Kezdő útmutató a NEO-hoz

Bevezetés

Ebben az útmutatóban azt elemezzük, hogy mi a NEO (NEO), hogyan működik, melyek a jellemzői, és ki áll az érdekes projekt mögött a kriptovaluta piacon. Azok számára, akik nem tudják, a NEO a piac 20 legfontosabb kriptovaluta-hálózata közé tartozik, és 2019 augusztusától több éve működik..

A NEO egy elosztott főkönyvi technológiát alkalmazó platform intelligens szerződések és decentralizált alkalmazások létrehozásához. A platform korábban Antshares néven volt ismert, és ez volt az első nyílt forráskódú blokklánc Kínában.

A NEO célja, hogy az intelligens szerződések erejének maximalizálása révén eszközátadási képességeket biztosítson a nem digitális eszközök számára.

Ez a digitális eszköz és blokklánc hálózat kínai Ethereum néven is ismert, mivel a hálózat számos partnerséget zárt az országban, és elindítása óta a kínai piacon dolgozik. Ennek ellenére a NEO az egész világon terjeszkedik, és nemcsak a kínai, hanem a világ különböző országaiban számos projekt zajlik, és ezt a csapat megpróbálja javítani. 

A NEO alapítója, Da Hongfei valóban megemlítette, hogy ha a felhasználók összehasonlítják a NEO-t a Bitcoin-tal, akkor rájönnek, hogy az első jobban központosított. Ennek oka az, hogy ez sokkal hatékonyabbá teszi a dolgokat, mint a decentralizált protokollok futtatása. 

A NEO-t a kínai kormány is felkarolja, amely világszerte nagyon negatívan viszonyult a virtuális valutákhoz. Ennek ellenére ez a Kína által kapott támogatás legitimálhatja a NEO platformot. 

Mindazonáltal, figyelembe véve e digitális eszközök legfrissebb eredményeit, nem csak a hálózat legitimálását, az a tény, hogy szorosan együttműködnek Kínával, negatív szempont a digitális valuta szempontjából. 

Miért NEO?

A NEO négy speciális felhasználási esettel rendelkezik. Az egyik, a platformon lévő digitális eszközök virtuális tanúsítványok alkalmazásával védik a törvényeket.

Másodszor: a NEO célja a szervezetek, személyek és információk digitális identitásának megteremtése, és több tényező alkalmazása a hozzáférés hitelesítéséhez. Ilyenek például az ujjlenyomatok, az arc- és hangfelismerés.

Három, a platform különféle programozási nyelveket fog használni az intelligens szerződések fejlesztése során. A Neo Virtual Machine (NeoVM) lehetővé teszi a pontos méretezést és egyidejűséget.

Négy, a NEO blokklánc olyan decentralizált alkalmazások fejlesztésére összpontosít, mint például a decentralizált kriptovaluta-cserék és a mesterséges intelligencia által támogatott jogi intelligens szerződések..

A NEO az Ethereumhoz hasonló módon működik, tekintve, hogy lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy saját decentralizált alkalmazásokat bocsássanak a hálózat tetejére, és saját ökoszisztémájával rendelkezik, amelyben a különböző alkalmazások és cégek kölcsönhatásba lépnek és kapcsolódnak egymáshoz.

Hogyan működik a két natív token a NEO platformon

A NEO platform két natív virtuális valuta tokennel rendelkezik, a NEO és a GAS. A két token használatukban jelentősen eltér egymástól.

A NEO token képezi a befektetési szempontot a NEO platformon. A token egy 100 millió tokenből álló kemény sapka, amelyet fel lehet használni a hálózat kezelésére és módosításaira. A NEO token azonban más virtuális pénznemekkel ellentétben, például a Bitcoin, nem osztható fel kisebb egységekre.

Ez azért van, mert a platform fejlesztői a NEO tokent megosztásnak tekintik, amely csak egész szám lehet. Például, ha egy NEO token 100 dollárba kerül, akkor 100 dollárral kell rendelkeznie egy NEO token megvásárlásához. De más érmékkel, mint például a Bitcoin, ha egy Bitcoin 100 dollárba kerül, és csak 20 dollár van, akkor a pénznem töredékét vásárolhatja meg.

A GAS tokent fel lehet osztani kisebb egységekre, és olyan műveletek üzemanyagára használják, mint például a decentralizált alkalmazások futtatása a NEO blokklánc egyéb tevékenységei között.

A NEO története

A platform 2014-ben született AntShares néven. Alapítói Da Hongfei és Erik Zhang voltak, akik később az OnChain alapítói lettek. 2017 júniusában az AntShares NEO-ra változott.

Ez év elején a NEO alapító társasága, az OnChain, egy másik tokent, az Ontology (ONT) szolgáltatott, amely jelezte, hogy szavazati jogként használható, amikor a NEO blokkláncot frissíteni kell, vagy a platformon lévő kezelési kérdések megoldására van szükség. Minden ONT tokent öt NEO tokenre cseréltek.

A genezis blokk létrehozása során 100 000 000 NEO tokent hoztak létre, amelyek 50 százalékát eladták a befektetőknek. A fennmaradó 50 000 000-ből 15 milliót évente felszabadítanak egy okos szerződésből, hogy támogassák a platform fejlesztéseit.

A konszenzusos algoritmushoz a NEO blokklánc egy delegált bizánci hibatűrési algoritmust használ, amely másodpercenként 10 ezer tranzakció befogadására képes. Az ilyen típusú algoritmus használatával a NEO platform nem osztható fel két különböző láncra, vagy nem forkolható.

A delegált bizánci hibatűrés konszenzus algoritmus mellett a platformnak nincsenek speciális tranzakcióinak hitelesítésére szolgáló csomópontjai. A csomópontokat véletlenszerűen választják ki.

A NEO jövőbeli tervei

A NEO partneri kapcsolatban áll ADEx az első decentralizált alkalmazás létrehozása a platformon. A. Által működtetett kutatásmegosztó platform NEO blokklánc szintén folyamatban van.

A NEO ad otthont a NEST okos alapnak is, amely intelligens szerződéseket használ a NEO platformon. Az intelligens alap igyekszik kiküszöbölni a hagyományos alapközvetítőkben rejlő kockázatokat és hiányosságokat.

A Qlink egy másik projekt, amely a NEO platform erejét használja fel a mobil hálózat decentralizálására. A projekt célja, hogy lehetővé tegye a hálózati sávszélesség bérlését és díjazását QLC tokenek.

A NEO blokklánc intelligens gazdaságának jellege lehetővé tette a kreatív munkák védelmét egy elnevezésű projekt révén Zeepin.

Ezenkívül a NEO platformot olyan kriptovaluta-tőzsde működtetésére használják, amely egyesíti a központosított és a decentralizált tőzsde tulajdonságait..

NEO 3.0

A NEO 3.0 a hálózat által tapasztalt frissítés, amelynek során egyes funkciók megváltoznak vagy javítást kapnak. A cél az, hogy a teljesítmény és a stabilitás javítását a régi blockchain hálózat segítségével lehessen megvalósítani. 

Ezekkel a fejlesztésekkel a NEO kész lesz kereskedelmi hálózatként működni, amely sokféle alkalmazást támogat a vállalatoktól és a lakossági felhasználóktól. A cél az, hogy kiadás 2020 második negyedévében. 

A NEO 3.0 egyik fő jellemzője a delegált bizánci hibatűréssel (dBFT) kapcsolatos. A dBFT 2.0-ban a cél új helyreállítási mechanizmusokat kínálni, amelyek javítanák a jelenlegi dBFT konszenzus algoritmus általános stabilitását. Ez azt jelenti, hogy ha hálózat vagy csomópont meghibásodik, akkor gyorsan helyre lehet állítani. 

Sőt, lesz egy új árképzési modell. Jelenleg nagyon drága intelligens szerződést futtatni és telepíteni a NEO hálózaton, ami vonakodáshoz vezet az intelligens szerződések használatában és fejlesztésében. A NEO 3.0-ban a NEO mögött álló csapat az intelligens szerződések telepítési és végrehajtási költségeinek csökkentésével, a gázalkalmazás-forgatókönyvek kibővítésével és a decentralizált alkalmazások számának növelésével foglalkozik a problémával.. 

Ezenkívül a NEO 3.0 beépített oracle-megvalósítással is rendelkezik, amely lehetővé teszi az intelligens szerződések számára az internetes erőforrásokhoz való hozzáférést a végrehajtás ideje alatt. A fejlesztőknek lehetőségük lesz kifinomult oracle fejlesztésére a NEO alapján. 

Ezenkívül a NeoVM egy könnyű virtuális gép lesz, amely segít a fejlesztőknek különböző intelligens szerződések végrehajtásában. A NeoVM fő jellemzője, hogy nagyon alacsony az erőforrás-felhasználása. Támogatná a különféle programozási nyelveket is, hogy minél több fejlesztőt vonjanak be a hálózatba. 

Az új NEO 3.0 frissítés új elosztott decentralizált objektumtároló platformot kap, NeoFS néven. Ezt a platformot a különböző dApps fogják használni adattárolásra, valamint tartalomszolgáltató hálózatként. 

Ez az új NeoFS megoldás skálázható adatelhelyezési módszert is tartalmaz. A platform a nulla tudással rendelkező adatok validálási módszerét is felhasználja, amely homomorf összetévesztésen alapul, és amelynek pozitív hatása lenne a számítási költségek minimalizálására. 

Végül az egyik legérdekesebb szolgáltatás, amelyet a hálózat tartalmazni fog, a NeoID, egy digitális identitás, amely egyénekhez, szervezetekhez és más szervezetekhez kapcsolódik, amelyek csak elektronikus formában léteznének. Ezt a NeoID megoldást támogatni fogja a NEO platform, és lehetővé teszi az azt használók számára, hogy jobban ellenőrizzék identitásukat, és magasabb fokú bizalmat és biztonságot nyújtsanak az egész intelligens gazdaság számára.. 

A NEO mögött álló csapat 2018 utolsó negyedévében kezdte el dolgozni ezeket az új frissítéseket, és várhatóan 2020 második fele előtt fejeződik be. Érdemes kiemelni, hogy a dApps és a felhasználók migrációja a NEO 2.x-ről a NEO 3.0-ra elkerülhetetlen. A jövőben lehet egy korai alkalmazó ösztönző terv, amely nagyobb számú felhasználót vonzana az új NEO 3.0 platformra. 

NEO Price

A NEO ára volatilis története van a kriptopiacon. Még 2016 decemberében az egyes NEO-érmék 0,102 dollár körüli vagy 0,000734 BTC közeli értéken kerültek forgalomba. A helyzet 2017 júniusában megváltozott, amikor a digitális eszköz ára először emelkedett 10 dollár fölé, és elérte a 0,0042 BTC-t NEO-nként. 

Augusztusban a NEO érmenként 52 dollárt, vagyis 0,0128 BTC-t ért el, mielőtt 2018 elején a legmagasabb csúcsra, 190 dollárra emelkedett egyes tőzsdékben. Néhány nappal később, 2018. január végén, a NEO ára a BTC-ben érménként 0,01525 BTC-t ért el. 

A hatalmas teljesítmény után a NEO ez év januárjában érmenként 5,85 dollárra esett vissza. Ez több mint 96% -os árcsökkenést jelent. Alig néhány nappal ezelőtt a NEO elérte a BTC szempontjából a legutóbbi évek legalacsonyabb pontját, elérve a 0.000869 BTC-t. 

A cikk írásakor a NEO a 20. legnagyobb digitális eszköz a piacon, piaci kapitalizációja 666 millió dollár és érménként 9,44 dollár. Ha NEO érmét szeretne vásárolni a BTC számára, akkor 0,000947 összeget kell fizetnie, amint arról a CoinMarketCap beszámolt.. 

Ezért lesz nagyon fontos, hogy a NEO kiadja hálózatának új verzióját, több felhasználót vonzzon magához, és segítse a digitális fizetőeszköz helyreállítását az ágazatot 2018-ban és az altcoinokat 2019-ben érintő medvepiacról. 

Hol lehet megvásárolni a NEO-t?

A piacon jelenleg sokféle kriptovaluta-tőzsde lehetővé teszi a felhasználók számára a NEO vásárlását. Az egyik a CoinEgg két különböző kereskedési párral, a NEO / USDT és a NEO / BTC. Ez a tőzsde kínálja a legnagyobb likviditást a NEO számára az egész kriptopénziparban. Ez a tőzsde valóban a NEO teljes piaci forgalmának több mint 27% -át teszi ki. 

Ennek ellenére az egyik legjobb platform a NEO megszerzésére a Binance, a kereskedelem volumenét tekintve az egyik legnagyobb tőzsde a világon. Nagyon könnyű megvásárolni a NEO-t a Binance segítségével. A rejtjeltőzsde 7 különböző kereskedési párt kínál, köztük NEO / BNB, NEO / BTC, NEO / ETH, NEO / PAX, NEO / TUSD, NEO / USDC és NEO / USDT. 

Annak ellenére, hogy a Binance az űr teljes NEO kereskedési mennyiségének csupán 1,3% -át teszi ki, ez a platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hitelkártyával vásárolhassanak néhány kriptovalutát. Ily módon lehetővé tennék számukra, hogy ezeket az alapokat NEO-ra cseréljék a piacon. 

Egyéb tőzsdék többek között a CoinBene, a DragonEX, az LBank, az IDCM, az EXX, a Bibox és a BitMart. 

Hogyan működik a gáz?

Az egyik fő különbség a piac többi kriptovalutájával szemben az, hogy a NEO két különböző tokennel működik. Elemeztük, mi a NEO érme és hogyan működik, de nem láttuk, hogyan viselkedik a GAS. A GAS érmék lehetővé teszik a NEO hálózat felhasználói és magánszemélyei számára, hogy használhassák a blokkláncot. 

Míg a NEO token nem osztható fel, a GAS felosztható kisebb frakciókra. A GAS blokkonként 8 GAS sebességgel keletkezik, és ez a termelési ráta 2 millió blokkonként 1 tokennel csökken, vagyis 2040 előtt az összes GAS token létrejön, elérve a 100 milliót. 

A GAS-osztalékot azoknak a felhasználóknak folyósítják, akik részesednek a NEO-ból. Ezt a virtuális valutát fel lehet használni díjak és okos szerződések kifizetésére is. 

A GAS ára nagyon ingadozó volt az elmúlt években. Valójában a virtuális valuta 95 dollár fölé emelkedett 2018 januárjában. A BTC tekintetében 2017. augusztusában elérte a mindenkori csúcsot, a 0.0089 BTC-t. Ez a digitális eszköz jelenleg az elmúlt 2 év legalacsonyabb pontjához közel kerül forgalomba. 

A CoinMarketCap szerint a GAS jelenleg a 171. legnagyobb kriptográfia, amelynek értéke 15 millió dollár. Minden gáz 1,57 dollárért vásárolható meg. 

Lehetőség van ezen virtuális valuta átváltására a DragonEX, P2PB2B, BKEX, Huobi Global és BitMax eszközökön, többek között. 

A NEO tokenek birtokában lévő felhasználók automatikusan generálják a GAS-t, mivel újabb blokkok jönnek létre a hálózaton. Különbség van a felhasználók által a Bitcoin blokkláncon kapott jutalmak és azok között, amelyek a NEO digitális eszközt használják. Míg a bitcoin bányászok megkapják a BTC érméket, a NEO érdekeltjei olyan GAS-t kapnak, amelynek teljesen más ára van a NEO-hoz képest. 

További információ a NEO-ról

Ha többet szeretne megtudni a NEO-ról, elolvashatja a NEO crypto ökoszisztémával kapcsolatos legfrissebb híreket.

Azok számára, akiket befektetési oldalról érdekel a NEO, érdemes felhívni a figyelmét a NEO árelőrejelzési és technikai elemzési útmutatónkra (befektetés előtt mindig végezzen saját kutatást). Ha készen áll a NEO vásárlására vagy kereskedésére, akkor kövesse a Binance-en keresztüli vásárlási útmutatónkat (ajánlott), vagy használja ezt az útmutatót a Bittrex tőzsdéhez.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner