UKJT na digitalnu imovinu gleda kao na imovinu prema važećim propisima

Digitalna imovina kao vlasništvo

U nedavno objavljenom, temeljitom izvješću, UK JT je objavio da je digitalna imovina zadovoljavajuće obuhvaćena postojećim zakonima o vrijednosnim papirima. Točnije, digitalna sredstva obično se promatraju kao vlasništvo.

Ovo je važna odluka jer pruža sudionicima u industriji prijeko potrebnu pravnu jasnoću u vezi s digitalnom imovinom, krećući se naprijed. S obzirom da mnogi polažu velika očekivanja na rastući sektor digitalnih vrijednosnih papira, jasna vladina perspektiva blagodat je za strukturiranje budućih pothvata.

Ključne točke

Iako dokument ide u mnogo detaljnije detalje, radna skupina uspjela je sažeti svoje odluke u nekoliko kratkih točaka. Slijedi izvadak iz dokumenta koji prikazuje njihove zaključke.

‘Hoće li engleski zakon tretirati određeni kriptoasset kao vlasništvo u konačnici ovisi o prirodi sredstva, pravilima sustava u kojem postoji i svrsi zbog koje se postavlja pitanje. Međutim:

(a) kriptoaseti imaju sve znakove imovine;

(b) nove ili prepoznatljive značajke koje posjeduju neke kriptoasetove – nematerijalnost, kriptografska autentifikacija, uporaba raspodijeljene knjige transakcija, decentralizacija, pravilo konsenzusom – ne diskvalificiraju ih iz vlasništva; 22 Pravna izjava o kriptoasetama i pametnim ugovorima

(c) niti su kriptoaseti diskvalificirani kao vlasništvo kao čista informacija ili zato što ih se možda ne može klasificirati kao stvari u posjedu ili stvari u akciji;

(d) kriptoasseti se stoga u načelu trebaju tretirati kao vlasništvo;

(e), ali privatni ključ sam po sebi ne treba tretirati kao vlasništvo jer je to informacija. ‘

 

* Za one koji su zainteresirani za čitanje cjeline najave, kliknite OVDJE.*

Različit pristup


Proces, koji je kulminirao odlukom da se digitalna imovina tretira kao vlasništvo, trajao je otprilike 6 mjeseci. Tijekom tog vremena predstavnici vlade ukazuju (d?) Da je radna skupina zauzela drugačiji pristup od većine.

Sir Geoffrey Vos, kancelar Visokog suda Engleske, naznačio je da je primijenjeni pristup bio traženje načina za reguliranje digitalne imovine unutar granica trenutnog sustava. To je za razliku od drugih država koje su nastojale stvoriti nove propise za novu klasu imovine, u onome što on uspoređuje s “radom unatrag”.

Radna snaga za nadležnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKJT)

Velika Britanija oslanja se na više “radnih skupina” koje nastoje utrti put digitalizaciji sektora pravnih usluga. Zadaća snaga Ujedinjenog Kraljevstva (UKJT) jedna je od tih skupina.

U izvješću je naznačeno da se UKJT sastoji od 8 osoba s različitih razina vlasti u UK. Članovi su sljedeći.

  • Sir Geoffrey Vos, kancelar Visokog suda Engleske
  • Sir Nicholas Green, predsjednik pravnog povjerenstva Engleske i Walesa
  • Mary Kyle, korporacija City of London
  • Christopher Woolard, Uprava za financijsko ponašanje
  • Lawrenece Akka QC, Twenty Essex
  • Richard Hay, Linklaters LLP
  • Peter Hunn, projekt Accord
  • Sir Antony Zacaroli, sudac Višeg suda

Komentar

Budući da se nalazi u Velikoj Britaniji, Smartlands je izravno pogođen odlukom o UKJT o kojoj se ovdje danas raspravlja. Posezanje za vrijednosnim papirima.io, Smartlands CMO, Yaroslava Tkalich, trebala je to reći nakon najave.

„Kao prva platforma sa sjedištem u Velikoj Britaniji specijalizirana za tokeniziranje imovine stvarne ekonomije na blockchainu Stellar, Smartlands uživa značajne temelje na tom pitanju; s pojašnjenjem sudačkog i pravnog stručnjaka, naše gotovo dvogodišnje glavno računalo pretvara se u veliku stratešku prednost u godinama koje dolaze. “

Razgovarajući s Arnoldasom

Iako je Ilia Obraztsov sada izvršni direktor Smartlandsa, imali smo sreće da smo zadnjih mjeseci intervjuirali Arnoldasa Nausedu, dok je on obnašao tu funkciju. Arnoldas je od tada prešao u ulogu predsjedatelja, jer će to omogućiti veći fokus na strateško širenje.

Serija intervjua – Arnoldas Nauseda

U ostalim vijestima

Kao što je gore rečeno, postoje različiti pristupi država širom svijeta prema digitalnoj imovini. Sljedeći članci dublje razmatraju dva, posebno u pogledu njihovog stava – Malta i Sjedinjene Države.

Osobni pregled digitalnog zakonodavstva na Malti

Više država počelo je pružati regulatornu jasnoću u 2019. godini

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map