom zamijeniti ICO, budući da se na njih obično gleda kao na sigurnije sredstvo prakse. Ovaj osjećaj sigurnosti često je posljedica uvjerenja da su projekti legitimni, budući da su smješteni na razmjeni i da predstavljaju bolje mogućnosti ulaganja.

Oni, međutim, ne dolaze bez opasnosti. Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) nedavno je objavila obavijest / upozorenje onima koji su sudjelovali u IEO-u ili razmišljaju o njemu.

U njihovoj obavijesti SEC jasno ponavlja da ‘ne postoji IEO koji je odobrio SEC’. Čak i ako ne podnosi ovu tvrdnju, DIP upozorava da mnogi IEO možda prodaju vrijednosne papire maskirane u komunalne žetone (namjerno ili ne).

Koja je razlika?

Kad su IEO-ovi prvi put rasli popularnost, imali smo sreću da je gošća suradnica Liza Aizupiete (generalna direktorica u Fintelumu) podijelila svoja razmišljanja. U svom doprinosu, Aizupiete se dotiče razlika između onoga što čini ICO u odnosu na IEO.

STO vs Crowdfunding, ICO & IEO

Jesu li vrijedni vašeg vremena?

Naš vlastiti Antoine Tardif, izvršni direktor Securities.io, također je uzeo vremena da iznese svoja razmišljanja o nedavnom radu IEO-a. Njegova su ga otkrića dovela do zaključka da je „ono što je trenutno važnije od stvarnog projekta koji je naveden, mjesto gdje je projekt naveden. Pretpostavljamo da će jednom kada se regulirani sigurnosni tokeni povećaju popularnost, IEO možda biti primamljiva opcija za popis tih sigurnosnih tokena na reguliranim burzama. To bi bilo slično načinu na koji burze trenutno rade. “

Binance IEO nadmašuju konkurentske IEO projekte

Komentar

Iako se SEC u svojoj obavijesti bavi raznim točkama, posebno postoje dvije izjave koje osvjetljavaju njihov stav. Slijede izvatci iz njihove obavijesti koji to pokazuju.

  1. Je li IEO ponuda vrijednosnih papira?

“Postoje važna pitanja kojih bi investitori trebali biti svjesni prije ulaganja u IEO. Kao i u slučaju ICO-a, ovisno o činjenicama i okolnostima ponude, ponuda može uključivati ​​ponudu i prodaju vrijednosnih papira. To znači da IEO može biti podložan registracija zahtjevi koji se primjenjuju na ponude prema saveznim zakonima o vrijednosnim papirima. Između ostalog, registracija znači da tvrtka koja nudi digitalnu imovinu mora pružiti važne podatke o sebi, svom poslovanju, ponuđenoj digitalnoj imovini i uvjetima ponude za investitore. ” 


  1. Je li platforma burza vrijednosnih papira?

„Osim toga, ako IEO uključuje vrijednosne papire, platforma za mrežno trgovanje na kojima se nudi IEO, možda će se trebati registrirati kod SEC-a odvojeno kao nacionalna burza vrijednosnih papira ili raditi prema izuzeću, kao što je alternativni sustav trgovanja (ATS). ATS mora biti registrirani broker-trgovac i udovoljavati važećim zahtjevima da bi legalno poslovao u Sjedinjenim Državama.

Savezni zakoni i propisi koji reguliraju registrirane nacionalne burze vrijednosnih papira i ATS osmišljeni su kako bi zaštitili ulagače i spriječili lažne i manipulativne prakse trgovanja. Mnoge platforme za internetsko trgovanje mogu dati pogrešan dojam investitorima da su registrirani ili da ispunjavaju regulatorne zahtjeve za nacionalnu burzu vrijednosnih papira ili ATS, pa im stoga može nedostajati zaštita ulagača koju nacionalna burza vrijednosnih papira ili ATS pruža investitorima. “

SEC

Komisija za vrijednosne papire i burze američko je regulatorno tijelo sa zadatkom da kreira i provodi zakone koji se odnose na imovinu koja se smatra vrijednosnim papirima. Cilj ovoga je potaknuti rast poštenog i transparentnog tržišta za sve sudionike.

Predsjedavajući, Jay Clayton, trenutno nadgleda operacije unutar DIP-a.

U ostalim vijestima

Osim što je jednostavno ponovio svoj stav o tome što predstavlja sigurnost i naknadna upozorenja o potencijalnom kršenju propisa, SEC je naporno radio. Jedan od primjera njihovih drugih nastojanja je nedavno izneseni prijedlog u kojem će se unijeti različiti amandmani u definiciju „akreditiranog investitora“.

DIP predlaže izmjenu kriterija koji okružuju ‘akreditirane investitore’

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map