A SEC kriptovaluta bejelentéseinek és döntéseinek ütemterve

A Értékpapír és tőzsdei bizottság 1929-ben alapították az értékpapírpiac első szövetségi szabályozó hatóságaként, amelynek feladata „a befektetők védelme, a tisztességes, rendezett és hatékony piacok fenntartása és a tőkeképzés megkönnyítése volt”.

Elsősorban az értékpapírok kínálatával és értékesítésével foglalkoznak, szabályozzák a tőzsdéket, amelyeken kereskednek, biztosítva, hogy a vállalatok ne tegyenek félrevezető információkat a teljesítményükről vagy a jövőbeli kilátásaikról, és hogy a befektetőket megvédjék a csalásoktól..

SEC

Forrás: wikipedia.org

Látva, hogy az elmúlt években a digitális tokenek egyre elterjedtebbé és népszerűbbé váltak, úgy tűnik, hogy a SEC intézkedései hatással voltak a digitális pénznemek áraira. A SEC rendszeres témává vált a napi kriptohírek ciklusában.

Legyen szó a digitális valuták állapotának meghatározásáról, az új termékek vagy cserék szabályozásáról, a SEC döntései jelentős hatást gyakoroltak a kriptotér működésére.

A mai cikkünkben bemutatjuk a SEC legutóbbi legfontosabb kriptovaluta-döntéseit és akcióit a kriptopénz-piac vonatkozásában.

Éter és Bitcoin nem értékpapír

A ház előirányzat-bizottsága előtt áprilisban tartott meghallgatáson Jay Clayton, a SEC elnöke tisztázta a bizottság álláspontját a Bitcoin.

„Ez egy bonyolult terület. Mert, mint mondta, különböző típusú kriptográfiai készletek léteznek. Hadd próbáljam felosztani őket két területre. A tiszta csereeszköz, amelyre a legtöbbször hivatkoznak, a Bitcoin. A pénznem helyettesítésére az emberek többsége megállapította, hogy nem jelent értékpapírt.

Aztán vannak tokenek, amelyeket projektek finanszírozására használnak fel. A nyilvántartásban azt mondtam, hogy nagyon kevés van, nincs olyan, amit láttam, tokenek, amelyek nem értékpapírok. Amennyiben valami értékpapír, akkor azt értékpapírként kell szabályoznunk, és az értékpapírokra vonatkozó szabályozásaink közzétételen alapulnak, és az embereknek követniük kell azokat, és meg kell adniuk a szükséges információkat. “

Nyilatkozatából egyértelmű, hogy a Bitcoin még nem tekinthető értékpapírnak.

Júniusban a világ második legnépszerűbb kriptovalutáját az Értékpapír és Tőzsdefelügyelet hivatalosan bejelentette, hogy nem befektetési eszköz. Az ügynökség vállalati pénzügyi részlegének igazgatója, William Hinman kijelentette Éter– az a jelző, amelyen keresztül az Ethereum platform működik – nem lesz ugyanúgy szabályozva, mint a részvények és kötvények.

DAO tokenek mint illegális értékpapírok

2017 júliusában a SEC bejelentette, hogy a DAO tokenek, amelyeket egy ICO amelyek több mint 150 millió dollárt gyűjtöttek 2016-ban, ezentúl értékpapírnak minősülnek. Ezt a nyilatkozatot egy meghallgatás követte, amelyet februárban tartottak a szenátusban, ahol a SEC elnöke, Jay Clayton azt mondta: “Úgy gondolom, hogy minden ICO, amelyet láttam, biztonságot jelent.”


Az első érmefelajánlás törvényt sértett, mivel ezeket a tokeneket a tokenek eladása előtt nem regisztrálták a SEC-nél. Ez a döntés nemcsak a DAO-t érintette; ennek a határozatnak a következményei jelezték, hogy a jövőben sok ICO-nak jogi kérdései is lehetnek.

A SEC nem emelt vádat a döntés meghozatalakor, de gyakorlatilag megváltoztatta az ICO jelenetének kibontakozását, amely addig sok hónapig szabályozás nélkül működhetett..

Annak ellenére, hogy a kriptovaluta közösség negatív reakciót mutatott ki a bejelentésre, az általános piaci hatás elhanyagolható volt. Források szerint az első öt érme árcsökkenést tapasztalt a bejelentés napján, de ezek után meglehetősen gyorsan visszapattantak.

Winklevoss ETF elutasítva

2018 júliusában a A SEC tagadta a Winklevoss testvérek második kísérletét egy bitcoin ETF elindítására. Július 26-án a SEC úgy döntött, hogy a testvérek állítása, miszerint a bitcoin piacok „eredendően ellenállnak a manipulációnak”, nem volt pontos, ami arra késztette őket, hogy ebből és más okokból utasítsák el az ETF-re tett javaslataikat..

Ez arra késztette a kriptovaluta piacokat, hogy gyorsan reagáljanak, és negatív módon. A BTC több mint 400 dollárt veszített csupán 3 óra alatt. És mint általában, ha a Bitcoin esik, más érmék is követik a trendet. Az első számú kriptovaluta piaci korlát alapján azonban 24 órán belül visszanyerte értékét.

Augusztus 7-én az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottsága (SEC) bejelentette, hogy elhalasztja döntését egy javasolt szabálymódosítás jóváhagyása vagy elutasítása tekintetében, amely lehetővé tenné a Cboe BZX Exchange jegyezzen egy Bitcoin tőzsdén kereskedett alapot (ETF).

Ugyanebben az időszakban az ügynökség elutasította mind a kilenc Bitcoin ETF-javaslatot, amelyeket a ProShares, a Direxion és a GraniteShares nyújtott be, három külön megrendelésben..

Most, az ETF jóváhagyásának következő határidejét ismét áthelyezték, december vége felé, bár végül mindenki arra számít, hogy a döntés 2019-ben fog megtörténni.

Winklevoss

Forrás: forbes.com

VanEck SolidX ETF megtagadva

Még 2018 júniusában, VanEck és SolidX fizikailag támogatott Bitcoin ETF-t kért a CBOE BZX részvénytőzsdéjére, és augusztusban várták a döntés meghozatalát. A többi ETF-hez hasonlóan a SEC is elhalasztotta bejelentését a VanEck és a SolidX ETF javaslataival kapcsolatban.

Mint korábban említettük, a SEC döntése mélyen befolyásolja a piacot, a Ripple elvesztette az értékének több mint 20% -át.

Érdekes módon ez a hír nem volt sem pozitív, sem negatív. A Winklevoss ETF esetétől eltérően ez nem volt elutasítás a termékükre. Ehelyett kizárólag azt jelentette be, hogy késik a döntés. Ennek ellenére ez erős piaci reakciót váltott ki.

A SEC és a CFTC közösen ismerik el a kriptovalutákat

Bár úgy tűnik, hogy a SEC tevékenységének nagy része a kriptográf árak zuhanásához vezet, van egy példa, amely nem tartja be a tendenciát. 2018 februárjában a SEC és a Commodities and Future Trading Commission (CFTC) közös meghallgatást tartott, amely a kriptovaluták, az ICO-k és a blockchain ügyét vizsgálta..

A képviselők elismerték, hogy ennek az új iparágnak nagy jelentősége van, hangsúlyozva, hogy hosszú távú sikerének biztosításához igazságos szabályozási keretekre van szükség. A szabályozók arra is rámutattak, hogy “ha nem lenne bitcoin, akkor nem lenne blokklánc”.

A piac reakciója erre az állításra erős bullish trenddé vált. A bejelentés időzítése kiváló volt, mivel Kína és India mozgósítani kezdte a kriptovaluta visszaszorítását, és a piacok csökkenő pályán haladtak. A BTC és az ETH is közel 20% -os nyereséget tapasztalt a meghallgatást követő napokban.

Következtetés

Nyilvánvaló, hogy a SEC fontos adminisztratív szerepet játszik a kriptográfia területén, és az általuk kiadott előírásoknak és bejelentéseknek azonnali hatása van, amely túlmutat az Egyesült Államok határain és a globális kriptopiacokon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map