A BitMEX nyereség kiszámítása

Ha jelenleg a legelső lépéseket teszi kriptográfiai befektetőként vagy kereskedőként, akkor jó esély van arra, hogy már a BitMEX-et, az egyik legnépszerűbb Bitcoin kereskedési platformot vizsgálja. Napi kereskedési volumene meghaladja a 35 000 BTC-t, és havonta több mint 540 000 hozzáféréssel rendelkezik. Kétségtelen, hogy a BitMEX egy lenyűgöző platform, amely rengeteg hasznos kereskedési eszközzel büszkélkedhet.

Örökös szerződések, emelkedő nyereségű és hátrányos nyereségű szerződések, finanszírozási díjak, kereskedési díjak, nem realizált és megvalósult PNL (nyereség és veszteség), ezek a feltételek elsőre problémásak lehetnek az Ön számára. Mielőtt hatékonyan kereskedne a BitMEX-en, feltétlenül meg kell értenie, mit jelentenek, mert csak megértve megtanulhatja kiszámítani a nyereségét az említett platformon.

A Bitmex rendelkezik beépített nyereség / veszteség kalkulátorral, amelyet viszonylag könnyedén lehet használni, ha van egy kis türelme megtanulni, miről is van szó. Hoztunk létre egy gyors áttekintést a BitMEX számológépről, hogy segítsen egy kicsit jobban megismerkedni az eligazodásban.

Bitmex Profit Calculator

Bitmex nyereség / veszteség kalkulátor

A BitMEX profitkalkulátor a BitMEX kezelőfelületének bal felső sarkából érhető el, a Helymeghatározás részben. Hozzáféréséhez kattintson a számológép alakú gombra a menü jobb felső sarkában, közvetlenül a Beállítások gomb mellett.

A számológépnek két fő „oldala” van, hosszú és rövid, valamint három lapja van: Nyereség / veszteség, Célár és Likvidációs ár. Alatta találhatók a kijelölt mezők a Mennyiség, a Belépési ár, a Kilépési ár és a Tőkeáttétel megadásához. Az eredmények automatikusan megjelennek a számológép kompakt felhasználói felületének jobb oldalán olyan szakaszokban, mint a margó, a belépési érték, a kilépés értéke, a nyereség / veszteség, a nyereség / veszteség% és a ROE%..

Adás-vétel magyarázata

További magyarázat, hogy a BitMEX A nyereség / veszteség kalkulátor működik, az örökös szerződésekre, az emelkedő nyereségszerződésekre és a hátrányos nyereségszerződésekre vonatkozó tényleges példákat fogunk használni.

Örökös szerződések

Képzeljük el, hogy 1000 XBTUSD szerződésre vágyik, átlagos belépési ára 1000 USD. Ha az XBTUSD márkaár jelenleg 1250 dollár, akkor a nem realizált PNL (nyereség és veszteség) az átlagos belépési ár és a márkaár közötti különbségen alapul..

A nem realizált nyereség kiszámítása a következőképpen történik: (1 USD / 1 000 USD – 1 USD / 1 250 USD) * 1 000 = 0,20 XBT

A megvalósult PNL az átlagos belépési ár és az ár, amelyen eladja az XTBUSD-t, különbségen alapul. A realizált PNL-t annak alapján számolják, hogy hol adhat el vagy adhat el pozíciót. Legtöbbször ez nem a márkaár.

Kiszámítása a következő képlet alapján történik: (1 USD / 1 000 – 1 USD / 1 500 USD) * 500 = 0,17 XBT, ahol 1500 az XBTUSD utolsó ára, és 500 az eladott szerződések száma.

Upside nyereségszerződés


100 XBT7D_U110 szerződést szeretne vásárolni, átlagos belépési ára 0,03 XBT. Az XTB7D_U110 utolsó jelenleg ismert ára 0,05 XBT.

Ebben az esetben a nem realizált PNL-t az utolsó ár és az átlagos belépési ár közötti különbség képviseli. Kiszámítása a következőképpen történik: (0,05 XBT – 0,03 XBT) * 100 = 2 XBT.

A megvalósult PNL az XBT7D_U110 eladásának elhatározása árának és az átlagos árbevétel különbségének felel meg. Például, ha úgy dönt, hogy 50 XBT7D_U110 szerződést ad el 0,05 XBR áron, akkor a képlet a következő lesz: (0,05 XBT – 0,03 XBT) * 50 = 1 XBT

Hátrányos nyereségszerződés

E példa kedvéért képzelje el, hogy 50 XBT7D_D90 szerződést szeretne vásárolni, átlagosan 0,02 XBT áron, szem előtt tartva ugyanakkor, hogy az XBT7D_D90 utolsó ára jelenleg 0,04 XBT.

A nem realizált PNL-t az utolsó ár és az átlagos belépési ár közötti különbség képviseli, és a következőképpen számítják ki: (0,04 XBT – 0,02 XBT) * 50 = 1 XBT

A megvalósult PNL-t az átlagos belépési ár és az ár különbsége képviseli, amelyen az XBT7D_D90-et eladja. Ha 25 XBT7D_D90-et szeretne eladni 0,04 XBT-n, akkor a realizált nyereség (0,04 XBT – 0,02 XBT) * 25 = 0,5 XBT lesz

Finanszírozási díjak

A BitMEX támogatja az úgynevezett Örökös Szerződéseket. Ha örökös szerződést akar vásárolni vagy eladni, akkor a kereskedési időszakban alkalmanként fizet vagy kap finanszírozási díjakat.

Az örökös szerződés meglehetősen hasonlít egy határidős szerződésre. Azonban megkülönbözteti magát a fent említett szerződéstől azáltal, hogy a következő sajátosságokkal rendelkezik: nincs lejárat vagy elszámolás, nagyon szorosan kereskedhet az Index árával, mivel utánozhatja a fedezetalapú azonnali piacot. További információ Örökös szerződések és Jövőbeni szerződések megtalálható a BitMEX hivatalos weboldalán

Tegyük fel, hogy XBTUSD-vel kereskedsz, és hogy 8 óránként van finanszírozási díj, amely jelenleg 1% -ot ér. A finanszírozási díjat a vevők fizetik az eladóknak. Tegyük fel például, hogy jelenleg 100 XBT értékű XBTUSD-ra vágyik. Ha a pozíciónak nincs realizált PNL-je és finanszírozási idő, akkor 1 XBT-t kell fizetnie. A finanszírozási díj befizetése után a megvalósult PNL értéke -1 XBT.

Kereskedési díjak

A megvalósult PNL-t az összes szükséges kereskedési díj kiszámításához használják. Például, ha XBTUSD-t vásárolna, és a piac változatlan maradna, akkor a nem realizált PNL értéke 0, a realizált PNL pedig negatív, mert az XBTUSD vásárlásakor fizetési díjat fizetett.

Megvalósult PNL könyvelés

Ha egy meglévő pozíció méretét csökkenti, vagy teljesen bezárja, akkor a megvalósult PNL automatikusan megjelenik a BitMEX kereskedési irányítópulton.

Például egy nyitott pozíció esetében, amelynek realizált nyeresége 10 XBT, a Nyitott pozíciók lapon megjelenik ez az összeg. Pontosan az ellenkezője, ha bezárja ugyanazt a pozíciót és 10 XBT nyereséget realizál. Ezután a 10 XBT megjelenik a Zárt pozíciók fülön.

Ha új pozíciót hoz létre a kérdéses szerződésen, akkor a megvalósult PNL értéke 0 XBT lesz, és ez megjelenik a Nyitott pozíciók lapon. Ezzel szemben, ha bezárja a pozíciót, akkor az összes megvalósult PNL hozzáadódik a Zárt pozíció fülhöz.

Reméljük, hogy ez az útmutató rávilágított arra, ami meglehetősen nehézkesnek tűnhet a számológépen, és hogy kiszámolja az BitMEX a nyereség ezentúl szellő lesz.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map