A Verge története – a küszöbár-csúcsok megértése

Verge háttere

Verge egy adatvédelemre összpontosító kriptovaluta, amelyet eredetileg DogeCoinDark néven indítottak el 2014 októberében. A projekt azért jött létre, hogy a tranzakciókat névtelenül és nyomon követhetetlenül tartsa..

A legtöbb társával ellentétben a Verge nem használja annyira a titkosítást. Ehelyett anonimitását kínálja a Tor – amely elrejti IP-címét a forgalom titkosításával és a számítógépek láncolatán keresztül történő elküldésével az egész világon – és az egyenrangú útválasztást kínáló L2P segítségével. Wraith Protokolljuk használatával a Verge felhasználói akár nyilvános, akár privát blockchain tranzakciókat hajthatnak végre.

Annak ellenére, hogy a kezdeti neve azt hiheti, hogy a Verge a Dogecoin villája, valójában egy teljesen más blokklánc, amely a tétbiztosítás és a munkabiztosítás keverékét használja.

Sok vitát kavart, amikor bejelentette a következő szál címet:

„[ANN] [KUTATOTT] DogeCoinDark [POD] – Scrypt – A Global Darknet ÉLŐ! KÖVETHETETLEN! ”

Bár az adatvédelem nagyszerű tulajdonság, az illegális piaci fizetésekre utaló ilyen jellegű reklámok meglehetősen nem voltak megfelelőek.

Az első 450 blokkot gyorsan bányászták, majd a DogeCoinDarkot egy akkor népszerű szolgáltatás, a Proof of Developer nevű szolgáltatás ellenőrizte, felfedezve, hogy az alapító volt az egyetlen ember a projekt mögött.

Újrázás

2016 februárjában, a Doge márkanévnek és a „sötét” referenciának el akarva különülni az egyesüléstől, a DogeCoinDark nevet Verge névre keresztelték. Azóta a projektet a legitimációnak és a nagyközönség általi elfogadásnak szentelték. A 2016. februári márkanév után a projekt 1,5 milliárd dolláros pénznemre nőtt.

A csapat

VergeFő fejlesztője Justin Erik Valo, más néven Justin Vendetta vagy Sunerok.

A kriptopiac többségéhez hasonlóan a Verge is egy nyílt forráskódú projekt, ami azt jelenti, hogy a Verge mögött nincs cég. Az érmét a közösség támogatja, vagyis nincs stabil, teljes munkaidős csapat és nincs fizikai központ, ahonnan a projektek működnek.


Előnye, hogy bárki javasolhat változtatásokat vagy fejlesztéseket a blokkláncon, és ha a javaslatot az emberek többsége megszavazza, akkor a módosításokat végrehajtják.

Ennek az elrendezésnek az a hátránya, hogy a csapat tagjai nem maradhatnak örökké teljesen névtelenek, ami egy le nem írt csapatoldalhoz vezet, amely folyamatosan változik.

Lidércprotokoll

Mi a wraith protokoll?

A Wraith Protocol egy olyan technológia, amelyet arra terveztek, hogy a felhasználó könnyedén válthasson a nyilvános és a magánkönyvek között a Verge Blockchain-on.

A Wraith protokollt 2017. szeptember elején jelentették be, és az indulást a következő hónapban tervezték megtenni. Mivel a Verge célja mindig is volt, hogy magánvalutaként működjön, a protokollt további funkciók hozzáadásával hozták létre, amelyeket a felhasználók bármikor aktiválhatnak.

A protokoll elindítása elmulasztotta az eredeti határidőt, és még háromszor késett, még a végső határidő, 2017. december 31-e is elmaradt. Ez arra késztette a Verge közösség sok kereskedőjét, hogy pánikba adják részvényeiket, ami viszont jelentős áresést okozott, 0,129 dollárról 0,096 dollárra.

A funkciót hivatalosan januárban mutatták be, de gyorsan kritizálták a sok késés, valamint az „eredetiség és hasznosság hiánya” miatt. A kiadás hatalmas árfolyamot generált, az érték mindig a 0,11 dolláros határ körül ült.

A McAfee incidens

December 13-án úgy tűnt, hogy McAfee nagyon hangosan támogatta Verge-t és más társasági Monero és ZCash adatvédelmi érméket a Twitter-fiókjából készült tweet-sorozatban. Megismételte, hogy preferálja az érmét, sőt 150 000% -os növekedési célt osztott meg egy DM-ben egy követővel. A McAfee befolyása elősegítette az XVG árának növekedését azzal, hogy beszélt a lehetőségeiről.

Elárasztanak az emberek, akik tőlem ajánlásokat kérnek a kriptovalutákkal kapcsolatban. Ha használná a fejét, kitalálná, hogy az adatvédelmi érméknek (névtelen tranzakciók) lesz a legnagyobb jövő. Az olyan érmék, mint a Monero (XMR), a Verge (XVG) vagy a Zcash (ZEC), nem veszíthetnek.

– John McAfee (@officialmcafee) 2017. december 13

Míg az ár csak néhány nap alatt 0,01 dollárról 0,15 dollárra nőtt, McAfee 180 fordulatot tett, és tagadta 15 dolláros jóslatát, azt állítva, hogy feltörték Twitter-fiókját..

Azt mondtam, hogy az XVG 0,15 dollárra emelkedhet az akkori 0,01 dollárról, de az isten szerelmére – soha 15 dollárra.

– John McAfee (@officialmcafee) 2017. december 27

Egyesek nehezen hiszik el, hogy egy kiberbiztonsági veterán, mivel ő maga lesz a hack áldozata. A közösség tagjai azt állítják, hogy más társadalmi számlákon is támogatta Verget, ami további zavart keltett az ügyben. Ráadásul 2018 elején elkezdte aktívan hitelteleníteni a valutát és gúnyolni a Wraith protokollt.

A Verge másik befolyásolója, az XVGWhale telefonon üzeneteket osztott meg saját maga és McAfee között, amelyekben utóbbi azt állítja, hogy egyedül növelte Verge piaci sapkáját, és több mint egymillió dollárt kért hozzájárulásának ellentételezéséül. Két nappal később az XVGWhale azt állította, hogy a Twitter-fiókját is feltörték.

A Hack

A 2017. novemberi eseményről, CoinPouch, a Verge csapat által jóváhagyott pénztárca körülbelül 125 millió XVG-t vesztett el egy csapkodással. Senki sem tudja valójában, mi történt, mivel egyik fél sem akar felelősséget vállalni, és az a számla, ahova az érméket átutalták, arra utal, hogy a hackerek tőzsdén adhatták el őket.

A teljes nyilatkozat és a frissítés itt található:https://t.co/FVrcFQc0tt

Folytatjuk a közösség frissítését, ha többet megtudunk.

– CoinPouch (@coinpouchapp) 2017. november 22

A cím továbbra is az első 100 leggazdagabb Verge pénztárca egyike, amelyek együttesen a teljes készlet 96% -át birtokolják, többségük már el van aknázva. Az eset óta csak 6 000 000 XVG került át a pénztárcából.

A kemény villa

2018. április 4-én a Verge bejelentette, hogy kisebb hash-támadást tapasztalt, de a problémákat megoldották. Úgy tűnt azonban, hogy a probléma nem oldódott meg, és nem is volt kisebb.

Volt egy apró hash-támadásunk, amely körülbelül 3 órával korábban tartott ma reggel, ez most tisztázódott. A jövőben még több redundancia-ellenőrzést fogunk végrehajtani az ilyen jellegű dolgokban! XVG dollár #vergefam

– vergecurrency (@vergecurrency) 2018. április 4

Egy XVG bányász feltárta, hogy az érméket bármikor meg lehet verni, ha új blokkokon hamis időbélyegeket használnak. És valaki ezt már másodpercenként kb. 13 órán át csinálta. A probléma megoldására a Valo bevezetett egy új kódot, amely megváltoztatta az óra sodródását, hogy megakadályozza a hamisítást.

De bár ez megoldotta a problémát, a láncot is keményen elágazta, ami az összes frissített pénztárcát és klienst használhatatlanná tette.

A dolgok azóta rendbe jöttek, mégis az esemény negatív hullámot váltott ki a közösségben, kritizálva a csapat technikai tapasztalatait és módszerét az ilyen helyzetek kezelésére.

Fontos megemlíteni, hogy Justin tudott a kemény villa elkerülhetetlenségéről, ami logikus dolog, ha a kódbázis sodrása megváltozik.

A tömeges finanszírozás kérdése

2017. október elején a Verge egy crowdfundot kezdeményezett, amelynek célja 1 000 000 XVG volt, akkoriban körülbelül 6 600 USD. A cél egy héten belül teljesült, több mint 1,8 millió XVG-t adományoztak.

De Verge utolsó, márciusi tömeges finanszírozása nem ment olyan simán. A kitűzött cél 75 000 000 XVG vagy ~ 3 000 000 USD volt. Valo azt is megígérte, hogy bejelent egy fontos partnerséget, de ezt a bejelentést többször elhalasztották.

A javasolt határidő előtti utolsó napon a Verge egyik jelenlegi partnere, a Tokenpay 66,5 millió XVG-t, vagyis a cél csaknem 90% -át adományozta.

Április 17-én Valo elárulta, hogy nem tud hozzáférni pénzeszközeihez a Coinbase-en. 1,5 millió dollár tűnt el az alapok pénztárcájából, és azokat a pénztárcákba utalták át Binance csere.

Mindezek ellenére a Verge ára 0,04 dollárról 0,10 dollárra emelkedett a bejelentést megelőző napokban. Amikor végül bejelentették a partnerséget, az érme ára az egekbe szökött.

A Pornhub Partnerség

Április 17-én a Verge bejelentette, hogy együttműködik a MindGeek felnőtt szórakoztató céggel, lehetővé téve kriptovalutájának fizetési lehetőségeként való felhasználását a Pornhub-on felnőtt tartalma miatt.

A Pornhub elfogadja a Verge-t most! https://t.co/h7u6fBL6q9

– vergecurrency (@vergecurrency) 2018. április 17

„A Cryptocurrency Verge partnerséget írt alá a Pornhub felnőtt szórakoztató oldallal. Az ügyfelek az összes új pornhub igény szerinti vásárlást ki tudják fizetni az új módszerrel – amire a webhely rajongói egy ideje vágynak. A Pornhub szerint a kriptográfiai fizetési mód a javaslatok listáját vezette a webhely visszajelzési fórumán. ”

Ezt a partnerséget a teljesen más iparág eddig a kriptovaluta-bevezetések egyik legnagyobb esetének tartja.

A MindGeek másik platformja, a Brazzers is elkezdte elfogadni az XVG-t fizetésként.

A Verge által megérdemelt kritika ellenére ez a felhasználási eset nagy és jogos is, ami valószínűleg nagy halo-hatást fog gyakorolni a kriptográfiai közösség számára általában.

Német banki partnerség

A TokenPay fizetési platformtal fennálló partnerség révén a Verge április 27-én megállapodást kötött a német WEG Bank AG bankkal. Ez a partnerség óriási kereslethez vezetett, következésképpen az XVG értékének 22% -os emelkedéséhez vezetett. A partnerség kiad egy nagyon várt betéti kártyát, amely lehetővé teszi az XVG tulajdonosok számára, hogy a szokásos bankkártyákhoz hasonlóan használják őket.

Bitfinex lista

Május 1.-én népszerű kriptovaluta-csere Bitfinex felsorolta platformján a Verge érmét, lehetővé téve a kereskedők számára, hogy kicseréljék BTC-vel, ETH-val, USD-vel, EUR-val, GBP-vel és JPY-vel. Ez ismét az érme értékének jelentős növekedését, akár 20% -ot is eredményezett, miközben a kriptovaluta-piac nagy része mélyen átesett.

Örömmel mutatjuk be a Verge (XVG) kereskedését.https://t.co/ZM1yJwjH8P pic.twitter.com/8JtK6kFx2R

– Bitfinex (@bitfinex) 2018. május 1

CoinPayments

Május 2-án a CoinPayments, a legtöbb e-kereskedelmi platform kriptovalutákkal történő fizetésének átjárója, bejelentette, hogy támogatja a Verge-t.

A CoinPayments büszkén támogatja @vergecurrency fizetés feldolgozása. Használat #XVG biztonságos és névtelen tranzakciókhoz.https://t.co/9oFiWvmyxK

– CoinPayments (@CoinPaymentsNET) 2018. május 2

Figyelembe véve a múltbeli problémákat, és azt, hogy miként tudta továbbra is megtartani a piaci összeomlások bekövetkeztét, határozottan kijelenthetjük, hogy a Verge nagyon ellenálló érme. Ez a kriptovaluta a jövőben valószínűleg több növekedést fog tapasztalni számos fejlesztésének és partnerségének köszönhetően.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map