Nem átjárható tokenek: gyűjtők, művészet, játékok és még sok más

Az elmúlt években a blokklánc-ipar a vállalatok nagy piacává vált, hogy saját termékeiket és szolgáltatásaikat kiadhassák. Az elosztott főkönyvi technológia nemcsak a vállalatokat segítette saját virtuális pénznemük létrehozásában, hanem nem helyettesíthető tokenek (NFT) létrehozására is képesek voltak.

Manapság számos olyan eset fordul elő, amelyek nem helyettesíthető tokenek, például gyűjthető tárgyak, művészeti tárgyak, a blockchain alapú játékok tárgyai és spekulációk is. Ezenkívül számos olyan vezető van az űrben, amelyek szintén kihasználják a blockchain technológia erejét, hogy segítsenek másoknak létrehozni saját gyűjthető tokenjeiket.

Mi az a nem jól kezelhető token?

A nem fungible tokenek olyan kriptográfiai tokenek, amelyek lehetőséget nyújtanak a felhasználóknak digitálisan egyedi dolgok birtoklására. Ezen NFT-k legfőbb előnye azzal a ténnyel függ össze, hogy nem lehet kölcsönösen cserélni őket, mivel ez megtörténhet néhány, a magánéletre összpontosító virtuális valutával. Ezen NFT-k mindegyike egyedi és különleges lesz a maga módján.

Ennek a minőségnek és specifikációnak köszönhetően az NFT-k nagyon hasznosak lettek az iparágak széles körében, még a hagyományos kripto- és blokklánc-világon kívül is. Az NFT-k segítségével a cégek könnyen létrehozhatnak igazolhatóan szűkös eszközöket a blockchain technológián alapulva.

Manapság ezek az NFT-k tömegesen dolgoznak olyan blokklánc-hálózatokon, mint például az Ethereum (ETH) vagy a Tron (TRX), mindegyiknek megvan a maga szabványa. Az RSK hálózat lehetővé teszi a felhasználók, a cégek és a fejlesztők számára, hogy csak néhány egyszerű és egyszerű lépésben hozzanak létre gyűjthető tokent és NFT-t..

Gyűjthető CryptoKitties

Az NFT-k bővülésének egyik módja a CryptoKitties. Talán ez volt az első alkalom, hogy az NTF-eket tömegesen használták a kriptográfiai és nem kriptográfiai felhasználók. A platform 2017-ben és 2018 elején használta az Ethereum hálózatot, hogy olyan platformot építsen, ahol a felhasználók kicserélhetik összegyűjthető macskáikat – egyes esetekben több ezer dollárt érnek.

A játék őrültsége az Ethereum hálózat torlódásához vezetett, amely jelentősen megugrotta a tranzakciós díjakat és a lassú feldolgozási időket. Sok felhasználó abban az időben úgy döntött, hogy az alacsonyabb díjak és a torlódások miatt áttér a Litecoin (LTC) hálózatára.

A CryptoKitties rendezi a precedenst. A felhasználók NFT-tokeneket cseréltek anélkül, hogy tudták volna, hogy egyedi és értékes tárgyakat kezelnek. A felhasználóknak nem kellett tudniuk, hogy ezek a macskák egyediek. Nem volt két egyforma macska a CryptoKitties-en, és mindegyiküknek egyedi azonosító kódja volt annak azonosítására.

Az NFT-k fejlődése

Az ERC-721 az NFT-k szabványának tekinthető. Jelenleg a világ minden táján használják a cégek és a felhasználók a nem helyettesíthető tokenek kezelésére. Míg a CryptoKitties volt az első megoldás, amelyet tömegesen alkalmaztak a kriptotérben, az NFT-k számos más esete is létezik.

A játékok és más kezdeményezések elkezdték használni ezeket az NFT-ket annak érdekében, hogy felajánlják a felhasználók számára az egyedi blokklánc-alapú tokenek kezelését. A felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy a náluk lévő elemek nem ismétlődnek meg, és nem másolhatók.

Ha az NFT-kről van szó, nem az Ethereum az egyetlen lehetőség. Az RSK emellett egy könnyen használható megoldást is kínál azok számára, akik csak néhány egyszerű lépésben szeretnének ERC-721 tokent létrehozni. A következő szakaszokban azt elemezzük, hogy az RSK milyen hatást gyakorol jelenleg a piacra, és hogyan hirdeti és használja az ERC-721 tokent.

A jövőben láthattuk, hogy a kriptográfia és a hagyományos művészet többek között nem cserélhető jelzőkkel van ábrázolva. Az NFT-k piaca nagyon nagy, és ezt minden bizonnyal a piacon lévő vállalatok és cégek fogják kihasználni.


Néhány esetben a cégek és a sportcsapatok saját NFT-ket hoztak létre, hogy megosszák rajongóik között. Annak ellenére, hogy nem érte el a felhasználók nagy számát, a kezdeményezések minden bizonnyal jó lépést jelentettek a hiány és a blokklánc egyediségének ismeretének növelése felé a nem kriptográfiai felhasználók körében a világ minden tájáról. Ez még korai piac, és a potenciális növekedés minden bizonnyal sok a jövő számára.

Az RSK összegyűjthető tokenek létrehozására építi az infrastruktúrát

Míg az NFT token létrehozása valahogy bonyolult lehet, az RSK jelenleg lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kövessék a egyszerű útmutató nem helyettesíthető tokenek létrehozásához. Ez nagyon egyszerű és az RSK blokklánc-hálózat használata lesz. A felhasználók egyszerűen követhetik a cég által készített útmutatót, vagy kipróbálhatnak új megoldásokat és lehetőségeket, ha rendelkeznek tapasztalattal az ERC-721 tokenek kezelésében.

Az ERC-721 tokenek nagyon fontosak, mivel lehetővé teszik a felhasználók számára a tokenek tulajdonjogának átruházását, és magában foglalja a tokenek tulajdonosának lekérdezésének lehetőségét is. Ily módon a felhasználók lesznek a blokklánc-technológiával támogatott eszközök valódi birtokosai.

Az RSK szintén megosztja a közösséggel oktatási tartalom a nem helyettesíthető tokenek létrehozásáról néhány egyszerű lépésben az RSK hálózat tetején. Online webszemináriumot tartottak, amelyben bemutatják az összes információt, amelyet a felhasználóknak tudniuk kell ahhoz, hogy saját, nem helyettesíthető tokenjeiket telepítsék az RSK hálózatra, és használatra készek legyenek.

Vannak több webinárium amelyeket megosztott az RSK Smart, és amelyek jelenleg lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy több információt kapjanak többek között az NFT-ről. Nagyon részletes útmutatókat osztanak meg lépésről-lépésre adatokkal a vállalatok és a fejlesztők számára, hogy nagyon világos információkkal rendelkezzenek arról, hogyan lehet megfelelően beállítani NFT-jüket a piacon, és hogyan kezdjék el kihasználni az erejüket..

Végső szavak

Az NFT-k az elmúlt években az egész világon terjeszkedtek. Néhány olyan vállalat kínál egyértelmű megoldásokat és információkat, amelyek nem olvasható tokenekről szólnak. E vállalatok közül kettő közé tartozik a CryptoKitties, amely az NFT-ket használó első sikeres alkalmazást és összegyűjthető játékot adott ki a blockchain technológia tetején..

Eközben az RSK mindennap dolgozik azon, hogy oktassa a közösséget a Nem Fungible tokenek telepítéséről. Létrehoztak webes szemináriumokat és oktatási tartalmakat, amelyek nagyon hasznosak lesznek a közösség számára, hogy elkezdjék használni a projektjeiket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map