Nagy-Britanniában székhellyel rendelkező társaság, amely a pénzmosási tevékenységekben részt vevő kriptotőzsdéhez kapcsolódik

Egy brit székhelyű társaság kapcsolódott a BTC-e kriptovaluta-tőzsdéhez, amelyet állítólag pénzmosási tevékenység folytatása után vizsgáltak ki. Ez a brit vállalat Mayzus Financial Services vagy MFS néven ismert, és jelenleg vizsgálják. Az információ volt megjelent by NameCoinNews néhány nappal ezelőtt.

A BTC-e pénzmosási tevékenységéhez kapcsolódó brit székhelyű vállalat

A pénzmosási tevékenységekkel kapcsolatos BTC-e csereügy még korántsem zárult le, és továbbra is új címeket és információkat generál. A NameCoinNews ezúttal arról számolt be, hogy az orosz tulajdonban lévő MFS kapcsolatban áll a BTC-e kriptográfival..

A korrupcióellenes Global Witness civil szervezet elemezte az esetet, és összegyűjtötte a szükséges információkat az ilyen következtetéshez. A BTC-e-t megvizsgálták, mivel a Fancy Bear nevű hackercsoport használta.

A jelentés szerint az orosz kormány fizetett ezeknek a hackereknek azért, hogy kibertámadásokat hajtsanak végre. Ráadásul a BTC-e felügyelet alatt állt egy olyan pénzmosási vállalkozás működtetése miatt, amely segített a hackereknek az Mt. Gox hack, amelyre 2013 végén és 2014 elején került sor.

Érdemes kiemelni, hogy az Mt. A Gox volt akkor a legnagyobb tőzsde, és a hackelés erősen befolyásolta az egész kriptovaluta-piacot és annak hitelességét. A platform 850 000 BTC-t veszített el, amelyek akkoriban több mint 450 millió dollárt értek el. Ezek közül a BTC-k közül sokat lemostak és kicseréltek az azóta megvizsgált BTC-e platformon.

A BTC-e egyben a piac egyik legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje volt, amely mintegy 9 milliárd dollár kriptovaluta-tranzakciót bonyolított le 2011-es megjelenése óta. Ugyanakkor a platform nagyon fontos és hasznos fiat-crypto átjáró volt, mert segített a kereskedőknek az euró, az amerikai dollár és az orosz rubel cseréjére olyan kriptovalutákra, mint a Bitcoin (BTC), a Litecoin (LTC), a Namecoin, a Novacoin, a Peercoin, a Dash és az Ethereum (ETH)..

A jelentés elmagyarázza, hogy a Mayzus Financial Services Ltd. egy Sergey Mayzus orosz üzletember tulajdonában álló vállalat, amely jelenleg Cipruson található. Ugyanakkor ez a cég a Money Polo néven ismert márkát működteti, amely jelenleg 130 különböző országban működik és világszerte mintegy 400 000 fiókkal rendelkezik. A MoneyPolo olyan magánszemélyek és vállalatok számára kínál szolgáltatásokat, amelyek biztonságos, azonnali és olcsó módon szeretnék a határokon átvinni a pénzt.

Ez a helyzet megnehezíti a jogi vizsgálatot, tekintettel az új pártok bevonására. Fontos lesz szorosan nyomon követni, hogy melyek lesznek az esetet érintő fejlemények és hogyan fogják megoldani.

Az Egyesült Királyságban a Financial Conduct Authority (FCA) felel a pénzátutalási vállalkozások engedélyezéséért a pénz nemzetközi mozgatása és hazaszállítása érdekében.. Az FCA jó hírnévnek örvend egy olyan piacon, amelyet mindenkor szabályozni és ellenőrizni kell.

A bűnözők által érintett kriptovaluták

A bűnözők mindig használták a Bitcoint és más kriptovalutákat pénzmosás vagy illegális tevékenységek végzése érdekében. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy ezek a digitális eszközök nagyobb magánéletet nyújtanak, mint a hagyományos pénzügyi szolgáltatások és fizetések, és a fiat valutákhoz képest könnyebben mozgathatók a határokon át.

Ezeket a bűnözőket a pénzmosásra is alkalmazták, tekintve, hogy a pénzeszközöket kriptovalutákból fiat-vá kell alakítani, ha a bűnözők mindennap használni akarják őket. Éppen ezért a cseréket és más kriptográfiai platformokat vizsgálták és vizsgálták a szabályozó hatóságok szerte a világon.

Az Egyesült Államok például kemény szabályozást dolgozott ki a kriptográfia kapcsolt vállalatok működésének megkezdésére. Egyes államok megkövetelik, hogy a kriptográfiai szolgáltatásokat kínáló cégek engedélyt kérjenek, amelyet nagyon nehéz megszerezni.

Ezenkívül számos kormány és joghatóság megkezdte a Know-Your-Customer (KYC) és a pénzmosás elleni politikák (AML) végrehajtását. Végül létrehoztak egy terrorizmusellenes finanszírozási (ATF) szabályokat is, amelyeket szorosan követniük kell a cseréknek és más kriptográfiai szolgáltatóknak.


A kriptovaluta tér és az egész kriptográfia legitimitását a bűnözőkkel és a kriptopénzekkel kapcsolatos pénzmosással kapcsolatos esetek nagy száma befolyásolta. Ennek ellenére az összes tranzakció kis részét tiltott tevékenységekre fordítják.

A Bitcoin tranzakciók körülbelül 2% -a minősül tiltottnak, és a tranzakciók 21% -a törvényes. A fennmaradó 77% még mindig nem osztályozott, mivel néha nehéz megérteni, hogy ki a küldő és a fogadó a tranzakcióknak.

Eközben a különböző joghatóságok nagy bankjai és más pénzintézetei is részt vettek az elmúlt néhány évben pénzmosási tevékenységekben. Közülük sokuknak nagy pénzbírságot kellett fizetnie a bűnszervezetek pénzmosásának elősegítése miatt.

Valójában a HSBC, a BNP Paribas vagy a JP Morgan különféle tiltott tevékenységekben vett részt, ideértve a kábítószerből származó pénz kezelését, az adók kijátszását és egyebeket. Ez azt mutatja, hogy a Bitcoin és a kriptovaluták körüli negatív narratívák ellenére a bankok is a kedvenc eszközök voltak, amelyeket a bűnözők az illegális forrásokból származó eljárások kezelésére használtak.

A kriptopénzek megértése

A kriptovaluták nagyon hasznosak és hasznosak lehetnek sok befektető és magánszemély számára. Gyorsan és egyszerűen használhatók, és nem kell őket centralizált hatóságnak kezelni. Ez minden bizonnyal pozitív dolog, figyelembe véve az első alkalmat, amikor egy pénzügyi rendszer olyan decentralizált devizákra épülhet, amelyek kiküszöbölik az összes közvetítőt.

Bár vannak olyan cserék és platformok, amelyeket a bűnözők használtak, ez nem azt jelenti, hogy az egész kriptopiac kapcsolatban állna a bűnözőkkel. A BTC-e-nek a jövőben meg kell oldania jogi kérdéseit, és megoldást kell találnia a beérkezett vádakra. Ez nem könnyű feladat, és egy Egyesült Királyságbeli vállalat bevonása nem könnyíti meg a dolgot.

A kriptopénzpiac szabályozásai nagyon hasznosak lennének a tőzsdék és más cégek viselkedésének elősegítése érdekében, ahogyan azt a törvény előírja, és átláthatóságot biztosítanának az egész kriptográfiai térben, amelyre jelenleg világos szabályokra és információkra van szükség..

Néhány ország már élen jár a térben ezekben a kérdésekben. Néhány egyértelmű szabályozású ország Svájc és Málta. Eközben más joghatóságok megpróbálnak kialakítani egy barátságos és világos keretet, amely segítené a cégeket és a vállalatokat abban, hogy szolgáltatásokat kínáljanak a piacon lévő kriptográfiai felhasználóknak, és csökkentsék a tér bizonytalanságát.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map