Mindössze annyit kell tudni az Aion kriptovalutáról | Kezdő útmutató 2018-ban

Aion egy forradalmi többszintű blokklánc platform, amelyet azért hoztak létre, hogy megoldja a meglévő blokkláncok közötti korlátozott működőképesség sürgető kérdését, miközben továbbra is képes kezelni a saját alkalmazásait. Támogatja az egyedi blockchain architektúrákat, és biztosítja a láncok közötti átjárhatóságot.

Az Aion projekt egy nagyon megfelelő időszakban érkezik, abban az időben, amikor egyre több a blokklánc. Így az interoperabilitás fontosabb most, mint valaha. Az interoperabilitás kiterjeszti számos más blockchain platform látókörét, nem beszélve a nagyvállalati orientált vállalatokról.

Az Aion harmadik generációs nyílt blokkláncként forgalmazza magát. Ha ez a koncepció kissé idegennek hangzik, vessünk egy pillantást a blockchain múlt generációira. Mint biztosak vagyunk benne, hogy a legtöbben tudjátok, a Bitcoin továbbra is az összes kriptovaluta királya, és első generációs blokkláncnak számít. Az Ethereum a legjobb példa egy második generációs blokkláncra. Míg a Bitcoin bemutatta a világnak a kriptográfia teljes koncepcióját, az Ethereum egy lépéssel tovább lépett az intelligens szerződések és sokoldalú ökoszisztémája létrehozásával.

aion

A csapat

A projektet Matthew Spoke, a Nuco vezérigazgatója és az EGT igazgatóságának tagja vezeti. További nagy nevek: Jin Tu, a Nuco CTO-ja, aki több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a vállalati mérnöki munkában és több mint négy év a blokklánc-iparban, valamint Peter Vessenes, aki társalapítója a Bitcoin Alapítványnak.

csapat

Hogyan működik az Aion

Az Aion segítségével a felhasználók vagy szinte bármilyen típusú blockchain egyesülhetnek, beszélhetnek és méretezhetnek. Az első kifejezés az Aion képességére utal, hogy a teljesítményorientált áthidaló rendszernek köszönhetően megkönnyíti a blokkláncok közötti kommunikációt. Az adatokat több menyasszonyon keresztül továbbítják, amelyek különböző láncpárokat kötnek össze.

A skálázhatóság fő problémájának megoldása érdekében az Aion nagy teljesítményű virtuális géppel büszkélkedhet, amely kezeli a végrehajtást és az alkalmazkodóképességet. Az Aion lehetővé teszi a felhasználók számára blokkláncok tervezését, konszenzusos algoritmusokkal és virtuális gépekkel együtt. A fő előny, hogy a többi blokklánccal való interoperabilitási adatokat nem befolyásolja.

Az Aion projekt középpontjában az Aion-1 található, a harmadik generációs blokklánc, amely robusztus alkalmazásokat kezel és összekapcsol más blokkláncokat.

A lehető legegyszerűbben fogalmazva, az Aion-1 az Aion hálózat mögött álló blokklánc, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen blokklánc a digitális információkat megszakítás nélkül továbbítsa a központi láncon kívüli entitásoknak és egy külső hálózatnak. Az Aion-1 komponens biztosítja a szükséges infrastruktúrát a többláncú alkalmazások fejlesztéséhez. Az összetevő segítségével a felhasználók telepíthetik egyéni hálózataikat.

aion2

Az AION token

A token a blokklánc áramforrása. A hálózat biztonságára, új blokkláncok létrehozására, valamint a láncok közötti hidak bevételszerzésére használják. Az AION token valójában egy ERC-20 token. Valójában a tokent először ERC-20 tokenként kínálják fel az Ethereum blokkláncon, és csak ezután lehet megváltoztatni a hivatalos AION hálózati tokenné. Amikor ez megtörténik, a token szabadon áramolhat két blokklánc között.


A legjobb dolog ebben az, hogy a befektetőknek nem kötelező megváltoztatniuk az Aion Ethereum tokent (ERC-20) az Aion-1 tokenre, mivel azok mindig felcserélhetők lesznek.

Piaci helyzet

A jelző egy évvel ezelőtt, 2017 októberében jelent meg. A valuta csúcsértékét valahol tavaly december környékén érte el, amikor az érme ára valahol meghaladta a 10 dolláros határt. Jelenleg az AION a 60. helyen áll CoinMarketCap, teljes kapitalizációja 181 932 474 dollár, forgalmazott mennyisége 167 480 575 AION a 465 934 587 teljes kínálatból.

piac

AION pénztárcák

Mint korábban említettük, az AION token valójában Ethereum token. Ez azt jelenti, hogy bármely Ethereum címen tárolható. Az Aion tokenek tárolására szolgáló legjobb pénztárcák közül néhány Ledger Nano S, Trezor, Köd pénztárca, Jaxx, MyEtherWallet, MetaMask, és imToken.

Aion vásárlása

Az AION vásárlásához először meg kell vásárolnia egy másik kriptovalutát, lehetőleg Bitcoinot vagy Ethereumot. Szerencsére az AION-t néhány nagyon népszerű kriptotőzsde támogatja, mint pl BitForex, Binance, Ethfinex, Liqui, és Bancor Network. További információ a Piacok szakasz a CoinMarketCap oldalon.

Útiterv és a jövő

A projekt szerint ütemtervet, 2018 jelentette az 1. szakasz kezdetét, amely magában foglalta a módosított munkaköri konszenzus algoritmust, egy működő token hidat, az interchain kommunikációt és a virtuális gépet az EVM forrás kompatibilitásával. Az 1. és a 2. fázis között a csapat reményei szerint kiadják az Aion Virtual Machine Technical Paper, az Aion Intelligence Proof és az Aion Bridging Paper dokumentumokat. A 2. szakasz főleg a módosított EVM architektúra felé történő áttérésről szól. Az Aion Résztvevő Hálózati Papírnak állítólag 2018-at kell készítenie a csapat számára.

Fázis1

2019 várhatóan nagy év lesz az Aion platform számára. Az évet az Aion Network Economics Paper kezdi, ezt követi a 3. szakasz elindítása, amely várhatóan a hálózati infrastruktúra véglegesítését jelenti. További jövőbeli fejlesztések közé tartozik az AVM 2. verziójának létrehozása, a teljes validátor konszenzusos rendszer létrehozása és a hálózatban való részvétel.

2. fázis

Befektetés és előrejelzések

Figyelembe véve a blokkláncok folyamatosan növekvő számát, jó eséllyel az Aion az interoperabilitási kérdések megoldásának egyedülálló megközelítésével a következő időszakban kissé szükségessé válik a kriptoszféra számára. Éppen ezért ez az érme nagyon jól megmutathatja a kriptoszféra valaha látott egyik legnagyobb áremelkedését.

Hasznos referenciák és a közösségi média jelenléte

További információk a projektről a felhasználók megnézhetik a hivatalos honlapján és a fehér papír. További hasznos referenciák a hivatalos blog rész, a GitHub tárház, valamint a Twitter, Facebook, Távirat, Viszály, és Youtube csatornák.

Következtetés

Az Aion kétségkívül nagyon érdekes kriptovaluta projekt, mivel célja az egyik legnagyobb probléma, amely általában a blokklánccal társul – az interoperabilitás. Természetesen sokkal több munkára lesz szükség az Aion projekt befejezéséig. Azonban egy biztos, érdekes lesz látni, hogy az Aion hogyan próbálja, és remélhetőleg sikerrel jár, hogy a blokkláncok közötti interoperabilitást valósággá tegye.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map