Kriptovaluta spot kereskedés – Mi az az Algo megbízás?

Mi a Stop-Limit

Mi az a Trail rend

Mi az a jéghegyi rend

Mi az idővel súlyozott átlagár (TWAP)

Mi az Advanced Limit Order

Mi az Algo Order?

Az Algo megbízás egy előre meghatározott áron és mennyiségben történő kereskedés utasításainak összessége. Az algo megrendelések minden logikája rögzített és jól magyarázható a dokumentumban. Az utasításokat a megadott paraméterek szerint hajtják végre. Az OKEx nem zavarja manuálisan a megrendelés végrehajtását.

Az Algo kereskedési eszközök lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy előre megadják a kereskedési információkat, hogy időt takarítsanak meg a végrehajtástól, amikor a megfelelő pillanat megérkezik. A felhasználók algoritmikus kereskedési eszközöket is használhatnak emlékeztetőül a napi kereskedési stratégiára, hogy elkerüljék az élő piac zavaró tényezői miatt bekövetkező rossz végrehajtásokat..

Az Algo megrendeléseket nem hajtják végre, ha az előre meghatározott feltételek nem teljesülnek. Emellett rendszerünk nem helyez el visszatartást a felhasználó számláján, ha algo megrendelés történik. Az indított algo megbízás azonban törlődik, ha a számla nem rendelkezik elegendő pénzzel a végrehajtásához.

Algoritmikus kereskedési eszközeink használatával megértette és elfogadja az Algo kereskedési szerződésünket.

1、 Stop-Limit

A Stop-Limit utasításkészlet a kereskedési megbízás előre meghatározott paramétereken történő leadására. Amikor a legújabb piaci ár eléri a kiváltó árat, a rendszer automatikusan leadja az előre beállított ár és összeg szerinti megrendelést.

Stop-Limit aktiválása esetén, ha a felhasználó számlájának egyenlege alacsonyabb, mint a rendelés összege, a rendszer automatikusan megrendelést ad a tényleges egyenlegnek megfelelően. Ha a felhasználó számlájának egyenlege alacsonyabb, mint a minimális kereskedési összeg, akkor megbízást nem lehet leadni.

1. eset (Take-profit):

A felhasználó megvásárolja a BTC-t 6.600 USD-nál, és úgy véli, hogy az esni fog, ha eléri a 6.800 USD-t, és Stop-Limit megbízást nyithat 6.800 USD-nél. Amikor az ár eléri a 6800 USD -t, a megrendelés elindul. Ha a felhasználónak 8 BTC-egyenlege van, amely alacsonyabb, mint a megbízás összege (10 BTC), a rendszer automatikusan 8 BTC-s megbízást tesz közzé a piacon. Ha a felhasználó egyenlege 0,0001 BTC és a minimális kereskedési összeg 0,001 BTC, akkor a megbízás nem adható le.


EN1.png

2. eset (Stop-loss):

A felhasználó megvásárolja a BTC-t 6600 USD-n, és úgy véli, hogy az továbbra is 6400 USD alá csökken. A további veszteségek elkerülése érdekében a felhasználó eladhatja megrendelését 6400 USD-on, amikor az ár 6400 USD-ra csökken.

EN2.png

3. eset (Take-profit):

A BTC értéke 6 600 USD, és a felhasználó úgy véli, hogy 6500 USD áron fog visszapattanni. A BTC olcsóbb megvásárlásához, amikor az 6500 USD alá csökken, vételi megbízást adunk.

EN3.png

4. eset (Stop-loss):

A BTC értéke 6 600 USD, és a felhasználó úgy véli, hogy ez továbbra is meghaladja a 6800 USD értéket. Annak elkerülése érdekében, hogy a BTC-t magasabb áron fizesse 6800 USD felett, amikor a BTC 6 802 USD-ra emelkedik, a megrendelés akkor kerül leadásra, amikor a BTC ára teljesíti a 6 800 USD vagy annál magasabb rendelési követelményt.

EN4.png

2Nyomvonal rend

A Trail megbízások lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy előre meghatározza a piac jelentős ingadozásaival kapcsolatos stratégiát. Amikor az utolsó ár eléri a maximális (vagy minimum) piaci árat a nyomkövetés benyújtása után (1 ± felhasználó által meghatározott visszahívási arány), ez kiváltja a megbízást a piacon végrehajtandónak.

Ha a felhasználó nyomon követi a megrendelést, ha a felhasználó számlájának egyenlege alacsonyabb, mint a rendelés összege, a rendszer automatikusan a tényleges egyenlegnek megfelelően rendel. Ha a felhasználó számlájának egyenlege alacsonyabb, mint a minimális kereskedési összeg, akkor megbízást nem lehet leadni.

1. eset: A BTC jelenlegi ára 19 000 USA dollár. A felhasználó úgy véli, hogy az általános piaci trend továbbra is csökkenő, de az ár később visszapattan. A felhasználó vételi megbízás BTC-t szeretne végrehajtani, ha 1) a piaci visszapattanási arány meghaladja az előre beállított értéket "visszahívási arány" és 2) a piaci ár meghaladja az előre meghatározott kiváltó árat.

A felhasználó nyomkövetést rendelhet el az alábbiak szerint:

Feltéve, hogy a piaci ingadozások a következők:

A BTC piaci ára 19 000 dollárról esett és elérte a legalacsonyabb pontot, 17 800 dollárt. Az ár pedig 17 999 dollárra rúg vissza. Ezért a piac 1,11% -ot megtérült a visszaesésből [(17999-17800) / 17800] = 1,11%

A nyomvonal megrendelését NEM küldjük el, mert:

  • Piaci visszapattanási ráta (ami 1,11%) > a felhasználó által meghatározott visszahívási arány (ami 1%). => állapot megegyezett
  • Piaci ár (17999) < Felhasználó által meghatározott kiváltó ár (18000) => állapot páratlan

Összefoglalva, a nyomvonal megrendelését csak a következő feltételekkel küldjük el:

  • Vásárlás = 1) A piaci legalacsonyabb ár <= Trigger ár ÉS 2) Piaci fellendülés >= visszahívás

Eladási megbízás = 1) A piaci legmagasabb ár >= Trigger ár ÉS 2) Piaci fellendülés <= visszahívás

3Jéghegyi Rend

A jéghegy-rendelés egy algoritmikus rendeléstípus, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elkerüljék a nagy megrendelés leadását, miközben elkerülik a csúszást. Egy jéghegy-megrendelés automatikusan felosztja a felhasználó nagy megrendelését több kisebb megrendelésre. Ezeket a megrendeléseket a legfrissebb legjobb vételi és eladási ár, valamint a felhasználó által beállított paraméterek szerint hozzák forgalomba. Amikor az egyik kisebb megrendelés teljes mértékben teljesült, vagy a legújabb piaci ár jelentősen eltért az aktuális megrendelés árától, automatikusan új megrendelést adunk.

1. eset: A felhasználó 1000 BTC-t szeretne vásárolni, és nem akarja növelni a költségeket, ezért egy jéghegy-megrendelést ad le:

A rendszer automatikusan egy jéghegy-megrendelést ad le. Az egyes megrendelések összege az egyetlen megrendelés átlaga lesz. A megrendelés ára a legújabb vételár lesz * (1 ár szórás). A megrendelés teljes kitöltése után új megrendelés érkezik. Amikor az utolsó piaci ár meghaladja a 2 * -ot (megbízási eltérés), az előző megrendelés törlésre kerül, és újat helyeznek el.

Amikor a forgalmazott összeg megegyezik a teljes megrendelés összegével, a jéghegy-kereskedelem megtelt. Ha az utolsó piaci ár meghaladja a 20 000 amerikai dollár legmagasabb vételárát, a jéghegy-megrendelés ideiglenesen leáll. Miután az ár 20 000 amerikai dollárra süllyedt, a jéghegy-megrendelést újra megkezdték.

4Idővel súlyozott átlagár (TWAP)

Idővel súlyozott átlagár (TWAP) egy eszköz átlagos ára egy meghatározott idő alatt. TWAP olyan stratégia, amely megkísérli végrehajtani a megrendelés mennyiségi szeleteivel kereskedő megrendeléseket, a felhasználók által meghatározott időközönként. A TWAP célja a kosár-megrendelésekre gyakorolt ​​piaci hatás minimalizálása.

1. példa: A felhasználó 1000 BTC-t szeretne vásárolni és rendelést adna TWAP-ként.

Feltételezve a megrendelési könyvet az alábbiak szerint:

Feltételezve, hogy a felhasználó 1% -ra állítja be az Árvarianciát, a Max Buy Limit Price így 18 726,93 USD * (1 + 1,00%) = 18 914,19 USD. Ezután a rendszer kiszámítja a jelenlegi összesített eladási mennyiséget abban a sorrendben, amelyben az ár alacsonyabb, mint az említett 18 914,19 USD (ami 156 + 100 + 8 + 1 + 1 = 266). Ezt követően a rendszer a felhasználó által definiált sweep arányra hivatkozik, hogy meghatározza a szeletelt rendelési méretet, ebben az esetben 13,3BTC (266 * 5%).

A szeletelt limit vételi megbízás 18914,19 dolláron kerül kifizetésre 13,3 BTC-re.

Az összes kitöltetlen rendelési mennyiséget nem függő megrendelésként könyvelik el, hanem törlik. A megrendelést a felhasználó által meghatározott időintervallumok szerint küldik el, frissített árral és mennyiségekkel.

Abban az esetben, ha a szeletelt rendelési ár eléri a felhasználó által meghatározott max / min árhatárt, a megrendelést a megadott max / min áron küldjük el. Az említett megrendelés automatikusan törlődik, ha nincs egyező ár a piacon.

Abban az esetben, ha a szeletelt rendelési mennyiség eléri a felhasználó által meghatározott maximális / min mennyiséget, a megrendelést a felhasználó által megadott mennyiségnek megfelelően küldjük el.

5, Advanced Limit Order

Az Advanced limit order 3 további rendelési lehetőséget kínál, mint egy szokásos limit-rendelés, beleértve a „Csak közzététel”, a „Kitöltés vagy elpusztítás” és az „Azonnali vagy törlés” opciókat. A szokásos limit sorrendben alapértelmezés szerint „Jó, amíg törlődik”.

  1. Csak poszt: soha nem igényel likviditást, és biztosítja, hogy a felhasználó piacvezető legyen. Ha rendelése egy már meglévő rendeléssel egyezést okozna, akkor a csak utólagos limit megrendelését töröljük.
  2. Fill or Kill: biztosítja, hogy a vételi / eladási megbízást teljes egészében teljesítsék vagy töröljék részleges teljesítés nélkül.
  3. Azonnali vagy Mégse: megköveteli a megbízás egészének vagy egy részének azonnali végrehajtását, és a megbízás minden kitöltetlen részét törli.

Például, ha a felhasználó BTC-t akar vásárolni, és a megrendelési könyv az alábbi képernyőképen jelenik meg:

  1. Ha a felhasználó készítői díj alapján szeretne fizetni, kiválaszthatja a „Csak közzététel” opciót az Advanced Limit Order alatt. Ha a vételárat 18737,00 USD-re állították be, a megbízás nem veszi el a likviditást, mivel piacképesek. Ha a vételár 18737,25 USD, a megrendelést a Buy (1) paranccsal hajtjuk végre. Ha a felhasználó piacfelvevő, a megrendelés törlésre kerül;
  2. Ha a felhasználó a „Fill or Kill” opciót választotta, állítsa a vételárat USD 18800,00 értékre, és a megrendelés összege 300 BTC, mivel a megrendelés könyvének teljes összege csak 266 BTC (1 + 1 + 8 + 100 + 156 ), a megrendelés összege nem teljesül (300-266 = 34 BTC), és teljes egészében törlésre kerül. De ha a felhasználó csak 200 BTC-t rendelt, a megbízás ennek megfelelően fog végrehajtódni;
  3. Ha a felhasználó az „Azonnali vagy Visszavonás” opciót választotta, állítsa be a vételárat USD 18800,00 értékre, és a megrendelés összege 300 BTC, mivel a rendelési könyvben szereplő teljes összeg csak 266 BTC (1 + 1 + 8 + 100 + 156 ), 34 BTC (300-266) nem teljesíthető, a megrendelés csak 266 BTC-vel fog végrehajtani és a nem teljesített 34 BTC-t törli.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map