Kezdő útmutató a Wanchainhoz

Annak ellenére, hogy a mainstream elfogadás még nem érkezett meg, aktív blockchain projektekben nincs hiány. Jelenleg 2081 kriptovaluta szerepel a CoinMarketCap webhelyen. És ez csak a saját kriptovalutájukkal rendelkező projekteket veszi figyelembe.

A különböző hálózatok közötti interoperabilitás hiánya végül akadálynak bizonyul. Ez az útlezárás akadályozhatja a blockchain tömegekhez jutását. Ez az, amire Wanchain foglalkozni kíván, és ennek oka a projekt nagyon izgatott.

Wanchain, sűrített

Mi is az a Wanchain? Képzelje el, hogy az olyan hálózatok, mint a Bitcoin és az Ethereum, saját privát szigeteik. A Wanchain a híd e szigetek között.

Ha bármilyen hosszú ideje foglalkozik kriptográfiával és blokklánccal, akkor megtapasztalhatta, mennyire töredezett a táj. Szüksége van egy tucat különböző pénztárcára, és egy csomó különböző váltót kell használnia. Még nagyobb problémát jelent a kriptovaluta gyakorlati használata, akár segédprogram-tokenekként, akár rendszeres vásárlások esetén.

A Wanchain bemutatja a különböző blokkláncok vagy elosztott főkönyvek közötti átvitelek módját. Csupasz csontjain ez egy DEX (decentralizált csere) protokoll. Annak módja, hogy valaki kicserélje a Bitcoint Ethereumra, anélkül, hogy meg kellene találnia valakit, aki hajlandó cserélni Ethereumját az Ön Bitcoinjára.

A Wanchain értéktétele túlmutat a titkosítási csereügyleteken. Azt is megtervezte, hogy megkönnyítse a különböző főkönyvek közötti adatcserét. Ez sokkal jelentősebb következményekkel jár arra nézve, hogy mit tehet Wanchain.

Sikeres siker esetén (képesnek kell lenniük a skálázhatóság / biztonság / adatvédelem ősrégi problémáinak megoldására), lehetővé teheti a különböző blokkláncokra épülő alkalmazások vagy programok kommunikációját egymással. Az eredmény egy blokklánc-ökoszisztéma, amely ahelyett, hogy darabokban és darabokban létezne, mind összekapcsolódnak oly módon, hogy a világ könnyedén elfogadja.

A Wanchain háttere

A projektet a kínai Wanglu Tech technológiai vállalat hozta létre. Most a nonprofit Wanchain Alapítvány működteti. Maga a hálózat az Ethereum kód egy elágazása.

Az alapítvány működtetett egy ICO-t, amely 2017 októberében fejeződött be, és több mint 120 000 ETH-t gyűjtött. 2018 elején dobták piacra a Wanchain mainnet, átalakítva a token eladásban forgalmazott ERC-20 tokeneket natív WAN tokenekké..

A Wanchain fejlesztési ütemtervének több fázisa van. A Wanchain 1.0 – a mainnet kiadás – 2018 januárjában jelent meg. A Wanchain 2.0 2018 közepén landolt, és működőképességet hozott a Wanchain hálózat és az Ethereum között. A Wanchain 3.0 ugyanezt tervezi a Bitcoin esetében is.

2017-ben a Wanchain a Blockchain Interoperability Alliance részévé vált, az ICON és az Aion mellett. A csoport kísérlet arra, hogy összefogjon a láncok közötti tranzakciók és a különböző láncok közötti összeköttetés elősegítése érdekében. Minden projekt a világ egy másik területére irányítja ezt a hangsúlyt, Wanchain a kínai piacra összpontosít.

Wanchain használati esetek

A Wanchain egyik legnagyobb pozitívuma, hogy szinte korlátlan számú lehetséges felhasználási lehetőséget kínál. Mivel a működőképességet a hálózatok között nyomja, és nem egy felhasználási eset megcélzása, a Wanchain potenciálja ugyanolyan magas, mint maga a blokklánc.

A Wanchain Alapítvány közepes fiókja több felhasználási példát vázol fel:

Pénzügy

A Wanchain megvalósításának legegyszerűbb módja az, hogy lehetővé teszi a különböző érmék közötti láncok közötti tranzakciókat és cseréket. Ha a kriptovaluta általános használata felgyorsul, akkor felmerülhet egy probléma, hogy 50 különböző érmére van szükség 50 különböző szolgáltatáshoz. Képzelje el – reggel kimegy, és Bitcoin-val fizet a kávéért. Akkor fizet a benzinért a Litecoin-nal. Amikor eljött az ebéd ideje, kifizeti a számlát a Dashszel, hazaérkezve pedig az Ethereummal fizeti a bérleti díját. Ez azt jelenti, hogy mindezeket az érméket tárolni kell, ami nem ideális.

Wanchain eltávolítja ezt a helyzetet, lehetővé téve az érmék különböző láncok közötti cseréjét. Például megtarthatja a Litecoin-t, és mindent fizethet a Litecoin-nel, függetlenül attól, hogy az eladó melyik pénznemet fogadja el.

Ellátó lánc

A vállalkozások nyomon követhetik az ellátási láncukat, hogy megtalálják az esetleges problémák forrását, függetlenül attól, hogy az ellátási lánc mentén lévő többi párt milyen láncot használ. Ez ismét lebontja a versengő blokkláncok negatívumait, amelyek arra kényszeríthetik a vállalkozásokat, hogy csak olyan beszállítókkal vagy forgalmazókkal folytassanak üzleti kapcsolatot, amelyek a sajátjukkal kompatibilis rendszereket használnak..

Orvosi

Jelenleg a betegek orvosi adatait biztonságosan őrzik egy intézmény nyilvántartásában. Ennek oka van, mivel az adatoknak titkosaknak és titkosaknak kell lenniük. Mégis komplikációkat és késéseket von maga után, ha a pácienst egy másik intézményben akarják kezelni. A két hálózat közötti működőképességet biztosító Wanchain azt jelenti, hogy az információkat szükség esetén gyorsan és a magánélet sérthetetlenül továbbíthatják.

Azonosítás

A nemzetközi határok bevonása esetén az azonosítás és az igazolások elhomályosulnak. Ez megváltozhat, mivel az országok blokkláncot fogadnak el a személyazonosság regisztrálásához, de csak azokra az országokra, amelyek ugyanazt a platformot használják. Az adatvédelmi aggályok azt jelentik, hogy ebben az esetben nem lehet nyilvános főkönyvet használni, ezért egyik ország bonyolult hozzáférni egy másik személyazonosító adatbázisához.

A Wanchain hatékonyabb megoldást kínál a határokon átnyúló személyazonosság-ellenőrzéshez. A nemzetek privát blokkláncot használhatnak az igazolványok érvényesítésének biztosítására. Az azonosítók érvényesek maradhatnak a különböző nemzeteknél, különböző rendszerekkel, a Wanchain láncok közötti adatprotokolljának köszönhetően.

WanLabs

A Wanchain ökoszisztéma másik része a blockchain inkubátoruk, WanLabs. Kiemelve az ICO-k és a blockchain startupok számát, amelyek teljesen megküzdöttek vagy teljesen elhunytak, a Wanchain Alapítvány támogatást kíván nyújtani a blokklánc térben érkező és érkező projektekhez.

Az ellenőrzési fázist elhaladó projektek esetében az alapítvány a következő területeken nyújt segítséget:

 • Blockchain tanácsadók
 • Műszaki útmutatás
 • Jogi támogatás
 • Újrafeldolgozás
 • Marketing
 • Finanszírozás

Mindez a Wanchain átfogó előfeltétele alá tartozik, amely a szélesebb blokklánc-ökoszisztéma elősegítése, nem csak a saját láncuk.

WanLabs projektek

A WanLabs 2018-as korábbi bejelentése után a Wanchain több projektet is bejelentett, amelyek a WanLabs rendszer részét képezik. Ezek a projektek a következők:

 • Freedium: egy platform, amely blokkláncot használ a pénzügyi szolgáltatások mindenki számára, különösen a feltörekvő országokban élők számára.
 • CryptoCurve: blokklánc-alkalmazásokat és fejlesztési megoldásokat kínáló cég, a Curve Wallet-tól kezdve.
 • Theia: digitális vagyonkezelési platform.
 • BlockMedx: az egészségügyi infrastruktúrát és gyógyszeripari technológiát építő vállalat a blokkláncon.
 • AllSpark: intelligens szerződés-alapú tartalom létrehozási és terjesztési platform.
 • Intellos: decentralizált, közösség által vezérelt pénzügyi ökoszisztéma.

Wanchain csapata

A Wanchain Alapítvány vezetője Jack Lu vezérigazgatója és alapítója, valamint a Wanglu Tech vezérigazgatója és társalapítója. A Wanglu Tech megkezdése előtt Lu társalapítója és technológiai vezetője volt a Factomnál, egy másik blokklánc indításkor. A Factom ma is erősen működik, a kriptopiaci kapitalizáció legjobb 80 között ül.

Wanchain csapatának többi tagja nagyrészt Kínában található, bár a projekt egyre nagyobb teret nyer, hogy újabb nemzetközi lefedettséget teremtsen. Különösen van bázisuk Szingapúrban és a texasi Austinban (ahol a WanLabs központja található).

A Wanchain jövője

2018 negyedik negyedévétől a Wanchain a tervezett kiadási szakaszának felénél jár. Megjelent a Wanchain 1.0 és a 2.0, és a 3.0-at 2018 végére tervezik. A Wanchain 4.0, a Wanchain kezdeti ütemtervét kitöltő kulcsfontosságú kiadás 2019 végére szól. Ez a kiadás magában foglalja a magánláncokkal való működést, központi szerepet játszik a projekt végjátékában. Jelentős értéknövekedésre számíthat, ha a 4.0 kiadás kevés csuklással jelenik meg, mivel a Wanchain képes lesz megvalósítani néhány valós használati esetet.

Egy másik jelentős mérföldkő az előttünk álló terv, hogy 2019-ben át kell térni a MastS kódokkal rendelkező PoS modellre. A lépést egy ideje tervezik, de egyelőre kevés részlet áll rendelkezésre, némi nyugtalanság miatt a Wanchain közösségben. Ha 2019 elején képesek leszállítani, ez újabb pozitív lépés lehet a Wanchain és a WAN érme számára. Kombinálja a PoS staking-et és a sikeres Bitcoin / Ethereum interoperabilitást, és a jövő fényesnek tűnik.

Megbukhat Wanchain? Természetesen bármely blokklánc vagy kripto projekt képes. A Wanchain pedig olyan helyzetben van, hogy értéke szinte párhuzamos a teljes blokklánc-ökoszisztéma értékével. Pontosabban, a blockchain esete továbbra is elhallgatott, mint ma. Ha a blokklánc nem jut be a mainstream vállalkozásokba, vagy egy platform emelkedik fel a piac dominálásához, akkor a Wanchain-nak nem sok oka lehet létezni.

Még mindig látnunk kell a Wanchain végleges formáját, hogy megtudjuk, valóban zavaró erő lesz-e a kereskedelmi blokklánc elfogadásában. Mégis úgy tűnik, hogy a darabok a helyükön vannak, és az egyértelmű felhasználási esetek a blokklánc fő szereplői, miután a fejlesztési ütemezés teljes mértékben megvalósult.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner