Útmutató a Masternodes törléséhez

A legtöbb ember a kereskedelem és a bányászat révén keres kriptográfia révén. Mindkettő azonban felvet néhány problémát. A kereskedelem eleve kockázatos. Míg a bányászat nagy beruházást igényel a hardverben és jelentős mennyiségű energiát vesz fel (ennélfogva több pénzbeli beruházás).

Van egy másik út is. A titkosítást működőképessé teheti, és egy masternode működtetésével passzív jövedelemfolyamot hozhat létre. Nem minden kriptovaluta működik egyformán, tehát nem mindegyik rendelkezik ezzel a képességgel. Ezek közül a Dash (DASH) messze a legnagyobb és legnépszerűbb.

De mi az a masternode? Ezt fogja magyarázni ez a cikk, valamint az, hogy miként kezdheti meg a Dash masternode működését, és passzív jövedelmet szerezhet a kriptográfiaból.

Dash története és háttere

A Dash megírásakor a 13. legnagyobb kriptovaluta piaci sapka alapján, összértéke 1,5 milliárd USD. 2014-ben indult, a Bitcoin villájaként. Megalakulása óta jelentős időt töltött azóta a forgalomban lévő egyik legértékesebb kriptovaluta. 2017 márciusában a Dash meteorikus emelkedést mutatott, és egy ideig a 3. legértékesebb kriptovaluta lett.

A Dash célja, hogy gyors, határok nélküli, követhetetlen valutát biztosítson a tranzakciókhoz. Ezt két funkcióval éri el – „InstantSend” és „PrivateSend”.

  • Az InstantSend lehetővé teszi, hogy a tranzakciók kihagyják a rendszeres validálási folyamatot, amely lassú tranzakcióidőt eredményez sok kriptovaluta esetében.
  • A Privát Küldés úgy működik, hogy fusson egy fiktív tranzakciót, mielőtt végrehajtaná a tervezettet. Ezzel a külső felek nem láthatják a tranzakció küldő felét. Ennek eredményeként a tranzakció nem követhető nyomon, ellentétben más népszerű devizákkal, mint például a Bitcoin és a Litecoin.

Alapértelmezés szerint ezek a funkciók ki vannak kapcsolva. A felhasználóknak lehetőségük van engedélyezni vagy sem.

A Dash mind a tranzakciós pénznemként, mind pedig a magánélet központú érméjeként vonzott. Gyakran a Monero és a Zcash mellett az egyik legkiemelkedőbb adatvédelmi érmének nevezik. Míg a Dash a használati eset másik oldalán jelentős valós életben való alkalmazást tapasztalt mindennapi használatra a nehéz helyzetben lévő gazdasági területeken, például Venezuelában és Kolumbiában.

Mik a Dash Masternodes?

Számítási szempontból a csomópont számítógép vagy hozzáférési pont, amely a hálózat részeként működik. Például egy bányászati ​​szkriptet futtató gép. A masternode tehát definíció szerint egy olyan csomópont, amely irányítást vagy ellenőrzést gyakorol a szabályos csomópontok felett.

A Dash esetében a masternodes három funkcióval rendelkezik:

  • Érmék keverése a PrivateSend tranzakciók engedélyezéséhez
  • Az InstantSend tranzakciók ellenőrzése
  • A Dash decentralizált autonóm szervezet (DAO) irányítási struktúrájának működtetése.

A decentralizált irányítás (amelyet nem egyetlen személy vagy vállalat irányít) a kriptovaluta egyik alapelve. Mégis kihívást jelent a Dash ökoszisztémájának fejlődése felé, ha senki sem hoz döntéseket. Erre a DAO a megoldás. A Dash közösség tagjai javaslatot tehetnek a Dash hálózat projektjeire vagy a hálózat egészének irányában történő változtatásokra..

Itt jönnek a masternodák. A Masternode tulajdonosok szavaznak a közösség tagjai által tett javaslatokról, valamint a Dash kincstár finanszírozási döntéseiről. A Dash fejlesztésére, marketingjére, partnerségére vagy bármi másra költött pénzt demokratikusan jóvá kell hagynia a masternode operátorok csoportjának. Így a közösség továbbra is működhet és előreléphet.

Összegezve tehát a Dash masternodes két részből áll. Maga a masternode egy Dash pénztárca, amely a Dash blokklánc egy példányát futtatja, amely megkönnyíti a PrivateSend és az InstantSend funkciókat. Míg a masternode tulajdonjoga lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy részt vegyen a Dash hálózat döntéshozatali folyamatában.

Hogyan szerezhetek Masternode-ot?


Remek dolog, hogy technikailag bárki képes masternode-ot működtetni … néhány feltétellel.

Az első az, hogy 1000 Mastert kell befektetnie a masternode birtoklásához és működtetéséhez. Ez a Dash továbbra is a tied, és szabadon elviheted vagy eladhatod. De a masternode működésének folytatásához az egyenlege soha nem csökkenhet 1000 Dash alá. A befektetés biztosítékként működik, megvédve a rossz szereplőket, vagy olyan embereket, akik személyes haszonszerzés vagy rosszindulatú okokból hoznak döntéseket.

A második feltétel az, hogy a masternode-ot működtető eszköznek meg kell felelnie a műszaki specifikációknak, és a nap 24 órájában működnie kell (egy óránál hosszabb ideig nem veszíti el a kapcsolatot). A masternode futtatásához Linux-kiszolgálóra (vagy VPS-re) és dedikált IP-címre van szükség. Ennek célja annak biztosítása, hogy a masternode képes legyen a Dash hálózaton szükséges funkciók működtetésére, a Dash felhasználóinak jelentős késedelem nélkül..

E két feltételen túl a masternode tulajdonjogára való jogosultság széles körű. Valaki, aki teljesen új a Dash közösség számára, létrehozhat egy masternode-ot a világ bármely pontjáról. A masternode bármikor eladható vagy lemondhat róla. Nincs szükség szerződésre vagy hosszú távú elkötelezettségre.

A Dash Masternodes monetáris ösztönzése

Az 1000 Dash beruházás (a hardver mellett) nagy kérdés lenne, ha kizárólag a Dash hálózat támogatására szolgálna. Nem, a fő ok, amiért a legtöbb a masternode létrehozása mellett dönt, a passzív jövedelemáram ösztönzése.

A legtöbb blokklánc, például a Bitcoin esetében a bányászok minden jutalmat megkapnak, ha új blokkokat generálnak. A Dash-szel ez kicsit más.

A kötőjelblokk jutalmak háromféleképpen oszlanak meg:

  • 45% a bányásznak
  • 45% masternode operátoroknak
  • 10% a Dash kincstárába

Tehát egy masternode futtatásával ugyanolyan jövedelmet keres, mint a kriptográfia. Mivel a jutalom több fél között oszlik meg, valamivel kevesebb, mint a hagyományos bányászati ​​jutalmak. De mint a bányászat, úgy a masternode birtoklása is egyre kevésbé jövedelmező Dash értékváltozásai alapján.

Alapján Dash hivatalos oldala, a masternodes 7 nap alatt körülbelül 2 Dash-t keres. Ez egy befektetés tavalyi 11% -os megtérülését eredményezte. Az elkövetkező években a blokkjutalmak folyamatosan csökkenni fognak, így a masternode jövedelem is csökken. De attól függően, hogy mi történik a Dash értékével, nagyon érdemes lehet a korai bejutás. Például 2017 elején az 1000 Dash befektetés nagyjából 12 000 USD lenne. Ma ez körülbelül 180 000 dollár lenne.

Kaphatok Masternode-ot, ha nincs 1000 kötőjelem?

Bár nem kaphat kizárólagos tulajdonjogot a Dash masternode-hoz, hacsak nem teljesíti a fedezetkorlátot, van olyan, hogy mégis kaphat egy darabot a tortából.

Néhány masternode-tulajdonos lehetőséget kínál az embereknek arra, hogy fektessenek be masternode-részvényekbe. A részvények minimum 25 Dash-ért (most hozzávetőleg 4500 USD) vásárolhatók meg, így a kevesebb tőkével rendelkező embereknek lehetőségük nyílik passzív jövedelemszerzésre.

Néhány egyéni tulajdonos. Másrészt a Neptune Dash egy nyilvános tőzsdei kanadai vállalat, amely a Dash masternode-okat futtatja, masternode részvényeket kínálva a befektetőknek. 2018 márciusától a Neptunusz összesen 18 Dash masternodet működtetett.

A Dash masternode részvényekbe történő befektetés egy kicsit nagyobb kockázattal jár, mivel a Dash-et egy harmadik félre bízza, függetlenül attól, hogy magánszemélyről vagy cégről van szó, például a Neptunuszról. Tehát győződjön meg róla, hogy előzetesen kutat, és győződjön meg arról, hogy bárki, aki masternode megosztásokat kínál, jogos.

Dash Masternodes: Összefoglalva

A masternode működtetésének és a passzív jövedelem megszerzésének képessége lehet sokak számára a legvonzóbb dolog a Dash-ban. Még több, mint a PrivateSend és az InstantSend funkciói. Míg bizonyos fokú kockázatot hordoz, mint bármi a kriptóban, a masternodes hatékonyan működik, mint egy megtakarítási számla, de magasabb hozamot kínál, mint a hagyományos banki kamatlábak.

Tudjon meg többet a Dash masternode-okról itt. Vagy elmehet https://masternodes.online/ hogy megtekinthesse az összes masternode-val rendelkező érme adatait és az egyes becsült ROI-kat.

András író és digitális marketingszakember Új-Zélandról, amelynek székhelye Délkelet-Ázsia. Az e-kereskedelmi tér számos területén végzett munkája mellett Andrew érdeklődést mutat a kriptopénz iránt, különösen az altcoinok és a mainstream kriptográfia elfogadására összpontosító projektek iránt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map