Mi a BitShares (BTS) – minden, amit tudnod kell

2014-ben hozta létre Dan Larimer kriptográfia, BitShares (BTS) az egyik legrégebbi blockchain projekt, mivel a ProtoShares néven szokott lenni (a szomszédos PTS tokennel).

A platform fő célja a pénzügyi tranzakciók és interakciók megkönnyítése decentralizált ügyben egy technológiailag fejlett tőzsdén keresztül, amely támogatja mind a kriptopénzek létrehozását, mind a kereskedést. Röviden, azt tervezték, hogy segítsen a világ minden táján, akiknek nincs közvetlen hozzáférésük a klasszikus pénzügyi szolgáltatásokhoz.

Alapvetően a BitShares egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a „bank nélküli” bankok saját bankokká váljanak a biztonságos és decentralizált eszközöknek köszönhetően, amelyeket blokklánc-technológiák támogatnak..

BitShares

Minden a Graphene-ról

Egy másik érdekes tény, hogy a BitShares alapul Grafén, nyílt forráskódú, C ++ blokklánc-implementáció, amelynek célja konszenzusos mechanizmusként működni. Láthatja a Graphene valóságos hasznát néhány projekt mögött, mint pl Steemit.com és PeerPlays.com.

Figyelemre méltó tény, hogy a Graphene másodpercenként akár 100 000 tranzakciót is képes kezelni, és blokkideje mindössze 1,5 másodperc. Ezért a BitShares másodpercenként több tranzakciót képes kezelni, mint a MasterCard és a Visa pénzügyi szolgáltatások együttvéve. A mai napig a BitShares rendelkezik a rekordszámú tranzakció rekordjával egyetlen nap alatt, valahol 920 000 tranzakciót regisztráltak 2017. szeptember 13-án..

A BitShare decentralizált eszközcseréje

A BitShares csere úgy tervezték, hogy minden tranzakcióját védje, anélkül, hogy a tipikus kereskedési és kivonási korlátokat alkalmaznák. Ez az egyik legolcsóbb tőzsde, és minden kereskedőnek azonos jogai és előnyei vannak.

A BitShares decentralizált tőzsdén gyorsan és olcsón kereskedhet kétféle eszközzel: smartcoinokkal és felhasználó által kibocsátott eszközökkel.

Ami a perspektívát illeti, ezek a kriptográfiai eszközök olyan valós eszközöket követnek nyomon, mint az amerikai dollár, más néven bitUSD. Az intelligens érmékkel kapcsolatban vegye figyelembe, hogy ezek az érmék úgy vannak programozva, hogy mindig megközelítőleg azonosak legyenek, mint reprezentatív eszközük valós értéke. Mindig tükrözik a hozzájuk tartozó fiat értéket. Például egy bitUSD-t úgy terveztek, hogy ugyanolyan értékű legyen, mint egy amerikai dollár.

A felhasználók által kiadott eszközöket a platform felhasználói hozzák létre. Bárki, akinek BTS-je van, kiadhatja saját eszközét. Ezek az eszközök egyedi tokenek, amelyeket regisztrálni lehet a platformon. A legjobb az, hogy a felhasználók teljes ellenőrzést kapnak az eszközök létrehozásának módja felett, mivel kiválaszthatják a társított struktúrát és értéküket. Aki létrehoz egy eszközt, meg kell adnia a nevet, a terjesztést, a leírást és az egyéb szükséges információkat is.

A tőzsde magában foglalja az inflációt nyomon követő eszközök, részvények, kötvények, sőt indexek támogatását is. Gyakorlatilag bármivel kereskedhet, feltéve, hogy az eszközének elég érdeke van. Néhány releváns példa a kriptovaluta, a fiat pénznem, az arany, a gáz, az olaj és más értékes anyagok.

Dközpontosított autonóm vállalatok (DAC)

A BitShares belső adminisztrációját az úgynevezett Decentralized Autonomous Company (DAC) ellenőrzi, egy olyan keretrendszer, amelyet kifejezetten a BitShares tulajdonosainak a BTS jövőjének eldöntésében történő fejlesztésére fejlesztettek ki. Maga a BitShares DAC-nak tekinthető, mivel úgy lett kialakítva, hogy elegendő ellentételezést biztosítson a platform fejlesztésében részt vevő összes ember számára.

Bármely tag lényegében munkavállalóvá válhat, mivel a BitShares érmetulajdonosai eldönthetik, hogyan osztják el az alapokat a platformon belül. Minél több érmét gyűjtött be valaki, annál magasabb lesz a szavazatuk súlya. Háromféle munkavállaló létezik: tanúk, küldöttek és munkavállalók.

A tét delegált igazolása (DPoS)

Az első típusú munkavállalók, a tanúk kapnak fizetést a tranzakciók feldolgozásáért és a hálózat biztonságáért. A küldötteknek viszont nem fizetnek, de álláspontjukat hozzájárulásuk alapján tartják, vagyis különböző frissítéseket javasolhatnak a platform egészére vonatkozóan. Végül pedig a dolgozók tudnak javaslatot tenni projektekre, és ha és amikor a projektjeiket megszavazzák, akkor fizetést kapnak, hogy haladhassanak a fejlődésükkel.

A további egyszerűsítés érdekében: a tanúk elvégzik a „nehézségeket”, a tanúknak és a dolgozóknak a blokklánc fizet, a tanúkat pedig felelősségre vonják.

A hagyományos munkabizonyítást (PoW) (ahogy a legtöbb kriptovaluta használja, beleértve a Bitcoin-ot is) már elavult megoldásnak tekintik, mivel jelentős számítási erőforrásokat használ. A BitShares egy Delegated Proof of Stake (DPoS) konszenzus modellt használ. Úgy tervezték, hogy javítsa a Proof of Stake (PoS) kialakítását és kiküszöbölje a PoW modell szükségességét.

Ütemezett fizetések a BitShares-en

Az egyik figyelemre méltó előny, amelyet a BitShares más intelligens szerződéses platformokkal szemben nyújt, az ütemezett fizetések támogatása, amely lehetővé teszi, hogy engedélyezett kilépést állítson be fiókjából. Még jobb, hogy a platform az ismétlődő fizetések támogatásával is büszkélkedhet, így a havi előfizetéses kifizetések sétának tűnnek a parkban.

Az ismétlődő kifizetések beállításához mindössze annyit kell tennie, hogy megadja a visszavonási engedélyeket és kiválasztja az időszakonkénti visszavonási limitet.

Referral Reward Program

A legtöbb blockchain platformhoz hasonlóan a BitShares ajánlási programot is kínál jutalommal. A platform és a hálózatban már mindenki számára előnyös, akinek sikerül úgyszólván több embert behoznia. A program 80 USD-t biztosít Önnek minden életre szóló tagra, amelyre regisztrál. A 80 USD a 100 USD összegű díjból származik, amelyet minden élettagnak fizetnie kell, amikor regisztrál.

Áttétel

Tő Csapat

A BitShare nyilvános képviselője az Dan Larimer, megalkotója. Mint korábban említettük, a BitShares DAC, így nem meglepő, hogy a csapat többi tagjáról nagyon keveset tudunk. Elméletileg gyakorlatilag minden olyan felhasználó, aki aktívan kapcsolódik a platformhoz alkotáson, szavazáson, téten és fejlesztésen keresztül.

Hogyan lehet megvásárolni a BitShares BTS-t

BTS-t vásárolhat a BitShares Asset Exchange magát bármely más kriptovaluta cseréjével érte, vagy közvetlenül a legnépszerűbb tőzsdék közül. Ezek tartalmazzák ZB.COM, Binance, Huobi, Poloniex, Gate.io és sok más.

Következtetések és az ezzel járó kockázatok

A BitShares minden kétséget kizáróan egy nagyon átgondolt architektúrán alapuló, nagyon hatékony platform, amely rengeteg hasznos decentralizált pénzügyi szolgáltatást kínál felhasználóinak. Lehetővé teszi felhasználóinak intelligens érmék (bitAssets) kibocsájtását, másodpercenként több mint 100 000 tranzakció kezelésére képes, és a Delegated Proof of Stake (DPoS) algoritmus révén hozzáad egy szükséges irányítási réteget..

Azonban egyetlen jelző sem mentes az érték radikális csökkenésétől. A „Fekete hattyú-esemény” kockázata még mindig fennáll, és ha ez megtörténik, a platform elveszítheti a stabil tranzakciók nagyszabású lebonyolításának képességét.

Ha más nem, a BitShares igaz állítás, miszerint a vállalkozások ténylegesen decentralizált módszerrel folytathatók. Ez azonban kísérleti technológia, így még hosszú út áll előttünk, amíg a BitShares érzékelhetetlenné válik az ilyen előre nem látható események, FUD-ok, sőt a biztonsági megsértések és támadások iránt..

BitShares kapcsolatok és kiegészítő információk:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner