A kezdők teljes útmutatója az EOS-hoz

Bevezetés

Sokféle blockchain platform létezik a piacon, az egyik az EOS. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogy mi az EOS, és hogyan próbál ez a projekt forradalmasítani azt a koncepciót, hogy miként irányítják a blokklánc-hálózatokat a blokklánc-térben.

Az EOS egy olyan platform, amely az elosztott főkönyvi technológiát alkalmazza a decentralizált alkalmazások (Dapps) fogadására

Az EOS Dan Larimer ötlete, aki a Steemit és a Bitshares társalapítója. Dan a block.one, a Kajmán-szigeteken található magánvállalkozás segítségét kérte a blockchain platform fejlesztésére.

A BitShares és a Steemit is népszerű blockchain hálózattá vált a piacon, de az EOS hosszú ideig el tudta érni és a top 10 legnagyobb kriptovaluta között maradt. A hálózat elérhette ezt a pozíciót azzal, hogy felajánlotta a vállalatoknak, befektetőknek és magánszemélyeknek a dApps telepítését az EOS blokklánc tetején.

Az EOS kezdete

Az EOS először az Ethereum platformon indult ERC-20 tokenként. A platform azonban sebességkorlátozása miatt nem volt ideális. Az EOS ezután egyéves ICO-t folytatott, 2017 júniusától 2018 júniusáig, és többet emelt, mint 4 milliárd dollár.

Az EOS blokklánc mögött álló csapat azt állítja, hogy a platform másodpercenként egymillió tranzakciót képes kényelmesen kezelni. Ez a sebesség szuperszonikusabb, mint az Ethereum másodpercenként 25 tranzakciója.

Az EOS célja, hogy versenybe szálljon kifejezetten más blockchain projektekkel, többek között a Raiden és a Lightning Network céggel. Mindkét oldalláncként kifejlesztett platform.

A cél az, hogy képes legyen méretezni, decentralizálódni és más megközelítést alkalmazni a blokklánc-hálózat irányításában. A Bitcoin-hoz (BTC) és az Ethereumhoz képest az EOS sokkal hatékonyabb a tranzakciók feldolgozásában annak ellenére, hogy centralizáltabb, mint ez a két hálózat.

Az EOS és az EOS.IO közötti különbség

A teljes EOS ökoszisztémának két, egymással összefonódó összetevője van, az EOS és az EOS.IO, amelyek együttesen megkülönböztetik más blokklánc-projektektől.

Gondoljon például a EOS.IO mint egy számítógép operációs rendszere és az EOS, mint azon futó alkalmazás. Az EOS.IO meghatározza, hogy minden, ami rá épül, kölcsönhatásba lép egymással és a külvilággal.

Ez a megközelítés lehetővé teszi az EOS dApps méretezését vízszintesen vagy függőlegesen. Az EOS natív érméjét EOS érmének hívják.

Az EOS.IO maximálisan képes működni anélkül, hogy ez káros hatással lenne a teljesítményére. Ez aszinkron kommunikáció és párhuzamos végrehajtási feltételek alkalmazásával lehetséges. Ezenkívül az egyes folyamatokat külön futtatják.


Konszenzus algoritmus és működése

Az EOS platform a A tét igazolása konszenzus algoritmust és szerepközpontú engedélyeket ad hozzá. Ez a megközelítés lehetővé teszi a visszagörgetést, a hibajavítást és más döntéseket a lehető leggyorsabban. Új blokkok hozzáadását és megerősítését blokkgyártók végzik. Ezek a személyek minden hozzáadott blokkért EOS tokent keresnek.

Az EOS.IO már meghatározta az adatbázis-sémákat, a webes eszköztárat, többek között az eOS platformon történő dApps fejlesztésének megkönnyítésére..

Az EOS platform egyablakos funkcióként működik a decentralizált alkalmazások számára, amelyek kiszolgálói tárolást, hitelesítést és felhőszolgáltatásokat nyújtanak. Ezek a szolgáltatások lehetővé teszik az adatok tárolását a fő láncon kívül egy helyi gépbe.

Más blokklánc platformokkal ellentétben az EOS platformnak nincsenek fix tranzakciós díjai. Ehelyett egy, a platformon létrehozott alkalmazás határozza meg, hogy a felhasználók hogyan fedezik a tranzakciós díjakat.

Az EOS platform már több mint 100 decentralizált alkalmazással rendelkezik, és a vezető alkalmazás napi hatezer felhasználóval kommunikál.

A Proof-of-Work (PoW) algoritmus, miszerint a Bitcoin és más kriptovaluták, például a Litecoin (LTC) használata sokkal hatástalanabb, mint a Proof-of-Stake (PoS) konszenzusos algoritmusok. A PoW révén a bányászoknak számítástechnikai erővel kell megerősíteniük a tranzakciókat. Számos blokklánc-hálózat, mint például a Bitcoin vagy a Litecoin, speciális bányászokat igényel e tevékenységek elvégzéséhez. 

Az EOS Delegated Proof-of-Stake (DPoS) algoritmust használ, a PoS egy másik változatát, amelynek célja az Ethereum által jelenleg szembesülő néhány probléma megoldása. A DPoS egy olyan technológia megvalósítása, amely lehetővé teszi a szavazást és a választási folyamatokat egy adott decentralizált blokklánc-hálózatban. 

A DPoS-t Dan Larimer fejlesztette ki annak érdekében, hogy jobb hatékonyságot nyújtson a BitShares blokklánc-projektjének, amelyet most alkalmaznak az EOS-on és a Steem-en. A DPoS hálózat aktív felhasználói a „tanúkra” és a „küldöttekre” szavaznak azzal, hogy jelzőiket a jelölt nevére teszik..

Az EOS együtt működik a blokkgyártókkal, és a felhasználók szavazhatnak ezekre a blokkgyártókra, amelyek ezen a hálózaton fognak dolgozni. Ezeknek a blokkgyártóknak a felelőssége blokkokat létrehozni és validálni a hálózatban, jutalmat keresve erőfeszítéseikért. 

Ily módon ezek a küldöttek irányíthatják a rendszert. Noha nem kell érvényesíteniük a tranzakciókat, felügyelik a tranzakciós díjakat, a blokkok méretét, a tanúk fizetését és még sok mást. Sőt, a blokkgyártók megválasztása folyamatos folyamat, amelyet a hálózat egyénei vállalnak. 

A DPoS rendszer lehetővé teszi nagyszámú személy számára – sőt, az összes EOS-tulajdonos szavazhat -, hogy kiválassza azokat a jelölteket, akik a következő blokkgyártók lesznek. Ez a DPoS rendszer nagyon pozitív azoknak a kisebb felhasználóknak, akik nem tudnak részt venni más PoS vagy PoW blokkláncokban, mivel nem rendelkeznek a részvételhez szükséges finanszírozással. 

Így a DPoS rendszereknek számos előnye van. Mivel nem igényelnek nagy mennyiségű számítási teljesítményt a hálózat futtatásához, sokkal skálázhatóbbak, mint más blokkláncok. Sőt, ezek a DPoS rendszerek általában gyorsabbak, mint a hagyományos PoS és PoW konszenzus algoritmusok. 

Sőt, a DPoS rendszerek lehetővé teszik a kisebb felhasználók számára, hogy képviselőkön keresztül részt vehessenek a teljes hálózat döntéseiben. 

Bár az EOS-felhasználóknak lehetőségük van részt venni a hálózatban, ez nem jelenti azt, hogy ezt megtennék. Ha több olyan felhasználó van, aki nem vesz részt a hálózatban, annak előnyei elhígulnak, lehetővé téve, hogy a különleges érdeklődésű kis frakciók aktív részvételükkel átvegyék a hálózatot. 

Végül számos szakértő úgy véli, hogy a DPoS rendszerek jobban központosítottak, mert a hatalmat végül csak néhány tanú képviseli. Végül a kis számú érmével rendelkező felhasználókat nem ösztönöznék a részvételre, ha úgy gondolják, hogy szavazatuk nem fontos.

EOS kriptovaluta

Az EOS hálózat az EOS digitális eszközt használja, amely lehetővé teszi az egyének és a vállalatok számára, hogy kihasználják a blokklánc különböző funkcióit. Az EOS-tulajdonosok a hálózat egyes részeinek tulajdonosai is. Ez azt jelenti, hogy ha van olyan felhasználó, aki az EOS-ellátás 1% -át birtokolja, akkor a tranzakciók feldolgozásához szükséges számítási teljesítmény 1% -ával is rendelkezzen.. 

Ugyanakkor az EOS érmék felhasználhatók az EOS hálózat tetején elhelyezett különböző dApps-ben. 

Az EOS digitális eszközként nagyon göröngyös úton haladt a kriptovaluta piacon. A virtuális fizetőeszköz 2018. április 29-én minden idők legmagasabb szintjét érte el. A digitális eszköz akkor meghaladta a 22 dollárt, majd 2018 végén 1,57 dollárra esett vissza. Az április 29-i áremelkedés az EOS hivatalos elindításához kapcsolódott. mainnet. Eközben a digitális eszköz által tapasztalt mélységet annak a medvepiacnak köszönhette, amely az űrben lévő digitális pénznemek nagy részét érintette. 

A BTC szempontjából. a digitális pénznem szintén legmagasabb árát április 29-én érte el, amikor érménként közel 0,0023 BTC-vel kereskedtek. A 2018-as bárpiac és a Bitcoin 2019-es jó indulása után a BTC szempontjából a legalacsonyabb pont augusztus 9-én volt, amikor a digitális fizetőeszköz ára 0,003311 BTC-re esett vissza. 

Versenyzők – Az Ethereum, az EOS és a Tron összehasonlítása

Az EOS jelenleg az Ethereum (ETH) és a Tron (TRX) közeli versenytársa. Ez a két hálózat az EOS-hoz hasonló jellemzőkkel rendelkezik, például decentralizált alkalmazások fogadásának lehetősége. 

A dApp aktivitását tekintve az Everstake kiadta a jelentés amelyben tájékoztatták a dAps-ok napi használatát ezekre a hálózatokra. 

E jelentés szerint az EOS bejegyzett Napi 65 000 aktív felhasználó (DAU), őt követi az Ethereum 19 000 DAU-val és a Tron 15 000 DAU-val. Ez azt mutatja, hogy a dApp fejlesztői felkarolták a gyors és biztonságos decentralizált alkalmazások felépítésére képes hálózat tetejére történő építkezés kísérleteit. 

A június végén közzétett jelentés azt mutatja, hogy az EOS körülbelül 500 különböző dApppal rendelkezik, amelyek közül 200 aktív. Az Ethereum 2500 dApppal rendelkezik, 300 aktív decentralizált alkalmazással. Végül a Tron 450 dApps-t tartalmaz 170 aktíval. 

Nyilvánvaló, hogy az Ethereum közösségnek számos olyan együttműködője és fejlesztője van, akik a hálózatok használhatóságának és szolgáltatásainak bővítése érdekében dolgoznak. Eközben az EOS és a Tron az Ethereum után megjelent, és megpróbálják felépíteni közösségüket. Mindazonáltal érdemes megemlíteni, hogy ezek a hálózatok már számos ember és fejlesztő figyelmét felkeltették különböző országokból. 

A jelentés a következőképpen szól:

“Az iparágnak egy rendkívül gyors, nagyon erős és képes blokkláncra való szükségessége új platformok kifejlesztését sürgette, amelyek megdöbbentő ütemben fejlődnek egymás felett”

Végül ez a három hálózat konszenzusos algoritmusokkal rendelkezik blokkláncaik futtatásához. Míg az Ethereum a lassú munkabiztosítással dolgozik, a Tron az EOS-hoz nagyon hasonló DPoS-t is használ, amelynek 27 szuper képviselője van (SR). 

Míg az Ethereum a piac második legnagyobb digitális eszköze, piaci kapitalizációja 22,77 milliárd dollár, addig a CoinMarketCap adatai szerint a Tron jelenleg a 13. legnagyobb blokklánc-hálózat, 1,37 milliárd dollárral..

Az EOS Közösség

Az EOS mögött egy nagyon aktív közösség áll, amely egyszerre 21 dollárra emelte az árát. Ez volt a legmagasabb ár a projekt elindítása óta. Jelenleg az EOS 4,45 dolláron forog, ami tükrözi a jelenlegi bearish piaci státuszt.

Az EOS-érmék mobil-, számítógép- és webalapú pénztárcákban tárolhatók. Az EOS megvásárolható többek között olyan vezető kriptovalutákon, mint a Huobi, a Bitfinex, a Binance. A legtöbb ilyen cserében az EOS párosul az USDT, az ETH vagy a BTC ellen.

Összefoglalva, tekintettel arra, hogy az EOS platform képes a decentralizált alkalmazások különféle igényeinek méretezésére és kielégítésére a sebesség kompromisszumai nélkül, a közeljövőben társulási erővé válik. Ezenkívül a platformon a viták megoldásának egyedülálló megközelítése további plusz az EOS blokklánc számára.

Következtetés

Amint a kriptovaluta piac folyamatosan növekszik és fejlődik, különböző projektek vannak, amelyek új megoldásokat kínálnak a felhasználók számára, és amelyek megpróbálnak megbirkózni a régebbi hálózatok előtt álló kihívásokkal. Habár el kell telnie egy időnek, amíg a vállalatok, a felhasználók és a cégek elfogadják az EOS-t, a hálózat már bizonyította, hogy képes számos iparágat forradalmasítani. 

Tudj meg többet

Ha többet szeretne megtudni az EOS-ról, olvassa el legfrissebb hírjelentésünket a tranzakciók másodpercenként címsoráról. Az EOS megvásárlásának legjobb helye a Binance, és ennek lépéseit teljes útmutatónkban találja meg. Végül, ha kíváncsi az EOS árára, nézze meg ezt az EOS árpredikciós cikket.

Basil hároméves szabadúszó tapasztalattal rendelkezik a zavaró technológiákról. Legfrissebb hírekre és oktatási cikkekre összpontosít; segít a Blockchain evangéliumának terjesztésében. Reméli, hogy egyszer saját blokklánc-társasága lesz; segíti a világot az innovatív főkönyvi technológiája révén.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map