Mi az IOTA (MIOTA), és miért őrül meg mindenki?

IOTA (MIOTA), a dolgok internetének rövidítése, olyan platform, amely forradalmi módszert javasol a tranzakciók és az IoT-eszközök közötti adatátvitel feldolgozására..

Mi az IOTA?

A blockchain technológiát számos kriptovaluta és projekt használja, amelyek az iparban működnek. Az IOTA azonban más megközelítéssel működik, amelynek célja a blokkok szükségességének megszüntetése, ezáltal javítva a skálázhatóságot és kiküszöbölve a díjak szükségességét. Például a bitcoin tranzakciókat a bányászok blokkoknak nevezett csoportokban dolgozzák fel, és van egy korlát, hogy a hálózat hány tranzakciót képes feldolgozni.

A Bitcoin valóban rendelkezik egy Proof-of-Work (PoW) nevű konszenzusos algoritmussal, amelyben a bányászok az ASIC néven ismert nagy teljesítményű számítógépek segítségével ellenőrzik a tranzakciókat. Ezeket a bányászati ​​tevékenységeket nagyon drága elvégezni, és nagy mennyiségű energiát fogyasztanak, ami sok rajongót és egyént aggaszt a világ minden tájáról. A Bitcoin bányászok jutalmat keresnek ezért a munkájukért. 

Ugyanakkor vannak más blokklánc-hálózatok is, amelyek konszenzusos algoritmussal működnek, amelyet Proof-of-Stake (PoS) néven ismerünk. Ahelyett, hogy a hálózatot ASIC bányászokkal biztosítanák, a PoS hálózatok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy érméik egy részét ebbe a hálózatba tegyék a tranzakciók megerősítése és a jutalom megszerzése érdekében..

A legtöbb blockchain alapú projekttől eltérően az IOTA lehetővé teszi, hogy bárki tranzakciót nyújtson be, amíg két másik korábbi tranzakciót ellenőriznek. Ez azt jelenti, hogy az IOTA-ban nincs központi főkönyv, és így nincs szükség a bányászok számára a hálózat tényleges áramellátására. Így az IOTA működési módja eltér attól, ahogy a hagyományos blokklánc-hálózatok jelenleg a piacon működnek.

Mindez a Tangle nevű technológiának köszönhető, amely alapvetően egy DAG, rövidítve a Directed Acyclic Graph-nak. Ez az elosztott főkönyv biztosítja, hogy a hálózat IoT-eszközei felelősek legyenek egymás tranzakcióinak ellenőrzéséért.

Gubanc

A Tangle az IOTA egyik legforradalmasabb és legérdekesebb tulajdonsága. Mint korábban említettük, a kusza az adatstruktúrán alapul, amelyet Directed Acyclic Graph (DAG) -nak hívnak. Ez azt jelenti, hogy amikor egy személy vagy vállalat tranzakciót akar végrehajtani, akkor két korábbi tranzakciót kell jóváhagynia a hálózaton keresztül annak az energiának a segítségével, amelyet a tranzakció feldolgoz.. 

Ezzel az új rendszerrel lehetséges, hogy a hálózat kibővül és skálázhatóbbá válik, ahogy növekszik. Minél több személy és vállalat vesz részt az ökoszisztémában, annál gyorsabban és méretezhetőbben működik a hálózat.

Más blokklánc-hálózatok megkövetelik, hogy a bányászok feldolgozzák ezeket a tranzakciókat, és nagy mennyiségű energiát használjanak fel. A Tangle révén a résztvevők maguk is biztosítanak egy kis PoW-t a hálózatnak. Míg más hálózatok túlterheltek, mivel növelik a tranzakciók és a felhasználók számát, az IOTA sokkal versenyképesebbé és gyorsabbá válik.

Ez nem csak gyors tranzakciókat eredményez, mivel a Tangle képes az IoT-eszközök közötti mikrofizetések, vagy nano-fizetések feldolgozására is.

A hagyományos kriptovaluta hálózatok még nem állnak készen a vállalati szintű alkalmazások támogatására. Az IOTA alkotói szerint elengedhetetlen egy olyan befogadó és engedély nélküli kriptográfiai hálózat létrehozása, amely megfelel a piacon jelenleg fennálló követelményeknek.

A Tangle révén az IoT eszközöket szakaszos hálózatokon keresztül fogják összekapcsolni, amelyek lehetővé teszik számukra a hatékonyabb és költséghatékonyabb tranzakciók lebonyolítását. Ahelyett, hogy a blockchain technológiát alkalmaznák, az egyes tranzakciókon keresztül működnek, amelyek összekapcsolódnak és létrehozzák az egész hálózatot.

Gubanc


Hogyan javítja az IOTA a méretezhetőséget

A kezdőknek fontos megjegyezni, hogy az IOTA nem blokklánc technológiákon alapul. Az IOTA mögött álló csapat létrehozta a Tangle rendszert, amely felelős a konszenzusért. A konszenzust az ellenőrzések hálózata alapján érik el. Röviden, mindegyik tranzakció közvetlenül kapcsolódik a korábban ellenőrzött két tranzakcióhoz, és végül összekapcsolódik az azt igazoló jövőbeli műveletekkel.

A rendszer kiküszöböli a blokkbányászat szükségességét, és következésképpen megoldja a skálázhatóság problémáját, amely általában a legtöbb blokklánc-rendszerhez kapcsolódik.

Miért ingyenes az IOTA használata?

A díjak hiánya az IOTA egyik legfontosabb vonása. Ez lehetővé teszi az IoT-eszközök számára, hogy a valuta kis töredékeit nagyon nagy frekvencián tranzakciózzák. A hálózaton bárki hozzájárul a számítási teljesítményéhez, ezért a használatának költsége végtelenül kicsi.

Alapvetően csak a két másik tranzakció ellenőrzéséhez szükséges eszköz áramellátásához szükséges költség. A Tangle-nak köszönhetően az IOTA nagyobb terjesztésű, mint bármely más blockchain alapú rendszer.

M2M tranzakciók

A csapat egyik elsődleges célja a go-to platform létrehozása a gépek közötti tranzakciókhoz. A tárgyak internete napjainkban már nagy dolog, és a következő időszakban biztos, hogy még nagyobb növekedést mutat. Hatalmas tapasztalattal rendelkezik az IoT területén, a csapat megérti az erőforrás-elosztás fontosságát.

Az IOTA használatával az eszközök megvásárolhatják a lehető leghatékonyabb működéshez szükséges összes erőforrást, és eladhatják vagy megoszthatják őket, ha nincs rá szükség.

A csapat

Mint korábban említettük, a csapat több olyan személyből áll, akik hatalmas tapasztalattal rendelkeznek az IoT területén. A legkiemelkedőbb név az alapító neve, Serguei Popov, matematika professzor, nagy hangsúlyt fektetve a valószínűségelméletre.

Sergey Ivancheglo és Dominik Schiener két másik nagy név, mivel ők hajtották végre az IOTA protokollját. Az elsőt állítólag a NXT, egy másik kriptovalután alapuló, nyílt forráskódú fizetési hálózat, amelyet eredetileg a BCNext fedőnevén indítottak.

A csapat az összes IOTA tokent egy iparági szabvány ICO-n keresztül terjesztette. Az összegyűjtött összeg körülbelül 584 000 dollár volt, amelynek egy részét felhasználták Iota Alapítvány Németországban a projekt fejlesztéséért felelős intézmény.

csapat

Minden egyes vállalatnál vagy szervezetnél a fő projektek mögött álló csapat az egyik legértékesebb eszköz. Különböző körülmények között dolgozva, a piac és más iparágak tapasztalatával képesek lennének ösztönözni az örökbefogadást, növelni a tudatosságot és elősegíteni a virtuális valuta projekt további terjeszkedését.

Hogyan vásárolhat IOTA (MIOTA)

A kriptovaluta 2016. június 11-én indult, az érmék teljes mennyisége 2.779.530.283. Az IOTA a token lehető legkisebb egysége, és a tokenek nagy száma miatt a legtöbb tőzsdén MIOTA néven szerepel (1.000.000 IOTA).

Az IOTA kereskedhet a legnépszerűbb kriptotőzsdéken, mint pl Binance, Bitfinex, OKEx, Coinone, Exrates, és Huobi. További információ a következő címen érhető el: CoinMarketCap.

Az egyik legjobb platform ennek a digitális pénznemnek a megvásárlására a Binance. Ez a kriptovaluta-tőzsde az egyik legnagyobb a világon, és 2017 óta működik a kriptopénz-piacon. 

Ez a kriptovaluta-csere lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy széles körű digitális eszközt vásároljanak. A platform arról ismert, hogy az altcoinok egyik legjobb likviditásával rendelkezik a világon. A Binance a második legnagyobb likviditással rendelkezik az IOTA számára az egész ökoszisztémában, és ezzel a kriptovalutával kapcsolatos kereskedési volumen több mint 27,5% -át teszi ki. 

A rendelkezésre álló kereskedési párok közé tartozik az IOTA / BNB, az IOTA / BTC, az IOTA / ETH és az IOTA / USDT. A virtuális pénznem megszerzésének leggyorsabb módja az, ha BNB-t, BTC-t vagy ETH-t vásárol hitelkártyával és kicseréli a kapott pénzeszközöket az IOTA-ra. Az IOTA a Binance összes kereskedési mennyiségének 0,2% -át teszi ki.

Az IOTA múltja, jelene és jövője

Mint minden ilyen jellegű innovatív projekt esetében, az IOTA is tisztességesen látta a technikai problémákat és a kritikákat. Az MIT egyik csapata kiadott egy cikk amelyben leírták az IOTA-val kapcsolatos alapos vizsgálatukat. A legnagyobb fedetlen kérdés az a tény, hogy az IOTA csapata kifejlesztette saját kriptográfiai hash funkcióját, alapvetően a semmiből létrehozva egy kriptográfiai rendszert.

Mivel a hatékony rejtjelezés kiterjedt fejlesztési és tesztelési időszakot igényel, ez komoly aggodalmakhoz vezetett Az IOTA biztonsági rései. A csapat azóta megoldotta ezt a kérdést; ez a helyzet azonban az IOTA token árának instabilitásához vezetett.

Az IOTA nagyon sok izgalom elé állítja az asztalt azáltal, hogy olyan technológiát alkalmaz, amely egyszer megváltoztathatja az IoT világát és mindennapi életünket. Igaz, hogy a technológia meglehetősen új, és sokkal több tesztre van szükség, de ha a csapatnak sikerül akár annak a felét is teljesítenie, amire lövöldöznek, akkor az IOTA válhat a kriptoszféra következő figyelemre méltó előrelépésévé.

Annak, hogy az IOTA méretezhető és nem igényel díjakat, elegendőnek kell lennie az intelligens befektetők figyelmének felkeltésére. Ugyanakkor, hasonlóan a legtöbb ilyen típusú döntéshez, a potenciális befektetésnek is megfelelő kutatáson és a platform kínálatának alapvető megértésén kell alapulnia.

Funkció

IOTA Ár

Az IOTA kriptovaluta jelenleg a 19. legnagyobb a piacon a CoinMarketCap szerint. Ezenkívül 731 millió dollár értékű és érménként 0,26 dollár. Ezzel a virtuális valutával azonban nem mindig kereskedtek ugyanúgy. Valójában, az összes többi digitális eszközhöz hasonlóan, az IOTA is volatilitást tapasztalt. 

Az IOTA a legmagasabb árat 2017 decemberében érte el, amikor meghaladta az 5,55 dollárt. A BTC szempontjából a virtuális valuta 0,00044686 BTC-t ért el ugyanezen év decemberében. 2018-ban azonban medvepiac következett, ami a világ legtöbb digitális eszközét érintette. Valójában a virtuális fizetőeszköz 0,2 dollárra esett vissza 2018 decemberében, ami 96,3% -os árcsökkenést jelent csupán egy év alatt. A BTC tekintetében az IOTA néhány hete elérte a legalacsonyabb pontot, amikor érménként 0,00002126 BTC körül kereskedtek. 

A digitális valuta jövőjét illetően fontos lesz megérteni, hogy a mögötte álló csapat hogyan fogja bővíteni a használati eseteit. Ráadásul nagyon bullish lehet, ha a digitális valutát világszerte vállalják a vállalatok, amelyek a Tangle megoldást kihasználnák.. 

Az ára a kriptovaluta makrogazdasági trendjeinek megfelelően változik, és figyelembe veszi a digitális eszközt befolyásoló különböző fejleményeket. 

Partnerségek

Az IOTA emellett számos különböző céggel dolgozik és együttműködik a világ minden táján. Szerint a IOTA Archívum, vannak egyetemek, légitársaságok, energetikai cégek, bankok és egyéb vállalatok, amelyek az IOTA iránt dolgoznak vagy érdeklődnek iránt. 

Ezen cégek egy része az Accenture, az Audi, az American Airlines, a Banco Santander, a BBVA, a DZ Bank, az Infosys, a KPMG, az NVIDIA, a Refunite és még sokan mások. 

Például az Accessec bemutatott IOTA CarWalletjét a járművek kiberbiztonságáról szóló 5. VDI-konferencián, amely megmutatta, hogy az IOTA-nak egyértelmű felhasználási lehetősége van az autóiparban. Sőt, cikket is közzétettek arról, hogy a digitális betegek hogyan tudják növelni magánéletüket az IOTA révén. 

5. látogatás #VDI Konferencia a #Kiberbiztonság mert # Járművek a #Hilton ban ben #Duesseldorf. További információt itt talál: https://t.co/sqDLxkDVZW @VDI_Tagungen

– accessec GmbH (@AccessecG) 2019. július 10

Ráadásul, Den Norse Bank házigazdája találkozó partnereivel, köztük az Entra, a DNV GL Veracity, az IOTA Alapítvány és sok más érdekelt féllel. Ezenkívül a DNB ASA egyetértési megállapodást (MoU) írt alá az IOTA Alapítvánnyal az új innovációk feltárása érdekében a technológiai környezetben. 

Végül a Deutsche Bahn az IOTA-ban gyakorlati tapasztalattal rendelkező szoftverfejlesztőt vagy üzleti mérnököt is keresett. A cég létrehozott egy blockchain csapatot, amely azért dolgozik, hogy megoldásokat találjon a vállalat előtt álló kihívásokra. 

E partnerségek egy része pillanatnyi hatást gyakorolt ​​e digitális eszköz árára. Ez lehetővé tette az IOTA számára, hogy a kriptopiac egyik legelismertebb hálózata legyen.

Következtetés

Ebben a cikkben megnézhette, hogy melyek a kriptográfiai hálózat főbb tulajdonságai és tulajdonságai, és hogyan működik a mögötte álló csapat, hogy az IOTA forradalmi projektgé váljon.

Noha az ára elmaradt a többi digitális eszközhöz képest (az IOTA a legjobb 10 digitális pénznem között volt, és most a 20. hely közelében van), a szervezetnek és a közösségnek lehetősége van arra, hogy az IOTA-t a világ számos más vállalatához eljuttassa. 

Jelenleg sok olyan cég és intézmény van, amely érdeklődést mutat az IOTA iránt, és amelyek egymás mellett működnek az IOTA Alapítvánnyal, hogy kiaknázhassák a kusza és az IOTA ökoszisztéma előnyeit.

PIOTA további elérhetőségek és információk:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map