A biztonsági token protokollok növekvő világa

A biztonsági token protokollok növekvő világa

A biztonsági tokenek az egyik leggyorsabban növekvő szektor a kriptopiacon. Ezek a tokenek lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy továbbra is megfeleljenek a kormányzatnak, és a blokklánc technológiát használják a biztonságosabb üzleti tranzakciók lehetővé tétele érdekében. A biztonsági tokenek piacának bővülésével több biztonsági token-protokoll válik elérhetővé a nyilvánosság számára.

A munka megfelelő jelzője

A biztonsági tokenek szabályozási protokollt tartalmaznak közvetlenül a kódolásukban. Ez az önálló szkript tökéletesen használható tokenizálási forgatókönyvekben. Amikor egy token tulajdonjogokat képvisel egy ingatlanhoz, bevétel-megosztási, biztonsági vagy egyéb szabályozott tételhez, a biztonsági tokenek az egyetlen lehetőség.

A biztonsági tokenek elfogadása az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt. A Biztonsági tokenek a teljes kriptográfia-piac körülbelül 6,54 százalékát teszik ki a közelmúltbeli tanulmány szerint Hashgard. A szolgáltatási tokenek teszik ki a piac legnagyobb százalékát, 49,05 százalékot, ezt követik a segédprogram-tokenek (25,3%) és a hibrid tokenek (12,47%). Az ICORating által közzétett másik jelentés azt mutatta, hogy az STO növekedése 1,66 százalékkal emelkedett 2018 harmadik negyedévében. Ugyanakkor a segédeszköz-kibocsátás 10 százalékkal csökkent. 

Több lehetőség

A biztonsági token protokollok manapság nagyon sokféle stílusban léteznek, és a kérdéses biztonsági token funkcionalitásától függően bizonyos protokollok jobban megfelelnek a feladatok kezelésére. Következésképpen ez a funkcióspecifikus biztonsági tokenek iránti igény új biztonsági token-protokollok hullámát nyitotta meg.  

ST-20

A Polymath ST-20 protokollja az egyik első biztonsági token szabvány, amely piacra lépett. A token integrált KYC (Ismerje meg ügyfelét) és AML (Anti-MoneyLaundering) mechanizmusokat tartalmaz. A Polymath felhasználók testreszabott biztonsági tokent adhatnak ki közvetlenül a platformon keresztül, az egyszerű felület segítségével. Az ST-20 egyedivé teszi, hogy a tokent a Polymaths egyedi építésű blokkláncán adják ki.

A biztonsági token protokollok növekvő világa

A token rendkívül népszerű, mivel a Polymath az egyik legnagyobb, a nyilvánosság számára elérhető biztonsági token indító platform. A vállalat elsőként indított globális biztonsági token konferenciát. A biztonsági jelzőverseny korai belépéseként a Polymath meg akarta szüntetni az ERC-20 protokoll összes szabályozási hiányosságát, és biztonságosabb alternatívát adott a vállalatoknak. A cégnek sikerült létrehoznia egy széles körben használt biztonsági token szabványt.

SFT (Secured Financial Transaction Protocol)

A SFT protokoll 2018. november 28-án lépett a piacra. Ez a biztonsági token protokoll a Solidity-t használja. A Solidity egy programozási nyelv, amelyet az Ethereum fejlesztői használnak. Az SFT tokenek az Ethereum blokkláncon élnek.

Ez a protokoll számos, a népszerű ERC-20 protokollban megtalálható robusztus és moduláris funkciót tartalmaz, például az egyszerű intelligens szerződéses programozást. Az SFT tokenek lehetővé teszik az adósság- és részvényalapú értékpapírok tokenizálását.


A német székhelyű Hyperlink Capital 2018. július 1-jén lépett be a piacra. A fejlesztő csapat létrehozta az SFT protokollt digitális értékpapír-platformjukhoz, amelynek célja a blokklánc-alapú tőkepiacok bevezetésének bővítése. A vállalat a múltban tevékenységet folytatott a blockchain térben. A közelmúltban a Hyperlink Capital a tokenizált értékpapírokra összpontosít.

ERC-1450

Az ERC-1450 protokoll híre 2018 novemberében jelent meg a piacon médiumon keresztül post írta: StartEngineFounder Howard Marks. Ezt a protokollt digitális részvénytanúsítványok létrehozására fejlesztették ki. A protokoll mögött álló vállalat, a StartEngine Secure demokratikus hozzáférést kíván biztosítani a vállalkozókhoz a finanszírozáshoz.

A StartEngine Secure 2012-ben lépett be a blokklánc szektorba röviddel azután, hogy aláírta a Jumpstart Our Business StartupsAct törvényt, amely arra törekedett, hogy több tőkéhez jusson hozzáférés az induló vállalkozások számára. A platform teljes átláthatósággal rendelkezik, és egy regisztrált transzferügynök az értékpapír-törvényeknek megfelelően frissíti a tulajdonjog részleteit. Az adatokat az Ethereum blokkláncon keresztül teszik közzé.

CAT-20 / CAT – 721

A CAT-20 és CAT-721 protokollok a világ első, több főkönyvi biztonsági zsetonai. Ezek a tokenek átvihetők a blokkláncok között, beleértve az Ethereumot, a Ripple-t, az EoS-t, a GoChain-ot és a Stellart. A CAT-20 és CAT-721 protokollokon kiadott tokenek támogatják SecurrencyA token kibocsátási eszközök teljes csomagja.

A washingtoni székhelyű Securrency 2015-ben lépett a piacra. A Securrency platform automatizált forrás-ellenőrzési rendszerrel és könnyen megtanulható felhasználói felülettel rendelkezik. Ezenkívül a protokoll mögött álló vállalat, a Securrency egy Szolgáltatás és szabályok motort alkalmaz, amely fenntartja a megfelelést a másodlagos piaci kereskedelemben.

DS Protokoll

A DS protokoll egy nyílt forráskódú fejlesztési infrastruktúra, amelyet a biztonsági token-ipar igényei szerint alakítottak ki. Az TheDS Protocol nyílt forráskódú, és harmadik féltől származó alkalmazások támogatására készült. Az ezen a protokollon kiadott tokenek az Ethereum blokkláncon találhatók.

A biztonsági token protokollok növekvő világa

Securitize 2018. június 5-én adta ki a DS Protokollt a sajtóközlemény. A DS integrált megfelelőségi és nyilvántartási szolgáltatásokat tartalmaz. Ezenkívül a tokenek tulajdonosai a tokenjeiken keresztül rendszeresen frissítést kapnak a releváns eseményekről. A DSProtocol a likviditás növelésére összpontosít a biztonsági token arénában.

R-Token

A R-token A szabvány 2018. február 6-án lépett be a piacra. Az R-tokenek olyan ERC-20 tokenek, amelyekbe beépített szabályozási intelligens szerződések vannak. Ezeknek a tokeneknek a szabályozási szolgáltatásai úgy vannak konfigurálva, hogy megfeleljenek a kibocsátó igényeinek. Az R-token szabvány integrált KYC, AML és adózási szolgáltatásokat tartalmaz.

A biztonsági token protokollok növekvő világa

Harbor kifejlesztette az R-token protokollt a népszerű token kibocsátási platformjukon belüli használatra. 2018 áprilisában Harbor sikeresen összegyűjtött 28 millió dollárt a tokenizált értékpapír-platform további fejlesztése érdekében. 

SRC20

A SRC20 A protokoll lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen elemet tokenizáljanak. A protokoll kriptográfiai szabvány integrált irányítással. A felhasználók értékpapírokat, épületeket, farmokat, vállalkozásokat, fedezeti alapokat, sőt fejlesztési projektekben tulajdonjogot is jelképezhetnek. Az SRC20 token rugalmassága az erős pontja.

Az SRC20 a SWARM platformon működik. A SWARM platform ösztönzi a felhasználókat pozitív hozzájárulásukra. A platform tanul az Ön adománygyűjtő kampányaiból, és az adatokat felhasználja a felhasználóbarátabb élmény elősegítésére minden alkalommal, amikor új kampányt indít.

tZERO

A tZERO jegyzőkönyv integrálja a blockchain technológia előnyeit a meglévő piaci rendszerekbe. A ThetZERO platform egyszer megkönnyíti a biztonsági tokenek kibocsátását és egyszerű kereskedését. A fejlesztők az első olyan nemzeti értékpapír-tőzsdét igyekeznek létrehozni, amelyet kifejezetten biztonsági tokenek számára terveztek.

A tZERO a BOX Digital Markets céggel folytatott stratégiai partnerség közvetlen eredménye. Az év elején a tZERO benyújtotta a SEC D-formanyomtatványát. A D-formanyomtatványt az értékpapírok kibocsátására törekvő vállalatok igénylik. HA az űrlapot jóváhagyják, a tZERO lenne az első SEC által szabályozott biztonsági tokenek kibocsátási / kereskedési platformja a kriptotérben.

További biztonsági token protokollok a láthatáron

A biztonsági token szektor éppen melegszik, és az év lezárulásával még sok másra lehet számítani a piacon. A vállalatok a blockchain technológia előnyeit akarják, és a biztonsági tokenek gond nélkül biztosítják ezeket a funkciókat. Érdekes lesz látni, hogy ezek a protokollok miként valósulnak meg az elkövetkező hónapokban, ahogy a piaci verseny növekszik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map