Ezek azok a vállalatok, amelyek befektetnek a Facebook Libra kriptovalutába

A Facebook, a világ legnagyobb közösségi média hálózata a Libra nevű kriptovaluta * és blokklánc projektjén dolgozik. A fő cél egy kriptográfiai szolgáltatás felajánlása a felhasználók számára, hogy pénzt küldhessenek és fogadhassanak egy virtuális pénznemben, amelyet Mérlegnek hívnak.

A The Libra Blockchain konszenzusos algoritmussal fog dolgozni, amely validátorokra támaszkodik. Ezek az ellenőrök felelősek a Libra blokklánc hálózat fenntartásáért és irányításáért. Kezdetben a Libra szavazatokat adott az alapító tagoknak, olyan szervezeteknek, amelyek megfelelnek egy kritériumnak, és amelyeknek saját Libra Investment Tokenjei vannak, miután 10 millió dollárt fektettek be a projektbe. 

A Facebook úgy véli, hogy az alkalmassági kritériumok megvédik a hálózatot a rosszindulatú tevékenységektől. Ugyanakkor ezek a vállalatok megpróbálnák megvédeni érvényesítőiket a különböző támadásoktól is. A Libra Investment Token a társaság rendelkezésére álló tartalék kamatának megtérülését jelenti. Ez arra ösztönözné az érvényesítőt, hogy továbbra is működőképes maradjon.

A Libra Association szerint alapító tagjai a következő cégek:

Mastercard, MercadoPago, PayPal, PayU, Stripe, Visa, Booking Holdings, eBay, Facebook, FarFetch, Lyft, Spotify, Uber, Iliad, Vodafone, Anchorage, BisonTrails, Coinbase, Xapo, Andreessen Horowitz, Breakthrough Initiatives, Ribbit Capital, Thrive Capital , USV, Creative Destruction Lab, Kiva, Mercy Corps és Women World Banking. 

Közülük sokan más-más szerepet töltenek be a piacon, és eltérő megközelítést alkalmaznak a digitális eszközökkel kapcsolatban. Ennek ellenére látják a növekedés lehetőségét a Mérlegben és esélyt arra, hogy különbséget tegyenek a fizetési ágazatban. 

MasterCard

A Mastercard egy multinacionális vállalat, amelynek központja az Egyesült Államokban található. A cég több mint ötven éve működik a fizetési iparban, hitelkártyákat kínálva a világ minden tájáról érkező magánszemélyeknek. 

Hitel- és bankkártya-társaságok hosszú ideje működnek az egész világon. Lehetőséget kínálnak az egyének számára, hogy fizetést hajtsanak végre a világ különböző pontjain található kereskedők helyszínein telepített postahálózatokon keresztül.

A kereskedők sokszor használták a virtuális pénznemeket a kártyatársaságok által fizetendő díjak csökkentésére. Így a MasterCard számára előnyös lehet a Libra bevezetése és integrálása a pénzeszközök világszerte történő mozgatásához, a kereskedőknek a fizetések elfogadásához és a végső esetben fizetendő díjak csökkentéséhez.. 

Néhány vállalat piacra dobta előre fizetett MasterCard kártyáit, amelyek összekapcsolódtak a Bitcoin számlákkal. A Libra a MasterCard kártyával wokolhat, és lehetővé teheti az ügyfelek számára, hogy a Libra alapjaik által támogatott kártyákat használják. 

MercadoPago

A MercadoPago Argentínában található vállalat, amely kapcsolatban áll a MercadoLibre-rel, Latin-Amerika egyik legnagyobb piacterével. A cég befektetett a Mérlegbe, de nem tájékoztatta, hogy melyek az elvárásaik a projekttel kapcsolatban. 

A cég leegyszerűsíti azokat a felhasználókat, akik boltokban és online szeretnének vásárolni. Lehetőség van egy mobiltelefon, QR-kódok használatával történő fizetésre, pénzküldésre chaten vagy akár közösségi hálózatokon keresztül. Továbbá az ügyfelek forrásokat kaphatnak projektjeik elindításához és ötleteik finanszírozásához. 

A Mérleg elősegítheti a cég még nagyobb behatolását a piacra, csökkentheti az összköltségeket és javíthatja a felhasználók számára kínált szolgáltatásokat. Eddig a vállalatnak nem volt kapcsolata a kriptopénzpiaccal vagy a Bitcoinnal. 


PayPal 

Ez talán az egyik legnépszerűbb vállalat a fizetések feldolgozásában az Egyesült Államokban és más fejlett országokban. A cég hosszú ideje kínál szolgáltatásokat kereskedőknek és magánszemélyeknek a világ minden tájáról. 

A kriptovaluta közösség többször kommentálta azokat a magas díjakat, amelyeket fizetni kell a szolgáltatásaik használatáért. A tranzakciók díjai általában magasak, és a felhasználók számára nem nagyon vonzó árfolyamok vannak. Ez megnehezíti sok olyan személy számára, akik nem rendelkeznek elegendő erőforrással. 

Ezenkívül több panasz is felmerült azzal kapcsolatban, hogy a cég hogyan kezeli a felhasználók számláin tartott pénzeszközöket. Sok esetben az alapok több hónapig fagyasztva maradnak, amíg a cég úgy dönt, hogy felszabadítja azokat. 

A Libra segítségével a PayPal javíthatja jelenlétét a piacon, és elkezdhet jobb szolgáltatásokat kínálni a felhasználók számára. Bár nincs információ a tervekről, amelyeket megpróbálnak követni, a Facebook Libra projektjébe történő befektetésről szóló döntés szorosan kapcsolódhat a vállalat terveihez.. 

eBay

Az eBay befektet a Facebook kriptoprojektjébe is. A multinacionális e-kereskedelmi platform megkönnyíti a fogyasztók közötti értékesítést a weboldal segítségével. Jelenleg a cég a világ több mint húsz országában működik.

Ez nem az első alkalom, hogy az eBay befektet a fizetési társaságokba. Még 2002-ben a PayPal az eBay 100% -os tulajdonában lévő leányvállalattá vált, ami 2015-ben véget ért. Az eBay-nek valódi érdeke a fizetési rendszer fejlesztése. 

Ezzel az olyan új befektetéssel, amely olyan vállalatokra irányul, mint a Facebook és a Libra kripto projekt, az eBay fizetési rendszere megváltozhat. Láthattunk egy olyan céget, amely teljes mértékben integrálódott a Mérleg ökoszisztémájába, és amely lehetővé tenné az egyének számára, hogy közvetlenül a Calibra számlájukról fizessenek a Libra digitális eszközzel. 

Uber

Az Uber, a népszerű szolgáltatás, amely különféle szolgáltatásokat kínál, például telekocsi megosztást és ételszállítást, most befektet a Facebook blokklánc- és titkosítási projektjébe. Korábban számos olyan kezdeményezés volt, amely az Uber kriptovaluta-fizetések elfogadásával kapcsolatos. Azonban egyikük sem tudott sikert elérni és elengedni. 

Számos felhasználó szeretne kriptovalutával fizetni az Uber alkalmazások használatakor. Ha az Uber egy kriptovaluta pénztárcához csatlakozik, akkor ezt sokan értékesnek tartanák, és ezt bizonyosan felhasználnák. 

A Mérlegbe való befektetés nagyon ígéretes jel, amely megmutatja, hogy az Uber melyik irányba próbál elmozdulni. Lehet, hogy nem adnak hozzá Calibra támogatást, de megértik, hogyan lehet jobb szolgáltatásokat kínálni azoknak a felhasználóknak, akik virtuális pénznemeket akarnak használni. 

Coinbase

A Coinbase az egyik legnagyobb és legnépszerűbb kriptovaluta tőzsde a piacon. A San Franciscóban található vállalat úgy döntött, hogy befektet a Facebook blockchain projektjébe. Ez csak egy azon kevés kriptográfiai társaságok közül, akik beruháznak a projektbe, a Xapo, a BisonTrails és az Anchorage mentén. 

Ez a kriptovaluta-csere az elsők között jelenthet támogatást a Mérleg számára. A titkosítási csere azonban nem ismeri fel elsőnek a tokenek felsorolását. Más platformok sok altcoinhoz támogatást adtak korábban, mint a Coinbase. 

A Coinbase számára előnyös lehet az iparág első mozgatója, lehetővé téve számára, hogy a tér többi versenytársa előtt maradjon. Sőt, a Coinbase lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy kriptofizetéseket fogadjanak el. A Libra támogatásának hozzáadásával sok felhasználó és kereskedő képes lenne a Libra-kifizetések fogadására. 

Andreessen Horowitz

Az Andreessen Horowitz (a16z) kockázatitőke-társaság szintén befektetett a Facebook Mérlegébe. A cég korai stádiumú startupokba és más vállalatokba is befektet. 

Jelenleg a Coinbase körülbelül 32 országban működik, és a világ 190 országában kínál bitcoin tranzakciókat és tárolókat. A cég a virtuális pénznemekkel kapcsolatos különböző vállalatokba fektetett be, 300 millió dolláros dedikált kriptovaluta alapon keresztül. 

A Facebook Libra első befektetőinek részvétele lehetővé tenné a vállalat számára, hogy megértsék, hogyan mozognak más cégek a kriptográfia területén, és melyek a legfontosabb trendek az ökoszisztémában. 

Következtetés

Mint már korábban említettük, sok más vállalat fektet be a Facebook kriptoprojektjébe. A vállalat a különböző joghatóságok szabályozóival és szabályozási kérdéseivel foglalkozik, hogy működni tudjon a piacon. A szabályozók aggódnak amiatt, hogy a digitális valuta milyen hatással lehet számos ország monetáris politikájára és az általános gazdaságra. 

Érdemes kiemelni, hogy nincsenek bankok vagy hagyományos pénzügyi vállalatok, amelyek befektetnek a Mérleg projektbe. Bár nincs információ arról, hogy a Facebook nem fogadta-e el e társaságok befektetéseit, ezek a cégek jelenleg sebezhető helyzetben vannak, ha nem ugyanabba az irányba mozognak, amelyet a kriptopiac követ.. 

Természetesen a Mérleg jelenleg aggasztja a hagyományos pénzügyi vállalatokat. A Facebook lehetőséget kínál a felhasználóknak arra, hogy gyors fizetéseket küldjenek és fogadjanak Messenger, WhatsApp vagy Calibra alkalmazásukból. Jelenleg több milliárd felhasználó kapcsolódik ezekhez a szolgáltatásokhoz, ezért a szabályozó ügynökségek megpróbálják megérteni a Facebook céljait és motivációit. 

Az általunk ismertetett vállalatok mindegyikének érdeke és oka van arra, hogy befektessen a Mérlegbe. Legtöbben azonban arra számítanak, hogy profitálni fognak arra az esetre, ha a Facebook által létrehozott digitális valuta a tervek szerint jövőre piacra kerülne. 

* Bár sok szakértő úgy véli, hogy a Mérleg különböző okok miatt nem jelölhető meg „kriptopénzként”, ezt a kifejezést a digitális eszközök és a virtuális pénznem szinonimájaként használjuk a dolgok egyszerűségének megőrzéséhez.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map