Mi a NEO 3.0 frissítés és hogyan változtatja meg a kriptovilágot?

Még július 10-én a NEO bejelentette azoknak a változásoknak a részletesebb változatát, amelyeket a következő hónapokban hajt végre hálózatán. Beszélünk a NEO 3.0 frissítésről, amelyet úgy terveztek, hogy a NEO hozzáférhető legyen a fontos vállalkozások számára.

NEO 3.0

A NEO 3.0 frissítés a NEO Intelligens Gazdaság egyik legfontosabb frissítése. Ez egy teljesen új platform lesz, amely a nagyvállalatokra összpontosul. A fő szándék a skálázhatóság, az optimalizált gazdaság és még sok más nyújtása.

Erik Zhang, a NEO társalapítója kifejtette:

„A NEO 3.0 a NEO platform egy teljesen új változata lesz, amelyet nagyvállalati felhasználási esetekre építenek. Magasabb TPS és stabilitás, kibővített API-k az intelligens szerződésekhez, optimalizált gazdasági és árképzési modellek, és még sok más. Ami a legfontosabb: teljesen átalakítjuk a NEO alapmoduljait. ”

A hálózat által végrehajtandó egyik legfontosabb változás a tranzakciókhoz kapcsolódik. Növekszik a tranzakciók száma másodpercenként (TPS), amelyek felgyorsítják az egész hálózatot. Jelenleg a NEO egyszerre több mint 1000 TPS-t képes kezelni. 

Ez már nagyon nagy szám, ha összehasonlítjuk az Ethereummal és a Bitcoin-szal. Mindkettő nagyon korlátozott mennyiségű tranzakciót képes kezelni – a Bitcoin képes kezelni 7, az Ethereum 25 pedig.

De másodpercenként 1000 tranzakció még mindig az ideális és optimális TPS-szám alatt van. Ha fontos és nagyvállalatok akarnak piacra lépni, akkor a NEO-nak jobb teljesítményt kell nyújtania. A hagyományos pénzügyi vállalatok, beleértve a VISA-t is, másodpercenként több mint 20 000 tranzakciót tudnak feldolgozni csúcsidőben.

A TPS növelése érdekében a NEO át akarja alakítani a kódot és az alapmodulokat, optimalizálni a hálózati protokollt, bevezetni a NeoContract szolgáltatásnyilvántartási és engedélyezési rendszerét, és felkészülni a dinamikus szilánkosításra.

Fontos megemlíteni, hogy a gazdasági modell is ki lesz igazítva annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást és platformot kínáljon a nagyvállalatok számára. Jelenleg a NEO oszthatatlan kriptovaluta, ami azt jelenti, hogy a befektetők nem vásárolhatják meg a NEO töredékét, hanem egy egész érmét kell vásárolniuk.

Ezenkívül a NEO hálózatot a GAS táplálja, és nem osztható fel díjak fizetésekor. De vannak új fejlesztések és megoldások, amelyek célja ennek a rendszernek a vége. Minden évben kis mértékben növekszik a gázellátás, a konszenzusos csomópontokat díjazzák, a NEO érmék oszthatók lesznek, és a GAS tizedes részét fel lehet használni a rendszerdíjak kifizetésére..

Természetesen az emberek megjegyzéseket fűztek ezekhez a javaslatokhoz. Malcom Lerider, a NEO vezető kutatási és fejlesztési menedzsere azt javasolta, hogy a konszenzusos csomópontok odaítélésekor a GAS kínálatának növekedése potenciálisan káros lehet. Miért? Mivel a konszenzusos csomópontok érdeklődése megváltozhat és manipulálhatja a GAS árát a maximális profit érdekében.

A konszenzusos csomópontok a NEO hálózat fontos részét képezik, de jelenleg nincsenek gazdasági ösztönzőik. Blokkokat generálnak és meghatározzák a szolgáltatási díjakat. A konszenzusos csomópontokat a NEO-tulajdonosok szavazzák meg, és általában a választók konszenzusos csomópontokat választanak, amelyek alacsony szolgáltatási díjakat nyújtanak. Azokat a csomópontokat, amelyek megkezdik a díjak emelését, kiszavazzák.

Ezenkívül a konszenzusos csomópontok pénzt kapnak a NEO-tulajdonosoktól, akik úgy döntenek, hogy adományoznak nekik. Ha a GAS-t konszenzusos csomópontok jutalmazására használják, akkor az káros lehet a NEO-tulajdonosok számára.

Természetesen vannak olyan szakértők, akik úgy vélik, hogy a javasolt változtatások nagyon pozitívak az intelligens gazdaság és az ökoszisztéma szempontjából. Például a Saltyskip felhasználó elmondta, hogy a GAS deflációs pénznemként arra ösztönzi a tulajdonosokat, hogy használatuk helyett tárolják GAS-jukat. A GAS pedig létrehozott egy segédprogram-tokent a NEO platformhoz.


Ha megnövekszik a gázellátás, akkor lehetővé kell tennie a hálózat sebességének növekedését, és ez előnyös lehet azok számára, akik pénznemként rendelkeznek a NEO-val.

Következtetés

A NEO 3.0 frissítéséről folytatott vita nyitott, és a rajongók és a NEO közösség vitatja. De ennek az új frissítésnek az a célja, hogy jobban szolgálja az egész intelligens gazdaságot, amelyet a NEO épített az elmúlt időkben.

A NEO által feltöltött sajtóközlemény a következőket magyarázza:

„A NEO 3.0 a NEO platform egy teljesen új változata lesz, amelyet nagyvállalati felhasználási esetekre építenek. Magasabb TPS-t és stabilitást, kibővített API-kat az intelligens szerződésekhez, optimalizált gazdasági és árképzési modelleket és még sok minden mást. Ami a legfontosabb: teljesen átalakítjuk a NEO alapmoduljait. ”

A legújabb javaslatok alapján a NEO-nak sokkal hozzáférhetőbbnek kell lennie azoknak a nagyvállalatoknak és vállalkozásoknak, amelyek jobb szolgáltatásokat és termékeket kínálnak a blockchain platformokon. De ami a legfontosabb, az összes elvégzendő frissítés előnyös lesz a NEO közösség számára.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map