A kaliforniai Berkeley Haas Blockchain Initiative kutatók új Stablecoin-tanulmányt adnak ki

Ezen a héten a Kaliforniai Egyetem, a Berkeley Haas Blockchain Initiative által finanszírozott kutatócsoport megjelent egy stablecoin-tanulmány, amely megállapította ezen érmék kibocsátását, nincs hatással a bitcoin vagy más kriptovaluta árára a piacon. A csoport felfedte a szemet nyitó következtetését, miután összehasonlította az elmúlt néhány hónap piaci és kereskedési áramlási adatait. A hír elmozdulást mutat ezen új pénzügyi eszközök használatában és hatásában a kriptográfia területén.

Stablecoins

A stabil pénznemek olyan tokenek, amelyeket kriptovalutákhoz, fiat pénzekhez vagy tőzsdén forgalmazott árukhoz, például nemesfémekhez vagy ipari fémekhez kötnek. Ily módon ezek a tokenek az ár ingadozását tapasztalják a piaci kötődésük és nem a teljes kriptográfia szerint. Az első fő stabil tabletta a Tether (USDT) volt. Kibocsátása idején a Tether azt állította, hogy minden USDT-t 1: 1 alapon fiat pénznem biztosít. 2019 márciusában a Tether kölcsönöket és egyéb eszközöket is felváltva támogatta. A változások ellenére a Tether továbbra is a legfelső stáblista.

Stablecoin-viták

Fontos, hogy a stablecenek továbbra is élesen vitatott eszközök a piacon. Ez a jelentés mind a szabályozók, mind a kriptoközösség számára biztosítja a szükséges átláthatóságot a tokenek hatásait illetően. Évekig a piac manipulációjának állításai sújtották a piacot. Ezek az aggályok lázasra sikeredtek, miután a Facebook tavaly bejelentette Libra stablecoin projektjét. A szabályozók gyorsan megállították a projektet.

Stablecoin-tanulmány – biztonságos menedék

Különösen a tanulmány nem mutat bizonyítékot arra, hogy a stablecoin kibocsátása befolyásolja a kriptovaluta árakat jelenleg. Ehelyett az adatok ennek ellenkezőjét tárják fel. A Stablecoin használata leginkább piacként fordul elő reakció az árváltozásokhoz, és nem maga a cselekvés oka. A kutatók megállapították, hogy a bizonyítékok arra a következtetésre jutnak, hogy a stablecoins elsődlegesen biztonságos menedékként használják.

Kilépés a Volatilitásból

Ezeknek az adatoknak akkor van értelme, ha figyelembe vesszük, hogy a stabil állományok a befektetők számára könnyebb módot kínálnak arra, hogy kilépjenek az űrbeli volatilitásból. A kriptográfia átváltása fiat pénznemre több késéssel és díjakkal jár. Gyorsan mozgó piacon a fiat konverziós késések és a hozzáadott díjak valódi kérdésnek bizonyulhatnak. Alternatív megoldásként az alapjainak átutalása egy stabilpénzbe másodperceket vesz igénybe, és a legtöbb tőzsde most saját fiat-rögzített érméket kínál.

Stablecoin-tanulmány

Stablecoin-tanulmány

Fontos, hogy a kereskedési adatok elemzése arra is rávilágított, hogy a stablecoinok még fontosabb szerepet töltenek be értéktárolóként azoknak a tőzsdéknek, amelyek nem kínálnak kriptot a fiat konverziókhoz. Ezek az érmék az egyetlen menekülés a piaci volatilitás elől. Ezek a platformok látják a legstabilabb érmemozgást a piaci visszaesések során.

Stablecoin Tanulmányi Kutatócsoport

Richard Lyons, Egyesült Államok Berkley innovációs vezetője és Ganesh Viswanath-Natraj, a Warwick Business School pénzügyi adjunktusa vezette a kutatást. Különösen a projekt kapott támogatást a Kaliforniai Egyetem Berkeley Haas Blockchain Initiative kezdeményezésétől.


Berkeley Haas Blockchain Initiative

A Berkeley Haas Blockchain Initiative hivatalosan 2018-ban indult azzal a céllal, hogy növelje a hallgatók körében a blockchain-tudatosságot és előmozdítsa a tudományos kutatást a területen. A csoport a blockchain-kezdeményezések teljes körére összpontosít, beleértve a blokklánc, a kriptovaluták és a digitális fizetések technikai fejlesztését és innovációját. Fontos, hogy a Berkeley Haas Blockchain Initiative stratégiai partnerség révén valósult meg a Ripple-lel.

Új bizonyíték

Kritikusan ez a legújabb stablecoin-tanulmány ellentmond az egyetemi kutatók egy másik csoportjának 2018 júliusában levont következtetéseinek. Abban az időben John Griffins, az Austini Texasi Egyetem és Amin Shams, az Ohio Állami Egyetem megtalálta kutatás közvetlen összefüggést bizonyított a Tether kibocsátások és a Bitcoin áremelkedés között. Pontosabban, adataik azt mutatták, hogy a piaci korlát csökkenése a bitcoin árának emelkedését eredményezte. A tanulmány eljutott a Tether bevezetéséig, amely a 2017-es Bitcoin-rohanás mozgatórugója.

A jelentés végül az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumához jutott. Következésképpen a szabályozók vizsgálatot indítottak a Tether és a Bitfinex használt stablecoin kibocsátások hogy felfújja a bitcoin árát. A szabályozók most azt állítják, hogy a Tether USDT illegális piaci manipulációt folytatott a bitcoin árának támogatása érdekében. Fontos, hogy Tether megvédte cége és a stabil gyógyszerek fontos szerepe a piacon.

Más idő

Fontos az a tény, hogy a Tether volt az első stabil pénztár, amely a menedékhely szerepét töltötte be a piacon. 2017-ben a vállán tartotta a kriptoközösség súlyát. Ma van egy hatalmas fajta áll rendelkezésre a befektetők számára. Ez a diverzifikáció folyamatosan bővül, amikor új cégek lépnek be a piacra. Itt vannak a legnépszerűbb asztali szerszámok a piaci korlát szerint:

  • Tether (USDT)
  • TrueUSD (TUSD)
  • DAI Stablecoin
  • USD érme (USDC)
  • Paxos Standard Token (PAX)
  • Bitshares (BitUSD) Stablecoin
  • Ikrek (GUSD)
  • Binance GBP Stablecoin (BGBP)

Stablecoin-tanulmány – a piac bővítésre kész

Mivel a stablecoin piaca folyamatosan bővül, a nagyobb cégek most meg akarják teremteni a következő stablecoin szabványt. Mint ilyen, több olyan technológiai cég, mint a Facebook és a Telegram bejelentette, hogy a jövőben digitális eszközöket bocsát ki. Ezeknek a platformoknak már több millió felhasználója van, akik azonnal titkosítási felhasználókká válnak, ha a projektek sikeresek lesznek. Sajnos mind a két projekt a SEC eddigi kemény válaszait tapasztalta. Mindkét esetben a szabályozók több időt kértek a projektek szempontjainak felülvizsgálatára, és további információkat kértek a vállalatoktól.

Új adatok – új megközelítés

Most, hogy a szabályozók frissítették az adatokat, itt az ideje a stablecoin piac új megközelítésének. Egyes országok nemzetközi megközelítést szorgalmaztak a stabil élelmiszerekkel szemben. Például ebben az évben a Pénzügyi Stabilitási Tanács (FSB), a G20 felügyeleti szerve, közzétett a piacon a stabil gyógyszerek megzavaró potenciáljával kapcsolatos aggályok. A jelentés a központi bankok sorát követte, és bejelentette, hogy a jövőben stabil állományokat bocsátanak ki.

A jegybank stabil érméket bocsátott ki

Egy másik szak jelentés kiemeli, hogy Oroszország ebben az évben átvette a vezetést egy áruk által támogatott multinacionális stabilpénz kibocsátásában az Eurázsiai Gazdasági Unió, vagy az EAEU, és a BRICS-országokkal. A hírek hírek után jönnek alakult ki hogy Kína a közeljövőben stabilpénz kibocsátását tervezi.

Stablecoin-tanulmány áttekintése

Hitelet kell adnia ezeknek a kutatóknak. A jelentés új adatai segítséget nyújtanak mind a törvényalkotók, mind a stablecoin fejlesztők számára. Remélhetőleg a közeljövőben mindkét csapat ugyanazon az oldalon lesz. Egyelőre a törvényhozók továbbra is megpróbálják megragadni e forradalmi blockchain eszközök valódi képességeit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map