Mennyi ideig tart a Bitcoin küldése az összes tőzsdén?

Nem könnyű megválaszolni a „Mennyi ideig tart a Bitcoin küldése” kérdésre. Számos tényező befolyásolja az átviteli időt a Bitcoin küldésekor vagy vásárlásakor. Figyelembe kell vennünk az általunk használt cserét, a hálózati torlódásokat és a fizetett díjakat. Ha világos elképzelésünk van ezekről a paraméterekről, akkor válaszolhatnánk a fent említett kérdésre is. 

Ez az útmutató áttekinti ezeket a legfontosabbakat. Bár nem lesz biztos becslés arról, hogy mennyi ideig tart a Bitcoin elküldése, ez egyértelmű közelítést adna ehhez az időhöz. 

Mennyi ideig tart a Bitcoin küldése?

A Bitcoin (BTC) hálózat jelenleg a legnagyobb a világon. Ezzel a felhasználók küldhetnek és fogadhatnak BTC-t, amennyiben csatlakoznak az internethez. Nincs központosított hatóság, amely ellenőrzi az ebben a hálózatban végrehajtott tranzakciókat. Ezért tekintjük a Bitcoin-ot decentralizált blokkláncnak. 

A kérdés megválaszolásához, hogy mennyi ideig tart a Bitcoin küldése, különféle paraméterekre kell összpontosítanunk, amelyeket meg kell értenünk. Ezek a paraméterek kulcsértékek, amelyek lehetővé teszik számunkra a hálózat túlterhelésének megértését. A következő szakaszokban ezeket a tényezőket elemezzük, és azt, hogy ezek hogyan befolyásolják a tranzakciós időket. 

Minden csere különböző tranzakció-megerősítéseket igényel a BTC-átvitel elfogadásához. Ezért a válasz az általunk használt platformtól függ, nem pedig a Bitcoin hálózati funkciótól. 

Bitcoin hálózati torlódás

A Bitcoin hálózat torlódása a fő tényező, amelyet figyelembe kell venni, hogy megértsük, mennyi időbe telik a Bitcoin küldése. A Bitcoin túlterhelésének megértéséhez azt is tudnunk kell, hogy működik a Bitcoin bányászata.

A munka bizonyításának (bányászat) megértése

A Bitcoin hálózat Proof-of-Work (PoW) algoritmussal működik. Ehhez a PoW algoritmushoz a világ minden táján található bányászoktól megkövetelik a BTC tranzakciók feldolgozását és jóváhagyását. A tranzakciók megerősítése olyan feladat, amely egyértelműen befolyásolná azt, hogy a bitcoin mennyi ideig tart elküldeni. 

A bányászoknak bonyolult matematikai feladványokat kell feldolgozniuk az ASIC nevű speciális hardvereszközökön keresztül. Az ASIC eszközök nagyon drágák és sok áramot fogyasztanak. A bányászokat ezután az újonnan létrehozott BTC-vel és a tranzakciókból beszedett díjakkal jutalmazzák. 

A tranzakciók tömbökbe vannak csoportosítva. Ezek a blokkok a BTC hálózaton 1 MB méretűek, ahol az átviteli információk tárolhatók. Minden Bitcoin blokk 10 percet vesz igénybe, amíg a bányászok világszerte feldolgozzák őket. 

Amikor a blokkok megtelnek, a bányászok elkezdenek rangsorolni a magasabb díjakat fizető ügyleteket. A BTC hálózaton végrehajtott minden tranzakcióért a felhasználóknak fizetniük kell a díjakat. Amikor a blokkok elérik az 1 MB-os határt, a bányászok magasabb díjakkal dolgozzák fel a tranzakciókat. Ez ösztönzi a bányászokat a tranzakciók feldolgozásának folytatására. 

Egyes pénztárcákban eldöntheti a fizetett díjak mértékét. Egyes tőzsdékben a díjak a platform által végzett standard számítások. Nézzük meg közelebbről a Bitcoin díjait és azok hatását arra, hogy a bitcoin mennyi ideig tart elküldeni. 

Ez az információ csak a munkavégzés igazolására szolgáló digitális pénznemekre érvényes, mint például a Bitcoin vagy a Litecoin (LTC). Ennek ellenére van néhány különbség a Bitcoin és más PoW blokklánc-hálózatok között. Így a tranzakciós idők és díjak a használt virtuális pénznemtől függően eltérőek lehetnek. 

Vannak, akik hajlamosak az LTC-t vagy az XRP-t átutalásokra használni, és az érméket visszaváltják a Bitcoin-ra, amint az alapok egy másik platformra érkeznek. Ez segít a felhasználóknak csökkenteni a várakozási időt, és alacsonyabb díjakat is költeni az átutalásokra. Ennek ellenére ez nem kínálja ugyanazt a biztonsági szintet, mint a BTC kezelése, és árkockázattal is jár. 

Bitcoin díjak

A Bitcoin díjak az egyik fő szempont, amelyet figyelembe kell venni annak megértéséhez, hogy a Bitcoin mennyi ideig tart küldeni. Amikor Bitcoin átutalást hajt végre, kiválaszthatja a fizetni kívánt díjakat. Ha rejtjelcserét vagy pénztárcát használ, maga a felület kéri, hogy válassza ki a fizetni kívánt díjakat.

Minél magasabb díjat fizet, annál gyorsabban kerül feldolgozásra a tranzakció. Ha a tranzakciót a következő blokk tartalmazza, akkor 10 percbe telhet, amíg egy bányász megerősíti. Ha ehelyett a tranzakciónak van a legalacsonyabb tranzakciós díja (azaz 1 satoshi), akkor mindenképpen meg kell várnia a feldolgozását, amíg a blokkok ki nem kezdenek. 

Átlagos Bitcoin tranzakciós díj

Ha úgy dönt, hogy a legalacsonyabb hálózati díjat fizeti, akkor előfordulhat, hogy a BTC-t órák vagy akár napok alatt sem dolgozzák fel, ha a hálózat túlterhelt. Ezért kulcsfontosságú megérteni a díjak hatását a feldolgozási időkben. 

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a legmagasabb díjat kellene fizetnünk. Például a 2017-es bikapiac alatt az átlagos BTC tranzakciós díj elérte az 55 dollárt. Így egy gyors Bitcoin tranzakció elküldése nagyon drága lehet egy lakossági felhasználó számára. 

Az akkori tranzakciók többségét a szokásos átutalási díj felhasználásával több nap alatt dolgozták fel. Napokig elakadt ügyletekről is beszámoltak. 

Következésképpen, ha azt szeretné, hogy tranzakcióját azonnal feldolgozzák (amint a következő blokkban van), akkor a lehető legmagasabb díjat kell fizetnie. De légy óvatos, ha a hálózat túlterhelt, a díj rendkívül magas lehet egy egyszerű átutalásért. Ennek ellenére, ha a legalacsonyabb díjat használja, előfordulhat, hogy a napokban egyáltalán nem kerül feldolgozásra. 

Cserélje meg a megerősítéseket

A csere- és pénztárca-visszaigazolások szintén fontos elemzés és megértés, hogy a Bitcoin mennyi ideig tart elküldeni. Ez azért van, mert mindegyik ilyen csere és pénztárca több blokklánc-megerősítést igényel (általában 1 és 6 között) a BTC és más digitális eszközök elfogadásához. 

Ha tudni szeretné, mennyi időbe telik a Bitcoin elküldése a Coinbase-ből, a válasz megkívánja, hogy elemezze a fizetett díjakat (alacsony, normál, magas) és a fogadó csere hálózatának megerősítéseit. 

Minél nagyobbak a hálózati megerősítések, annál hosszabb időbe telik a tranzakció feldolgozása. A Coinbase 3 megerősítést igényel, hogy a Bitcoin átkerülhessen a platformjára. Más cserék nagyobb számú megerősítést igényelnek. Ez azt jelenti, hogy a válasz erre meddig tart a Bitcoin küldése megkövetelné, hogy ismerjük az egyes cserék megerősítési idejét. 

Mennyi ideig tart a bitcoin küldése a Coinbase-be

Ha a csere nem osztja meg ezeket az információkat, akkor előfordulhat, hogy nem tudja kiszámítani a becsült érkezési időt. Ennek ellenére bármikor felveheti a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, és további információkat kaphat a szükséges megerősítések számáról. 

A megerősítések száma a biztonság szempontjából mindenképpen fontos. A blokklánc-megerősítések lehetővé teszik a hálózat számára, hogy ellenőrizze és megerősítse egy tranzakció jogszerűségét és érvényességét. Ezt a módszert találta ki Satoshi Nakamoto a Bitcoin hálózat biztonságos és decentralizált fenntartása érdekében. 

Ha egy Bitcoin tranzakciót elutasítanak, mert érvénytelen, akkor a hálózat nem dolgozná fel. Továbbá minél nagyobb a visszaigazolások száma, annál biztonságosabbak a tranzakciók. 

0 Bitcoin megerősítéssel az alapok visszafordíthatók. Ez rendkívül fontos. Ha biztos akar lenni abban, hogy az alapok feldolgozásra kerülnek, mindig várnia kell legalább egy blokklánc-megerősítést. 

Azoknak a felhasználóknak, akik kis összegeket kezelnek, egy megerősítés elegendő ahhoz, hogy szinte biztosak lehessenek az alapok beérkezésében. Az átvitel biztonsága új megerősítések hozzáadásával növekszik. Például 6 blokklánc-megerősítéssel a szolgáltatások és a kriptográfiai platformok többsége az átvitelt feldolgozottnak tekintené. 

Több mint 60 megerősítéssel szó szerint nagyon nehéz lehet problémát okozni az átutalt pénzeszközökkel kapcsolatban. A tőzsdék többsége, mint már említettük, 1 és 6 közötti tranzakciót igényel, hogy az alapokat érvényesnek lehessen tekinteni. 

Bitcoin transzferek Coinbase-be és oda

A Bitcoin transzferek a Coinbase-ből és a Coinbase-be működnek, mint bármely más BTC-transzfer, amelyet megtehet a Bitcoin használatával. Ennek ellenére figyelembe kell venni azt az időt, amelyre a BTC megérkezik a másik platformra vagy pénztárcához. 

érme alapú logó

Meddig tart a Bitcoin küldése, a Coinbase felhasználói általában megkérdezik. Meglepő módon a válasz nem a Coinbase-től, hanem más cseréktől és az akkori hálózati torlódásoktól függ. Valójában a Coinbase azonnal felszabadítaná az alapokat, miután végrehajtja a visszavonását. 

Mennyi ideig tart a Coinbase a Bitcoin küldéséhez?

Amint feldolgoz egy BTC tranzakciót a Coinbase platformon, az érméket azonnal elküldik. Ez azt jelenti, hogy nincs visszavonási késedelem a BTC transzferek számára a Coinbase-től bármely más platformra. Arra kell számítani, hogy pénzeszközei elérik a pénztárcáját, amint a bányászok feldolgozzák a tranzakciót. 

Ez felvet minket a kérdésre: meddig tart a Coinbase elküldeni a Bitcoin-t? A válasz nagyon egyszerű: csak néhány másodpercbe telik, amíg a BTC elhagyja a Coinbase tőzsdét. Mint említettük, elemeznünk kell a megerősítések számát, amelyek a Coinbase helyett más cserék számára szükségesek. 

Mennyi ideig tart a Bitcoin Binance-be történő elküldése?

A fő szempont, amelyet figyelembe kell vennünk, hogy BTC-forrásokat küldjünk a Coinbase-ről a Binance-re, az a megerősítések számához kapcsolódik, amelyeknek a Binance-nek el kell fogadnia az átutalást. A Binance jelenleg 1 blokk-megerősítést igényel az alapok fogadásához. 

Binance logó és mottó

Ez azt jelenti, hogy amint elküldi a BTC-t a Coinbase-től, egy megerősítés után el kell érnie a Binance tőzsdét. A fizetett díjak szintjétől és a hálózat túlterheltségétől függően a tranzakció 10 vagy 30 perc között feldolgozható. Bizonyos esetekben néhány órába telhet, ha a BTC hálózat túlterhelt. 

Ennek ellenére érdemes figyelembe venni, hogy gyorsabb a BTC küldése a Binance-be, mint a Coinbase-be. A Binance csak egy hálózati megerősítést igényel, összehasonlítva a Coinbase három hálózati megerősítésével. 

Mennyi ideig tart a Bitcoin küldése a Coinbase-től a Bittrex-hez?

A Bittrex egy másik kriptovaluta-csere, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy digitális eszközökkel kereskedjenek. A felhasználók Bitcoin-t és sok más digitális valutát küldenek és fogadnak. Ahogy a Coinbase és a Binance esetében történt, ahhoz, hogy tudjuk, mennyi ideig tart a Bitcoin elküldése a Bittrex-hez, világos képet kell adnunk arról, hogy hány megerősítést igényelnek a BTC elfogadásához ezen a platformon.. 

A Bitcoin átvitelére a Coinbase-ről a Bittrex-re a felhasználók ezt tennék várni kell két hálózati megerősítéshez. Ez a blokklánc-megerősítések száma szükséges ahhoz, hogy a Bittrex elfogadja érméit. Ez 20 és néhány perc között is eltarthat, a hálózat torlódásaitól függően. 

Gyorsabb, mint a Coinbase, de lassabb, mint a Binance használata a BTC fogadásához. Soha ne felejtsd el, hogy nem csak a megerősítéseket kell figyelembe venni. Ha nem használ elegendő díjat pénzeszközeinek a Coinbase-től a Bittrex-hez történő elküldéséhez, ez tovább tarthat. 

Érdemes megjegyezni, hogy a tranzakciókat általában azonnal küldik bármelyik csereprogramról, miután végrehajtotta és megerősítette az átutalást. A fogadó platform dönt arról, hogy hány tranzakció szükséges megerősítettnek tekinteni. 

Végső szavak a Bitcoin tranzakciós időkről

Három fő dolgot kell figyelembe vennünk, hogy megértsük, mennyi ideig tart a bitcoin küldése: tranzakciós díjak, hálózati torlódások és a tőzsdék által igényelt megerősítések száma.. 

  • Tranzakciós díjak
  • Hálózati torlódások
  • Wallet és Exchange visszaigazolás száma 

Ezek a dolgok fontos szerepet fognak játszani a Bitcoin küldéséhez szükséges idő meghatározásában. Minél nagyobb a torlódás, annál magasabb díjakat kell fizetnie egy tranzakcióért, hogy szerepeljen a következő blokkban. 

De még akkor is, ha a tranzakciót a következő blokk tartalmazza, mindegyik tőzsdéhez különböző számú megerősítésre lenne szükség, mielőtt érméit jóváírnák a pénztárcájában. A Coinbase esetében csak három megerősítésre van szükség. A Bittrex most arra kéri a felhasználókat, hogy várják meg a két megerősítést. Végül a Binance csak egy megerősítéssel működik. 

Ez az információ segít megtudni, mennyi ideig tart a bitcoin küldése, hogyan működik a BTC hálózat és mely tőzsdék kínálnak jobb megoldásokat. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner