Melyik a legegyszerűbb kriptovaluta?

Nem könnyű feladat megtalálni a legegyszerűbb kriptovalutát. Ha meg akarja bányászni a Bitcoin-ot (BTC) vagy az Ethereumot (ETH), akkor speciális bányászati ​​hardvert kell használnia. Ez a hardver általában nagyon drága, és ehhez több bányászati ​​berendezés beszerzésére lenne szükség.

Azonban annak megértése, hogy melyik a legegyszerűbb kriptovaluta, ami segítene bennünket abban, hogy hozzáférjünk a bányaiparhoz anélkül, hogy nagy összegeket fektetnénk a bányászati ​​berendezésekbe. A legkönnyebben bányászható kriptovalutának egyetlen előnye lenne: CPU vagy GPU segítségével bányászhatná. Ez általában a legegyszerűbb módja a kriptopénz bányászatának.

Mi a kriptovaluta bányászat?

A kriptovaluta bányászat egy olyan feladat, amelyet elvégezhetünk annak érdekében, hogy virtuális pénznemmel jutalmazzuk. Ez a feladat a bányászni kívánt virtuális pénznem hálózatának számítási teljesítmény biztosításához kapcsolódik. Például a Bitcoin esetében több ASIC bányászra lenne szüksége, amelyek általában nagyon drágák. 

A Bitcoin létrehozásakor azonban a CPU volt a legegyszerűbb módszer a kriptopénz bányászatára. A felhasználók ezt közvetlenül a számítógépükről tehették meg. Ahogy a Bitcoin hálózat bővült, egyre nehezebb volt a BTC bányászata.

A hálózat számára biztosított energiáért a felhasználók kriptovalutákkal jutalmazzák őket. Egy blokkot találó Bitcoin-bányász 6,25 BTC-t és a tranzakciókat küldő felhasználók által fizetett díjakat kapja meg. A bányászok felelősek e tranzakciók feldolgozásáért és érvényességük megerősítéséért.

Mindazonáltal minden virtuális pénznem más bányászati ​​rendszerrel rendelkezik. Az egyes kriptográfiai hálózatok előnyei eltérőek lesznek. Például a Litecoin (LTC) bányászok blokkonként 12,5 LTC-t kapnak (2,5 percenként). Ez eltér a Bitcoin hálózat 10 perces blokkjaitól. A következő szakaszokban megtudhatja azt is, hogy melyik a legkönnyebben bányászható kriptovaluta.

A bányászat lehetővé teszi a decentralizációt

A decentralizált bányászok hálózatával lehetőség nyílik az olyan kriptovaluták teljes decentralizálására, mint a Bitcoin és a Litecoin. A felhasználók megbízható harmadik félre támaszkodva dolgozhatják fel az átutalásokat.

A bányászok megerősítik a tranzakciókat a blockchain hálózatokon. Számítási erejük megosztásaért díjakat és jutalmakat jutalmaznak. A központosított pénzügyi cégek és vállalatok ellenőrzik a felhasználók pénzeszközeit, és eldöntik, átutalják-e vagy sem. A bányászok tehát a blokklánc-hálózatok nagyon fontos részévé válnak az egész világon.

A következő bekezdésekben azt is tudni fogja, mi a Munka Bizonyítása (PoW), és miért fontos ez tudni, melyik kriptovalutát lehet a legkönnyebben bányászni.

Mi a legkönnyebb az enyém kriptovaluta?

Ha kíváncsi, “melyik kriptovalutát lehet a legkönnyebben bányászni?” akkor van egy pontod. Minden kriptovalutának más nehézségi szintje van, amelyet ki kell aknázni. Nincs egyértelmű válasz arra, hogy „mi a legegyszerűbb kriptovaluta?”.

Számos érme van azonban, amelyeket könnyebb bányászni, mint másokat. Bár ma már kevés értékes kriptovaluta áll rendelkezésre CPU-kkal történő bányászatra, számos digitális eszköz létezik, amelyeket GPU-k segítségével lehet kibányászni. A GPU-k nem olyan drágák, mint az ASIC bányászok, és széles körben elérhetőek a piacon is.

Monero (XMR)

A Monero (XMR) az egyik legkönnyebben bányászható kriptovaluta. Ez a kriptovaluta lehetőséget kínál a felhasználóknak privát tranzakciók küldésére és fogadására. Az elmúlt években az egyik legnagyobb lett a világon.

Az XMR a hírekbe került, mivel bányászták. Valójában a hackerek rosszindulatú programokat telepítettek különböző webhelyekre, és bányászták az XMR-t a látogatók CPU-erejével. Sőt, más rosszindulatú felek rejtett vírusokat telepítettek a felhasználók számítógépeire, és CPU-teljesítményükkel bányászták az XMR-t. A hackerek azért használták, mert ez a legkönnyebb kriptovaluta CPU-val bányászni.

monero phisycal érme (az egyik legkönnyebben bányászható kriptovaluta)

Bár a Monero-t CPU-val lehet kibányászni, a legjobb ötlet az, hogy némi pénzt fektessen a GPU hardverébe. Ez lehetővé tenné, hogy hatékonyabban működjön és nagyobb mennyiségű XMR-t bányásszon. Az UNICEF Australia lehetővé tette a felhasználók számára az XMR bányászatát és az összegyűjtött összegek felajánlását. Mint látható, ez lehet az egyik legkönnyebben bányászható kriptovaluta.

Ethereum Classic (ETC)

Az Ethereum Classic (ETC) szintén a világ egyik legnépszerűbb kriptovaluta. És mi lehet jobb, mint otthon bányászni? Az Ethereum Classic az Ethash algoritmussal dolgozik. Ez azt jelenti, hogy GPU-k segítségével bányászható.

Ha van némi pénze befektetni, jó dolog lehet vásárolni néhány GPU-t az Ethereum Classic bányászatához. Mi azonban nem vagyunk pénzügyi tanácsadók. Ahhoz, hogy megtalálja az egyik legkönnyebben bányászható kriptovalutát, tudnia kell, hogy melyek a legfontosabb virtuális pénznemek. Az Ethereum Classic pedig az egyik legidősebb játékos.

stb logó (ez az egyik legkönnyebben bányászható kriptovaluta)

Azok a felhasználók, akik az ETC hálózaton bányásznak, nagyon hasonlítanak az Ethereum (ETH) -ra. Tekintettel azonban arra, hogy az Ethereum hálózaton több bányász van, nehezebb jutalmat szerezni. Továbbá növelheti jutalmait az Ethereum classic bányászatában, ha csatlakozik egy bányászati ​​medencéhez.

A bányakészletek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyesítsék erőfeszítéseiket, és kibányásszák a virtuális pénznemeket. Ez lehetővé tenné számukra, hogy nagyobb számú blokkot találjanak, és növeljék potenciális jutalmukat.

Electroneum (ETN)

Egy másik népszerű, otthon bányászható kriptovaluta az Electroneum (ETN). Ezt a világon az egyik legkönnyebben bányászható kriptovalutának is tekinthetjük. Amellett, hogy az egyik első KYC-kompatibilis digitális eszköz, azért jött létre, hogy segítse a felhasználókat a digitális eszköz kibányászásában.

Manapság bányászhatja az Electroneumot számítógépével vagy dedikált GPU hardverrel. Ez sokkal könnyebbé tenné az Ön számára, és előnyt jelentene a többi felhasználóval szemben. A kriptovaluta bányászatának legegyszerűbb módja, ha mindig rendelkezik egy dedikált bányászati ​​berendezéssel. Ha vásárol néhány GPU-t, vagy régebbi GPU-ja van, újrahasznosíthatja őket, és elkezdheti az Electroneum bányászatát.

Mint korábban említettük, a bányászati ​​medencéhez való csatlakozás növelheti jutalmát. A piacon lévő érmék nagy részét ma bányászati ​​medencéken keresztül bányásszák. Önálló bányászat elvégezhető, ha masszívan nagy bányászati ​​erővel rendelkezik, vagy a múltban is végezhető.

Horizen (ZEN)

Egy másik kriptovaluta, amelyet a felhasználók elkezdhetnek bányászni, a Horizen. Ez a virtuális pénznem egy Equihash algoritmussal működik. Ez azt jelenti, hogy a virtuális pénznem 100% -os ASIC-ellenállás lesz. Így nagyon hasznos lehet azoknak a felhasználóknak, akik GPU-k vagy CPU-k használatával szeretnék elkezdeni a bányászatot.

A felhasználók könnyedén letölthetik a hivatalos klienst az asztali számítógépükre, és elkezdhetnek bányászni egy GPU-val. Ez nagyon hatékonyan kezdené keresni a Horizent. Ne feledje, hogy minél magasabb a virtuális pénznem ára, annál nagyobb a jutalma, ha a nehézség ugyanaz marad.

A virtuális pénznemek bányászatakor mindig nagyon figyeljen a hálózat nehézségeire. Néha veszteségessé válhat a digitális eszközök kitermelése.

Vertcoin (VTC)

Végül a Vertcoin az egyik legkönnyebben bányászható kriptovaluta. Valójában ez a cion a Lyra2RE nevű munkaalgoritmus igazolásával működik. Ezzel az algoritmussal a felhasználók csak VTC-t bányászhatnak CPU-k és GPU-k segítségével. Ezért lehet ez az egyik legkönnyebben bányászható kriptovaluta.

vertcoin zöld logó

Azok a bányászok, akik szeretnének kitenni a kriptopiacnak, képesek lesznek erre a Vertcoin segítségével. Ennek ellenére a Vertcoin kereskedési volumene és ára csökkent az elmúlt években. Manapság ez nem tartozik a legjövedelmezőbb hálózatok közé. A jövőben, ha a projekt újjáéled, jó megoldás lehet a felhasználásra.

Ha kriptovalutákat akar bányászni, akkor ezek csak néhány példa. Sok más érme is bányászható. Meg kell keresni őket, és meg kell próbálni, hogy nyereségesek-e vagy sem. A Vertcoin egyszerű szavakkal az egyik legkönnyebben bányászható kriptovaluta.

Ami a legkönnyebb út az enyém kriptovalutához?

A kriptovaluta bányászatának legegyszerűbb módja a CPU használata. Ez azt jelenti, hogy számítógépével digitális eszközök kibányászására használható. Ennek ellenére nagyon nehéz ezt megtenni. Ez azért történt, mert a hálózatok többségében ezer bányász van.

A bányászok versenyeznek az általában fix fix jutalmakért. Ezért a kriptovaluta bányászok GPU-kra költöznek. Sokkal hatékonyabban tudják feldolgozni ezeket a nehéz rejtvényeket a tranzakciók jóváhagyása érdekében.

GPU Bányászat pénzzel a jövedelmezőség bemutatásához

A legegyszerűbb a kriptovaluta az enyém, amely lehetővé teszi, hogy CPU-val és GPU-val bányásszon, és továbbra is nyereséges maradjon. Általánosságban elmondható, hogy a kis érmék lehetővé teszik a CPU-k és a GPU-k bányászatát, de a haszon szó szerint fillérekért jár.

Itt van értelme befektetni a nagy ASIC bányászatba a BTC bányászai számára. Mindazonáltal a kis- és lakossági befektetők számára az elismert digitális eszközökben lévő CPU-k és GPU-k a nyereség növelésének egyik módja lehetnek.

Összevont bányászat

Bár az egyesített bányászat nem biztos, hogy a legegyszerűbb módja a kriptopénz bányászatának, ez a felhasználók számára sokkal jövedelmezőbbé válhat. Például a bitcoin bányászok sokkal hatékonyabbá teszik bányászati ​​tevékenységüket.

Ez egyesített bányászat elvégzésével valósítható meg. Ez segít a felhasználóknak abban, hogy növeljék bevételeiket azáltal, hogy egyszerre bányásznak két különböző hálózatban. Az egyik hálózat, amely most lehetővé teszi a bitcoin bányászok számára az egyesített bányászatot, az RSK.

Az RSK ma a legnagyobb összevont bányászati ​​hálózat a világon. Míg a felhasználók megerősítik az RSK-blokkokat, BTC-jutalmakat is keresnek. A jövőben az egyesített bányászat a legtöbb bányász számára általános dologgá válhat. A RIF az egyik legkönnyebben bányászható kriptovaluta. A RIF az RSK blokklánc tetején futó kriptovaluta.

Defi Bányászat

A felhasználók kibányászhatják a virtuális valutákat is, mivel likviditást biztosítanak a bányakészletek számára. A decentralizált pénzügyi piac az utóbbi években növekszik. Manapság a felhasználók likviditást nyújthatnak a bányakészletek számára, és jutalmat kaphatnak új digitális eszközökben.

Bár ehhez nem lenne szükség a bányászati ​​erő megosztására a hálózattal, pénzeszközeit azzal kockáztatja, hogy bezárja őket egy bányászati ​​medencébe. A jutalmat felosztják a likviditást biztosító felhasználók között.

Annak ellenére, hogy bányászatnak hívják, ez nem hagyományos módszer a digitális eszközök bányászatára. Sőt, ehhez nincs szüksége külön felszerelésre. Mindazonáltal ez nem jelent hasonló tapasztalatokat, mint például az olyan érmék, mint például az LTC, az ETC vagy a BTC.

Melyik kriptopénzeket tudnám enyém?

Különböző kriptovaluták létezhetnek, amelyeket enyém lehet. Megosztottuk veletek a legkönnyebben bányászható kriptopénzek listáját. Sőt, azt is elmondtuk, hogy melyik a legegyszerűbb módja a kriptopénz bányászatának.

A Monero (XMR), az Electroneum (ETN), az Ethereum Classic (ETN) és a Horizen (ZEN) egyike azoknak a kriptovalutáknak, amelyeket kibányászhat. De még sokan vannak a piacon. Érdemes kiemelni, hogy nem minden kriptovaluta bányászható. Bányászhatja ezeket a virtuális pénznemeket. A beállítás azonban meghatározza, hogy melyik a legegyszerűbb kriptovaluta.

Valójában csak a Proof of Work (PoW) digitális eszközöket lehet bányászni a hagyományos módon. A Stake (PoS) virtuális pénznemek igazolása nem bányászható ki. Ezért fontos ezt a különbséget tenni.

Munka igazolása (PoW)

Ahhoz, hogy megértsük, melyik kriptovalutát lehet legkönnyebben bányászni, tudnunk kell, hogy melyek a Proof of Work hálózatok. A PoW az összes kriptohálózat, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a kriptovaluták bányászatát. A PoW digitális eszközök bányászhatók, függetlenül attól, hogy CPU-kkal, GPU-kkal vagy ASIC hardverrel rendelkeznek.

Ehelyett a tét érméit nem lehet kitermelni. Összekötöttek. Ez egy nagyon fontos különbség a kriptovaluta piacon. Amikor PoS hálózatokról beszélünk, olyan érmékre gondolunk, amelyek nem igénylik a felhasználóktól, hogy számítási erőt biztosítsanak a tranzakciók feldolgozásához.

A Proof of Work hálózatokkal a bányászok valóban dolgoznak a tranzakciók megerősítése érdekében. A legnagyobb bányafarmok Kínában találhatók. Nagy számban tartalmaznak ASIC bányászokat, akik a hét minden napján, 24 órában dolgoznak. Alkalmazottakra van szükség a rendszerek működésének fenntartásához. Ezenkívül az energiafogyasztás is nagyon magas. Így ez nem teszi a Bitcoint a legkönnyebben bányászható kriptopénzévé.

A Stake hálózatok bizonyításával a felhasználóknak csak a blokklánc-hálózatokban kell részt venniük, a kriptográfiai állományuk szerint. Ez nem fogyaszt nagy mennyiségű energiát, és nem nyújt olyan biztonságot sem, amelyet egy olyan hálózat biztosíthat, mint a Bitcoin.

Az XRP-t például akkor sem lehet bányászni, ha nem PoS kriptovaluta. Egyes PoS hálózatok közé tartozik a Tezos vagy a NEO. A PoW hálózatok közé tartozik a Bitcoin, az Ethereum (de a PoS hálózat felé halad), a Litecoin, a Bitcoin Cash (BCH), a Bitcoin SV (BSV) és mások. Az Ethereum Classic, a Horizen, a Monero és az Electroneum szintén PoW blokklánc. Ez csak néhány a legkönnyebben bányászható kriptopénzből.

Végső szavak a legkönnyebben elérhető kriptovalutáról

A legegyszerűbb kriptovalutát kiválasztani nem könnyű. Számos dolgot figyelembe kell vennünk. Arra számíthatunk azonban, hogy könnyebb tapasztalataink lesznek a kisebb virtuális pénznemek bányászatában, mint a nagy hálózatok használata.

Csak a Proof of Work virtuális pénznemeket lehet kibányászni. A PoS vagy más konszenzusos algoritmusok nem teszik lehetővé a virtuális pénznemek bányászatát. A DeFi piacon a bányászati ​​poolok hivatkoznak arra, hogy jutalmat kapjanak a kereskedési poolok likviditásának biztosításáért.

A legkönnyebben bányászható kriptovaluta idővel változik. Bizonyos esetekben ez lehet egy, de amint a felhasználók áttérnek a hálózatra, egy újabbá válhat. Ezért kell nagyon figyelni a piaci mozgásokra.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner