Útmutató a mozgó átlagok megértéséhez a technikai elemzésben

A befektetők általában alapvető elemzésre támaszkodnak a biztonság és annak belső értékének felmérésében (és jövőbeni potenciáljának elemzésében), míg a kereskedők technikai elemzés a közvetlen hozam maximalizálása érdekében. A technikai elemzés diagrammintákat és mutatókat tanulmányoz a kereskedési lehetőségek és a potenciális jövedelmek felderítésére. Ennek a tudományágnak a leggyakoribb eszközei: mozgóátlagok, MACD, relatív erősségi index, Bollinger-sávok és mások.

A komplex kriptovaluta piacon való részvételhez technikai számítástechnika és pénzügyi ismeretek kombinációjára van szükség, ezért elengedhetetlen a kereskedési technikák megismerése.

Az emberek egyedi személyisége miatt különböző módon kereskednek – vannak, akik agresszívabb és kockázatosabb megközelítést, mások nyugodtabb, lassú tempójú és biztonságos stílust választanak. Különböző kereskedési stílusok vannak, amelyek némileg átfedik egymást; ezek azonban négy stílus a legnépszerűbb pozíció kereskedés, hinta kereskedés, napi kereskedés és fejbőr kereskedés.

Ami a hasznos technikai elemzési kereskedési eszközöket illeti, az egyik legrégebbi és legnépszerűbb a mozgó átlag. Ez egy olyan mutató, amely elemzi a múltbeli és a legfrissebb adatokat (különösen az árat) különböző időszakok összesítésével és átlagolásával. Megmutatja az átlagértékeket, és mozgónak nevezik, mivel többször újraszámítják, amikor új adatok állnak rendelkezésre. Haladás közben a legrégebbi értéket dobja le, és hozzáadja a legújabb értéket. Ez egy „simításnak” nevezett folyamatot ír le, amellyel csökkenti az ideiglenes adatingadozások hatását, egyenesre simítja, egyértelműbben mutatja a tendenciát, és kiemeli a fenti és az alatti értékeket.

A mozgó átlagok trendkövető vagy lemaradó mutatók, mivel leírják a már megtörtént eseményeket. Ezeket más mutatók alapjául is felhasználják, például a mozgó átlag konvergencia divergencia (MACD), a Bollinger sávok, a százalékos ár-oszcillátor és mások számára. A mozgóátlagok használata magában foglalja a trend megerősítését, annak irányának vagy lehetséges megfordulásának meghatározását, valamint a lapos piac azonosítását..

A mozgó átlag kiszámításához használt elsődleges paraméter egy periódus vagy periódusok száma. Főleg a mozgó átlagok a záró árakon alapulnak.

A mozgó átlagok típusai

Az egyszerű mozgó átlag a mozgó átlagok legalapvetőbb és valószínűleg legszélesebb körben alkalmazott formája. Az adatok súlyozatlan átlagaként (értékek összege, osztva az értékek számával) meghatározott időtartamok alatt határozható meg. Amikor egy új érték új periódusba lép a halmazba, a legrégebbi kiesik, és ezért új számításra van szükség.

Exponenciális mozgóátlag

A bonyolultabb számítást használja, mint az egyszerű mozgóátlag, mivel nagyobb súlyt fektet az értékkészlet legfrissebb adataira, és kiszámítja az összes elemzett előzmény adatának átlagát, anélkül, hogy a korábbi bejegyzéseket eltávolítaná, amikor a legfrissebb elérhetővé válik. Az előző értékek súlyozása exponenciálisan csökken (a lépés nem állandó szám).

Súlyozott mozgóátlag

Ez egy olyan mutató, amely ismét kiemeli a legfrissebb árbejegyzéseket annak biztosítása érdekében, hogy azok nagyobb hatással legyenek az eredményre, mint a régebbi bejegyzések. Minden bejegyzés súlya számtani progresszióban csökken, ami azt jelenti, hogy az adatpontok közötti különbség rögzített és az 1 a leggyakrabban használt szám.

Tippek a mozgó átlagok értelmezéséhez

– Vegye figyelembe a használt időszakok hosszát. A mozgó átlag kiszámításához bizonyos számú záróárral kell rendelkeznie. Ez problémát jelenthet a vadonatúj eszközök esetében.

– A mozgó átlagok elmaradnak, a trendkövetés mutatói, vagyis mindig egy lépéssel lemaradnak. Míg ezek biztosítják, hogy megfeleljen a jelenlegi trendnek, de továbbra is fennáll a késleltetett jelzések veszélye. Minél hosszabb a mozgóátlag, annál nagyobb a késés.


– A mozgó átlagok nem csak a záró árakkal számíthatók, hanem a havi árakkal, a heti árakkal, a nyitó árakkal vagy akár a napon belüli árakkal is.

– Ne feledje, hogy minél magasabb az áringadozás, annál nagyobb az esély a hamis jelzésekre. Bár a mozgó átlagok nagyszerűek a főbb trendek azonosításához, lehetséges, hogy több hamis jelet vagy pozícióvesztést kapjunk, mielőtt ez megtörténne. A mozgó átlagok elengedhetetlenek más eszközöknél, a további megerősítés érdekében mindig kombinálja az eszközöket.

Szeretne több stratégiát megismerni a technikai elemzésben? Itt olvashatja el az RSI használatával történő visszavásárlási útmutatót.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map