Mi az a Litecoin (LTC)

A kriptopénzek minden nap egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Az egyik első kriptovaluta a Litecoin volt, ezért a legnépszerűbb érmék közé tartozik. Valószínűleg korábban hallott erről a kriptovalutáról, és mivel itt van, valószínűleg kíváncsi arra, hogy mi is az a Litecoin. Itt megtudhatja:

Mi az a Litecoin?

A Litecoin (LTC) az egyik legelismertebb blokklánc és digitális eszköz a kriptovaluta piacon. A virtuális valutát Charlie Lee hozta létre még 2011-ben, és ez a Bitcoin aranyának ezüstje.

A Litecoin mögött álló szervezetek egyike Litecon Alapítvány. Eszerint a Litecoin egy digitális eszköz, amely a gyors visszaigazolási idők és az alacsony tranzakciós díjak előfeltételére épül. Ezért használják a Litecoin-t áruk és szolgáltatások kifizetésére.

A Litecoin az egyik legrégebbi virtuális valuta az űrben, és évekkel ezelőtt a Bitcoin egyik fő versenytársa volt. Manapság a Litecoin a piaci kapitalizáció szempontjából az ötödik kriptovaluta a Bitcoin (BTC), az Ethereum (ETH), az XRP és a Bitcoin Cash (BCH) után..

Charlie Lee – az LTC alkotója

Charlie Lee az a a Litecoin alapítója. Számítástechnikából szerzett alap- és mesterképzést, majd 2000-ben diplomázott. Az MIT elhagyása után különböző fintech vállalatoknál dolgozott, köztük a Google-nál és a Guidewire Software.

Mr. Lee a Selyemúton egy cikkből kezdett megismerni egy 2011-es cikket, amint azt még 2018 júliusában elmondta a Twitteren. Abban az időben a Google-n dolgozott különböző projekteken, többek között a YouTube Mobile-on vagy a Chrome OS-en.

Lee elkezdte a Bitcoin bányászatát, mint sok más informatikust, akiket érdekelt a Bitcoin és az egész blockchain tér. Ezért döntött úgy, hogy létrehozza saját digitális eszközét a Bitcoin modellje alapján.

Hogyan működik a Litecoin?

Miután megpróbálta létrehozni saját digitális eszközét Fairbix néven, Lee kiadta a Litecoin-t. A Fairbix nem tudott sikert elérni, a Litecoin azonban sok ember figyelmét felkeltette a világ minden tájáról. Bár a virtuális pénznem nagyon hasonló volt a Bitcoin-hoz, észrevehető különbségek voltak ez utóbbival szemben.

A Litecoin nyílt forráskódú kliensként jelent meg a GitHub webhelyén, 2011. október 7-én. Néhány nappal később a Litecoin életbe lépett.

A Bitcointal összehasonlítva a Litecoin összesen 84 millióval rendelkezik, a Scrypt nevű bányászati ​​algoritmust és 2,5 perc blokkokat tartalmaz. Ehelyett a Bitcoin teljes készlete 21 millió, az SHA-256 nevű bányászati ​​algoritmus és 10 perc blokkidő.

A Litecoin hálózat 2016-os blokkokonként vagy három és fél naponként módosítja nehézségeit. Ez azt jelenti, hogy a bányászok általában nehezebben állítják Litecoin nehézségeiket a Bitcoinhoz képest, ahol a nehézség kéthetente igazodik.

Bár a Bitcoin és a Litecoin hasonló módon működik, a Litecoin lemaradásban van. A Bitcoin jövőre a harmadik felét fogja tapasztalni, a Litecoin pedig nemrégiben tapasztalta második blokkjutalom-csökkentését. Négy évente mind a Bitcoin, mind a Litecoin csökkenti a bányászok által kapott jutalmakat, ami egyes kriptovaluták egyik legfontosabb jellemzője, különös tekintettel a Proof-of-Work (PoW) pénznemekre. Az új érmekibocsátás 50% -kal csökken a Litecoin 840 000, a Bitcoin 210 000 blokkja után.

Alacsonyabb kibocsátás és a digitális valuta iránti megnövekedett kereslet esetén a virtuális valuta ára várhatóan gyorsabban emelkedik, ha keresleti sokk lesz a piacon. A nagyobb számú befektető számára a piacra bocsátott bányászok közül kevesebb lesz elérhető LTC.

A Litecoin atomi csereügyleteket is megvalósított, amelyek lehetővé teszik az egyének számára az érmék keresztlánc-cseréjét anélkül, hogy harmadik féltől függnének. A kivonatolt időzár-szerződések végrehajtásával lehetőség van előre kifizetett határidő lejárta után történő kifizetések küldésére.

Néhány atomcsere történt a Litecoin és a Decred (DCR) és a Vertcoin (VTC) között.

Munkaalgoritmus igazolása a Litecoin-on

A Poec algoritmussal, amely a Litecoin-nál van, lehetővé válik a hálózat decentralizált fenntartása és a tranzakciókat is futtató futtatás. A bányászok a számítási erőt használják a rejtjelek megoldására. Miután egy bányász megtalált egy blokkot és az összes tranzakciót feldolgozta, ez a bányász jutalmat kap LTC-ben, amely jelenleg blokkonként 12,5 LTC.

A Bitcoin-bányászoknak ASIC nevű speciális gépeket kell vásárolniuk, ha a legnépszerűbb digitális eszközt akarják kibányászni. Szüksége van speciális berendezésekre a Litecoin hatékony bányászatához és versenyképességének fenntartásához a bányaiparban.

Mint korábban említettük, a Litecoin Scrypt algoritmust használ, szemben az SHA 256-ot használó Bitcoin-szal. A Scrypt algoritmus célja annak biztosítása, hogy mindenki képes legyen a Litecoin bányászatára, és ne csak néhány ASIC bányászokkal rendelkező személyre. Bár volt lehetőség a Litecoin bányászatára processzorokkal és GPU-kkal, manapság ez nagyon nem hatékony, és a Scrypt ASIC-k dominálják a piacot.

A cikk írásakor a Litecoin hash-aránya jelentősen megnőtt 2019 eleje óta. 2018 végén a hash arány elérte a 146 TH / s értéket. Néhány nappal ezelőtt a hálózat hasítási aránya 523 TH / s volt, ami december óta 258% -os növekedést jelent.

Tranzakciók sebessége és díjai

A Litecoin gyorsabb tranzakciós sebességgel rendelkezik, mint a Bitcoin, és olcsóbb díjakért működik. A Litecoin blokkolási ideje általában 2,5 perc közelében van, ingadozva szűk tartományban 2,2 és 2,75 perc között. Ez nagyon hasznos sok kereskedő és azok számára, akik elfogadják a Litecoin szolgáltatást, amely 5 perc alatt két megerősítéssel megkapja a digitális eszközt.

Ez előnyt jelent a Bitcoinhoz képest, amelynek tíz percre van szüksége ahhoz, hogy egyetlen megerősítést kapjon. Sőt, a felhasználók által fizetett díjak sokkal olcsóbbak, mint a Bitcoin hálózaton. Az LTC tranzakciónkénti átlagos díj jelenleg 0,059 USD, míg a Bitcoin átlagos tranzakciós díja 1,54 USD.

Ezenkívül a Litecoin egyike a digitális pénznemeknek, amelyek a piacon a legnagyobb likviditással rendelkeznek. Gyors és biztonságos módon megvásárolható vagy eladható a világ különböző tőzsdéin.

A hálózat által feldolgozható tranzakciók számának növelése érdekében a Litecoin bevezette a Szegregated Witness (SegWit) szolgáltatást, amely lehetővé teszi a tranzakciók kisebb méretét, így blokkonként több helyet eredményez.

Noha a digitális fizetőeszköz gyors és olcsó tranzakciókat kínál, Charlie Lee és a Litecoin fejlesztőinek dolgozniuk kellett az áradások elkerülése érdekében. Ezek a támadások egy rosszindulatú entitáshoz kapcsolódnak, amely több tranzakciót is feldolgoz a hálózat torlódása érdekében. Ez növeli a díjakat és az egész hálózatot is lassabbá teszi.

Bizalmas tranzakciók

A bizalmas tranzakciók a Litecoin hálózat egyik legjobban várt szolgáltatása. Manapság az olyan digitális eszközök, mint a Bitcoin, az Ethereum és a Bitcoin pénztárgép, regisztrálják az összes tranzakciót a saját blokkláncukon. Ez nem teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy magánszemélyek maradjanak minden egyes átutaláskor.

Valóban látható, hogy melyik cím küldött pénzt, melyik volt a tranzakció összege, a befizetett díjak és ki kapta meg a tranzakciót. A blokklánc-adatok elemzésével megbízott vállalatok összekapcsolhatják az IP-címeket, e-maileket és egyebeket meghatározott címekhez.

Ezért írta Charlie Lee a Twitteren, hogy a helyettesíthetőség a szilárd pénz egyetlen tulajdonsága, amely jelenleg hiányzik a Bitcoinból és a Litecoinból. Ezért úgy döntött, hogy a Bizalmas tranzakciók hozzáadásával arra összpontosít, hogy a Litecoin jobban átjárhatóvá váljon.

Ennek érdekében a hálózat soft-fork-ot fog tapasztalni. Sőt, azt is felfedezik, hogy golyóálló MimbleWimble meghosszabbító blokkokkal, ami hasonló koncepció az oldalláncokhoz. Bár nincs konkrét dátum az indításra, a szándék valamikor 2019-ben megtörténik, amint Mr. Lee kifejtette.

Ezzel a megvalósítással a Litecoin képes lesz megőrizni a pénzügyleteket folytató személyek magánéletét és megvédeni az adataikat, ideértve az ügyleteket is. Bár ez az egész hálózat szempontjából nagyon pozitív, érdemes megemlíteni, hogy a tranzakciós költségek jelentősen megnőnek.

Hogyan vásárolhatok és hol tárolhatom a Litecoin-t?

A digitális pénznem számos kriptovaluta-tőzsdén szerezhető be szerte a világon. Mivel a Litecoin nem egy kis virtuális pénznem, és nagyon hosszú ideje működik a piacon, számos kriptoplatformon lehet megvásárolni.

A Litecoin vásárlásának legjobb helyei többek között a Binance, a Coinbase, a Bibox, a Huobi Global és a KuCoin. A kezdőknek általában meg kellett tudniuk, hol vásárolják az LTC-t. Ezért írtunk egy útmutatót a Litecoin megvásárlásában érdekelt emberek és befektetők számára.

A Binance révén lehetőség van LTC megvásárlására Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Paxos Standard (PAX), TrueUSD (TUSD), USD Coin (USDC) és Tether (USDT) segítségével. A Litecoin a Binance teljes kereskedési mennyiségének 2,5% -át teszi ki.

Azok a felhasználók, akik meg akarják tartani az LTC-t, megtehetik a Litecoin-ot támogató kriptovaluta pénztárcát. Bár a tőzsdék pénztárcát adnak a felhasználóknak, a magánkulcsokat a tőzsde kezeli, ami azt jelenti, hogy ha feltörik őket, vagy ha a pénzváltó leáll, akkor a pénz el fog tűnni.

Litecoin ára és értéke

A Litecoin az egyik legjobban teljesítő digitális pénznem a piacon. Ezért a Litecoin értéke általában a tíz legjobb közé tartozik, mióta piacra került. Az elmúlt hónapokban a Litecoin-t a 8. és a 4. pozíció között kereskedték.

A Litecoin által elért legmagasabb ár 2017. december 12-én volt, amikor a digitális valuta érménként meghaladta a 420 dollárt. Abban az időben az egész kriptopénzpiac izgatott volt, melyik volt a legmagasabb ár, amelyet a digitális pénznem kaphatott.

Ezt követően a Litecoin értéke belépett egy medvepiacra, amely 2018 decemberéig tartott. 2018. december 14-én a Litecoin-val 22 dollár közelében kereskedtek, ez a legalacsonyabb pont több mint egy egész évben. Ettől a pillanattól kezdve a Litecoin értéke 140 dollárra emelkedett, és jelenleg 50 dollár körüli forgalomban van LTC-nként.

Litecoin ár

A BTC tekintetében a Litecoin szintén 0,025 BTC fölé emelkedett, és 0,00023 BTC alá esett LTC-nként. A Litecoin jelenleg 0,007705 BTC körül mozog. Történelmének nagy részében a Litecoin-t ezen a szint fölött kereskedték. A CoinMarketCap szerint a Litecoin piaci kapitalizációja 5,87 milliárd dollár.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy mi a Litecoin ára, elolvashatja a Litecoin árjóslatát.

Következtetés

A Litecoin az egyik legismertebb és legrégebbi digitális pénznem az űrben. Megmutatta, hogy lehet rugalmas az évek során, és hogyan lehet követni a Bitcoin-t, és javaslatot tenni számos fejlesztésre. Ez a digitális pénznem sok olyan frissítést valósított meg, amelyeket később a Bitcoin használt, többek között Szegregált tanú, és a jövőben, Bizalmas tranzakciók vagy Atomcsere.

A Litecoin a közelmúltban megfeleződött, és sok szakértő úgy véli, hogy a közeljövőben bika lesz a kriptovaluta piacon. A Litecoin Alapítvány számos szervezettel és szervezettel együttműködik a Litecoin népszerűsítésében és az örökbefogadás bővítésében is.

Nyilvánvaló, hogy a Litecoin a legnagyobb digitális eszközök közé tartozott, és várhatóan ilyen marad a következő években is. mi a litecoin mi az a litecoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner