Az Ethereum átállása a tét igazolására – jobb, mint a munka igazolása?

Ha legalább érdekel a kriptovaluta tér, akkor valószínűleg hallott már az Ethereumról. Jelenleg a második legnagyobb érme a piaci korlát szerint, elsősorban azért, mert annyi más zseton fut az Ethereumon, és részben azért, mert a fejlesztői csapat nagyon tehetséges.

Akárhogy is, ez a bejegyzés a POW-ról a POS-ra való áttérésről szól.

Tehát mi az a POW (Munkabiztosítás)?

Nos, a POW-t jelenleg a legtöbb kriptovaluta használja, többek között a Bitcoin, az Ethereum (egyelőre) és a Litecoin. Ha egy érme bányászható, ez azt jelenti, hogy a hadifogoly rendszert használja.

A bányászok használják GPU-k vagy ASIC-k a blokkláncot ellenőrző kriptográfiai hash függvények megoldására. Elsődlegesen olyan játékra tervezett GPU-k, mint a RX 580 bányászok alkalmazzák.

GPU-juk gyorsan kitalálja és ellenőrzi a megoldhatatlan matematikai probléma különböző megoldásait. Amikor sikeresen megoldják az egyenletet, a főkönyv (blokklánc) frissül, és a bányász blokkjutalmat kap token és / vagy tranzakciós díjak formájában.

Ezt hívják Munkabizonyításnak, mert a bányászok rengeteg munkát végeznek matematikai egyenletek feldolgozása formájában bányászati ​​hardverükkel. Bányászok nélkül sok hálózat nem létezne. A bányászok zsetonok fejében fizetnek az áramért.

Mi a tét igazolása és miben más

A tét igazolása egy kicsit más. Korábban a bányászok bebizonyították, hogy milyen gyorsan tudják ellenőrizni a hálózatot; most az ETH-tulajdonosok megmutatják, mennyit birtokolnak azáltal, hogy futnak az úgynevezett a-nak mester csomópont. Mestercsomópont létrehozásakor le kell zárnia bizonyos mennyiségű ETH-t annak igazolására, hogy birtokolja azt.

A jutalmakat annak alapján osztják szét, hogy mennyit zároltál el, és mennyi ideig. Például 1000 bányász, aki ellenőrzi a hálózatot, körülbelül 10 000 pénztárca lehet az Ethereum tulajdonosa a tétbiztosításon keresztül.

A POS használatával az energia megtakarítható. A bányászoknak nem kell sok energiát fogyasztaniuk a kriptográfiai hash funkciók megoldásához, ami jót tesz a pénztárcánknak és jó a bolygónknak. Ezen túlmenően az Ethereum zárolásával olyan hiány jön létre, amelynek fel kell emelnie az árat.

Természetesen nem minden napsütés és szivárvány. Úgy tűnik, hogy ezzel az új rendszerrel a gazdagok meggazdagodnak és a szegények is, nos, akkor is szegények lesznek. Az új rendszer megjutalmazza azokat, akiknek már sok Ethereumjuk van, mert a blokkjutalmak most már az alapján oszlanak meg, hogy mennyi van már.

Továbbá az ETH bányászközösség nem lesz nagyon boldog, amikor a villa bekövetkezik, mivel bányászati ​​hardvereik már nem lesznek használhatók az Ethereumnál. Át kell váltaniuk egy új, még bányászható pénznemre.

Arra számítok, hogy ekkor látom az Ethereum Classic tüskét, mivel úgy gondolom, hogy ez továbbra is hadifogság marad. Az is lehetséges, hogy az ETH bányász közösségének egy csoportja létrehoz egy új valutát, amely az Ethereumtól elágazik, esetleg Ethereum Cash néven..

Ha éppen az Ethereumot bányászod, akkor bölcs dolog lenne egy új pénznemet találni. Még mindig rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, mint például a Litecoin, a Vertcoin, a Zencash és így tovább.


Ez a frissítés már egy ideje működik, késleltették azokat a problémákat, mint például a pénztárca frissítései és a közösség némi visszaszorítása. Azonban a vezérigazgató és az Ethereum mögött álló agy, Vitalik Buterin mind a POS-ra való áttérésért felelnek.  

Remélhetőleg a váltás nem okoz problémákat az ETH közösség vagy hálózat számára, mivel ez egy nagy döntés, amely teljesen megváltoztatja a hálózat ellenőrzésének módját. Ennek ellenére nincs szükség pánikba esni. Az Ethereum fejlesztőcsapata tudja, mit csinálnak. Végül is ők a piac második legnagyobb kriptovalutájának alapítói.

Csakúgy, mint minden más, bölcs dolog diverzifikálni önmagát. Ne fektessen mindent egy érmébe; inkább okos egy kicsit mindent megtartani. Továbbá ne öntse az összes vagyonát kriptóba, mert ez nagyon ingatag környezet.

Ha jelenleg ETH bányászati ​​hardvert akar vásárolni, akkor azt mondanám, hogy hajrá. Ha mégis a vásárlás mellett dönt, vegye figyelembe, hogy nem fogja sokáig használni. Vásárláskor győződjön meg arról, hogy a kártya képes-e más pénznemeket is nyereségesen bányászni, mert a jövőben máshol kell keresnie. Addig próbáljon meg minél több ETH-t gereblyézni!

Kép forrása: BlockGeeks

Ez egy vendégbejegyzés, amelyet Jacob Tuwiner, a tulajdonos írt EasyPC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map