Hogyan készítsünk egy Bitcoin papír pénztárcát

Mi a Bitcoin?

A bitcoin kifejezést két különböző összetevőre használják: a Bitcoin protokoll és a bitcoin kriptovaluta. De leginkább akkor jut eszembe, amikor a bitcoin szót említik, az a bitcoin a kriptovaluta.

A Bitcoin kriptovaluta sokkal könnyebbé teszi a pénzügyi tranzakciókat több felhasználó között anélkül, hogy központi hatóságnak, például pénzügyi intézményeknek (bankok) vagy harmadik fél fizetési átjáróinak kellene feldolgoznia őket. Bár valutának hívják, nem nyomtatják papírra, mint a fiat-pénz. Elektronikusan bányászati ​​folyamat útján jön létre, és a pénztárcáknak nevezett speciális szoftverben tárolják.

A bitcoin áruk és szolgáltatások kifizetésére szolgál, ha mindkét fél hajlandó elfogadni. Ez inkább hasonlít a hagyományos fiat devizákra, de a bitcoin tranzakciókat digitálisan hajtják végre.

Mik azok a papír pénztárcák?

A Bitcoin papírtárcákat, bár online generálják, gyakran offline / hűtőtárolónak nevezik. Ahogy a neve is sugallja, a papír pénztárcákat papírra vagy keménytáblás anyagokra nyomtatják, ami növeli annak tartósságát.

Miután egy papír pénztárca címet és annak magánkulcsát létrehozták. A kulcsgenerálási folyamat az ügyfelek webböngészőjén keresztül történik, és nem az interneten keresztül kerül továbbításra. A biztonság kedvéért célszerű nyomtatás után törölni a böngésző cookie-jait.

A papír pénztárcák biztonságosak, mert kliens oldalon generálódnak, és a pénztárca címei teljesen offline állapotban vannak. Egy jó dolog benne, hogy nem érhető el a hackerek számára. Amíg nem adathalász webhelyen vagy átverési webhelyen generálja a címeit, biztos lehet benne, hogy a létrehozott kulcsok ismeretlenek annak a harmadik félnek a webhelyén, ahonnan generálta őket, és így biztonságossá teszi az eszközét. Bár a papírtárca nyomtatása nem biztos, hogy kibír a kibertámadóktól, még mindig sokat kell tennie azért, hogy megvédje a pénztárcát a körülöttünk lévő emberektől.

Hogyan lehet előállítani papírpénztárcáját.

Weboldalak, mint pl WalletGenerator.Net és BitAddress.Org a biztonságos bitcoin címek létrehozását egyszerűvé és egyértelművé teszi.

Az alábbi utasítások bemutatják, hogyan lehet a WalletGenerator.Net platformon keresztül létrehozni a bitcoin papír pénztárca címét.

Első lépés:

Ki kell választania a kívánt kriptovalutát, hogy véletlenszerű bitcoin pénztárca címet hozzon létre a nyomtatáshoz. A létrehozandó alapértelmezett pénztárca a bitcoin.

Második lépés:

Kattintson a papír pénztárca fülre, majd kattintson a nyomtatás gombra az oldalon. Célszerű nem elmenteni a létrehozott címet PDF fájlként, mivel ez könnyen feltörhető, mint amikor a részleteket papírra nyomtatja.

Harmadik lépés:

A pénztárca megfelelő behajtásához kövesse a kinyomtatott oldalon található sorokat.

Negyedik lépés:

Most már készen áll a kriptovaluták gyűjtésére barátoktól és ügyfelektől. A nyilvános címed az, amit megosztasz; ezt megoszthatja, amennyit csak akar, mások ezt fogják használni kriptovaluták küldésére.

Ötödik lépés:

A titkos kulcsai hozzáférést biztosítanak a kriptovalutákhoz; ha ellopják, fennáll annak a veszélye, hogy elveszíti az összes érmét.

Jegyzet: Először kis összegekkel tesztelje újonnan létrehozott pénztárcáját, mielőtt nagy mennyiségben küldene.

Hogyan költsünk el bitcoinokat a papírtárcákon.

Használhatja a Blockchain.Info vagy más hasonló online pénztárcát, hogy online visszaszerezze a pénzét. Az offline pénztárca az Electrum pénztárca lenne. Ehhez az útmutatóhoz a Electrum pénztárca.

Az Electrum kliens segítségével importálhatja a személyes pénztárca magánkulcsait, hogy hozzáférjen a pénzéhez a társított pénztárca címen. Kattintson ide az Electrum alkalmazás letöltéséhez az operációs rendszeréhez.

1. lépés:

Az Electrum pénztárca sikeres telepítése után kattintson a Wallet elemre > Válassza a Privát kulcsok opciót > és válassza az Import lehetőséget.

2. lépés:

Megjelenik a Privát kulcsok importálása párbeszédpanel. Írja be a magánkulcsot a nyomtatott papír pénztárcán látható módon.

3. lépés:

Kattintson az Import gombra az importálás befejezéséhez. Megjelenik egy párbeszédpanel a sikeres importálás megerősítéséhez.

A bitcoinjaid már elkölthetőek.

A papír pénztárcák tárolásának legjobb módjai.

  • Laminálja papírpénztárcáját, hogy megóvja őket a folyékony anyagoktól.
  • Papírzacskóban tárolva is biztonságban tarthatja.
  • Tartsa távol a papír pénztárcáját gyermekektől, egy kicsit a papír rossz végénél ezrei életmegtakarításokba kerülhet.
  • Használjon széfet, hogy megvédje pénztárcáját a lopásoktól.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner