A BitMEX tőkeáttétel magyarázata 2019 – I. rész

A Bitcoin és más digitális eszközök arról a volatilitásról híresek, hogy az áraik rövid idő alatt jelentősen ingadoznak. 2017. december 17-én a Bitcoin árfolyama közel 20 000 dollárra emelkedett, mielőtt 2018 első három hónapjában több mint 60% -kal csökkent volna.

A visszaesés azután következett be, hogy az amerikai üzleti mágnás, Warren Buffet és más szkeptikusok figyelmeztették, hogy a Bitcoin őrület egy buborék, amely végül összeomlik.

Tőkeáttétel használata a kriptovaluta kereskedelemben

Ha szeretne pénzt keresni a kriptopénzpiac volatilitásáról, érdemes megfontolni BitMEX tőkeáttételes kereskedés.

A BitMEX a világ egyik legnépszerűbb kriptovaluta tőzsdéje, amely különböző pénzügyi termékeket kínál, például árrés-kereskedelmet Bitcoin, Ethereum, és Litecoin.

Az oldal kriptovaluta származékokat és egyéb pénzügyi termékeket is kínál a befektetők számára. A BitMEX margin kereskedés koncepciója a tőzsdén vagy a határidős kereskedelemben is megtalálható.

A platform akár 100-szoros tőkeáttételt tesz lehetővé egyetlen kereskedelemben. Azonban a tőkeáttétel használata a kriptovaluta-kereskedelemben kétélű kard lehet. Jelentős nyereséghez vagy teljes csődhöz vezethet. Valójában a tőkeáttételes kereskedelem technikailag a szerencsejáték egyik formája, szemben a befektetéssel.

A kezdőknek kockázatos lehet ezt a módszert használni, mert általában nincs tapasztalatuk. Ennek ellenére a siker még mindig elérhető a megfelelő tőkeáttétel és a megfelelő kockázatkezelés szintjén. A szerencsejáték sarkalatos szabálya soha nem fogad el többet, mint amennyit kényelmesen megengedhet magának a vesztésre.

Hogyan működik a BitMEX tőkeáttételes kereskedése

A BitMEX-en keresztüli kereskedelem egyszerű. Először is regisztrálnia kell a BitMEX számla. A platform lehetővé teszi névtelen fiókok létrehozását. A valódi neved megadása nem kötelező. A kereskedés megkezdéséhez először be kell fizetnie valamilyen mennyiségű kriptovalutát.

Gyors emlékeztető: ne küldjön Litecoin-ot, Ripple-t vagy más altcoin-t, függetlenül attól, hogy milyen típusú szerződést szeretne vásárolni – a pénze elvész. Csak a Bitcoin elfogadott. Ezenkívül a pénzeszközök csak Bitcoin-ban vehetők fel.

A betétek megerősítése után akár 100-szoros tőkeáttétellel is megkezdheti a kereskedést. Ez azt jelenti, hogy ha 0,01 BTC van a számláján, akkor 1 kereskedést vásárolhat 1 bitcoin.

Vegye figyelembe, hogy BitMEX csak digitális pénznemben foglalkozik. Nem vásárolhat és adhat el Bitcoin határidős ügyleteket fiat pénznemek, például dollár vagy euró használatával.


Szerződések

A BitMEX kétféle szerződést kínál, nevezetesen határidős és örökös szerződéseket.

Határidős szerződések

A határidős szerződés alapvetően az eladó és a vevő között létrejött megállapodás, amely szerint egy eszközt a jövőben meghatározott időpontban és egyeztetett áron cserélnek. Egy meghatározott időpontban az alapul szolgáló eszköz kezet cserél.

A hagyományos részvényvásárlással ellentétben nem Ön a részvény tulajdonosa, vagyis nem jogosult osztalékra. Ön sem vehet részt a közgyűlésen. Hasonlóképpen, a BitMEX határidős szerződés lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy érmékkel kereskedjenek anélkül, hogy azoknak kellene lenniük.

De a hagyományos tőzsdei befektetésektől eltérően nem csak akkor keres pénzt, ha az ár emelkedik. Val vel BitMEX határidős szerződésekkel akkor is pénzt lehet keresni, ha a kriptovaluták ára zuhan.

Szinte minden árucikkre meghatározható egy határidős szerződés. Minden üzleti ember, például ingatlanbefektető, exportőr vagy sertéstenyésztő, ki van téve a kockázatnak. Ennek a kockázatnak a csökkentése érdekében fedezhetnek egy határidős szerződés eladásával vagy megvásárlásával.

Örök szerződés

Az örökös szerződés hasonló a határidős szerződéshez, de a jövőben nincs konkrét dátuma, amelyen lejárna. Ahogy a neve is mutatja, az örökös szerződés folyamatosan megújul. Nyomon követi az alapul szolgáló eszköz árát, és állítólag kevésbé volatilis, mint a hagyományos határidős ügyletek. Az örökös szerződések a legmegfelelőbbek a hosszú távú befektetők számára.

Egyetlen szerződés a bitcoinért való örökös cserébe 1 dollárt ér. Ez azt jelenti, hogy ha a számláján 0,01 BTC van, amely 50 dolláros árral egyenlő 5000 dolláros piaci áron, akkor 5000 szerződést vásárolhat 100-szoros tőkeáttétellel. Tízszeres tőkeáttétellel 500 szerződést vásárolhat. Ha úgy gondolja, hogy az ár emelkedni fog, akkor többet kell vásárolnia. Ha igazad van, óriási hozamot érhet el a letéti betéteden.

Ha úgy gondolja, hogy a Bitcoin ára a következő három hónapban esik, akkor rövidre kell mennie.

Hosszú pozíciót foglal el

Ha hosszú pozíciót foglal el egy eszközön, akkor nyílt piacon vásárol Bitcoin-t, és arra számít, hogy az árak ésszerű időn belül emelkednek. Ez azt jelenti, hogy Ön megvásárolja az eszközt, és a nyeresége arra számít, hogy az értéke ugrásszerűen növekszik.

Most rúgnád magad, ha 2017 végén sokáig mennél, amikor az árak minden idők legmagasabb szintjét megközelítették, közel bitcoinonként 20000 dollárra. Természetesen a szakértők azt tervezik, hogy a következő néhány évben a Bitcoin ára meghaladja a 20 000 dollárt.

De ami még érdekesebb a BitMEX-szel kötött határidős szerződés vásárlásában és eladásában, hogy csak a szerződés árának egy százalékáért fizet. Más szóval, árréssel vásárol. Egyszerűen fogalmazva: kölcsönvett pénzből vásárolja meg.

Tehát tegyük fel, hogy 10 BTC-t vásárolt 19000 USD körül 2017 novemberében. Ekkor érménként 19000 USD-ért adhatta el a valutákat, és akkor fizethette vissza hitelezőjének valutánként körülbelül 6000 USD-t, amikor az árak 2018 februárjában a legrosszabbak voltak – óriási 13000 USD nyereséget gyűjt minden érmén.

Egy másik példa: tegyük fel, hogy a BTC jelenlegi ára 6300 USD, és 6300 USD van. Ötszörös tőkeáttételt választott. Ez azt jelenti, hogy 5 BTC-t vásárolhat 6300 dollárért. Ha a Bitcoin csak 100 USD-vel növekszik, 500 USD-t kap. Ez az a módszertan, amelyet sokan alkalmaznak jelenleg.

Ha 100-szoros tőkeáttételt használ 100 Bitcoin megszerzéséhez, akkor vagy sok profitot fog termelni, vagy sok veszteséget szenved el. Ha pedig a piac az Ön helyzetével ellentétesen mozog, akkor a BitMEX Biztosító Alap nyer.

Ugyanez a logika érvényes a rövidebb távra.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map