Kezdő útmutató az ontológiához (ONT)

Az Ontology egy blokklánc-platform, amelyet más blokkláncok befogadására építettek, mind a magán-, mind az állami szektorban, hogy a vállalkozások felhasználhassák technológiai innovációját. Ez az ontológia útmutató bemutatja a projekt megvalósításának módjait.

Az ONT blockchain vállalkozásokat megcélozva lehetőséget ad a vállalkozásoknak arra, hogy vagy magán, vagy nyilvánosan tárolják az adatokat. A Platform társalapítója Da HongFei és Erik Zhang, akik szintén a NEO blokklánc.

Miért az ontológia?

Az ontológiát azért hozták létre, hogy biztosítsa a blokkláncok közötti átjárhatóságot. Mivel az üzleti életben nem akarják az összes információt feltölteni egy nyilvános blokkláncon, az Ontology blokklánccal, úgy döntenek, mit tartsanak magán és mit nyissanak meg versenytársaik előtt.

Például az ügyfélnek érdemes egy adott vállalkozásnál számlát nyitnia; használhatnak egy nyilvános blokkláncot, amely azután összekapcsolódik az ontológiai blokklánccal a személyes adatok magántárolásához.

Az ontológia rövid története

Az Ontology 2017-ben született az OnChain részéről; egy kínai cég, amelyet Erick Zhang és Da HongFei alapított. Meglepő módon a projekt nem adott ki kezdeti érmeajánlatot, de az év elején ledobta az Ontology tokeneket a fogadó platformján, a NEO blockchain-ban.

A légcsepp alatt az Ontológia csapata 1000 ONT-jelzőt adott ki hírlevél-előfizetőinek, míg a NEO-tokenek birtokosait 0,01 ONT-tokennel jutalmazták NEO-tokenenként. Továbbá azok, akik részt vettek a NEO DevCon esemény megosztott 500 ONT tokent.

Idén júniusban az Ontológia átköltözött saját mainnetjébe, amelyet egy sor légcsepp követett. A migráció után az Ontology platform két érmés rendszert vezetett be, ahogyan ez a NEO blokklánc esetében is van.

Az Ontology platform egyedülálló konszenzus algoritmust vezetett be Ellenőrizhető bizánci hibatűrés (VBFT). Az algoritmus egyesíti más konszenzusos algoritmusok funkcióit. azaz ötvözi a cövek igazolásának algoritmusát (PoS) a Verifiable Number Function algoritmussal (VRF), valamint a bizánci hibatűrés algoritmus (BFT) jellemzőivel.

Ez a kombináció biztosítja az Ontológiai Konszenzus Motor (OCE) működését, amelynek feladata a garancia „A konszenzusos populációgenerálás véletlenszerűsége és igazságossága, és biztosítja az állam véglegességének gyors elérését.”

A Két érme rendszer

Az Ontology platform két natív tokennel rendelkezik, azaz az ONT és az ONG tokennel. A két token funkcionalitása eltér.

Az ONT token hangot ad tulajdonosainak, miközben döntéseket hoznak az ontológiai hálózatot érintő kérdésekben. Tulajdonosai emellett Ontology Gas (ONG) tokent is kapnak, amelyeket rendszer generál. Az ONG-t intelligens szerződések végrehajtására, a hálózati tárolásra fogják használni, a platform egyéb segédprogramjai mellett.

Az ONG generálása 22 évig fog zajlani évente eltérő generációs százalékkal. A platformon használt összes ONG tokent elosztjuk az ONT tokenek birtokosaival.


A platformon egymilliárd ONT tokent vezettek be a genezis blokk létrehozása során. Ezenkívül 22 év után egymilliárd ONG tokent fognak létrehozni.

A kétérmés rendszer hasonlóan működik, mint a NEO által létrehozott. A NEO érme a NEO ökoszisztéma fő kriptovaluta, míg a GAS tokent a hálózati díjak kifizetésére használják. A NEO érmék mindig értékesebbek, mint a GAS, és mindkét digitális eszköz különböző tőzsdéken vásárolható meg vagy adható el. 

Túl korai megvizsgálni, hogy a kétérmés rendszer hatékony-e a blokklánc-hálózat futtatására. A NEO az elmúlt két évben gyengén teljesített, a bikapiac kivételével 2017-ben. Az Ontológiának és a NEO-nak is be kell majd mutatnia, hogy képesek bővíteni kínálatukat és szolgáltatásaikat, figyelembe véve, hogy sok más projekt halad előre és felszabadul új funkciók. 

Például a Travala nemrégiben jelentette be, hogy a NEO hálózatról a Binance Chain-ra költözik. Az AVA digitális pénzneme, amely ma NEP5 pénznem, a közeljövőben BEP5 digitális eszközzé válik. A cél jobb megoldások keresése és az AVA digitális eszköz használhatóságának és teljesítményének növelése, ami nem valósítható meg a NEO-val – ebben a konkrét esetben -, hanem más platformokon keresztül.

Az ontológia jelenlegi és jövőbeli fejleményei

A folyamatban lévő munkák többek között a szolgáltatási partnerségeket, az ökoszisztéma-alkalmazásokat, az ökoszisztéma-együttműködést és a közösség bővítését foglalják magukban.

Ez év vége előtt az Ontology csapata arra törekszik, hogy kibővítse a hangsúlyt, nem csupán a nemrégiben elindított fő lánc optimalizálásáról, hogy az ONT ID-alapú bizalmi alkalmazásrendszerre is összpontosítson. A rendszer célja, hogy segítse az egyéneket és a vállalkozásokat abban, hogy digitális identitást hozzanak létre az ONT blokkláncon.

Összegzésképpen elmondhatom, hogy az ONT token olyan népszerű kriptovaluta tőzsdéken vásárolható meg, mint pl Binance, Huobi, OKEx, Bibox és mások. Az ONT tokent azonban nem lehet megvásárolni fiat használatával, és a fiatot ismert kriptó érmévé kell átalakítania, mielőtt kicserélné az ONT-vel..

Ezenkívül az Ontology projektnek vannak néhány nagyszerű valós felhasználási esetei, amelyek során a vállalkozások láthatják a blokklánc-technológiát a mindennapi működésük során.

Az ontológia is volt dolgozó a NEO-val annak érdekében, hogy nyílt, többláncú platformot hozzon létre a következő generációs internet számára. 2018 júliusa óta azon a projekten dolgoznak, amely lehetővé teszi számukra egy hatékony és inkluzív interoperabilitási protokoll bevezetését, amely mindkét fél piaci pozícióin alapul. 

A partnerség néhány kulcsfontosságú jellemzője a környezetbarát megközelítés kialakítása a tagláncok számára, alacsony belépési korlát, tranzakciós atomitás, és fokozott biztonságot nyújt a résztvevőknek.. 

A NEO alapítója, az Onchain vezérigazgatója és alapítója a következőket kommentálta:

„Ez a partnerség nemcsak a NEO és az Ontology, hanem a blokklánc-ipar jövője számára is a következő lépést jelenti, mivel úttörő szerepet tölt be a nehéz problémák megoldásának együttműködésen alapuló megközelítésében. Azzal, hogy megalapozzuk egy globális, láncokon átívelő platformot, várakozással tekintünk arra, hogy valós megoldásokat és felhasználásokat biztosítsunk a blokklánc számára a kihívások és kérdések együttes leküzdésével. “

Li Jun, az ontológia alapítója kifejtette, hogy egy nyitott és globális, láncokon átívelő rendszer létrehozásával mind a NEO, mind az Ontology elősegíti a láncok közötti értékcserét. Ez egyértelműen elősegíti a következő generációs internet alap infrastruktúrájának megteremtését szerte a világon. 

Hol vásárolhatok ONT-t?

Különböző kriptovaluta-tőzsdék léteznek, amelyek lehetővé teszik az ONT-érmék vásárlását. A digitális valuta megvásárlásának egyik legnépszerűbb tőzsdéje azonban a Bibox. Ennek a platformnak három különböző kereskedési párja van, köztük az ONT / USDT, az ONT / BTC és az ONT / ETH, amelyek a világ összes ONT kereskedési mennyiségének több mint 25% -át teszik ki. 

Ez azt jelenti, hogy a Bibox rendelkezik a szükséges likviditással ahhoz, hogy a felhasználók számára a legjobb kereskedési élményt nyújthassa az ONT vásárlásakor. A platform kezeléséhez a felhasználóknak USDT-t, BTC-t vagy ETH-t kell küldeniük számlájukra, és ONT-ra kell cserélniük őket. 

Egy másik elismert kriptovaluta-tőzsde, amely jelenleg lehetővé teszi a felhasználóknak az ONT-érmék vásárlását, a Binance. A Binance az egyik legnagyobb tőzsde a piacon, és az ONT teljes kereskedési volumenének 2,76% -át képviseli. A Binance hat különböző kereskedési párt kínál, köztük ONT / USDT, ONT / BTC, ONT / ETH, ONT / BNB, ONT / PAX és ONT / USDC. 

A Binance kereskedési platformként való legfőbb előnye, hogy a tőzsde elismerten az altcoinok egyik vezetője. Számos virtuális valuta létezik, amelynek legnagyobb likviditása a Binance-ban van. Bár a digitális eszközök Binance-on történő megvásárlásának hagyományos módja megköveteli, hogy pénzeszközöket (USDT, BTC, ETH, BNB, PAX vagy USDC) küldjön a tőzsdére, van egy új rendszer, amely sokkal egyszerűbbé teszi ezt a folyamatot. 

Az érdeklődő felhasználók egyszerűen vásárolhatnak hitelkártyával, és BTC, ETH vagy BNB érméket vásárolhatnak. Ezt követően lehetőség van a piacon ONT-re cserélni őket, amint az alapokat letétbe helyezik. Ez az egyik leggyorsabb módszer az ONT megszerzésére a kriptovaluta-cserék révén. 

Az ONT megvásárlása után a legjobb dolog az, ha kivonja az alapokat egy kriptovaluta pénztárcába, amelyből megvan a privát kulcsa. 

Hol tárolhatom az ONT-t?

A kriptovaluta-tőzsdék nem a legjobb helyek az alapok tárolására. Ezeket a platformokat különféle problémák, köztük támadások is feltörhetik. Ez negatívan befolyásolhatja a felhasználók ezen tőzsdéken tárolt alapjait. Például a Binance 2019 elején 7000 BTC-t veszített el, a Coinchecket pedig 2018 elején 500 millió dollár feltörte. Bár a Binance képes volt visszatéríteni a felhasználóknak, a Coinchecknek le kellett zárnia a működését. 

A kriptopénzpiac aranyszabálya: „nem a kulcsok, nem az érmék”. Ez hivatkozik azokra a privát kulcsokra, amelyek a felhasználó tulajdonában lévő kriptovalutákhoz kapcsolódnak. A digitális eszközök tárolásának legjobb módja egy hardvertárca, például a Ledger Nano S vagy a Trezor használata. Ez a két hardvertárca azonban nem minden virtuális valutát támogat. 

A The Ontology Team szerint számos pénztárca létezik, amelyek lehetővé teszik az ONT és az ONG tárolását, beleértve az Anypay, az AToken, az Atomic Wallet, a Banko Wallet, a BitKeep, a Buntoy, a Clay, a Cobo, a Cloudwallet, a Cyano, az Exodus Wallet, a Guarda Wallet, a Huobi Wallet, infinito, Math, Onion, OWallet és még sokan mások. 

Sok ilyen pénztárcát úgy fejlesztettek ki, hogy asztali pénztárcaként vagy mobil eszközökön működjön, ami a felhasználók számára könnyebben kezelhető, de a biztonság szempontjából nem ideális, annak ellenére, hogy biztonságosabbak, mint a hagyományos cserék.. 

A Ledger Nano S lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ezen az eszközön tárolhassák ONT és ONG tokenjeiket az Ontology közösség által kifejlesztett OWallet alkalmazással. Ez a legjobb megoldás azoknak a felhasználóknak, akik hosszú távon szeretnék tárolni digitális eszközeiket, és tudják, hogy mindig védettek és használatra készek. Ha többet szeretne megtudni a Ledger Nano S-ről és arról, hogyan kell tárolni az ONT és ONG érméket, ellátogathat a Ledger’s hivatalos oldal

ONT Ár

Az ONT hasonló ármintával rendelkezik, mint sok más kriptovaluta a piacon. A virtuális pénznem 2018 májusában 10,5 USD fölé emelkedett. Ettől a pillanattól kezdve a digitális valuta belépett egy medvepiacra, amely mindeddig megmaradt. Például 2018. december végén a virtuális valuta érménként 0,45 dollárra csökkent, 95% -os árcsökkenést regisztrálva. 

Manapság a virtuális valutával 0,724 dollár körül kereskednek, piaci kapitalizációja 386 millió dollár. Ez azt mutatja, hogy a virtuális fizetőeszköz az elmúlt hónapokban több mint 60% -kal nőtt, sok más altcoinnal összhangban, de messze nem a Bitcoin által regisztrált 200% (BTC). 

A Bitcoin szempontjából az ONT a legmagasabb árat 2018 júniusában érte el, amikor 0,00115634 BTC körül kereskedtek vele. Végül az ONT néhány órával ezelőtt 0.00006769-re esett, ami valaha volt legalacsonyabb pont. Ez azt mutatja, hogy a Bitcoin továbbra is erős, és hogy az ONT ugyanazt a tendenciát követi, mint a piac többi altcoinja. Jelenleg az Ontológia a 26. legnagyobb digitális eszköz a piacon.

Útmutató az ontológia extra olvasmányaihoz

Szeretne többet megtudni? Nézze meg az ontológiai árjóslást és a technikai elemzést, hogy megtudja, hogyan teljesíthet az ONT érme 2019-ben. Azok számára, akik az örökbefogadással kapcsolatos híreket keresnek, olvassák el az ontológia decentralizált alkalmazásainak útmutatóját.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map