Ethereum bányászata: szoftver és hardver

Az Ethereum (ETH) bányászatának megkezdése egyszerű. Minden amire szüksége van egy grafikus processzor (GPU), és elkezdheti az Ether bányászatát. Ebben a cikkben áttekintjük az Ether bányászatának folyamatát és azt, amire szüksége van az Ethereum nyereséges bányászatához.

Mi az Ethereum bányászat?

A kriptovaluta bányászat összetett matematikai feladatok megoldását foglalja magában. A bányászok itt kulcsfontosságú szerepet játszanak, mivel idejük nagy részét e problémák megoldásával töltik, hogy a hálózat számára “bizonyítsák a munkát” az éteri tranzakciók ellenőrzésére. Ezen túlmenően, miután sikeresen megoldották ezeket a problémákat, további blokkokat adnak az Ethereum hálózathoz, ami után néhány étert jutalmaznak.

Lényegében az Ethereum nagyon hasonlít a Bitcoin-ra. Ez egy decentralizált főkönyv, amelyet a hálózat résztvevői ellenőriznek és frissítenek. Ezenkívül az Ethereum ugyanúgy bányászatot igényel, mint a Bitcoin.

Bár fogalmilag hasonlóak, jelentős technikai különbség van. Például a Bitcoin blokkokat 10 percenként, az Ethereum blokkokat pedig 15 másodpercenként adjuk hozzá. Az Ethereum GHOST protokollja lehetővé teszi a gyors megerősítést, vagyis több marad árván.

Az egyes blokkok létrehozása során a bányászok számítási erőt alkalmaznak a problémák megoldására. Pontosabban, a blokk egyedi fejléc-metaadatait, amelyek tartalmazzák a szoftver verzióját és az időbélyegzőt, kivonatoló funkcióval hozzák létre, amely rögzített hosszúságú kis- és nagybetűkből álló véletlenszerű betűket és számokat generál.

A véletlenszerű betűk és számok ezt a húrját hash néven ismerik. Ha a bányász egy Hash-szel egyezik az aktuális céllal, a blokk bányászatra kerül, ezt követően az egész hálózatra sugározódik, miközben más csomópontok érvényesítik és rögzítik a blokkláncban.

Hogyan lehet enyém Ethereum

Ethereum bányászok 2ETH-t kapnak, beleértve a blokkjukban szereplő összes tranzakciós és kódfeldolgozási díjat (gáz).

Ami a bányászati ​​algoritmust illeti, az Ethereum egy Ethash néven ismert hash programot használ, amely különbözik a Bitcoin hashcash-jától. Az Ethash egy merevlemez-algoritmus, vagyis azt tervezték, hogy ellenálljon az Ethereum-bányászat ASICS-jának. Ehelyett a legalkalmasabb a GPU-bányászatra.

Ezenkívül a tranzakciók ára mindkét hálózatban eltér. Az Ethereumban a „gáz” tranzakciókat használják minden művelet áramellátására. Mint ilyen, a felhasználóknak el kell költenie némi étert a blokklánc bármilyen változtatásához. A szükséges gázmennyiséget a művelet bonyolultsága, a szükséges sávszélesség és a tárolási igények alapján számítják ki. Másrészt a Bitcoin tranzakciókat korlátozza a maximális blokkméret, amely MB-n van.

Ethereum bányászati ​​hardver

Mielőtt elkezdené bányászni az Ethereumot, ki kell választania a megfelelő hardvert a számítógéphez a teljes munkaidős bányászathoz. Két lehetőség van, a számítógép központi processzorának használata, vagy egy drágább grafikus processzor kártya vásárlása.

Azonban a számítógép CPU-jával bányászni nem érdemes, mivel a legolcsóbb GPU-k is körülbelül 200-szor gyorsabbak, mint bármelyik CPU.

Ethereum bányászati ​​hardver


A GPU megvásárlása előtt meg kell fontolnia a költségeket, az energiafogyasztást és a hash rate teljesítményt. Beállíthat egy bányászati ​​rendszert is, amely több GPU-t tartalmaz, hogy növelje a kivonatolási arányt és a siker esélyét.

Ethereum bányászati ​​szoftver

Miután kiválasztotta az Ethereum bányászatához szükséges hardvert, a következő lépés a szoftver telepítése.

Először is, illesztőprogramokra lesz szüksége a mellette lévő grafikákhoz.

Ezután töltse le a teljes Ethereum blokkláncot, amely körülbelül 20 gigabájt egy csomópont beállításához és a hálózathoz való csatlakoztatáshoz. Ennek többféle módja van. A parancssort ismerő felhasználók számára telepítheti a Geth, az Ethermine vagy a MinerGate programokat.

Ha egyszerűvé akarja tenni, használhatja a GUI bányászat, amely felhasználóbarátabb, de a parancssorhoz képest kevésbé sokoldalú.

A telepítés befejezése után a csomópont csatlakozik a hálózat összes többi csomópontjához. Innen kezdheti az éter bányászatát.

Hogyan lehet az Ethereumot bányászni az Ethminerrel

A beállítás befejezése után telepítenie kell a bányászati ​​szoftvert, amely ebben az esetben az Ethminer for Windows.

A GPU-t az Ethminer szoftver futtatja a kivonatoló algoritmus futtatásához. Ez a folyamat elengedhetetlen a hálózat biztonságának biztosításához a munka igazolásával. A szoftver felülete parancssori, de tartalmazza az Ethereum hálózat verzióit, így felhasználóbarátabb.

Megéri-e még az Ethereum bányászat?

Az Ethereum bányászata nehéz és költséges. Ennek ellenére az Ethereum bányászatának nehézségei 50% -kal csökkennek. Ennek oka elsősorban az volt, hogy blokkenként 5ETH-ról 3ETH-ra csökkent a bányászat jutalma.

Ethereum bányászat

Mivel egyre több bányász folytatja a folyamatot, a bányászati ​​nehézségek tovább nőnek, így drágábbá válnak. Ennek ellenére az érme értéke tovább növekszik, és valószínűbb, hogy folytatódik, ami azt jelenti, hogy a bányászat hosszú távon megéri.

Mivel azonban az ETH bányahálózata továbbra is további változtatásokat vezet be, az e mögött álló csapat egy új „tétbizonyítás” adaptálását és a „munkabizonyítás” algoritmus elterelését tervezi. A változás bevezetése után a hálózat el fogja árasztani a bányászokat, mivel ez már nem igényli a szolgáltatásaikat.

Ezenkívül a tokenek készítőit vagyonuk alapján is megválasztják, amelyet tétként is definiálnak, és a hálózat minden tranzakciója után jutalmazzák őket.

Ethereum bányászati ​​kalkulátor

Miután megértette az Ethereum bányászatát és az olyan fogalmakat, mint a nehézség, gazdasági számításokat is végezzen. Míg a bányászat pénzt keres, pénzbe is kerül, ezért ügyeljen arra, hogy az Ethereum bányászatakor ne érjen el negatív ROI-t..

Használhatja az Ethereum bányászati ​​jövedelmezőség kalkulátorát.

A Nehézségi tényező, a jutalom blokkolása és az ETH / USD arány mezői automatikusan frissülnek. Szimulálhatja a forgatókönyveket véletlenszerű értékek megadásával.

A Hashrate és a teljesítmény (watt) esetén győződjön meg arról, hogy megegyezik az asztal és a számológép között, vagyis MH / s stb..

Pool díjak%, ez a mező egy lehetőség. Ha egyedül bányász, hagyja el ezt a mezőt, de ha bányászati ​​medencében tartózkodik, megadhatja bányadíjait.

Alternatívák a bányászat Ethereum Solo

Az Ethereum solo bányászatának lehetőségén kívül csatlakozhat egy bányászati ​​medencéhez, vagy használhatja a felhőbányászatot.

A bányászati ​​medencén keresztül történő bányászat a bányászat megkezdésének legegyszerűbb és leggyorsabb módja. Ebben az esetben egy olyan csoporttal dolgozik együtt, ahol mindannyian osztoznak a jutalmakon. Az, hogy milyen gyakran talál blokkokat és oszt meg jutalmakat, a készlet nagyságától függ. Ennek ellenére a medencék egészen mások. Az Ethereum bányászati ​​medencéhez való csatlakozás előtt figyelembe kell venni a következőket:

  • A medence mérete
  • Bányászati ​​kifizetés
  • Medence díja

A méret számít, mivel az emberek minél jobban növelik a jutalom megszerzésének esélyét. A nyereményeket azonban mindenkinek meg kell osztania a medencében.

A felhőbányászatban fizet valaki másnak az enyémért. Ez úgy működik, hogy bérelnek bányászati ​​időt más emberektől, és cserébe megadják a bányászott jutalmakat.

Ez a módszer csak a bányászok számára nyereséges, mivel profitot garantál számukra. Ezenkívül a kriptopénz ára nem befolyásolja őket, mivel Ön előre fizetett.

Következtetés

Kockázatos vállalkozás az Ethereum bányászata, de a haszon szempontjából is nyereséges. A bányászat megkezdése előtt azonban fontolja meg az egyedüli bányászat és a medencébe való belépés előnyeit és hátrányait, és az induláshoz kövesse a fenti lépéseket.

Mindazonáltal az Ether bányászata sokáig nem marad nyereséges az elkövetkező változások miatt, amelyek a jelenlegi munka igazolása helyett tartalmazzák a részesedés igazolását. Ezeket a szempontokat kell figyelembe venni, mielőtt belépnének a bányászati ​​üzletbe.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map