Mi az a Cardano (ADA)? – Útmutató mindenről, amit tudnia kell

Mi az a Cardano?

A Cardano (ADA) az egyik legismertebb blokklánc és kripto projekt az űrben. Charles Hoskinson által alapított Cardano intelligens szerződéses platformnak tekinthető, amely skálázható és biztonságos architektúrát kínál a fejlesztők és a felhasználók számára. 

Szerint a hivatalos oldal az Input Output Hong Kong (IOHK), a Cardanon dolgozó fejlesztő cég részéről, a projekt egy blockchain platform, amely fejlettebb funkciókkal rendelkezik, mint a piac bármely más protokollja. A Cardano csapata azon dolgozik, hogy létrehozzon egy PoS rendszert, amely lehetővé tenné, hogy a digitális valuta és hálózat a piac egyik leggyorsabb és legjobban méretezhető blokklánc-projektjévé váljon. 

Érdemes kiemelni, hogy Cardano más megközelítést alkalmaz, mint a tér más kriptoprojektjei, mivel a filozófiát és a szakértők által áttekintett tudományos kutatásokat figyelembe véve fejlesztették ki.. 

A Cardano egy harmadik generációs kriptovaluta, amelynek célja a skálázhatóság, az interoperabilitás és a biztonság problémáinak megoldása és kezelése. 

Charles Hoskinson

Charles Hoskinson a Cardano, de az Ethereum (ETH) társalapítója és az IOHK vezérigazgatója is. Mr. Hoskinson volt dolgozó a térben hosszú ideig. Például számos kriptográf startupba fektetett be, amelyek 2013-ban és 2014-ben csak növekedtek. 

A Cardanón dolgozik, mióta elindította a projektet 2017 szeptemberében, amikor az űrbikapiac segítette a Bitcoin új, minden idők legmagasabb szintjét. Hoskinson a Cardanót a pénzügyi intézményekben és a védelmi szoftverekben használt Haskell programozási nyelv segítségével írta. 

Hoskinson a kriptovaluta-piac nagyon elismert alakja, aki különböző projektekben dolgozik, rendezvényeken beszélgetett, és segítette a Cardanót, valamint az Ethereumot a piac terjeszkedésében.. 

Hogyan működik a Cardano?

A Cardano három különböző szervezeten alapul, amelyek segítik a fejlődést és a továbblépést: a Cardano Alapítvány, az IOHK és az Emurgo. Ez a három vállalat az egész Cardano-projekt alappillére.

A Cardano Alapítvány a Cardano projekt egészének egységesítésével, védelmével és népszerűsítésével működik. Különböző országokban dolgoztak azon, hogy elősegítsék a Cardano hálózat használatát.

IOHK kutatási és fejlesztési vállalatként működik, amelynek célja a magánszemélyek és a vállalatok számára elérhető pénzügyi szolgáltatások kiépítése. Jelenleg a cég 2020-ig dolgozik a Cardanóval, és nekik kellene eldönteniük, folytatják-e a munkát. 

Emurgo más területen dolgozik a Cardano fejlesztése érdekében. A cég valóban az egész projekt kereskedelmi és vállalkozási ágaként működik. A Japánban és Szingapúrban található cég nagyon szoros kapcsolatban áll az IOHK-val, mivel ökoszisztémaként működnek együtt, hogy elősegítsék a Cardano blokklánc alkalmazását az egész világon.. 

Miért tartják a Cardanót harmadik generációs kriptovalutának??


A Cardano más módon működik, mint a többi digitális eszköz, és számos olyan kihívásra kínál megoldást, amelyekkel más digitális eszközök jelenleg szembesülnek. Ez az oka annak, hogy a Cardanót harmadik generációs kriptovalutának tekintik. A cikk ebben a szakaszában elmagyarázzuk az első, második és harmadik generációs digitális eszközök közötti különbséget.

Bitcoin

A Cardano egy harmadik generációs kriptovaluta projektnek számít. Ez összefügg azzal, hogy a blokklánc-hálózatok hogyan fejlődtek az idők során. A Bitcoin (BTC), a piac első virtuális pénzneme a pénzküldés módjaként jött létre világszerte anélkül, hogy a tranzakció megerősítéséhez és feldolgozásához központi hatóságra kellene támaszkodnia.. 

A Bitcoin azonban szinte csak fizetések küldésére és fogadására használható. Annak ellenére, hogy a Bitcoin blokklánca néhány intelligens szerződés futtatására is használható, ez általában mellékláncok használatát igényli. 

A Bitcoin jelenleg másodpercenként 7 tranzakciót kezel. Nagyon fontos megjegyezni ezt a digitális eszközt. A cikk későbbiekben erről beszélünk. 

Ethereum

Ezért jelent meg az Ethereum (ETH), amely megpróbálta megoldani sok ilyen problémát, amelyekkel a Bitcoin nem tudott megbirkózni. Vitalik Buterin nem csak Charles Hoskinsonnal, hanem az űr más fontos és elismert alakjaival, köztük Joseph Lubinnel együtt alapította az Ethereumot. Az Ethereum nemcsak egyszerű fizetési rendszer volt, hanem olyan platform is, amelyben a vállalatok és magánszemélyek intelligens szerződéseket telepíthettek. 

Bár a második generációs kriptovaluta projektek, mint például az Ethereum, nagyon hasznosak voltak megoldások nyújtására magánszemélyek és cégek számára, mégis voltak bizonyos kérdéseik. Például az Ethereum 2017 végén teljesen torlódott, amikor a CryptoKitties-t az Ethereum blokkláncán keresztül kereskedték. 

Az Ethereum másodpercenként 15 és 20 tranzakciót dolgoz fel, ami korántsem ideális egy olyan intelligens szerződéses platformhoz, mint ez. 

Cardano

A Cardano a méretezhetőség, az interoperabilitás és a fenntarthatóság javításával kívánja megoldani az Ethereumot és az ilyen típusú hálózatokat érintő kérdéseket. A fejlesztők által alkalmazott mérnöki és tudományos filozófiájuk révén a projekt a Magas Biztonsági Kódex elérésével épül fel. 

Egy fontos dolog, amit meg kell említeni, hogy az Ethereum néhány évvel ezelőtt kemény villát tapasztalt, amelyben a hálózat megoszlott az Ethereum és az Ethereum Classic (ETC) között.. 

Hoskinson és a Cardano mögött álló csapat el akarja kerülni ezeket a kérdéseket. Éppen ezért fokozott figyelmet fordítanak a minőségi kódra, hogy elkerüljék a megosztást a Cardano fő hálózattól. 

A Cardano hivatalos honlapja elmagyarázza, hogy a tervezési elvek, a mérnöki és a bevált gyakorlatok gyűjteményét magukévá tették, amely lehetővé tette a Cardano számára, hogy ma a hálózatává váljon. Ezen elvek egy része magában foglalja az elszámolás és a számítás különböző rétegekre történő szétválasztását, a jövőbeni munka decentralizált finanszírozási mechanizmusának kidolgozását, a majdnem 1000 altcoin tanulásának folyamatát az értelmes tulajdonságok átfogásával és a kereskedelem társadalmi elemeinek feltárásával sok más mellett. 

Cardano oldala a következőképpen szól:

„Ebből a strukturálatlan ötletből a Cardanón dolgozó főigazgatók mind a kriptovaluta irodalmat kezdték feltárni, mind az absztrakciók eszközkészletét felépíteni. Ennek a kutatásnak a kimenete az IOHK kiterjedt papírkönyvtára, számos felmérési eredmény, például ez a legutóbbi szkriptnyelv-áttekintés, valamint az intelligens szerződések ontológiája és a Scorex projekt. “

Miért fontos a megfelelő méretezés és hogyan segíthet a Cardano?

Hoskinson úgy véli, hogy a méretezés nem csak egy blokklánc-hálózat által másodpercenként végrehajtott tranzakciók. Úgy véli, hogy a Cardano számára fontos, hogy a hálózat és az adatok méretezését is figyelembe vegye. 

A Cardano a Ouroboros, a tét igazolása (PoS) konszenzus algoritmusával működik, amely sokkal gyorsabb, mint a hagyományos Proof-of-Work (PoW) konszenzusos algoritmus, amelyre a Bitcoin épül. A Litecoin (LTC), az Ethereum és más kriptovaluták, például a Bitcoin SV (BSV) vagy a Bitcoin Cash (BCH) is használják. 

A PoW a bányászok által fogyasztott energiamennyiség miatt nagyon nem hatékony. Figyelembe véve, hogy nem könnyű ASIC bányászokat és speciális berendezéseket beszerezni e digitális eszközök bányászatához, a decentralizációt nehéz megvalósítani. Van néhány nagy bányász, akik a teljes Bitcoin hálózat hash erejének nagy részét birtokolják. 

A Bitcoin hálózaton öt különböző bányászati ​​készlet van, amelyek a Bitcoin hálózat teljes hash arányának 10 százalékát teszik ki. Ez egyértelműen nem pozitív a legrégebbi és legnépszerűbb kriptovaluta esetében. 

PoS algoritmusokkal a dolgok másképp működnek. A bányászok helyett vannak olyan hitelesítők a hálózatban, amelyek néhány érmét (ebben az esetben ADA-érméket) letesznek, és a következő blokkra fogadnak, amelyet a hálózat érvényesít. Ha a blokkot hozzáillesztik, az érintettek jutalmat kapnak az elvégzett munkáért. 

A fő különbség a Bitcoin PoW-jához képest az, hogy a PoS konszenzusos algoritmusoknak nem kell nagy energiát költeniük a tranzakciók érvényesítéséhez, és a belépési korlátok alacsonyabbak (nincs szükség ASIC-re vagy speciális bányászati ​​berendezésekre).. 

Ouroboros

Most, hogy tudjuk, hogyan működnek a PoS rendszerek, Ouroboros ellenőrizni fogja a tokenek eloszlását az ökoszisztémában, amely felosztja a világot különböző korszakokra, amelyeket aztán slotokra osztanak. Ezeknek a korszakoknak nagyon rövid az élettartama, amely 20 másodpercnek felel meg. 

Ez némileg technikailag hangozhat, de nagyon könnyen érthető. A fent említett résidőknek lesz egy vezetőjük, amelyet véletlenszerűen választanak ki. Ezek a vezetők majd kiválasztják az új blokkokat, amelyek bekerülnek a hálózatba, hasonló módon, mint amit a PoW rendszerek bányászai tesznek. 

A résidők vezetőinek legalább 2% -os részesedéssel kell rendelkezniük a Cardanóban. Az érdekelt feleknek lehetőségük van megválasztani a vezetőket a következő korszakra. 

Jobb méretezési megoldások biztosítása érdekében a Cardano a RINA, vagyis a Rekurzív Hálózatközi Építészet nevű technológiával dolgozik. A fő cél egy heterogén hálózat létrehozása, amely biztosítja a magánéletet, az átláthatóságot és a skálázhatóságot. 

A Ouroboros-t a Cardano mögött álló csapat fejleszti, hogy a lehető leghamarabb piacra dobja. Ez az egyik legjobban várt funkció, amelyre a Cardano befektetői és felhasználói várnak. 

A méretezhetőség és az interoperabilitás javítása

Amint a kriptográf hálózatok világszerte terjeszkednek, foglalkozniuk kell a méretezéssel kapcsolatos kérdésekkel, amelyeket nem biztos, hogy olyan könnyű megoldani. A Cardano három különböző módon veszi figyelembe a hálózati skála elősegítését: Metszés, Előfizetések és Tömörítés. 

Emellett a fejlesztők a blokklánc felosztásán gondolkodnak, és csökkentik a tároláshoz szükséges adatok mennyiségét. Ez várhatóan csökkenti azokat az adatokat, amelyekkel a felhasználóknak foglalkozniuk kell. 

Az interoperabilitás szintén nagyon fontos dolog a Cardano számára. Jelenleg különböző kriptovaluták működnek az űrben. Mindegyiknek megvan a sajátossága és különböző módon működik. Nagyon nehéz azonban ezeket a virtuális pénznemeket egyszerre összekapcsolni és használni. Hálózataikat nem lehet egyszerűen összekapcsolni. 

A kriptovaluta-tőzsdék lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy digitális eszközöket cseréljenek, és összekapcsolják a kriptovilágot a hagyományos pénzügyi környezettel. Így a Cardano célja, hogy könnyebb módon összekapcsolja ezeket a kriptovalutákat egymással és az egész blokklánc-ökoszisztémával, hogy szorosabb kapcsolatba léphessen a régi pénzügyi világgal. 

Ennek módja az oldalláncok révén történik. Számos kriptohálózatban sok olyan oldallánc található, amelyek különböző megoldásokat kínálnak a digitális eszközökre. Ezen oldalláncok révén a hálózatok összekapcsolódnának és kommunikálva lennének, lehetővé téve a különböző hálózatok különböző jellemzőinek gyorsabb módját. 

A bankokkal és más pénzintézetekkel való kapcsolat érdekében a kriptográfiai terepnek a metaadatokra, a hozzárendelésre és a megfelelésre kell összpontosítania. Mindezek a dolgok nagyon fontosak, ha az egész piac átjárható akar lenni a hagyományos pénzügyi intézményekkel. A metaadatok segítenek ezeknek a vállalatoknak és szervezeteknek abban, hogyan mozognak az adatok a felek között, hogyan lehet hatékonyabbá tenni az elektronikus adatszervezést és még sok minden mást. 

Ez valami nagyon veszélyes a kriptovaluta világ számára. Miért? A blockchain technológia miatt. Bár az elosztott főkönyvi technológia (DLT) sokféle dologra hasznos, helytelen használat esetén káros is lehet. Ha a privát információkat egy megváltoztathatatlan blokklánc-hálózaton kell tárolni, akkor ezekhez az adatokhoz más felek is hozzáférhetnek, ami nem jó a magánélethez. 

A Cardano a metaadatok elemzésével és a blokkláncon megosztandó konkrét információk kiválasztásával akarja megoldani ezt a problémát. Ez jobb tájékoztatást nyújtana a hagyományos pénzügyi ágazat számára, és védené a felhasználók magánéletét is. 

Sőt, mivel a bankoknak szükségük van azokra, akik digitális eszközökkel foglalkoznak és pénzügyi tranzakciókat dolgoznak fel, a Cardano fejlesztői azon dolgoznak, hogy lehetőséget biztosítsanak a felhasználók számára az adatok megosztásának módjáról.. 

Ismerje meg ügyfelét (KYC), a pénzmosás elleni küzdelem (AML) és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem (ATF) szintén fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni. A pénzügyi intézményeknek szüksége van erre az információra, hogy megértsék, hogyan kezelik a felhasználók a tranzakciókat. A felhasználók a metaadatok kihasználásával és az egyének számára annak eldöntésének szabadságával, hogy mit kezdjenek az adataikkal, biztosak lehetnek abban, hogy gyorsabban tudnak kommunikálni a bankokkal és más intézményekkel. 

A Cardano hálózat fejlesztése és fejlesztése

Noha a Cardano folyamatosan növekszik, fontos egy fenntartható üzleti modell, amely lehetővé tenné mindezen projektek előbb-utóbb a piacra kerülését. Charles Hoskinson és a Cardano projektben részt vevők úgy döntöttek, hogy nem indítanak első érme-felajánlást (ICO), amikor az elindult. 

Ezért döntött úgy Cardano, hogy létrehoz egy kincstárt, amelyet a tömbjutalom kis részéből finanszíroznak. Ha van olyan vállalat, amely néhány dolgot át akar állítani az ökoszisztémára, akkor támogatást kérhet a Kincstártól. A Cardano hálózat érintettjei később döntenek arról, hogy a támogatást odaítélik-e vagy sem. 

Amint a hálózat egyre nagyobb lesz, több forrást tudnak majd felhasználni a fejlesztők. A hálózat díjait ez az egyenlet számítja ki:

Átutalási díj = a + b * tranzakció nagysága. 

Az „a” betű egyenlő 0,1555381 ADA-val, a „b” egy másik konstans egyenlő 0,000043946 ADA / bájttal, és a tranzakció nagyságát a végén bájtokban kell megadni. 

ADA árjóslás

Az ADA jelenleg az egyik legfontosabb kriptovaluta a piacon. A virtuális valuta piaci kapitalizációja 1,47 milliárd dollár, az érme ára 0,056 dollár, így a 12. legnagyobb digitális valuta. 

A UseTheBitcoin oldalon írtunk egy cikket az ADA árjóslásáról. Sok szakértő úgy véli, hogy a hosszú, a közép- és a rövid táv az bullish az ADA számára. Figyelembe kell azonban vennünk az általános piaci teljesítményt, például ha van medve- vagy bikapiac. 

Versenyzők

A Cardano (ADA) egyedülállónak tekinthető a digitális eszköz létrehozásának, bevezetésének és kezelésének módjában. Azonban a Mérleg kriptovaluta, amelyen a Facebook dolgozik, hatással lehet azokra az országokra, amelyekben az ADA jelenleg működik. A Libra célja, hogy segítse a felhasználókat, különösen a fejlődő gazdaságokban élőket, a tranzakciók feldolgozásában és a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésben. 

Charles Hoskinson a Finance Magnates-szel folytatott beszélgetés során megemlítette, hogy hatmillió ember fizetési hálózatán dolgoznak Addisz-Abebában, Etiópiában.. 

A Facebook és Cardano versenyeztetésének lehetőségét illetően a következőket kommentálta:

„Ezt a piacot élem. És elmondhatom, hogy az amerikai kormány definíció szerint a világ leghatalmasabb szervezete nehezen tudja befizetni Etiópiát. Ha küzdenek, akkor hogyan fogja ezt csinálni egy magáncég. ”

Hogyan vásárolhatok és hol tárolhatom az ADA-t?

A piacon sok kriptovaluta-tőzsde létezik, amelyek lehetővé teszik a befektetők és a felhasználók számára, hogy ADA-t vásároljanak. A kezdőknek általában nehéz megfelelően tudni, hol lehet megvásárolni az ADA kriptovalutát. Ezért írtunk egy útmutatót a Cardano megvásárlásában érdekelt emberek és befektetők számára. 

Az egyik olyan tőzsde, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megszerezzék ezt a digitális eszközt, a Binance, a világ egyik legnépszerűbb kriptográfiai platformja. A Binance egyike a piac legnagyobb forgalmú tőzsdéinek is. 

ADA vásárolható különböző pénznemekkel, beleértve a Binance Coin (BNB), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Paxos Standard (PAX), TrueUSD (TUSD), USD Coin (USDC) és Tether (USDT). 

Vannak más kriptovaluta-tőzsdék, amelyek lehetővé tennék a felhasználók számára, hogy különböző párokon keresztül vásárolják meg az ADA-t is. 

Azok a befektetők, akik meg akarják tartani az ADA-t, megtehetik, ha elküldik az alapokat egy kriptovaluta pénztárcába, amely támogatja ezt a digitális eszközt. A csere nem jó az egyének számára a virtuális pénznemek tárolására, mert feltörhetik őket és támadások érhetik őket. 

Nagyon fontos a digitális eszközök, köztük a Cardano (ADA) megfelelő tárolása. Ezért hoztuk létre a piac legjobb Cardano pénztárcáinak listáját. A befektetők ellenőrizhetik őket, és megérthetik, melyik felel meg jobban az igényeiknek. 

Legfrissebb fejlesztések

A Cardano Alapítvány szerint most indították el a Shelley testnet weboldalát. Ez a Cardano hálózattal kapcsolatos egyik legfontosabb fejlesztés, amely várhatóan elősegíti a kriptopénz további terjeszkedését. 

Sőt, a projekt egy új ütemtervet is bevezetett, amelyben elmagyarázzák, hogyan fognak haladni Byron és Shelley elől. Ez lehetővé tenné, hogy a hálózatok olyan közösség által irányított hálózattá váljanak, amelyen Charles Hoskinson gondolt. 

A Cardano hivatalos ütemterve, amelyet a közösség kért, a következőképpen szól:

“A Cardano egy úttörő bizonyíték a blokkok blokklánc hálózatára, amelyet decentralizált alkalmazás (dApp) fejlesztő platformká fejlesztenek, több eszközből álló főkönyvvel és ellenőrizhető intelligens szerződésekkel.”

A Cardano százszor decentralizáltabb akar lenni, mint a Bitcoin, és ezt próbálják megtenni Charles Hoskinson és Cardano fejlesztőcsapatai. 

Végül a Weiss Ratings úgy véli, hogy a Cardano hatékony és nyereséges blokklánc platform. A független hitelminősítő nemrégiben írt tweetjében a Cardano az egyik legjobb projekt az űrben, és az egyik legolcsóbb kriptó is. 

#Cardano az egyik legjobb projekt a világűrben, és az egyik legolcsóbb kriptó is. #ADA # crypto # kriptovaluta #altcoins #bitcoin #BTC

– Weiss Crypto Ratings (@WeissCrypto) 2019. május 20

Következtetés

A Cardano az egyik legígéretesebb és legtervezettebb kriptovaluta projekt a kriptovaluta piacon. A hálózatot különböző területek szakértői fejlesztik, amelyek a lehető legjobb szolgáltatások és termékek kínálatára összpontosítanak. 

Az ADA digitális eszköz az egyik legnépszerűbb a piacon, és az egyik legértékesebb is a CoinMarketCap szerint. 2019 és 2020 nagyon fontos évek az egész kriptopiac számára, és a Cardano minden bizonnyal a legforradalmasabb projektek közé fog tartozni. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map