Hogyan lehet konvertálni a Bitcoin készpénzre?

A Bitcoin készpénzre konvertálása az egyik fő kérdés, amely a BTC befektetőinek felmerül. Számos különböző módja van a Bitcoin (BTC) átváltására fiat pénznemre. Néhány lehetőség a Bitcoin-bankautomatákat, a kriptovaluta-tőzsdéket és a peer-to-peer piacokat kínálja.

A kriptovaluta-tőzsdék általában a legegyszerűbb módja a készpénzhez jutásnak, ha van Bitcoinja. Ugyanakkor más lehetőségek is rendelkezésre állnak, például a Bitcoin ATM-ek és a peer-to-peer piacok. Ennek ellenére magasabb díjaik lehetnek, és előfordulhat, hogy nem az Ön régiójában működnek.

Ez az útmutató segít megérteni, melyek a rendelkezésre álló különböző lehetőségek a Bitcoin készpénzre konvertálásához. Ezek a platformok általában lehetővé teszik a BTC és más virtuális pénznemek vásárlását is. Ez azt jelenti, hogy ezt az útmutatót a piac többi virtuális pénznemére is alkalmazhatja.

Hogyan konvertálhatom Bitcoin-t készpénzre?

Különböző módon lehet a Bitcoin-t készpénzre konvertálni. Amikor egy befektető be akar lépni a piacra, akkor arról is biztosnak kell lennie, hogy elegendő likviditás van a kilépéshez. Éppen ezért a „hogyan lehet átváltani a Bitcoin készpénzre” kérdés? az újonnan érkezők között a leggyakoribb.

A jó dolog az, hogy ha tudja, hogyan lehet készpénzt Bitcoinra konvertálni, akkor nagy az esélye arra, hogy a Bitcoin-ot ugyanazon eszközzel készpénzre konvertálja vissza. Például, ha virtuális pénzváltót használt a fiat pénznemének átváltására Bitcoin-ra, akkor ezt a platformot is használhatja (ha a tőzsde ezt a lehetőséget kínálja) az alapok fiat-futtatására..

A következő szakaszokban megtudhatja, hogyan lehet konvertálni a Bitcoin-t készpénzre és fordítva. Az alább felsorolt ​​módszerek bármelyikét használhatja. Lehet, hogy ezek közül néhány nem érhető el az Ön régiójában. Ezért meg kell keresnie azt, amelyik jobban alkalmazkodik az Ön személyes helyzetéhez.

Kriptovaluta tőzsdék

A kriptovaluta-tőzsdék általában az egyik legjobb hely a Bitcoin és más digitális eszközök vásárlásához. Ezeket a platformokat azért hozták létre, hogy hatékony és könnyen használható megoldásokat kínáljanak a felhasználók számára.

bitcoin kereskedés tőzsdén

Különböző rejtjelcserék léteznek, amelyek lehetővé teszik a BTC készpénzre történő cseréjét. Általában van egy útmutatójuk, amely elmagyarázza, hogyan lehet konvertálni a Bitcoin-t készpénzre egyszerű lépésekben. Vegye figyelembe, hogy ha a tőzsde lehetőséget kínál Bitcoin vagy más kriptovaluták készpénzzel történő megvásárlására, akkor képesnek kell lennie a pénzeszközök felvételére is.

Ha titkosítási központot használ, el kell küldenie a BTC-t az Ön által használt platformra. A Binance, a Coinbase vagy a Kraken lehet. Miután elküldte a Bitcoint a pénztárcájába, el kell mennie kereskedni készpénzzel. Megtalálhatja a BTC / USD, BTC / EUR vagy BTC / GBP kereskedési párokat.

Ne feledje, hogy a BTC / USDT nem azonos a BTC / USD-vel. Az USDT egy stabil dollár, amely a dollár árához van kötve. Ez azt jelenti, hogy nem fiat pénznemre, hanem nem ugyanazon stablecoinra konvertálja pénzeszközeit.

Ha tudni akarja, hogyan lehet konvertálni a Bitcoin-t készpénzre, akkor ezeket a kereskedési párokat kell használnia: BTC / USD, BTC / EUR vagy BTC / GBP (vagy más kereskedési párok a helyi tőzsdén, amelyek egy fiat devizához kötődnének). Egyéb fiat pénznemek közé tartozik a BRL, MXN, CZK, THB, JPY és még sok más.

Miután eladta a BTC-t a piacon, fel tudja venni a készpénzt. Általánosságban elmondható, hogy az összegeket elküldheti bankszámlájára. Ezt a bankszámlát össze kell kapcsolni az Ön által használt pénzváltóval. Más platformok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy pénzüket visszautalják a cserefiókjukhoz kapcsolódó betéti vagy hitelkártyájukra.

A Coinbase bizonyos joghatóságok felhasználói számára lehetőséget kínál arra is, hogy pénzeket vonjanak ki a PayPal-ba. Miután a bankszámláján vannak az összegek, könnyedén felveheti azokat egy ATM-ből vagy a helyi fiókból.

Bitcoin ATM-ek

Egy másik lehetőség, amelyet a felhasználóknak meg kell adniuk a kérdésre: „Hogyan lehet átváltani a Bitcoin készpénzre?” használata Bitcoin ATM-ek. Nagyon könnyen használhatók, és már a világ legtöbb országában találhatók. Az egyetlen negatív dolog a Bitcoin ATM-eknél, hogy nem minden városban vagy kisvárosban találhatók.

A Bitcoin ATM-ek úgy néznek ki, mint a hagyományos ATM-ek. A fő különbség az, hogy készpénzért vásárolhat és adhat el (néha) kriptovalutákat. Ez egy gyors és egyszerű módszer, ha arra kíváncsi, hogyan lehet konvertálni a Bitcoin-t készpénzre.

A rendszer nagyon egyszerű. Rendelkeznie kell egy kriptovaluta pénztárcával BTC forrásokkal. Amikor elkezdi használni az ATM-t, válassza az „Eladás” opciót (ha van). Nem minden kriptográfiai ATM-en engedélyezték ezt a lehetőséget. Ezen ATM-ek némelyike ​​csak a Bitcoin és más virtuális pénznemek vásárlását teszi lehetővé a felhasználók számára.

Miután kiválasztotta az „Eladás” opciót, el kell küldenie az összeget a Bitcoin ATM-en megjelenő címre. A tranzakció megerősítése néhány percet vehet igénybe. Meg kell várnunk a szükséges hálózati visszaigazolásokat a készpénz fogadásához. Amint a szükséges visszaigazolást regisztrálták, felveheti pénzét a gépből. Ez ugyanúgy néz ki, mint egy hagyományos ATM.

Ez az egyik legegyszerűbb módja a Bitcoin készpénzre való átváltásának. Ez csak néhány percet vesz igénybe, és az ATM-ek megtalálhatók a világ legnagyobb városainak többségében. Ennek ellenére a díjak általában nagyon magasak (3% és 12% között). Ezért ezt figyelembe kell vennie, amikor készpénzt vesz fel ezekből az ATM-ekből.

Peer-to-Peer hálózatok

Egy másik módszer, amellyel meg kell tanulnia, hogyan kell a Bitcoin-t készpénzre konvertálni, az a peer-to-peer hálózatok használata. Ezek olyan webhelyek, amelyek lehetővé teszik, hogy kapcsolatba lépjen a régiójában lévő felhasználókkal, és a BTC-t készpénzre váltsa.

Ezek a platformok nagyon egyszerű módon működnek és nagyon biztonságosak. A BTC pénzeszközeit el kell küldenie annak a személynek, akit a platformról választott. A BTC letétbe kerül néhány percig vagy óráig, amíg a másik el nem küldi a készpénzt az Ön bankszámlájára. A tranzakció elfogadásakor készpénzét felveheti a helyi ATM-ből vagy a bankfiókból.

Ez nagyon egyszerű és gyors módja a virtuális pénznemekkel történő készpénzhez jutásnak. A folyamat azonban néha lassú lehet (a cserékhez képest), és az alapok letétbe fagyhatnak néhány órára – ami természetesen nem kényelmes. Ennek ellenére a legnépszerűbb platformok, mint például a Binance és LocalBitcoins nagyon biztonságosak, és győződjön meg arról, hogy az alapok időben eljutnak-e a másik emberhez.

Korábban találkozhattak más emberekkel és kézhez vehették a készpénzt. Ennek ellenére a KYC előírások miatt ez nehezebbé vált, és ezt a lehetőséget letiltották. Ennek ellenére, ha ismer olyan embereket, akik Bitcoin-t adnak és vásárolnak a régiójában, könnyen kapcsolatba léphet velük, és készpénzért eladhatja a BTC-t. A személyes találkozókkal kapcsolatban azonban mindig óvatosnak kell lennie.

Hogyan lehet konvertálni készpénzt Bitcoin-ra?

Most, hogy láttuk, hogyan lehet konvertálni a Bitcoin-t készpénzre, meg kell tanulnunk, hogyan vigyük át fiat pénznemünket a kriptográfiai ökoszisztémába. Az előző szakaszokhoz hasonlóan digitális eszközöket is vásárolhatunk készpénzzel kriptovaluták, Bitcoin ATM-ek és P2P-hálózatok segítségével..

Crypto Platform használata

A készpénz Bitcoin-ba történő átváltásához meg kell keresnie egy kriptográfiai tőzsdét, amely lehetővé tenné a források befizetését a platformjukra. A cél a célbetét készpénz, nem pedig a digitális eszközök. Egyes tőzsdék nem működnek fiat valutákkal, mert a helyi bankok nem akarnak szolgáltatásokat kínálni kriptográfiai platformoknak. Így meg kell találnia egy cserét, amely lehetőséget adna erre.

Miután megtalálta a használni kívánt tőzsdét, meg kell találnia azokat a lehetőségeket, amelyekkel pénzt kell befizetnie. Lehet, hogy készpénzt lehet befizetni hitelkártyával, betéti kártyával vagy banki átutalással. Egyes tőzsdék, például a Binance, integráltak egy P2P platformot is.

A legegyszerűbb módszer egy betéti kártya, amely a bankod pénzét közvetlenül a tőzsdére utalja. Ez csak néhány percet vesz igénybe, és gyors hozzáférést biztosít a digitális eszközökhöz. Ennek ellenére olcsóbb lehet olyan banki átutalás használata, amelynek nincs díja. Európában néhány kriptográfia a SEPA hálózattal működik. Ez csökkenti az átutalások díját.

Néhány olyan platform, amely nem tekinthető hagyományos kriptotőzsdének, szintén lehetővé teszi a felhasználók számára a Bitcoin vásárlását. A régiójában elérhető platformtól függ.

Kriptovaluta ATM-ek

A kriptovaluta ATM lehetővé tenné, hogy készpénzzel hozzáférhessen a Bitcoin-hoz és más virtuális pénznemekhez. Bár nem mindegyikük engedné meg érméinek készpénzért történő eladását, mindegyik lehetővé teszi digitális eszközök vásárlását.

A kriptográfiautomaták egy része több virtuális valutát támogat, míg mások csak a Bitcoin-ot. Ha szerencséje van egy kriptográfiai ATM-re a régiójában, akkor nagyon hasznosak lesznek abban, hogy megtanulja, hogyan kell átváltani a bitcoin készpénzre vagy fordítva.

Narancssárga Bitcoin ATM a Bitcoin logóval, talán nem a legolcsóbb módja a bitcoin vásárlásának, és nagyszerű eszköz azoknak a felhasználóknak, akik szeretnék tudni, hogyan lehet a bitcoinot készpénzre konvertálni

Amint befizeti a készpénzt, a pénz átkerül a kriptotárcájába. Beolvashatja az ATM-en keresztül, vagy felírhatja a képernyőre. A beolvasás könnyebb lehet, ha figyelembe vesszük, hogy elkerüljük a rossz pénztárca cím beírását. Ne feledje, hogy ha pénzét egy másik pénztárcába küldi, soha nem fogja visszaszerezni.

Egyes ATM-ek megkövetelik, hogy rendelkezzen személyi igazolvánnyal, mielőtt megvásárolhatja vagy eladhatja az alapjait. Így készítse elő arra az esetre, ha szükséges. Az ATM-ek is drágábbak, mint a hagyományos tőzsdék. Ezek fizikai gépek, amelyek karbantartást igényelnek. Fel kell készülnie arra, hogy magasabb árat vásároljon, és alacsonyabb árat vásároljon.

Az országok többsége olyan szabályozásokat hajt végre, amelyek megnehezítik a piacra jutást. A rejtjelcserék azonban elképesztő munkát végeztek, kibővítve megoldásaikat és kínálatukat. Rajtad múlik, hogy cserét vagy más platformot használsz-e.

Crypto vásárlása más emberektől

Láttuk, hogyan lehet a Bitcoin-t készpénzre konvertálni peer-to-peer hálózatok segítségével. Most részt vesz digitális eszközök vásárlásában más emberektől. Az érmék eladása helyett olyan személyt keres, aki készpénzt fogad el érméiért.

kézremegés, miután megtanulta, hogyan kell átváltani a bitcoinot készpénzre

A kriptokonferenciákon vagy találkozókon sok felhasználót találhat. Nagyszerű helyek azoknak az embereknek a megismerésére, akik érdeklődnek a kriptójuk készpénzre cserélése iránt. Ennek ellenére nem biztos, hogy olyan biztonságos, mint egy csereprogram vagy más platform használata. Ne feledje, hogy amikor ezt a csere opciót használja, magasabb árat kell fizetnie a megvásárolni kívánt BTC-ért.

Ez az egyik legegyszerűbb módszer a készpénz átváltására Bitcoin-ra. Ehhez csak meg kell találnia a megfelelő embereket. A peer-to-peer hálózatok jelentik a legjobb módot a virtuális pénznemek vevőinek és eladóinak összekapcsolására. De vannak más módszerek is. A helyi kriptográfiai csoportok segíthetnek abban is, hogy kapcsolatba léphessen olyan emberekkel, akik készpénzre akarják alakítani a bitcoinjukat.

Végső szavak arról, hogyan lehet konvertálni a Bitcoin-t készpénzre

Különböző mechanizmusok teszik lehetővé a felhasználók számára, hogy a Bitcoin-t készpénzre konvertálják. Ezek a lehetőségek közé tartoznak a rejtjelcserék, a peer-to-peer hálózatok és a Bitcoin ATM-ek. Tartózkodási helyétől függően könnyebben alkalmazhatja ezeket a módszereket.

Ugyanakkor a legtöbb ilyen megoldás segít abban, hogy befektessen a digitális eszközökbe is. Ez azt jelenti, hogy nem csak megtanulja, hogyan kell átváltani a Bitcoin-t készpénzre, hanem azt is, hogy hogyan lehet hozzáférni a Bitcoin-hoz és más virtuális pénznemekhez az Ön fiat pénznemével.

A kriptopiacon bővülnek a szabályozások. Előfordulhat, hogy a P2P hálózatok használata nem olyan egyszerű, mint a múltban, vagy további információkra lenne szükségük. Ezenkívül a tőzsdék szembesülhetnek bizonyos problémákkal azokkal a bankokkal, amelyek nem nyújtanak szolgáltatásokat kriptográfiai szolgáltatásokhoz.

Az elmúlt években a kriptográfia és a fiat on-ramps bővült, és most lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a digitális eszközökhöz.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner