Mi az a Ripple (XRP) kriptovaluta

Az első dolog, amit meg kell értenie a Ripple kapcsán, az az, hogy ez egy platform és egy kriptovaluta. A platform egy nyílt forráskódú protokoll, amely olcsó és gyors tranzakciókat tesz lehetővé. 

A Ripple rendelkezik saját digitális eszközzel (XRP), de a hálózaton bárki használhatja a RippleNet-et saját létrehozására.

Ez a cikk elmagyarázza, mi a Ripple, a megoldott problémákat, a különbséget a Ripple és az XRP között, a technológiát, a versenyt, a fejlesztéseket, a partnerségeket és az XRP árjóslást.

Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan kell használni a Ripple papír pénztárca.

Kapcsolat és különbség a Ripple és az XRP között

Brad Garlinghouse, a Ripple jelenlegi vezérigazgatója és Chris Larsen jelenlegi elnök kénytelen volt megerősíteni, hogy a Ripple és az XRP egy és ugyanaz. Ez a kriptopiac különböző személyeitől származott, akik erről a témáról vitatkoztak, ami arra kényszerítette őket, hogy erősítsék meg, hogy a Ripple Inc. és az XRP különböző entitások.

Ripple Inc.. egy technológiai vállalat, amely hatékony megoldásokat és platformokat kínál a pénzügyi vállalatok számára pénzküldésre globálisan. A 2012 elején alapított társaság később kiadta a Ripple platformot, a valós idejű bruttó elszámolási rendszert, valamint az átutalási hálózatot és a pénzváltót.

Másrészt az XRP az XRP főkönyvén létrehozott digitális pénznem, decentralizált és nyílt forráskódú blokklánc. A kriptovaluta különféle kriptográfiai tőzsdéken kereskedhető, mint független eszköz.

Megjegyzés: Az XRP nem értékpapír, mivel a digitális eszköz birtoklása nem jelenti azt, hogy megosztaná a Ripple Inc.-n, mint a részvények esetében.

Mindazonáltal mindkét entitás egyedülálló kapcsolatban áll. Először is, a Ripple körülbelül 60% -os XRP tokent birtokol a kínálatban. Míg a legtöbb kriptográfiai vállalat nagy mennyiségű érmét bocsát ki magán- vagy nyilvános értékesítés céljából, az érme ügyvezetője, Garlinghouse kijelentette, hogy ajándékként adták ki a tokent a Ripple Inc..

A csapat kifejlesztette a platformon az xRapid funkciót, amely integrálja az XRP-t és az XRP főkönyvet. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára a platformon, hogy valós időben csökkentsék likviditási költségeiket és megkönnyítsék a fizetéseket az egész világon. Ezt a funkciót az alábbi ábra szemlélteti:

Mi a Ripple

A funkció egyik fő ténye, hogy nem a Ripple platform vagy egyetlen entitás tulajdonában van, ami semmissé teszi azt az állítást, hogy központosított a Ripple Inc-hez való kapcsolódása miatt.

A Ripple az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező bejegyzett vállalat, amelyet igazgatótanács, alapítók és más részvényesek vezetnek. A vállalat vezetését olyan magánszemélyek végzik, akik tulajdonában vannak és ellenőrzik a cég funkcióit és működését.

Másrészt az XRP-t egyetlen entitás sem kezeli. Inkább egy XRP-tulajdonosok közösségének tulajdonában van, akik jelentős szerepet játszanak az érme sikerében. Ezenkívül ez a közösség az XRP főkönyvén tetszés szerint megoldásokat fejleszt.


A Ripple Inc. tulajdonosa Brad Garlinghouse és Chris Larsen, a san francisco-i társaság két fő részvényese. Larsen 17% -os részesedéssel és további 5,19 milliárd XRP tokennel rendelkezik. Garlinghouse 6,3% -os tulajdonrésszel rendelkezik.

A Ripple lehetősége

Jelenleg a globális fizetési rendszerek állapota meglehetősen elmaradt. Például teljes filmeket streamelhet és tölthet le telefonjára a legtávolabbi területeken, de kevés pénz küldése más országbeli rokonainak időt igényel, és feldolgozási díjat igényel.

A kényelmes globális fizetés technológiája már megvan, de miért van ennyire lemaradva a globális fizetési szektor?

Nem titok, hogy a pénzintézetek dollármilliárdokat keresnek a fizetési díjakból, és olyan rendszereket próbáltak megújítani, amelyek mindig pénzt raknak a zsebükbe. Ez az egyik fő oka annak, hogy a Ripple olyan rendszert dolgozott ki, amelynek célja a jelenlegi pénzügyi rendszerrel való együttműködés.

A rendszer olyan internetes protokollokon alapul, amelyek lehetővé teszik a nemzetközi és belföldi fizetéseket bármilyen pénznemben, és a folyamat során kiküszöbölik a harmadik feleket.

A rendszert már több bank is átvette az Egyesült Államokban, és a platform globális szinten kívánja elfogadni. Itt van egy lista a Ripple-t használó 6 legnagyobb bankról. A rendszer a jelenlegi globális pénzügyi rendszer mellett működik. A platform ezeket a pénzügyi rendszereket zökkenőmentesen összekapcsolja, lehetővé téve számukra, hogy hatékonyabban működjenek egyetlen globális hálózaton.

Welly Sculley, az üzletfejlesztési igazgató szerint, „A Ripple-t nem a központi bankok vagy a levelező bankok helyettesítésére tervezték.” Ez egy természetes technológia, amelyet alkalmazhatnak az érték belföldi és határokon átnyúló hatékonyságának növelése érdekében.

Mi a Ripple Net

A RippleNet intézményi fizetési szolgáltatókból áll, amelyek a Ripple által kifejlesztett megoldásokat alkalmazzák a súrlódásmentes globális pénzügyi tranzakciók biztosítása érdekében.

Hogy megértsük ennek működését, először beszéljünk az RTGS-ről és az RTXP-ről.

Pénzküldéskor BTC-n keresztül a tranzakció összegét valós időben állítják be. Ezt kell érteni Valós idejű bruttó elszámolás.

A Ripple átjárókat használ, ez egy globális főkönyvet tartalmaz, amely privát blokkláncokat tartalmaz. A Ripple átjárók olyan módot kínálnak, amelyen keresztül vállalatok, pénzügyi intézmények és kormányok részesei lehetnek a hálózatnak. Ez Ripple Transaction Protocol (RTXP) néven ismert, más néven RippleNet.

Miután csatlakozott a RippleNet-hez, egy vállalat vagy bármely más kormány gyorsabban és kevesebbet költve üzletelhet más vállalatokkal az átjáróban. Ezenkívül a RippleNet lehetővé teszi, hogy bármilyen digitális vagy fiat valután fizessen fizetést.

Jegyzet: A RippleNet pénzváltóként működik. Ennek ellenére először garantálnia kell a likviditást. Itt jön be az XRP, amely biztosítja a szükséges likviditást a fizetési szolgáltatóknak, a bankoknak és a piaci döntéshozóknak.

xCurrent, xRapid és xVia

Fodrozódás

xCurrent a Ripple vállalati szoftveres megoldása, amely lehetővé teszi a bankok számára a határokon átnyúló fizetések azonnali kiegyenlítését end-to-end kereskedéssel. Ennek a megoldásnak a használatával a bankok kommunikálhatnak egymással a tranzakciók részleteinek megerősítése érdekében, a tranzakció kezdeményezése előtt és után. A szoftver fő célja annak biztosítása, hogy ezek a tranzakciók következetesek legyenek, és hogy az egyes tranzakciók jogi egyértelműek legyenek.

Már elmagyaráztuk xRapid felett.

xVia a RippleNet része, és lehetővé teszi a bankok és más vállalatok számára, hogy a RippleNet előnyeit kihasználják a feltörekvő piacokról érkező fizetések küldésére és fogadására. Alapvetően ez a fejlemény esély arra, hogy a feltörekvő piacok globális szinten sikeresek legyenek a globális pénzügyi vállalatokkal folytatott ügyletek révén.

Bármely pénzintézet szerte a világon gyorsabban fejlesztheti üzleti tevékenységét, és testreszabhatja szolgáltatásait, amikor ügyfeleinek egyedi igényeit kielégítik. Ez lehetőséget ad számukra, hogy gyorsan méretezzék vállalkozásukat, megkülönböztessék szolgáltatásaikat és megfeleljenek ügyfeleik egyedi igényeinek.

Hasonlóképpen, az xVia gyorsan és egyszerűen megvalósítható megoldásokat kínál azoknak a pénzügyi intézményeknek és vállalati piacoknak, amelyek bővíteni kívánják üzleti tevékenységüket. A megoldás hídként működik, amely összeköti a nagy és a kis piacokat a globális fizetési tranzakciókban. Az xVia létrehozása költséghatékony módon a piacok hatalmas növekedését fogja eredményezni, mivel a tranzakciókat könnyebbé és megfizethetőbbé tették.

Ripple Protocol Consensus algoritmus

Fodrozódás

Az Ethereumtól vagy a Bitcoin-tól eltérően a Ripple nem rendelkezik blokklánccal. Ez nagyon furcsán hangzik, igaz? Hogyan ellenőrizheti a blockchain nélküli digitális pénznem a tranzakciókat és biztosíthatja, hogy minden rendben legyen?

Itt jön be az RPCA.

A rövidítésben szereplő „konszenzus” szó azt jelenti, hogy ha minden csomópont egyetért a többivel, akkor nincsenek problémák. Vegyünk például egy olyan arénát, ahol körülbelül 50 bölcs idős ember van, és egy városnak egyhangú döntésre van szüksége tőlük, hogy valamiről döntsenek. Ha mindenki beleegyezik abba, hogy háborút indítson, más területre vonuljon, vagy megbüntessen egy bizonyos elkövetőt, akkor ez megtörténik. Ha azonban valaki nem ért egyet ezzel a döntéssel, akkor azt nem fogják megtenni.

Hullámzó partnerségek

A Fortune-nak adott interjúban Garlinghouse kijelentette, „Nem sok hónappal ezelőtt a média azt mondta, hogy senki sem fogja használni az XRP-t, amely jó szkeptikus címsorokat hozott. Ma nem mondhatod, hogy mivel az emberek elkezdik használni az xRapid-ot, mert jobb, gyorsabb és olcsóbb. “

A Ripple-vel partnerségben lévő legfontosabb vállalatok között szerepel a MoneyGram, az SBI Remit, az Axis Bank, a MUFG Bank, a Standard Chartered, a BMO, a Cuallix, a Mercury FX, az IDT, az Euro Exim Bank, a SendFriend, a Western Union, és a lista folytatódik.

Verseny

A platform fő versenytársa a Stellar. Valójában a Stellar alapítója, Jed McCaleb a Ripple egyik alapítója volt, de 2013-ban elhagyta a céget, a csapattagokkal való néhány nézeteltérés miatt..

Mindkét platform kifejezetten a jobb határokon átnyúló fizetések érdekében működik, és hasonló felépítésűek. Mindazonáltal a Ripple profit, míg a Stellar nonprofit.

Mindkét projekt átfogó küldetése bizonyos mértékben eltér. Míg a Ripple főként a nagy pénzintézetekre összpontosít, a Stellar a kis srácra összpontosít, hogy banki tevékenységet nyújtson bankban.

A Ripple decentralizációs stratégiája

A Ripple 2017 közepén jelentette be decentralizációs stratégiáját. Ebben a közleményben a vállalat megemlítette az XRP főkönyvi validátorok számának növelésére és 2017 közepéig 55 csomópontra történő bővítésére vonatkozó terveket.

Jelenleg a Ripple-nek körülbelül 26 csomópontja van. A Ripple azonban csak 7 csomópontot irányít, ami azt jelenti, hogy a többséget külső pártok irányítják. Ez a további harmadik féltől származó csomópontok felé történő törekvés elegendő bizonyíték a platform erőteljesebb decentralizációra irányuló erőfeszítéseire.

Az XRP jó befektetés?

Jegyzet: Nincs semmi, mint 100% -ban ingyenes kockázatú befektetés. Mindenesetre rajtad múlik a döntés. Ennek ellenére vizsgáljuk meg az XRP néhány előnyét és hátrányát.

Előnyök

  1. Nyilvánvaló, hogy a Ripple egy megbízható szervezet, amely számos pénzintézettel működik együtt.
  2. Az XRP-nek nincs inflációja, mivel kezdetben bányásznak és már léteznek.
  3. Minél több örökséget tapasztal a Ripple, annál magasabb az XRP értéke. Ha egy napon az összes bank úgy dönt, hogy egységes banki pénznemként használja, akkor az a korai befektetőknek jó vagyont jelent.

Hátrányok

  1. A Ripple platform erősen központosított. A kriptopénz teljes gondolata elkerüli a központi irányítást. Ebben az esetben a fejlesztők eldönthetik, mennyit engednek ki, és mikor szabályozzák az árat.
  2. A Ripple Labs 60% -kal rendelkezik, így monopólium.
  3. Ez egy nyílt forráskódú, de mégis feltörhető.

Mit gondolnak a szakértők a Ripple jövőjéről

A Pinnacle Brilliance Systems Inc. vezérigazgatója, Roman Guelfi-Gibs szerint: „A Ripple minden bizonnyal képes arra, hogy 2018-ban egy szinttel feljebb lépjen, de azt gondolom, hogy 2019-ben ez valószínűbb lesz. Mivel a piac több projektet is megfigyel, amelyek más kódolásúak Az olyan algoritmusok, mint az XRP, az ETH, valószínűleg vissza fognak kerülni a következő nagy érmére. Időbe fog telni, amíg a piacok ezt megemésztik, ezért 2019-re vetítem a valószínű időpontot. Természetesen a titkosítással bármi megtörténhet, ezért figyelje nagyon.

Hol vásárolhat és tárolhat XRP-t?

A Ripple-t olyan tőzsdéken vásárolhatja vagy adhatja el, mint a Kraken, a Binance és a Bittrex.

Vásároljon ma XRP-t a Binance-on!

Ha a Ripple-t nagy mennyiségben kívánja megvásárolni és sokáig tartja, javasoljuk, hogy vegyen egy hardvertárcát. A hardvertárcák sokkal biztonságosabbak, mivel offline állapotban vannak.

Itt található a legjobb XRP pénztárcák listája.

Végső gondolatok a hullámzásról

A Ripple egy egyedülálló digitális fizetési eszköz, amely pénznemként és platformként is működik. Sok híres ember támogatta a Ripple-t abban az időben, mivel abban látták az innovációt és a lehetőségeket.

Függetlenül attól, hogy XRP-be fektet-e, vagy sem, ügyelnie kell a Ripple Platform fejlesztéseire. A platform bebizonyosodott, hogy számolni kell vele a globális fizetési rendszerekben, és valószínűleg felváltja a régi őr pénzügyi rendszerét.

A platform számos megoldást fejlesztett ki a jobb globális tranzakciókra, annak ellenére, hogy az átlagemberek számára minimálisan alkalmazzák. Mindazonáltal, amikor a Ripple-t nézi, a globális fizetési ökoszisztéma lencséjével nézi, ez a közmondás által megalapozott Góliát és a high-tech David.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map