Ark vs Lisk – Tétbiztosító kriptovaluták harca

Ark vs Lisk – Tétbiztosító kriptovaluták harca

Mivel a tétbiztosítás (POS) egyre népszerűbb a kriptovaluta térben, a legjobb lehetőségek lebontását végezzük. Ez a mi pillantásunk Bárka és Lisk.

Bárka

Az Ark innovatív blockchain technológiát kínál a felhasználók, a fejlesztők és az induló vállalkozások számára. Célja a blokklánc amely kapcsolódik más blokkláncokhoz az elfogadás növelése érdekében. Az Ark számos használati esetet kínál, ezáltal alkalmazkodóvá, rugalmasá és skálázhatóvá. Ezek az alapvető jellemzők rendkívül egyszerűvé teszik a hétköznapi emberek számára a blokklánc használatát.

Mint látható, Ark arra törekszik, hogy több legyen, mint egy kriptopénz. Ez egy biztonságos platform, amelyet a nagyközönség számára terveztek, és amely a szolgáltatások, a fogyasztók és a fejlesztők számára szükséges. A blokkláncok közötti kommunikáció hídjaként is működik.

Ark ezt a SmartBridge technológiát hívja. A SmartBridge az Ark fő értékesítési pontja. A SmartBridge kompatibilitásának biztosításához csak egy kis részét kell beágyaznia egy másik blokkláncból az Ark magjába. Az új dApp zökkenőmentesen integrálja ezt a változást. A kód beágyazása után a blokklánc kölcsönhatásba léphet Ark-val vagy bármely más blokklánccal, amely lehetővé teszi az „intelligens áthidalást”

kék

Forrás: https://ark.io/

Az Ark tulajdonságai

Gyors

Az Ark blokklánc hálózat 8 másodperces blokkidővel büszkélkedhet, és az iparág egyik leggyorsabb hálózata.

Megosztott

Az ARK módosított DPoS (Delegated-Proof-Of-Stake) konszenzusos mechanizmust alkalmaz. A DPoS konszenzus algoritmus megköveteli, hogy az érmetulajdonosok szavazzanak a „küldöttekre”, akik ezután felelősek a tranzakciók érvényesítéséért és a blokklánc fenntartásáért. Ezt először a BitShares vezette be, amelyet később Lisk, Crypti és Ark fogadott el. Az ARK csomópont feladata az ARK blokklánc hálózat futtatása és jutalompontok megszerzése, akárcsak a Bitcoin bányászai.

Méretezhetőség

Az ARK fő célja a legtöbb blockchain projekt kulcskérdésének kezelése – a skálázhatóság. Célja egy nagyon skálázható blokklánc fenntartása. Az egyedi SmartBridge szolgáltatás használatával a felhasználók több alapvető láncra is letölthetik a nem alapvető funkciókat. Ez lehetővé teszi a skálázhatóságot, miközben fenntartja a fő ARK blokklánc pontosságát és sebességét.


Nyílt forráskód

Az ARK ökoszisztémája egy teljesen nyílt forráskódú blockchain projekt, amely segít a felhasználóknak a saját SmartBridges és más decentralizált alkalmazások felépítésében. Minden a házigazdája GitHub a felhasználói kényelem érdekében.

Asztali pénztárca

Az Ark asztali pénztárcáját minden nagyobb asztali operációs rendszerhez tervezték. Az ARK pénztárca megfelel az iparág vezető biztonsági szabványainak és kompatibilis a Ledger Nano S. Az Ark pénztárca szinkronizál a többi társával a hálózaton anélkül, hogy le kellene töltenie a teljes blokklánc-adatot.

Az Ark pénztárca használatával nincs szükség szinkronizálásra, és 8 másodperces blokkmegerősítési idő mellett a felhasználók valóban láthatják, hogy a tranzakció szinte valós időben történik! A felhasználónak csak 30 perc elteltével kell ellenőriznie, hogy a tranzakció megerősítést nyert-e.

Az Ark más blokkláncokkal való összekapcsolhatósága nagy lehetőségeket rejt magában. A csapat nagy elszántságot mutatott egy stabil és erőteljes növekedésű projekt létrehozása iránt. Az Ark lehet az egyik legjobb vásárlás ebben az évben.

Lisk

Lisk 2016-ban született és a Crypti elágazása. A két alapító, Max és Oliver a Cryptiben dolgozott. Nem értettek egyet a Crypti jövőbeli fejlesztési irányával, és a Lisk fejlesztése érdekében otthagyták alapító csapatát

2. lap

Forrás: https://lisk.io

A Lisk jellemzői

A Lisk az első valóban moduláris kriptovaluta, amely alapján oldal láncok. Az oldalsó láncok legfőbb előnye, hogy megvédik a hálózatot a lelassulástól, például egy olyan forgatókönyv esetén, amikor a spammerek csalárd tranzakciókat hajtanak végre.

A lánc a „fő lánc” rugalmasságának és hatékonyságának fenntartása, valamint a hálózati torlódások problémájának megoldása magas tranzakciós volumen mellett működik. Az oldalláncok a fő blokklánc-hálózathoz vannak csatlakoztatva. Minden nagy volumenű tranzakció elhelyezhető az oldalláncon, ezáltal nem okoz kellemetlenséget a fő blokklánc számára.

Konszenzusos megállapodás: A tét delegált igazolása (DPoS algoritmus)

A LISK a DPoS-en alapuló konszenzusos mechanizmus. A konszenzust ehhez a megközelítéshez a Bitshares csapat. Ha nem tudja, mi a DPoS, akkor az részesedési tanúsítvány. Egyszerű szóval, mint Steemité Tanú A rendszerben minden jelzővel rendelkező személy szavaz egy képviselőre, és eldönti, hogyan állítson elő új tokent. Szupernodernek is tekinthető, amelynek pontosan ugyanazok a jogai vannak. Hasonló a parlamenti rendszer vagy a kongresszus. Ha nem tudja ellátni feladatait, akkor nem választják meg újra.

A Lisk jelzőit mind a kiválasztott 101 megbízott leadta, és csak a tokenek használhatók osztalék fogadására a vagyonkezelőtől.

A Lisk általában a dApp fejlesztésére szolgál. Ezért a Lisk egyik célja az, hogy a blockchain alkalmazások és szolgáltatások de facto legyen. Versenytársai közé tartozik Ethereum, Tezos, EOS, és Hullámok.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a Lisk volt az első JavaScript-alapú kriptovaluta a világon. A Lisk fejlesztői ezt a programozási nyelvet választották, hogy a blokklánc technológia könnyen érthető legyen – különösen a kezdők számára.

lisk termékoldal

Forrás: https://lisk.io

Következtetés

Az Ark és a Lisk egyaránt nagyon szilárd alapokkal rendelkezik, amelyek hosszú távon életképessé teszik őket. A választás számos tényezőtől függhet, beleértve a felhasználási esetet és a preferenciákat. Összességében érdemes szem előtt tartani, hogy az egyes blokklánc projektek mögött álló rendszerek és protokollok folyamatos fejlesztés alatt állnak. Az egyik, amelyből jelenleg hiányzik egy létfontosságú funkció, néhány hónap múlva megvalósíthatja a fejlesztéseket. Összességében mind Ark, mind Lisk hatalmas potenciállal rendelkezik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map